Interesuje me da li je neko koristio hladno cedena ulja, kao dopunsku terapiju- i za lecenje kojih bolesti, kakava su vasa iskustva? Ne znam da li je ova tema vec obradena u nekom delu foruma, ako jeste ne zamerite sto ponovo pitam, samo mi ukazite na link i temu.
Znam da na nasem trzistu ima osim maslinovog, sunockretovog,lanenog, svetlog i tamnog susamovog ulja, bundevinog i orahovo i makovo ulje, kokosov puter, ulje kukuruznih i psenicnih klica...
Ja sam koristila u stresnom periodu orahovo ulje po kasicu dnevno i zaista mi je bilo od pomoci. Interesuje me da li je neko od vas koristio ulje oraha i kokosov puter za lecenje problema sa stitnom zlezdom il mozda neka druga i kakve rezultate ste postigli.
Znam da je laneno (bogato omega 3 mastima) ulje dobro za srce i poviseni holesterol. Ova druga ulja su bogatija sa omega 6 mastima pa savetuju da ne preteramo. Riblje ulje je takode preporucljivo za razne bolesti - hiperaktivnost dece, reumatizam, artritis. Da li ga vi koristite i koje, jer mene muci sto se ono dobija od jetre riba ( a nije li to najzagadeniji organ). A i uz riblje ulje nam obavezno serviraju A vitamin, treba li nam on?
Imam u porodici nekog sa poodmaklim reumatoidnim artritisom, pa me zanima koje bi vi ulje preporucili uz korekciju ishrane, jedni tvrde da su najbolje laneno i riblje, drugi da je makovo i bundevino dobro...