Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 85 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 85 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Lecenje gladovanjem | |
|
+21vesnar KianyRiws Drama drazen dmitras Olivera Pinđur anasana TARA zelika cvetak zanovetak zanahoria mimihu Helena Bed Bob Luna marmeladica Bambina Branko marijana021 anett 25 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Pinđur novi član
Broj poruka : 40 Datum upisa : 07.05.2012
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pon Maj 14, 2012 2:15 pm | |
| Hvala na savetu za susam. To će morati da sačeka da se vratim u Beograd, ovde nemam mlin za kafu. Obavezno pitaj ako ti bilo šta ne bude jasno. Pogotovo dok bude trajalo gladovanje. Srdačan pozdrav | |
| | | Pinđur novi član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pon Maj 14, 2012 2:37 pm | |
| Dražene, čini mi se da sam i ja čuo da nije dobro čistiti jetru ako postoje paraziti u organizmu. Razlog više da se debelo crevo očisti pre jetre ukuvanim urinom. Ja sam pre prvog čišćenja jetre bio na urinoterapiji skoro godinu dana. Urinoterapija sve to izbacuje iz organizma. A debelo crevo sam pre jetre u kontinuitetu, sa naravno pauzama za odmor, čistio oko 6 meseci uz gladovanja. Tako da možda, ako sumnjaš da imaš parazite u organizmu, posle tog čišćenja koje sprovodiš, ipak očistiš debelo crevo ukuvanim urinom. Ono sve to izbacuje to ti garantujem. Uglavnom, ako se odlučiš to da radiš, kontaktiraj me, pre početka, i pomoćiću ti praktičnim savetima, koji će ti sigurno biti od koristi. Srdačan pozdrav | |
| | | Pinđur novi član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pon Maj 14, 2012 3:27 pm | |
| Imam knjigu od Malahova - Lečenje 200 najrasprostranjenijih oboljenja. Pogledao sam šta kaže za Dijabetes. U osnovi dijabetesa leži jako prepobuđivanje životnog principa vetra. To znači Dražene sledeće, šta sve suzbija taj princip, navodim redom kako se setim a i podsetim : - masiranje celog tela maslinovim uljem, hladno ceđenim, bar jedanput dnevno - Da treba, ako možeš zdravstveno, što češće da posećuješ saune. idealno je 3 puta nedeljno. I nikada u saunu sa punim želucem. Neka voćka, nešto lako od hrane, čisto da ne bude prazan. osnovni obrok uvek posle saune. - Očistiti organizam na svim nivoima, krv, debelo crevo, jetra, i ukolko je potrebno bubrezi, pomoću urina - Emocionalno se smiriti i očistiti spoljašnje manifestacije života - Posebnu pažnju pokloniti ishrani koja stimuliše principe žuči i sluzi. Hrana mora biti prirodna. - pridržavajte se dnevnog rasporeda. Sve radite u skladu sa bioritmovima organizma. Kretanje do osećaja blagog znojenja - Pijte urin. To sprečava izbacivanje prekomernih mineralnih soli iz organizma. ( ako se pije urin ne smeju se piti nikakvi lekovi, pušiti i piti kafa i alkohol ) - Primenjujte Šank Prašalanu sa manjo količinom tečnosti od 1,5 do 2 litre, tri puta nedeljno - Na samom početku oboljenja može se gladovati na urinu 7 do 14 dana. To pomaže pankreasu da se brže oporavi
Evo ovo za početak. Ako ti je intresantno mogu da pogledam po knjigama i da ti razradim temu. Tebi je po ovome jako važno šta konzumiraš. Npr ti uopšte ne bi smeo da jedeš pivski kvasac. On jača princip vetra itd... | |
| | | drazen Član
Broj poruka : 87 Lokacija : Zemun Datum upisa : 18.07.2010
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pon Maj 14, 2012 9:52 pm | |
| Hvala puno, od Malahova imam skoro sve knjige. Čitao sam puno a planiram da to znanje i obnovim. Ako me nešto bude zanimalo, pitaću. | |
| | | Pinđur novi član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pon Maj 14, 2012 11:22 pm | |
| Drago mi je što smo se naoružali istim oružijem. Eh, imam i ja sve njegove knjige, ali samo na našem jeziku. Bio sam na njegovom sajtu. Koliko je taj čovek knjiga napisao. Veruj mi, samo zbog njega sam hteo da naučim Ruski jezik. Najveći problem mi je to, što jednostavno nemam vremena za tako nešto. Ali tako bih rado pročitao zaista sve što je napisao. Kod nas je štampan samo mali broj njegovih knjiga. Najmanje je napisao još četiri, pet puta toliko. Još neko vreme sam na odmoru i imam vremena pa dokono sedim i kuckam dok se ne povrati snaga posle ovog dugog gladovanja Kada se vratim u Beograd i krene ludilo oko posla, tada ćemo da proverimo prave rezultate ovog gladovanja. Uglavnom obaveštavaću o svim promenama kao i fazama kroz koje prolazim, dok ih bude naravno. Na kraju ću napraviti rezime stanja pre i posle, da bi se jasno videli postignuti rezultati. Biću potpuno objektivan. Znači prikazaću i dobre i loše strane, sve što budem primetio. To je najbolja moguća informacija, iskovana kroz sopstveno iskustvo. Srdačan pozdrav Dražene | |
| | | Pinđur novi član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Uto Maj 15, 2012 1:06 am | |
| Intresantna stvar je da sada noću skoro da uopšte ne spavam. Par sati sna maksimalno. I to traje otkako sam krenuo sa ovim dugim gladovanjem. Samo sam prvu noć spavao 8 sati. Sve posle toga, maksimalno do 5, 6 sati i to vrlo retko. Najčešće 3 do 4 sata, a ima noći kada možda odspavam samo sat. Toliko se vreme razvuče da je to čudo jedno. Eto to se produžilo i na povratak iz gladovanja. Inače sam baš dugo spavao. Zanimljivo To mi se skoro uvek dešava kada gladujem. Potpuno drugačija percepcija vremena. Vreme kao da stane, da se uspori. Tako da vremenski raspon samog gladovanja kada se nekom kaže, ustvari ne znači ništa. Samo onaj koji je gladovao, zna koliki je to ustvari bio raspon vremena, i kakva je to borba sa samim sobom bila da se prođe kroz to samoiskušenje i izdrži takav napor. To izdržavanje je ustvari samopregor, ili način na koji učimo da kontrolišemo naše strasti i porive. To oplemenjuje dušu čoveka ako se sprovodi pravilno. A oplemenjivanje duše manifestuje se i vraća mnogostruko. Sistem pravilno sprovedenih gladovanja je u stanju da promeni život iz korena.To se odnosi kako na unutrašnje stanje čoveka i samoosećanje, tako i na spoljašnje situacije u životu koje počinju iz korena da se menjaju. Menja se i unutrašnja i spoljašnja realnost. Menjanjem sebe, menjamo i svoje okruženje. To je poenta bajke " Ružno pače". Svako od nas je seme. Samo na nama je da li ćemo da pustimo izdanke, tj. da dopustimo sebi da verujemo i da se menjamo. Da polako iz ružnog pačeta izraste labud kroz svesni i metodični rad na sebi. | |
| | | Pinđur novi član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Uto Maj 15, 2012 3:38 am | |
| Baš puno razmišljam ovih zadnjih dva dana o pravom načinu da odgovorim Branku na njegova pitanja. Mislim da sam smislio jedini mogući način. Ako on ne "upali" i Branku ne "kvrcne u glavi", onda se zaista predajem Sada ide leto, i nadam se biće slobodnog vremena. Pa ako se ukaže prilika mogli bi jedan dan da organizujemo zajedničko druženje. Da se upoznamo međusobno, a i da napravimo zajednički ručak, gde bi svako doneo ponešto što je spremio. Koliko ja vidim ovde ima najviše ljudi iz okruga Beograd, Novi Sad, tako da bi na toj relaciji na nekom mestu moglo da se organizuje druženje. Uostalom ja sam novi ovde, možda članovi ovog foruma već prave zajednička okupljanja sličnog tipa Zašto to predlažem. Zato što Branko jedini način da zaista odgovorim na tvoja pitanja iz urinoterapije i gladovanja jeste da me upoznaš. I ne zaboravi da ja imam 40 godina Pa ćeš onda bez mnogo priče sam prosuditi da li sam se otrovao do sada ili nisam I da li su to baba vradžbine i magijanja, bajanja ili ne. To je zaista jedini način koji mi pada na pamet, da se Branku pruži odgovor, bez da se troši ogromna energija na priču, koja je u njegovom slučaju, potpuno gubljenje vremena A meni je to super intresantno zbog razmene kulinarskih specijaliteta i iskustava iz prve ruke. Eto, razmislite o predlogu. Srdačan pozdrav | |
| | | drazen Član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Uto Maj 15, 2012 6:24 am | |
| Bilo bi zanimljivo da se upoznamo i da razmenimo stavove, razmišljanja i iskustva do kojih smo došli. Ja planiram da počnem opet sa gladovanjima jednom nedeljno i kasnije na tri i sedam dana. To mi prija. Jedino što razmišljam, a i vidim da su ovde neki i koristili da na startu uradim hidrokolon terapiju, da se pravo tako očistim jer mislim da će mi gladovanje i sokovi mngo bolje i brže očistiti ono što je ostalo. Šta vi mislite o tome? | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Uto Maj 15, 2012 7:34 am | |
| | |
| | | Drama Član
Broj poruka : 47 Godina : 42 hobi : fotografija Datum upisa : 01.06.2009
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Uto Maj 15, 2012 10:51 am | |
| Drago mi je što su se našli ljudi koji mogu da pišu na ovu temu i nemam ništa protiv, ali naziv sajta je zdrava ishrana (a ne zdravo gladovanje). Nisam dugo pročitala neki novi recept. Mislim da smo taj deo foruma zapostavili. I ako mogu samo da postavim jedno pitanje...Zbog čega se toliko čistite od svega i svačega? Imam utisak da samo ljudi koji boluju od nečega pribegavaju ovakvim metodama... Ne znam koja bi me bolest dovela do toga da probam urinoterapiju...možda kao poslednju nadu... | |
| | | drazen Član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Uto Maj 15, 2012 12:28 pm | |
| - Drama ::
- Drago mi je što su se našli ljudi koji mogu da pišu na ovu temu i nemam ništa protiv, ali naziv sajta je zdrava ishrana (a ne zdravo gladovanje). Nisam dugo pročitala neki novi recept. Mislim da smo taj deo foruma zapostavili.
I ako mogu samo da postavim jedno pitanje...Zbog čega se toliko čistite od svega i svačega? Imam utisak da samo ljudi koji boluju od nečega pribegavaju ovakvim metodama... Ne znam koja bi me bolest dovela do toga da probam urinoterapiju...možda kao poslednju nadu... Vidi se iz navedenog da niste pročitali ni jednu knjigu G. P. Malahova, ni Normana Walkera, niti Viktorije Butenko. Toplo vam preporučujem. A gladovanje je u stvari ishrana tela samo ne dodatnom hranom nego masnim i bolesnim ćelijama sopstvenog organizma tako da tema uopšte nije promašena. | |
| | | Drama Član
Broj poruka : 47 Godina : 42 hobi : fotografija Datum upisa : 01.06.2009
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Uto Maj 15, 2012 12:47 pm | |
| Nisam ni rekla da sam pročitala, nemam tu potrebu. Samo vi pišite o tome, nemam ja ništa protiv. Ali poslednjih nekoliko meseci samo o nekim terapijama čitamo i pišemo. Ja bih samo malo da podstaknem ljude da pišu i nove recepte. | |
| | | Pinđur novi član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Uto Maj 15, 2012 1:37 pm | |
| | |
| | | Pinđur novi član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Uto Maj 15, 2012 6:38 pm | |
| Evo jednog zanimljivog članka :
ISHRANA
Centar za prirodnu medicinu u Ruskom domu u Beogradu Ritam dugovečnosti
Nova otkrića i naučni prodori u medicini su fascinantni. Međutim, čini se da je i dalje najaktuelnije pitanje kako se boriti da do bolesti uopšte ne dođe. Način života i ishrane u tome ima ključnu ulogu Georgij Nazarov Georgij Nazarov: "Gladujte umereno, obuzdavajte apetit!"
Tipična oboljenja ljudi našeg doba su u neposrednoj uzročno-posledičnoj vezi sa načinom ishrane. Malo se zna da je ruska nauka u ovoj oblasti osvojila i svetski značajna dostignuća. Poznat je, na primer, čudotvorno efikasan lek protiv mamurluka koji je prošle godine bio pravi hit u SAD, zatim metod produžavanja ekstremiteta ortopeda Ilizarova, "aloplant", transplatacioni materijal oftamologa Muldaševa ...pa sve do davno poznate "mumije", sibirske smole, za koju kažu da leči "sve". Ta mitološka potka o ruskim tajnama isceljenja dovela nas je do Ruskog doma za nauku i kulturu gde deluje "Centar za prirodnu medicinu".
Alfa i omega ovog centra, rođeni Moskovljanin, Georgij Nazarov, kaže da sadašnje navike u ishrani potiču iz vremena kada su ljudi teško dolazili do hrane i imali potrebu za skladištenjem dodatne masnoće u telu:
"Sada je drugačije, hrana je pristupačna ali mi ništa ne činimo da obuzdamo apetit. Kada su u eksperimentima majmunima davali prženo meso oni su se odmah navikli i čak odbijali drugu hranu. Postali bolešljiviji, mnogo agresivniji i kraće su živeli od ostalih pripadnika svoje vrste."
Prirodna hrana
Nazarov tvrdi da pravilna ishrana sigurno donosi zdravlje, poboljšava mentalne sposobnosti, produžava životni vek i povećava snagu i izdržljivost. To podrazumeva strog režim ishrane u kome su podjednako važni izbor, način pripreme, kombinacija, količina i razmak između uzimanja određenih namirnica.
" Post, vegetarijanstvo, makrobiotička ishrana i druga usmerenja su neuporedivo bolji od klasičnog načina ishrane ali i dalje, u većini slučajeva, nedovoljno efikasna. Imao sam više slučajeva gde su vegetarijanci ili makrobiotičari imali poremećaj funkcije jetre i žuči zbog nedostatka masnoća u dijeti. Zbog toga je saradnja sa stručnjacima veoma važna."
Prema Nazarovu, u prirodnu, najzdraviju hranu za čoveka spadaju sledeće namirnice:
Sveže i prirodno sušeno voće, sirovo sezonsko povrće, sirovo jezgrasto voće (badem, lešnik, orah...), sirove semenke (lan, bundeva, susam, suncokret...), integralne žitarice (pšenica, raž, heljda, ovas, kukuruz, pirinač,...) mahunarke - pasulj, soja, sočivo, grašak, kikiriki, bob, ...i proizvodi, ne svi, od soje (sir, jogurt, mleko, okara, klice...), klice, alge, hladno ceđena nerafinisana ulja, med i malteks.
Nazarov, koji je objavio više knjiga o zdravoj ishrani, verovatno je i najbolja reklama za zdravstveni sistem koji je razvio. Na promociji najnovije knjige, kada je kroz Beograd brisala košava, većina publike je imala kapute i čizme dok je on bio u košulji i poluotvorenim sandalama. Bez bora i sa rumenom bojom kože odisao je zdravljem. Tajna leži u stalnom traganju i ostvarenju lepote života, fizičkim aktivnostima, periodičnim uzdržavanjem od hrane, i kompletnom čišćenju svih sistema organizma: debelog creva, jetre, krvnih sudova, bubrega, pluća, kože, zglobova i genitalija.
Takav životni ritam izgleda ovako: "Pretpostavimo da ustajete u periodu od 6 - 9, a ležete posle 22 h. Od ustajanja do približno 11( ali ne kraće od 2-3 sata posle ustajanja) je period kada se vrlo efikasno odvija prirodno čišćenje organizma. U tom intervalu često je izražen neprijatan miris znoja, jezik je često pun naslaga, a sa jutarnjim urinom izbacujemo dosta toksičnih materija, a to je vreme pogodno za pražnjenje creva. Te procese je najbolje podstaći ispijanjem zdravih napitaka, vode, čajeva, sokova, kombuhe, meda, a po želji i uzimanjem voća - sirovog i suvog. Oko 11 možemo uzeti prvi osnovni obrok, na primer, svežu salatu ili jezgrasto voće, semenke sa medom ili suvim voćem, jogurt, proizvode od integralnih žitarica, musli, mahunarke, morsku ribu priprepremljenu na mediteranski način i eventualno meso, spremljeno na najmanje štetan način.
Posle prvog osnovnog obroka pravimo pauzu od 2-4 sata tokom koje ne jedemo i ne pijemo ništa. Nakon 4 sata, oko 15.00, jedemo voće, pijemo zdrave napitke da bi oko 16,00 - 17,00 časova, nikako ne kasnije, uzeli drugi osnovni obrok".
Lekovito gladovanje
Drugi, ne manje važan uslov zdravog života, jeste povremeno gladovanje. Nazarov tvrdi da se gladovanjem, pod stručnim nadzorom, umnogome poboljšava zdravlje svake osobe. Gladovanje između ostalog izaziva usporavanje rada nervnog sistema što dovodi do znatnog poboljšanja psihičke stabilnosti. Drugi osnovni efekti jesu efikasna detoksikacija organizma, aktiviranje vlastitih odbrambenih snaga, normalizacija metabolizma i stvaranje novog , zdravog tkiva, što je jedan od razloga zašto gladovanje izaziva veoma intezivno podmlađivanje organizma. Tu su i poboljšano varenje, cirkulacija krvi i samovarenje suvišnog masnog tkiva i patološkog tkiva. "Za vreme pravog gladovanja se ne uzima ništa od hrane niti sokovi. Može se koristiti samo voda. Neophodno je pravilno i ući i izaći iz gladovanja, zašta je potrebna pomoć stručnjaka. U gladovanje treba ići sa postepenim smanjivanjem hrane. Najbolje je u prvo vreme jesti samo voće pa piti sokove da bi se polako došlo do potpunog gladovanja. Tako treba i izaći, jer u suprotnom posledice mogu biti kobne. Tokom gladovanja naša čula se bude, bolje vidimo, bolje osećamo mirise i nakon svega nas prati osećaj povećane energije, podmlađenosti, veće odlučnosti."
V.J. | |
| | | Pinđur novi član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Uto Maj 15, 2012 6:52 pm | |
| Evo jednog linka za fantastičnu knjigu sa receptima koja se može koristiti kod ljubitelja sirove hrane. Većim delom svog sadržaja može poslužiti za kvalitetan izlazak iz gladovanja, naravno ako se zavisno od dužine gladovanja prvo ispoštuje dan, do par dana na sveže ceđenim sokovima od povrća. Najbolji za izlazak iz gladovanja je sok od šargarepe i sok od cvekle i jabuke. Knjiga recepata : http://www.cps.org.rs/Knjige/kuvar_sd.pdf
| |
| | | Pinđur novi član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Sre Maj 16, 2012 12:53 am | |
| Evo još nešto, krajnje, krajnje zanimljivo http://2012-transformacijasvijesti.com/opcenito/bozja-ljekarna-je-cudesna http://2012-transformacijasvijesti.com/alternativna-medicina/sirova-hrana-%E2%80%93-siguran-put-prema-zdravlju-i-dugovjecnosti http://2012-transformacijasvijesti.com/alternativna-medicina/sunceva-hrana-dvije-godine-kasnije http://2012-transformacijasvijesti.com/alternativna-medicina/sluz-%E2%80%93-uzrok-gotovo-svih-bolesti-i-starenja http://2012-transformacijasvijesti.com/alternativna-medicina/hrana-d-o-o-istina-o-prehrambenoj-industriji-video http://2012-transformacijasvijesti.com/opcenito/voda-istina-o-vodi | |
| | | drazen Član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Čet Maj 17, 2012 2:51 pm | |
| Zanimljivi su ti linkovi.
Interesuje me kako si u početku, a kako sad podnosiš razne proslave sa pićem i hranom i kako je tvoja okolina gledala i gleda na to u vreme kad si gladovao i sad kad gladuješ? | |
| | | Pinđur novi član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Čet Maj 17, 2012 5:49 pm | |
| - drazen ::
- Zanimljivi su ti linkovi.
Interesuje me kako si u početku, a kako sad podnosiš razne proslave sa pićem i hranom i kako je tvoja okolina gledala i gleda na to u vreme kad si gladovao i sad kad gladuješ? Niko ne zna da gladujem, sem najuže porodice a ona me podržava u tome, oduvek. Slavlja i proslave maksimalno izbegavam, a kada ne mogu da ih izbegnem, obično nagrabusim Proslave ni u početku a ni sada ne podnosim Srdačan pozdrav | |
| | | drazen Član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pet Maj 18, 2012 4:43 pm | |
| | |
| | | Pinđur novi član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Sub Maj 19, 2012 3:04 am | |
| Ja druženja i proslave obožavam. U tome i jeste problem. Previše se opustim i predam uživanju u dobrom društvu. Ali onda sutra plaćam ceh. Recimo, ne pijem, ali bude opušteno veće i popijem tri piva. E sada tri piva je ništa, ali kada ne piješ, veruj mi tri piva je itekako nešto. U tom smislu nagrabusiš. Pa se opustim i uz tri piva i nešto meznem, ne vodeći baš računa šta, a kada retko konzumiraš npr. meso, a udariš po mezetluku uz alkohol. eto ti belaja. Pa onda uz piće, zapališ cigaretu, zarad starih dobrih dana ... I to tako krene. Sutra kada se otreznim bude mi jako loše. Takvi izleti mogu da budu stravičan šok za organizam, kada čovek promeni iz korena stare navike. Nikako nije dobro vraćati se na staro.... Al eto, to sa proslavama kod mene se neretko završi tako Zato ih izbegavam, teško mi je da se na njima iskontrolišem. Povuče me društvo... Ustaljena zabava na zabavi je alkohol. Čim nešto ne popiješ ti odudaraš. I tu je problem. Onda navale na mene , hajde, samo jednu ... A ja čim popijem tu jednu, eto ti odmah i druge.. A kada se opustiš za jedan porok, padnu ti kriterijumi i za sve druge... i tako to krene... Eto, inače obožavam druženja, ali zabave gledam da izbegnem kada god to mogu, zbog gore navedenih razloga Srdačan pozdrav | |
| | | drazen Član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Sub Maj 19, 2012 3:21 pm | |
| I ja se tako opustim, volim društvo, volim žurke i sam sam ih nekad puno pravio. Moj je stav da ih ne izbegavam nego da se ipak što brže posle vratim u normalu. Život je jedan i treba ga proživeti. | |
| | | KianyRiws novi član
Broj poruka : 8 Godina : 57 Lokacija : Srbija Zaposlenje : samost.preduzetnik hobi : plivanje i trcanje Datum upisa : 05.07.2011
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Sub Maj 19, 2012 8:36 pm | |
| - drazen ::
- I ja se tako opustim, volim društvo, volim žurke i sam sam ih nekad puno pravio.
Moj je stav da ih ne izbegavam nego da se ipak što brže posle vratim u normalu. Život je jedan i treba ga proživeti. Zivot jeste jedan,ali ga treba kvalitetno proziveti.Poceti sa gladovanjem,a nepravilno ga provesti je jako,jako opasno,jer se vec postojece bolesti ili anomalije koje nas samo povremeno smetaju,posle narusavanja gladovanja jos vise pojacavaju,pa takva vrsta gladovanja moze imati veoma negativan uticaj na nas organizam.Pocetak gladovanja odredjujemo mi sami,pa prema tome mozemo najbolje sami izabrati vreme kad pocinjemo i kad zavrsavamo sa gladovanjem.Mi smo ti,na kraju krajeva,koji sami sebe najbolje poznajemo,tj.sve slabosti naseg karaktera.U slucaju da na proslavama ne znamo sebe zauzdati(kad je rec o picu ili hrani),tada je to vreme kad uopste i ne trebamo planirati gladovanje.Uvek treba imati na umu da je gladovanje veoma ostar mac sa dve ostrice. | |
| | | drazen Član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Sub Maj 19, 2012 11:05 pm | |
| - KianyRiws ::
- drazen ::
- I ja se tako opustim, volim društvo, volim žurke i sam sam ih nekad puno pravio.
Moj je stav da ih ne izbegavam nego da se ipak što brže posle vratim u normalu. Život je jedan i treba ga proživeti. Zivot jeste jedan,ali ga treba kvalitetno proziveti.Poceti sa gladovanjem,a nepravilno ga provesti je jako,jako opasno,jer se vec postojece bolesti ili anomalije koje nas samo povremeno smetaju,.... Ne, nisam se nikada opuštao u vreme gladovanja. Ja govorim o vremenu kada sam na sirovoj ishrani. Meni je mnogo lakše kad gladujem, potpuno isključim razmišljanje o hrani, a kad jedem sirovo, ukućani se hrane "klasično" i to zna da bude vrlo teško odbraniti se. | |
| | | KianyRiws novi član
Broj poruka : 8 Godina : 57 Lokacija : Srbija Zaposlenje : samost.preduzetnik hobi : plivanje i trcanje Datum upisa : 05.07.2011
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Ned Maj 20, 2012 8:10 am | |
| Postoji nesto u nasem organizmu sto se zove koren bolesti.Gladovanjem od 3 dana,a posle toga gladovanjem od 6-10 dana mi ubijamo bolest,ali ne i koren bolesti.On ostaje u nama i ubili bi ga daljnjim gladovanjem,znaci jos minimum 25-26 dana.Kada posle toga krenemo opet sa nekim uzimanjem alkohola,cigareta,mrsne i kuvane hrane(pogresnom ishranom)[u]mi aktiviramo taj koren u nama i on pocinje ponovo sa obnavljanjem anomalija u nasem organizmu.Zato sam hteo da skrenem paznju na tu vrstu,,opustanja"prilikom slava i proslava raznih namena koje su pogotovo u zimskim mesecima ucestale kod nas.Nisam za tu filozofiju,,samo jednom se zivi"jer ona vodi u bolest i probleme.Zato sam pisao svoj post,a slazem se sa ovim tvojim poslednje napisanim.Veoma je jednostavno biti zdrav i mislim da tu poruku trebamo sto vise siriti,kako pisanjem tako i usmeno...naravno,sa argumentima.pozz.! | |
| | | drazen Član
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pon Maj 21, 2012 5:03 am | |
| Da, znam za koren bolesti, Malahov ima tablicu u kojoj piše koja se bolest za koliko dana gladovasnja leči izbacivanjem korena bolesti. Naravno, to mora postepeno da se povećava sa jednog na više dana, ne odjednom. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Lecenje gladovanjem | |
| |
| | | | Lecenje gladovanjem | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |