Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 95 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 95 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Totalna terapija Rudolfa Brojsa | |
|
+45armageddon381 micamaca77 Amouage Nenad Beli jasminka92 dmitras mesecevaljubimica eni cvetko capica Mladen S sveMIR Oljenka VladimirM sinisa pomidora Ancikina anasana olsodo aaiiddaahh Cvorak Student grkns Martina marmeladica Branko kojekude Savetnik BranislavB Svetlana Dragica anett Arijel5 marijana021 fiestaye hana-banana ljubicica Branislava FelisDomestica Helena mmarija zelika Olivera zanahoria Bambina 49 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Dragica novi član
Broj poruka : 3 Datum upisa : 09.11.2008
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Pon Nov 10, 2008 1:12 am | |
| hvala puno knjiga je skinuta i ukoricena upravo pocinjem da citam necu dugo jer su deca mala(7 god 2 i po god i 11 meseci)budice me celu noc)a mozda i nece :)do kraja ove nedelje nadam se da pocinjem sa dijetom hvala jos jednom na podrsci pozdrav D | |
| | | Bambina devoted2raw
Broj poruka : 393 Godina : 46 Lokacija : Zemun Datum upisa : 02.04.2007
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Pon Nov 10, 2008 1:30 am | |
| Moraš prvo da pripremiš organizam...najbolje da odmah pređeš na sirovo... | |
| | | fiestaye novi član
Broj poruka : 7 Godina : 48 Lokacija : novi sad hobi : uzivanje u zivotu Datum upisa : 29.10.2008
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Pet Nov 14, 2008 10:02 am | |
| evo da vam se javim. guram i dalje sa brojsovom terapijom. ostalo je jos 16 dana do kraja. ponovo postaje tesko ali idemo dalje. imam problem sa nogom i stomakom koji su otekli i puni su vode. bubrezi ne mogu da stignu da izbace sve.ponovo sam pocela da pijem caj za bubrege pa cemo videti.
da li je neko imao takav problem? bila bih mu zahvalna na odgovoru.
pozdrav! | |
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Pet Nov 14, 2008 10:53 am | |
| Probaj sa oblogama od listova kupusa...Listove dobro izoklagijaš da omekšaju i fiksiraj zavojem na oteklo mesto...ili ih kratko potopi u kipuću vodu i dobro iscedi...najbolje da obloge stavljaš preko noći...najlakše je tako... | |
| | | marijana021 Urednik
Broj poruka : 212 Godina : 43 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Master zastite zivotne sredine hobi : sport, priroda Datum upisa : 29.09.2007
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Pet Nov 14, 2008 9:58 pm | |
| fiestaye- svaka cast, drzimo ti fige da krene na bolje i da izguras terapiju. | |
| | | fiestaye novi član
Broj poruka : 7 Godina : 48 Lokacija : novi sad hobi : uzivanje u zivotu Datum upisa : 29.10.2008
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Uto Nov 18, 2008 11:43 am | |
| pozdrav svima
evo na kratko da se javim morala sam da prekinem terapiju, u organizmu se stvorila velika kolicina vode, tako da sam pocela otezano da disem da se krecem, na levu nogu nisam mogla skoro da stanem. probala sam sa svim kapima, cajevima nista nije pomoglo. tako da sam morala da uzmem diuretik izmrvljen u 1 dc caja i da ga pijem 4 sata. tek sutra sam krenula da izbacujem vodu. tako da sam sve u svemu izdrzala 4 nedelje i pre toga 10 dana presne hrane koje skora da nisam jela.
dosta sam sam slaba i tesko se krecem jer jos uvek sam otecena.
eto toliko, cujemo se. | |
| | | anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Sre Nov 19, 2008 2:15 pm | |
| Fiestaye,zao mi je sto ti telo nije dozvolilo da ides do kraja terapije.Ali,i tih 4 nedelja je sigurno popravilo stanje.nastavi sa sirovom hranom sto duze mozes. Veliki pozdrav! | |
| | | | Bambina devoted2raw
| | | | Svetlana novi član
Broj poruka : 56 Datum upisa : 09.05.2007
| | | | Bambina devoted2raw
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Čet Nov 20, 2008 12:06 pm | |
| do broja 42 Brojs je iskustveno došao...čišćenje bi trebalo da traje,kako on kaže, dok se skroz ne povuče skrama koja se stvara na jeziku....ipak, meni se povukla posle 35. dana, ali ja sam ipak želela da dođem do broja 42 i to mi je bila velika greška jer sam suviše oslabila organizam za tih poslednjih nedelju dana, i teže mi je bilo da se povratim u normalu.... Ljubiša-srpski Brojs,kako ga zovu, misli da kod težih tumora gladovanje treba ponoviti posle par meseci pauziranja...i tako par puta...U svakom slučaju, gladovanje pomaže jer se prestankom unosa čvrste hrane automatski zaustavlja porast tumora...zato se i vidi poboljšanje već posle nedelju dana....Moguće je da povoljno utiče i više kraćih gladovanja...od po nedelju, dve...u kombinaciji sa sirovom hranom u pauzama.... | |
| | | BranislavB novi član
Broj poruka : 8 Datum upisa : 09.01.2009
| Naslov: Brojs Pet Jan 09, 2009 6:15 pm | |
| Bolujem od karcinoma debelog creva sa metastazama na jetri i plucima.Pre tacno 32 dana zapoceo sam Brojsovu dijetu,znaci uzimam sokove 2/3 cvekle a ostalo celer,sargarepa i dajkon repu,uz obavezan 1 krompir. sto se cajeva tice uzimam mesavinu metvice,hajducke trave,zalfije i rastavica.za ovaj 32 dana osecam se fenomenalno,setam svaki dan 3 do 4 km i sve do sada nisam imao nikakvih teskoca,zaboravih jos da napomenem da povremeno popijem i surutku.Pregledao sam krv i krvna slika mi je vrlo dobra.Na kraju obavesticu vas kako je sve zavrsilo,ali vas molim da mi neko kaze kako poceti ishranu posle hvala veliko. | |
| | | anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Sub Jan 10, 2009 10:03 am | |
| Dobrodosao Branislave! "Navikavanje na redovnu ishranu traje koliko i samo gladovanje.Jede se sirova hrana i nastavlja se sa 1/16 litra soka od povrca dnevno,gutljaj po gutljaj, jos dve do sest nedelja.Radi brzeg oporavljanja moraju se izbegavati svi oblici stetne hrane(meso,beli secer,beli hleb,svi proizvodi koji sadrze beli secer i belo brasno,industrijski preradjena hrana,a o alkoholu,duvanu i crnoj kafi da i ne govorimo" Ovo stoji u Brojsovoj knjizi. Bambina ima iskustva sa tim,sacekacemo nju da napise sta i kako treba ciniti. Zelim ti da uspesno dovrsis terapiju i iz ove situacije izadjes kao pobednik | |
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Sub Jan 10, 2009 12:28 pm | |
| Prvih par dana privikavanja bukvalno opet liči na gladovanje, jer uzimaš samo sokove od voća i povrća, al uživaš konačno i u drugim ukusima , samo uvodiš i ostalo voće i povrće....hrana mora da bude tečna zbog creva i želudca koja tokom terapije izgube svoju funkciju i smanje se jako. Nek ti obroci budu mali i česti, po par kašika... Najbolje je da kreneš sa sirovom hranom. Prvih dan dva cedi sokove, a onda nek ti sokovi postaju vremenom sve gušći, u obliku razblaženih kašica, pa onda kašice sve gušće, ne smeš drugačije, organizam će ti to i pokazati ako preteraš, npr. želudac se pobuni tako što kreneš da podriguješ na smrdljivi sumpor...već od trećeg dana bilo bi jako dobro da preko noći potapaš badem i onda ga blendiraš sa povrćem. Ja sam ga miksala sa paradajzom, malo soli i bosiljka i vodom, leto je bilo, ta mi je kašica praktično bila prvi malo gušći obrok i jako mi je prijala, ali jako je bitno da ograničiš količine koje uzimaš! Potapaj i sirovi suncokret, jako lepo deluje na stomak isto kao i badem, a jako su bitni zbog svoje hranljivosti za vraćanje organizma u normalu.... Tu možeš da praviš sjajne jako ukusne obroke... Od trećeg-četvrtog dana slobodno možeš u svoje miks obroke da ubaciš i bananu. Prvih par godina mog gladovanja ja sam išla po Ginteru, sa sirovom hranom, i pravila sam onda u privikavanju šejkove sa sirovim mlekom, bananom i medom u koje sam povremeno ubacivala i pšenične klice....možeš miksati i druge klice, ne samo pšenične....pogledaj na forumu, postoji posebna tema za klice i kako ih isklijavati... https://vegan.editboard.com/radionica-za-pripremu-sirove-hrane-f20/klijanje-semena-t302.htm one su takođe jako dobra hrana, pogotovo u tim danima kada je organizam jako oslabljen...Sada sam izbacila mleko životinjskog porekla, ali može se praviti sirovo mleko od npr. badema ili kokosa https://vegan.editboard.com/poslastice-f29/pina-colada-t977.htm https://vegan.editboard.com/poslastice-f29/slatki-napitak-od-ljesnjaka-t639.htm
sve u svemu, najbolje je da kreneš sa sirovom ishranom, zbog enzima i svega što nosi u sebi, kao produžetak lečenja. Kažu da je pravilno privikavanje na hranu nekada važnije za lečenje od samog gladovanja!! Ovde na forumu imaš sjajnih recepata za miks obroke i kašice koje su ti potrebne i sigurna sam da će ti mnogo pomoći, meni jeste Tek posle nekih desetak dana mogao bi da pređeš na rendane salatice, a onda...pa osluškuj svoje telo šta mu je potrebno, tako je najbolje...al moja preporuka je da ostaneš na sirovoj hrani bar koliko traje i sama terapija... Jako bitna stvar...ako se želudac pobuni pa neće lepo da vari hranu, u kašice ubacuj malo đumbira u prahu, zaista magično potpomaže varenju Toliko od mene za sada, slobodno pitaj šta god da te zanima, bilo da je vezano za gladovanje, ili hranu koju ćeš početi da uzimaš kroz desetak dana...Pozdrav i sve najbolje! p.s. klistitanje je najbitniji deo gladovanja!
| |
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Sub Jan 10, 2009 5:19 pm | |
| Bambina hvala ti na savetima i budi sigurna da cu te poslusati. Pozdrav Branislav. | |
| | | zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Sub Jan 10, 2009 11:13 pm | |
| Pozdrav Branislave. Mnogo mi je drago da ti terapija prolazi kako treba i da se dobro osjecas.Drzim ti palceve da se to sve dobro zavrsi ...a po onom sto sam ja citala u Brojsovoj knjizi najbitnije je da se na prelazak na ishranu krene polako i oprezno uz napomenu da bi prelazak na cvrstu (bilo bi najbolje sirovu) ishranu trebao da traje koliko i terapija....42 dana. Brojs sam kaze da je taj period jednako bitan kao i samo gladovanje. Ja ti preporucujem da kad krenes sa kasastom ishranom uvedes i zelene smoothy-je koje pravis od raznog tamno zelenog lisnastog povrca i malo vode (do zeljene gustine) i neko voce...recimo banana ili kruska ili jabuka ili sta god vec pozelis za maskiranje ukusa "trave". Ovi Smoothiji obiluju hranljivim materijama ...kalcijumom, zeljezom, vitaminima i slicno a jako su hranljivi. Ima tu na dijelu o sirovoj radionici i tema sa smoothijima gdje mozes generalno da dobijes ideju sta da pravis i kako. Javi obavezno kako napreduje terapija i rezultate koji ce sigurna sam biti pozitivni. Sa srecom Branislave pa da na ljeto zdrav i veseo nastavis normalan zivot. evo sam procackala taj link https://vegan.editboard.com/sokovi-f37/green-smoothie-t443.htm | |
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Sub Jan 24, 2009 9:13 am | |
| Dragi prijatelji kao sto sam i obecao zavrsio sam pre 6 dana kompletnu dijetu od 42 dana,osecam se dobro, pokusavam da smislim sta za ishranu da iskombinujem. Prva 3 dana sam sokove raznorazne a sad sam vec presao na rendano povrce. Izgubio sam do sad 16 kg.Cini mi se da mi je bilo lakse dok nisam poceo da jedem tako da sada samo razmisljam kako sve to da ucinim ukusnijim. Jer ovi mi se ukusi ne svidjaju ukus trave. Da li zna neko da li bi mogao da ubacim bar kiselo mleko i pavlaku? Za 2 meseca uradicu CT i MR tako da cemo videti rezultate. Puno vas pozdravljam i ako ima neki savet za ukuse javite. | |
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Sub Jan 24, 2009 11:25 am | |
| Ja ti ne bih preporučila pavlaku i kiselo mleko, probaj sa limunom, medom, belim, crvenim i crnim lukom i začinima raznim.... Jesi li probao da praviš kiselo mleko od semenki suncokreta? Voćni jogurt isto od suncokreta? Na forumu imaš zaista mnogo preukusnih raw recepata... brzo si prešao na čvrstu hranu, kako ti reaguje stomak? Jel sve ok? Vari li kako treba? Pa šta jedeš što ima ukus trave? Napiši neku kombinaciju koju si pravio da vidim koji bi savet mogla da ti dam da bi se poboljšao ukus... | |
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Sub Jan 24, 2009 3:28 pm | |
| Kombinacije koje pravim zelenu salatu sa limunom i malo maslinovog ulja,ali to ne mogu da svarim,pa kombinacije sa blitvom i spanacom meljem ih u mikseru,dodajem seckane lesnike,bademe sve to sa malo ulja od bundeve. I to mi ima odvratan ukus. Kad jedem samo secane bademe,klice od suncokreta,od semenki to mi je suvoparno neznam s cim da mesam.Kupus salatu jos i mogu.Sve bi to lakse bilo kad bi bio paradajz,sad mesam sa sherijem te zelene biljke,ali to nema nikakvog ukusa.Brokolu takodje ne znam u kojoj kombinaciji.Sto se voca tice sve ide super,ali s povrcem sam probao i jogurtom i to moze da prodje ali nisam siguran. | |
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Pon Jan 26, 2009 8:55 am | |
| | |
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Sre Jan 28, 2009 3:48 pm | |
| Hvala na savetima,ali u svakom vasem savetu vi pravite slatku kombinaciju,a ja ne volim te slatke kombinacije,jer izmedju ostalog imam dijabetes.Uredu je u kombinacijama voce.Jer za ovih 42 dana pio sam sokove cvekle,sargarepe,celera,krompira koji su bili jako slatki za moj ukus i sada gledam vase kombinacije i ne mogu da nadjem ni jedan drugi ukus osim slatkih. | |
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Sre Jan 28, 2009 4:31 pm | |
| a pa da...ja uvek mešam slatko i slano...to valjda dosta spašava situaciju sa ukusima... Pošto imate dijabetes to dosta menja situaciju... U one recepte sa potapanjem sirovog oljuštenog suncokreta ne ide med... evo sad ću copy-paste-ovati te recepte ovde..
¾ šolje semenki suncokreta ½ kašičice morske soli sok od jednog velikog limuna ¼ kašičice belog luka u prahu ½ -1/3 šolje vode 1 kašičica luka u prahu 2 kašičice maslinovog ulja Semenke suncokreta potopiti u vodi najmanje 6 sati. Ocedite suncokret i dodajte ostale sastoje u blender. Uključite blender dok masa ne postane ujednačena.
s tim što možete umesto belog luka u prahu da dodate čen ili dva belog luka, i isto tako ako nemate crni luk u prahu možete dodati malo svežeg crnog ili crvenog luka...npr polovinu ili četvrtinu manje glavice... Sjajno ide i kad se na kraju ubaci malo začinskog bilja...ja najviše volim da stavim mirođiju...a lepo ide i sa peršunom i bosiljkom... evo još nekih ideja...
šolja suncokretovih semenki, potopljenih u vodi min 6 sati; dve kašike taan-a, kašičica soli (ja stavljam celerovu so), kašičica luka u prahu,sok od jednog limuna, oko 1/4 šolje čiste vode, listovi svežeg bosiljka, ako imate, moj je već u saksiji, češanj belog luka, pola kašičice timijana i origana. Uključite blender, i polako dodajte i ulje, oko 1/2 šolje, maslinovo ili hladnocedjeno suncokretovo. Kad je sve gotovo, prebacite u staklenu teglicu i smestite u frižider. Varijacija je da se umesto bosiljka i začinskih trava ubaci kašičica senfa i dve kašike pivskog kvasca, može da se ubaci još koji češanj belog luka, ko voli.
evo ovo sam ja jela baš dosta u privikavanju posle gladovanja, lagano je i jako ukusno...nije leto ali se i dalje po prodavnicama mogu naći tikvice...
Jednostavno, a vrlo ukusno - podseća me na kuvano jelo koje su spremale moja baka i mama... 5 šolja narendanih tikvica Preliv: ¼ šolje soka od limuna 1 kašičica soli ½ šolje maslinovog ulja 3 češnja belog luka ½ vezice sveže mirođije Narendane tikvice (ili nasečene u obliku koji vam se sviđa) se posluže sa navedenim prelivom. to je sve
možete da pravite i pesto od preko noći u vodi potopljenih badema, oraha...ili indijskog oraha ili brazilskog oraha, šta god nađeš...možete i da mešate...pola šolje tih orašica, 2 cena belog luka, 1 supena kasika soka od limuna, 1/4 solje hladnocedjenog maslinovog ulja, 1/4 supene kašike morske soli. Sve samleti u multipraktiku dok ne postane pasta fine teksture. Mnogo je dobro da se sveže narezano povrće, razno, šaragrepa, paprika, karfiol, prosto umače u ovaj sos
meni je sve sa sirovim indijskum orahom ispadalo jako ukusno pa probajte..kremastije je od suncokreta...
1 salica indijskih orascica 1/2 zlicice slatke paprike 2 cesnja cesnjaka 1 zlicica luka u prahu 3 zlice limunovog soka 1/4 salice maslinovog ulja 2 zlice sjeckanog persina Po potrebi: 2 zlice vode Zmiksa se i onda se papa. eto...probajte pa javite...
A već sam pisala, mislim, da je sjajno da izmiksujete preko noći natopljene bademe sa paradajzom i malo vode, sad su oni čeri mnogo ukusniji...i dodajte samo malo soli i bosiljka i kao blaga čorbica je..prijatno i ukusno...
pa...ima tu dosta recepata i bez meda...experimentišite malo..naćićete sigurno nešto što vam odgovara...srećno..
| |
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Čet Jan 29, 2009 10:01 am | |
| Hvala ti Bambina,ovo mi vec odgovara.Probacu svaki od ovih recepata,pa ti javljam kako je proslo.Pozdrav | |
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Ned Feb 15, 2009 7:23 pm | |
| Pozdrav Bambina evo javljam se posle mesec dana, mogu ti reci da se polako snalazim sa ovim povrcem i vocem uz pomoc jogurta.Ali ti pisem ovo u vezi jednog pitanja koje sada trenutno ispitujem i probam na sebi.Neznam koliko si upoznata sa vitaminom b17 iliti kosticama od kajsije.Ja sam poceo da ih konzumiram pa bih postavio pitanje ima li ko neposredna iskustva sa ovim nacinom lecenja. Pozdravljam Branislav | |
| | | zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa Ned Feb 15, 2009 11:15 pm | |
| branislave kakvi su zvanicni rezultati sa terapijom.....ako ne maris da odgovoris | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Totalna terapija Rudolfa Brojsa | |
| |
| | | | Totalna terapija Rudolfa Brojsa | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |