Zadnje teme | » moj kuvar Ned Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od soje Ned Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nesto Pon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane? Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mleko Pet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clan Sub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omlet Pet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blender Pet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet? Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa Brojsa Ned Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi? Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOM Pet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirinca Pet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji.... Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi sam Čet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u? Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatu Čet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 Diet Čet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ? Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 » Lecenje gladovanjem Pet Jul 25, 2014 10:09 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 8 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 8 Gosta :: 1 Provajder Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
| | Veganski omlet | |
| | Autor | Poruka |
---|
Helena raw expert

Broj poruka : 667 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 12.05.2007
 | Naslov: Veganski omlet Sub Mar 08, 2008 1:15 am | |
| Veganski omletMi smo obicno radile klasicnu verziju vegan omleta da samo bacimo mrvljeni tofu na vatru,dodamo kurkumu i soya sos i pred kraj kukuruz.Pravi omlet Varijacije su raznovrsne naravno...meni osobno najbolje pase unutra jos i rajcica.Turska varijanta Ali ovo je nesto sto se da zapeci kao debela omlet - palacinka od jaja i po okusu je nevjerojatno blisko omletu od jaja a opet nema onog smrada i one sluzi itd 1/2 paketa tofua 1 zlica biljnog mlijeka 1 zlica dellikatesnog kvasca 1 zlica kukuruznog skroba 1 zlica tahinija 1/8 zlicice luka u prahu 1/8 zlicice kurkume 1/4 - 1/2 zlicice soli prstohvat paprike (opcionalno)  Sve sastojke izmiksajte i po zelji nadjenite necime (npr gljive) ili ga ostavite samog i tako zapecite. Ako nemate kukuruzni skrob kao sto ja nisam imala,nece vam ispasti tako savrseno kao palacinka ali ce joj ipak biti dovoljno blizu i stviriti ce se predivna ukusna korica Toplo preporucam,ovo mi je najbolja verzija omleta  /Fat free vegan kitchen/ | |
|  | | anett site admin

Broj poruka : 896 Godina : 55 Datum upisa : 13.10.2007
 | Naslov: Re: Veganski omlet Pon Mar 10, 2008 6:10 pm | |
| Helena,hvala za odlican recept  Uzivala sam u ovom omletu...probacu i sa paradajzom,vec mogu da zamislim ukus...eh,taj Orijent  | |
|  | | Bed Bob U(ne)rednik (former)

Broj poruka : 747 Godina : 56 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
 | Naslov: Re: Veganski omlet Uto Mar 11, 2008 6:14 am | |
| - Helena ::
- Veganski omlet
...Pravi omlet Ali ovo je nesto sto se da zapeci kao debela omlet - palacinka od jaja i po okusu je nevjerojatno blisko omletu od jaja a opet nema onog smrada i one sluzi itd... Toplo preporucam,ovo mi je najbolja verzija omleta 
/Fat free vegan kitchen/ Odista "klasični" omlet smućkan od jaja, je bleda neprijatnomirišljava kopija tog fino prikazanog veganskog Pravog omleta!  | |
|  | | zelika site admin

Broj poruka : 571 Godina : 52 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
 | Naslov: Re: Veganski omlet Uto Mar 11, 2008 4:05 pm | |
| helenice pitanjce kad stavljas paradajz/gljive/itd da li to prvo izdinstas u tavici pa dodas ostalo ili? i da li ga zapecas na platni ili u rerni hugggiiiiieeeees | |
|  | | Helena raw expert

| Naslov: Re: Veganski omlet Uto Mar 11, 2008 8:19 pm | |
| Ovaj konkretno omlet kad radim radim sam za sebe A tofu klasicni omlet onaj jednostavni kad radim,zmrvim ga i onda dodam paradajz ili gljive i skupa to propirjam,na tavici,s malo soya sosa,kukuruza moze i kurkume,meni pase unutra i korijander. Prvo propirjam tofu jer ga zelim prvo malo zapeci Turci jaja rade s malo feferona,bosiljka,paradajza pa tako i ja,svidjelo mi se  | |

Broj poruka : 747 Godina : 56 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
 | Naslov: Re: Veganski omlet Pet Mar 14, 2008 2:28 pm | |
| | |
|  | | Olivera Sprout

Broj poruka : 1162 Godina : 55 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
 | Naslov: Re: Veganski omlet Ned Mar 16, 2008 2:10 pm | |
| Savršeno! Ja sam onomad postavila jedan recept sa veganskim omletom, ali me je vuklo da probam ovaj Helenin Iako sam većinski na sirovom (a za mene najbolje radi varijanta 100%, uz dozvoljeni ispad ponekad  ), i okej, imala sam paketić tofua u kući Sve kao što je Helena dala u osnovnom receptu, umesto prstohvata paprike dodala sam istu količinu chilli-a, tako da so (celerovu) svedem na minimum. Još sam na palminoj masti u tiganju kratko promešala naseckani mladi luk i dva šampinjona; Osnovnu masu omleta sam praviila uz dodatak čiste vode, jer u zadnje vreme ne pravim sojino mleko,i sasvim malo sitno naribanog dimljenog tofua (ko je pomenuo jaja sa slaninom  ) Za serviranje, naseckan sveži vlašac preko omleta, sremuš i zelena salata ukrašeno dipom od indijskog oraha sa svežim vlašcem.  The verdict: Ako me još dobro služi pamćenje na stare ukuse, apsulutno savršeni omlet, i wow, koliko sira!!!! Možete slobodno da dodate malčice više kurkume, i sve je tu - žuta boja i perfektan ukus! Za mene, čak i preobilan obrok, ali čista 10-ka, naročito za one koji počinju sa veganskom ishranom i nedostaju im pojedini ukusi, isto tako i za nas sirovnjake kada se uželimo promene  | |

| Naslov: Re: Veganski omlet Pon Mar 17, 2008 4:42 pm | |
| - Olivera ::
- Savršeno! ...
Osnovnu masu omleta sam praviila uz dodatak čiste vode, jer u zadnje vreme ne pravim sojino mleko,i sasvim malo sitno naribanog dimljenog tofua (ko je pomenuo jaja sa slaninom )  Хе, хе, Ха, кад администратор с птицом у руци,  а не с голубом на грани,  ускликне као прву реч "САВРШЕНО",  те нам, обзнани свој кајганолико веги-"алхемијски" неодољиви рецепт, и врапцима/џивџанима дође да се малко прикључе маштарењу о тим издашним веги "rawваторским" (п)окусима! Клем се/кунем се канда у веганску (силва "развијено-просветљену")савест/част, да ни(је)сам ја поменуо нити сланину,  а још мање јаја, евентуално у "веганску" сласт разбијена "хамлет-омлетовска"! Супреишка што је основна маса тог фасцинантног "админ" омлета прављена уз додатак, баш чисте воде, јер да је неком другом заливан исти, било би зло & наопако! Од кад сам се одавно окануо уживања дуванског дима( "уффф,  какав ли сам то стрејтер"), без сасвим мало ситно нарибаног димљеног тофуа, сам као на иглама, просто дође ми да га рендишем и "укрупно" немилице! Оливерар, одличан Ти је рецепт, као што сам ти већ рекао, и без сумње, права је милина била ономе ко је имао ту привилегију да га непосредно куша! - а и овако је веома ароматично приметан на фотографији коју си нам благонаклоно приказала! Благо ли се нашем веги-очињем виду, кад такви колорично-миомирисни призори заискре у зеницама ("веги-халапљивих") искрених очију наших!   | |
|  | | Bambina devoted2raw

Broj poruka : 393 Godina : 45 Lokacija : Zemun Datum upisa : 02.04.2007
 | Naslov: Re: Veganski omlet Čet Jul 31, 2008 10:34 am | |
| | |
|  | | mimihu the Expert

Broj poruka : 300 Godina : 46 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 11.01.2008
 | Naslov: Re: Veganski omlet Sub Avg 09, 2008 10:30 am | |
| Imala sam isti problem kao Bambina, ne mogu da odlepim omlet sa tiganja ali nema veze , ispala je neka muckalica odlicnog ukusa  . Nikada do sada nisam stavljala kvasac u omlet i bas mi se svidelo. | |
|  | | Helena raw expert

| Naslov: Re: Veganski omlet Uto Avg 12, 2008 5:40 pm | |
| Ako vam fali tekucine za izmijasati dodajte jos malo vode ili mlijeka a sta se tice ljepljenja i meni se ponekad hoce zalijepiti ali zavisi kakva mi je vatra i koliko mi je tekuce tijesto. Ispast ce vam puno ljepse ako rasporedite smjesu na par manjih palacinkica! | |
|  | | AmonRa novi član

Broj poruka : 2 Datum upisa : 15.05.2015
 | Naslov: Re: Veganski omlet Pet Maj 15, 2015 11:08 am | |
| Helena, hvala na prekrasnom receptiću. Što staviš umjesto kukuruznog škroba? Ja bih vjerojatno ubacila malo prosenog brašna, morat ću isprobati  | |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Veganski omlet  | |
| |
|  | | | Veganski omlet | |
|
Similar topics |  |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |