Broj poruka : 14 Godina : 47 Datum upisa : 22.10.2007
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pet Maj 23, 2008 9:29 am
Posle izvesnog perioda, evo mene... da vam se javim i sve lepo ispričam. Postila sam (zvuči mi mnogo lepše nego gladovanje) pune četiri nedelje i skinula sam 15 kg. Poštovala sam sve savete Šeltona i mislim da sam zahvaljujući tome i uspela. Nije lako, naročito prvi put. Aaaaaaaaaaaliiiiiiiiiiiiiiiii kakve radosti posle ! Divno se osećam! Sada mogu lepo da poštujem sva pravila zdrave ishrane a moj organizam uživa.
Mogla bih hiljadu puta reći-divno se osećam!
Moji saveti: -ako postite radi poboljšanja zdravstvenog stanja, nemojte upražnjavati vežbe dok postite, pustite organizam da odradi važnije stvari (Saniranje bolesti!. U knjizi Šelton piše da ćete osetiti simptome u najgoroj verziji, znači ono što bi vas čekalo da niste prešli na zdrav način života-post, zdrava ishrana,vegeterijanstvo... E, dragi moji, kada osetite šta bi vas snašlo, nikada se više nećete vratiti starom načinu života.)
-ne postite ako niste sami to odlučili, ako niste sigurni da ćete moći, ako se plašite ili uopšte ako niste sigurni. Za vreme posta to sve izbije iz vas i treba da znate da će vas te male sumnje izjedati kada ste najslabiji! Razmišljajte o postu, jer je to divna stvar i nešto najlepše što možete da učinite za svoj organizam. Polako ćete uvideti da vi to možete., a telo će vam se odužiti na divan način-lepo, podmlađeno, jako i snažno, puno energije.
-kod klistiranja sam koristila savete urinoterapije. Klistirala sam se svaki drugi dan.
I najvažnije što želim da vam kažem jeste kako je važno postepeno izlaziti iz posta! Dogodilo mi se da sam tek posle jedne nedelje vraćanja na normalnu (vegeterijnsku) ishranu, morala na put. Tako sam otputovala kod rodbine gde nisam imala baš sve uslove...Ukratko, posle takvog naglog prelaska na jaču ishranu, a uz to i polunezdravu, šta mi se dogodilo: veliko nagolmilavanje vode, soli, toksina, bol u predelu bubrega, masno lice za samo dan-dva...najteže je bilo podneti taj bol bubrega i naoteklih nogu. Naravno, čim sam mogla, vratila sam se kući, otpostila četiri dana i sve je opet bilo OK. Međutim, to izbegavajte! Maćeha mi je zdravstveni radnik i upozorila me da su veoma lako mogli bubrezi da mi otkažu. (Zbog naglog prelaska na hranu, nezdravu, ne zbog posta. Upravo jer je organizam bio očišćen, tako je loše podneo ionako loše navike.)
-ostadoh na 64 kg,a imala sam 74kg, hahhahaaahahaaha!
Sada, postim jednom nedeljno, a ovakav duži post od tri ili četiri nedelje, uradiću još jednom ove godine, verovatno na jesen.
Kao što Šelton kaže: kad god se ne osećate dobro, prestanite da jedete.
zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pet Maj 23, 2008 2:49 pm
Marmeladice...mozda nisam pratila na casu ali o kakvoj vrsti posta se radi?Klasican post ili ...?
Gost Gost
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pet Maj 23, 2008 7:50 pm
Posto ti marmeladica ne odgovara, a znam o cemu se radi upucujem te na knjigu u kojoj sve lepo pise.
"Post može da vam spase život" - naslov Herbert M. Šelton - autor Izdavač: Branislav T. Đenadić Format: 14x20 ISBN: 76821516 Povez: broširano Pismo: ćirilica Br. strana: 162 God. izdanja: 1999
cvetak zanovetak novi član
Broj poruka : 4 Lokacija : Beograd Datum upisa : 06.05.2009
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Sre Maj 06, 2009 12:47 pm
Molila bih sve koji znaju nesto vise o klistiranju da napisu-- kako, gde su kupili potreban pribor, a narocito- kojom tecnoscu to cine???
Odgovor bi mi trebao sto pre, pa ako bi Bambina, Luna (koje vidim znaju dosta o tome; a narocito Marmeladica koja je probala urinoterapiju- za koju se ja zalazem...) mogle da se jave
Ja sam inace sasvim spontano usla u proces gladovanja. Planirala sam samo jedan dan-- i kad sam videla da se osecam fantasticno jednostavno sam nastavila.
Ali sad me hvata sve veca frka- jer vidim da ne znam dovoljno o tome! Narocito taj PROBLEM sa klistiranjem. Trenutno gladujem 5 dana a nikako nisam isla u wc I znam da mi onda ni gladovanje nece dati prave razultate
Inace- pocela sam da citam knjige Genadija Malahova i potpuno sam odusevljena i zato sam i krenula u sve ovo.
A sad odoh momentalno da kupim njegovu knjigu Gladovanje.
Nadam se da ce bar neko odvojiti par minuta i javiti se
pozzz
anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Sre Maj 06, 2009 9:14 pm
Cvetak-zanovetak !
Pribor za klistiranje potrazi u nekoj bolje snabdevenoj apoteci. Mozes da koristis dva litra tople vode sa nekoliko kapi limunovog soka. Mozes da se klistiras kako je Bambina preporucila, u kadi ili da kleknes na kolena i oslonis se na laktove, a vrecicu sa tecnoscu okacis na vrata ili gde ti je zgodno. Zadrzi je u sebi sto duze mozes. Ako nemas odmah pribor za klistiranje, moze da posluzi i vaginalni irigator, ali mu je zapremina mala, oko 1/2 litra,pa bi morala da ponavljas postupak. U svakom slucaju, ne cekaj vise, i 5 dana je puno. Toksini haraju tvojim telom. Malahov je super...Aronovic takodje...imas linkove na ovom forumu, pa skini te knjige...moze da se skine i enciklopedija ciscenja ljudskog organizma...tu imas bas sve
marmeladica novi član
Broj poruka : 14 Godina : 47 Datum upisa : 22.10.2007
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Čet Maj 07, 2009 8:55 am
[quote="cvetak zanovetak"]
Trenutno gladujem 5 dana a nikako nisam isla u wc I znam da mi onda ni gladovanje nece dati prave razultate
Uh! Klistiranje što pre! Mada, izgleda da si ti poprilično zdrava osoba, kada još uvek nisi osetila nikakve posledice toga što se nisi klistirala. Ili ti je organizam veoma jak.
Moja iskustva sa klistiranjem: kada gladujem, ne klistiram se svaki dan. Dovoljno mi je svaki drugi dan. Ne uspevam to sama uraditi (majka mi pomaže), a onda mi je i pomalo neprijatno. Vremenom smo se uvežbale i to sada traje veoma kratko. Kao klistir sam koristila malo jaču koncentraciju čaja od kamilice, ukuvani urin i poslednje, prokuvanu destilovanu vodu (1 litru) u koju dodajem kašiku soli i kašiku alkoholnog sirćeta. Kamilica-preblaga! i Malahov je predlaže samo ako imate oštećenja unutar crevnog trakta. Ukuvana koncentracija urina (Ukuvavati urin do njegove 1/4 količine!) je sigurno najbolji i najzdraviji izbor, ali posle u kupaoni ili toaletu, mirisi koji se stvaraju, prilično su teški i meni nesnošljivi. Meni je potrebno izvesno vreme provesti u toaletu, pa mi je to mučno. Moj izbor je destilovana voda sa sirćetom i soli. Verujem da ću se možda već sledećeg puta odlučiti na ukuvani urin, ali sada još nisam mogla. Ne treba biti previše strog prema sebi. Sve su ove metode same po sebi već dovoljno varvarske (meni barem), pa si udovolji kad god možeš i u čemu god možeš, jer je važno i tvoje raspoloženje. Sve to treba raditi sa radošću i na licu i u duši.
I jedna veoma važna napomena: meni sve to pomaže, a doktori su ljude sa dijagnozom koju ja imam, odavno već otpisali.
Uvek me raduje kada čujem da se još neko odlučio za zdrav način života. Videćeš, na ovom putu ćeš doživeti prelepe stvari. Čoveku je odlično zdravlje prirodno stanje!
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Čet Maj 07, 2009 10:21 am
Jaaao, tako sam srecna sto sam dobila odgovore da znam da nisam sama
Vec sam postala ocajna sto nemam ama bas ni sa kim pricati o ovome ... a odjedanput imam milion pitanja i nedoumica
ANETT- Imam sad skoro sve knjige od Malahova + Enciklopediju ciscenja covecijeg organizma (juce sam upotpunila kolekciju:).
Inace zanimljivo je- kad sam ranije kupovala te knjige-kategoricno sam odbila da kupim GLADOVANJE, smatrajuci to ludoscu tj. ekstremnom metodom! Sad tek vidim koliko nista nisam znala.. i da mi je to najvrednije sto sam otkrila do sada
Inace- ni jednu knjigu nisam procitala do kraja (jako sam LENJA:cry: )-- nego samo fragmente-- pa se sad toliko i nerviram (jer sam po prirodi detaljista) jer sam pre planiranog vremena usla u ovaj proces a znanje mi nije kompletno.
Sto se tice klistiranja- upravo tim vaginalnim irigatorom (koji ima nastavak za klistir) sam nesto sinoc i uspela (ali jedva). Zaista je nepraktican. I trebala bi mi pomoc pri tom procesu a ja nemam to od koga da trazim Hitno moram da nadjem nesto prakticnije.
Cak sam bila u iskusenju da odem u one klinike koje se bave hidro-kolon terapijom (ispiranje creva sa 50-70 litara vode) ali smatram to ekstremnom metodom. Jer kad se otkidaju te dugogodisnje naslage sa debelog creva-- ostaju rane. Tako da sam odustala. A nemam ni sa kim da se posavetujem:|
Na kraju uspela sam skoro litar tecnosti ubaciti. Koristila sam svez urin, za koji smatram da je najbezbedniji. (ne bih ODMAH pokusavala ukuvani do 1/4 jer je prejak za moj ukus...to bih kasnije postupno... prvo do 1/2 i tako..)
Ali mislim da nisam dobila prave rezultate! Tek posle vise od sat vremena izaslo je 5 malih kuglica
pa me i dalje brine taj problem....... pokusacu danas opet!
Mada, kao sto je MARMELADICA primetila-- prilicno neuobicajeno podnosim sve ovo. Ne uklapam se bas u ove opise iz knjige. Mada svi smo mi razliciti, tako i razlicito reagujemo i podnosimo gladovanje.
Prvo sto apsolutno nisam verovala da ja to mogu SAD. Plan mi je bio da ja to sve postupno. Jedino sam do sad probala par puta da gladujem po jedan dan. Prateci LUNARNI KALENDAR. I cini mi se da mi je to bilo teze nego sad (imala sam jake glavobolje i drhtanje).
A sad se osecam - NIKAD BOLJE U ZIVOTU-- u smislu-- sto nikad nisam imala vise energije i mozak mi funkcionise sto na sat!!! Inace - po prirodi sam veoma spora i troma. Stalno patim od nedostatka energije, motivacije i imam VEEEELIKI problem sa KONCENTRACIJOM.
A SAD-- kao da je sve oko mene usporeni film-- ljudi kad pricaju ne mogu da docekam da zavrse recenicu, svi su mi prespori- kad setamo- ne mogu da docekam da stignu!!!! sto je za mene veoma veoma cudno.. jer sam ja uvek ta koja je NAJSPORIJA.
Inace - sve ovo vreme sam na nogama -- skoro po ceo dan-- jednostavno nesto me tera da se stalno krecem! Prekljuce sam setala po Avali dva sata. Pri tome - sat vremena uspona. I osecala sam se fantasticno.
Jedino juce sam bila nesto umornija. Setala sam samo dva sata. A jutros osecam neko lupanje srca pa jos nigde nisam izasla.
Inace- MARMELADICA je dobro primetila- moguce je da je moj organizam dovoljno snazan- pa zato ja ovo sve tako i ponosim. Imam 28 godina, i radikalno sam promenila nacin ishrane pre 2 (mozda ima i 3) godine! Znaci- ne jedem meso, ne pijem mleko, skoro nista przeno i gledam da mi kombinacije hrane u obroku budu sto pravilnije. Ali posto nemam dovoljno znanja- ja za svaki slucaj najcesce jedem samo jednu namirnicu u obroku:)
I od tad se osecam mnogo bolje. Skoro da se ne razbolevam. Grip ne pamtim kad sam imala. A ranije stalno. Zapadnu medicinu ne prizanjem uopste. Niti pijem ikakve lekove. Skoro sam krenula kod HEMEOPATA.
Jaaaaaaao sad tek vidim koliki sam post napisala. Kao sto rekoh - mozak mi je kao na nekim drogama- sto na sat-- nemam neku realnu predstavu! Cini mi se kao da sam napisala 5 recenica!!!
Ja se izvinjavam svima ako sam smorila... ali kontam da svi imaju IZBOR-- te da mogu jednostavno da preskoce moj post!
Jos jedanput -- hvala ANETT & MARMELADICI na brzom odgovoru, dobrodoslici, informacijama, savetima i bodrenju
Pozzzz
Poslednji izmenio cvetak zanovetak dana Čet Maj 07, 2009 6:13 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Čet Maj 07, 2009 4:21 pm
pogledaj ovaj link na luninom sajtu gdje ljudi pricaju svoja iskustva sa klistiranjem http://sirovahrana.com/forum/viewtopic.php?f=69&t=218
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Čet Maj 07, 2009 5:54 pm
ZELIKA hvala puno! Evo procitah! A jos ranije sam procitala sve na forumu sajta ZEMLJANI!
Ali meni tu i dalje nista ne pomaze. Prvenstveno mi je problem sa nedovoljno jednostavnim priborom za klistir. Pronasla sam i Esmarhovo lonce (mislim da se tako zove- ona kantica koja se okaci pa se tecnost sama uliva)! Ali mi ni to nije naj resenje
Jednostavno- meni ovo ne uspeva. Evo i danas neuspeh. Ulila sam 0,8l urina (od toga 0.5l svezeg i 0,3 ukuvanog do 1/2) i nista
Inace- ja sam zaista preopterecena ovim problemom. Jer imam jaaaako spor metabolizam i neredovno praznjenje creva ceo zivot (to je valjda malo i nasledno-- jer svi u porodici mucimo tu muku)!
Ali meni nista ne pomaze! Za nijansu je bolje od kad sam pomenila ishranu. Ali opet nedovoljno. Iako svako jutro ili pijem sveze cedjen sok ili jedem ogromne kolicine voca! I opet se ne praznim svaki dan.
Bicu PRIMORANA da odem do neke klinike koja se bavi time. Ja bih otisla samo na klistiranje, ali ne mogu da nadjem gde to postoji. Pa ako neko ima neku informaciju
Jedino sam na netu nasla 2 ordinacije koje se bave hidro kolon terapijom-- i ako uskoro ne nadjem bolje tj. manje nasilno resenje-- moracu tamo .. a veoma sam sumljicava prema tome
TARA Član
Broj poruka : 68 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 14.01.2009
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Čet Maj 07, 2009 7:18 pm
Po prvi put ove godine sam sprovodila detox, po Nazarovu, koji podrazumeva i klistiranje i toplo ti ga preporucujem Sto se same klizme tice, odes do najblize apoteke i trazis irigator (plasticna posuda sa gumenim crevom na cijem jednom kraju je slavinica a u kompletu dobijes 2 nastavka vaginalni i rektalni (koji je duzi i bas prilagodjen tvojim potrebama), a za ispiranje upotrebis supenu kasiku limunovog soka ili jabukovog sirceta (probala sam obe kombinacije) razmucenu u 1,5l vode (bilo bi dobro da uzmes neku flasiranu, ova cesmovaca je katastrofa, ja sam koristila Vodavodu). Pozeljno je da voda bude mlaka i nakon sto je sipas u irigator na kratko odvrnes slavinicu tek toliko da voda potece i izgura vazduh, zatim OBAVEZNO podmazes, najbolje maslinovim uljem, i plasticni nastavak i anus te zauzmes cetvoronozni polozaj (tako da si prakticno oslonjena na kolena i laktove) pa polako gurnes nastavak u anus i odvrnes slavinicu. Vazno je da se opustis da bi mogla da primis tu kolicinu vode! Ako u nekom momentu osetis da nemozes vise, zavrni slavinicu i pokusaj da opustis trbusnu duplju disuci stomacno, kad osetis da je grc prosao ponovo pusti vodu i dovrsi proces. Super je sto sve mozes sama bez icije asistencije i sto je takodje sjajno, nakon klizme se praznis nekoliko puta i gotovo (nemoras brinuti da ce te stici kasnije negde usput), sve je gotovo za nekih pola sata SRECNO
anett site admin
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Čet Maj 07, 2009 7:39 pm
cvetak zanovetak ::
Jednostavno- meni ovo ne uspeva. Evo i danas neuspeh. Ulila sam 0,8l urina (od toga 0.5l svezeg i 0,3 ukuvanog do 1/2) i nista
Inace- ja sam zaista preopterecena ovim problemom. Jer imam jaaaako spor metabolizam i neredovno praznjenje creva ceo zivot
Uspece,nema sanse da ne uspe...pomenula sam ti 2l vode,zato sto kazu da i creva,ako su dehidrirana,"popiju" neku kolicinu te vode...ti to radis sa malo tecnosti,povecaj slobodno...
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Čet Maj 07, 2009 8:54 pm
TARA: sve izgleda tako jednostavno u tvom objasnjenju -- a meni je bas tesko! Npr. ulivanje 1 litra mi traje oko 45min!!!
ANETT: U pravu si. Verovatno treba da povecam kolcinu tecnosti.
Pokusacu sutra sa 2l.
Procenjivala sam da nisam dehidrirana. Pijem svaki dan minimum 2 litra. A prvi, drugi (mislim i treci ) dan sam pila i do 5 litara!Kako dani odmicu smanjuje mi se zelja za vodom.. ali ja se trudim da pijem po ceo dan, po gutljaj.
Inace- po lunarnom kalendaru- sutra se preporucuje SUVO GLADOVANJE.. pa razmisljam da i to probam... tj. bar da smanjim unos vode na minumum
anett site admin
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pet Maj 08, 2009 9:38 am
ako ti treba 45 minuta za 1 litar ili nisi opustena ili nisi lepo namestila posudu i nema dobar pad...to inace ide jednostavno, bas kao sto Tara kaze. U pocetku najverovatnije neces uspeti da tecnost zadrzis duze u sebi, ali vremenom se naviknes, i onda mozes da legnes na bok i sacekas koliko ti creva dozvole...kazu da je taj polozaj dobar da se voda bolje rasporedi i detaljnije ocisti sljaku
TARA Član
Broj poruka : 68 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 14.01.2009
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pet Maj 08, 2009 1:31 pm
Nemoguce da toliko traje nije ni cudo da si se istraumirala, tim tempom mora da je pravo mucenje Jos nekoliko ljudi je radilo po mojim instrukcijama i svi su prosli bez problema, nema greske! Probaj da posudicu s vodom podignes vislje da voda ima bolji pad te ce iscuriti cas posla
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pet Maj 08, 2009 9:22 pm
marmeladica ::
Ukuvana koncentracija urina (Ukuvavati urin do njegove 1/4 količine!) je sigurno najbolji i najzdraviji izbor, ali posle u kupaoni ili toaletu, mirisi koji se stvaraju, prilično su teški i meni nesnošljivi.
"Skinuo" sam knjigu na temu urino terapije, ali nisam je citao. Mozes li mi ukratko reci - koja je ideja da se urin koristi ? Cime se argumentuje takav postupak ?
anasana Urednik
Broj poruka : 2174 Godina : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 09.02.2009
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pon Jul 06, 2009 9:21 am
Vraticu temu na dijetu gladovanjem mesecevim menama. Vidim po casopisima pisu kako je najdelotvornije gladovanje u toku mene mladog meseca,i da tad mozete da izgubite i do 3kg za dan. Mlad mesec za '09godinu: 22. od 3h i 35min -23.7. u 3h i 35min 20. od 11h - 21.8. u 11h 18. od 19h i 30 min - 19.9. u 19h i 30min. 18. od 5h i 30 min - 19.10. u 5h i 30min 16. od 19h i 15min - 17.11. u 19h i 15 min 16. od 13h - 17.12. u 13h
Pinđur novi član
Broj poruka : 40 Datum upisa : 07.05.2012
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pon Maj 07, 2012 1:26 pm
Eto, danas sam završio gladovanje u trajanju od 42 dana na urinu. Počeo sam da pijem sok od šargarepe pa polako. Pošto sam to radio u Crnoj Gori u prirodi na čistom vazduhu, ovde je veliki problem naći neprskane namirnice za izlazak iz gladovanja, pa kupujem različite vrste i gledam kako organizam reaguje. Učlanio sam se na ovaj forum jer planiram da potpuno posle ovog gladovanja promenim način ishrane. Pa sada ako neko ima dobre savete iz prve ruke biću zahvalan Mada na ovom forumu ima mnogo toga intresantnog Eto toliko za sada i lep pozdrav svima
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pon Maj 07, 2012 4:43 pm
Dobro dosao Pindjur,
Iz kog razloga si gladovao ? Samo radi ciscenja organizma ili zbog neke bolesti ? Koliko si omrsavio ?
Pinđur novi član
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Pon Maj 07, 2012 7:57 pm
Izgubio sam 22 kilograma. Sa 81 pao sam na 59. Pre 11 godina sam primio neku stranu vakcinu protiv gripa, i otada su počele muke To je neki virus koji se uvlači u mišiće i koji mutira. 99 posto sam ga dobio kroz tu vakcinu, jer sam pao u krevet na tri meseca vrlo kratko pošto sam je primio. Eto, borim se sa njim već dugi niz godina. Sve se manifestuje tako da čovek funkcioniše sa 30 posto snage. A između ostalog napada i srčani mišić. Naravno ja se već jako dugo bavim gladovanjima inače se nikada ne bih usudio na ovako nešto. Imam do sada preko 200 dana kraćih gladovanja, od 1 do 14 dana. Pa ovo je moj pokušaj da ga konačno izbacim napolje iz organizma. Ako iz ovog puta ne uspe, sledeći put hoće sigurno jer sam iz ovog iskustva mnogo naučio. Znam da to mogu da izvedem. I pošto sam ovo gladovanje radio u Crnoj Gori na primorju u prirodi, sada ovde imam jedan ozbiljan problem. U vraćanju na ishranu mi trebaju namirnice koje su biološki uzgajane, ne smeju da budu hemijski tretirane. Satima me boli jetra posle konzumacije soka iz takve namirnice. Pojima nemam gde to ovde da nađem. Izlazak iz gladovanja se vrši svežim voćem i povrćem. U početku ceđenim sokovima, a zatim svežim salatama itd ... Otvoren sam bukvalno za sve predloge. Zaista mi treba pomoć u vidu neke dobre ideje
Pinđur novi član
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Uto Maj 08, 2012 11:07 am
Uspeo sam da nađem na pijaci vrstu šargarepe koja mi ne smeta . Morao sam da pobacam dosta toga što sam kupio da bih uspeo, al eto, trud se isplati. Već to je dovoljno. Ali bilo bi dobro kada bi moglo raznovrsnije. Pa sam uključio i domaći med koji sam našao. Domaći kivi neprskani, domaće, sigurno, maslinovo ulje, našao sam odlične orahe. Sirovi badem i lešnike sam našao na pijaci, a vidim da ima i u samoposluzi. Ovde u bašti ima nekih divljih trava od kojih može da se pravi salata. Voda je izvorska. Poneo sam malteks, i kupio odličan smeđi šećer.
Zubnu pastu pravim sam. Mešam glinu sa izvorskom vodom, ostavim čitav dan na suncu da se glina aktivira, i u vodu sipam par kapi ekstrakta nane. Ekstrakt je Holandski i to odličan. Uvozi ga u Srbiju Božen kozmetik. Fenomenalna pasta za zube. Higijena usta je jako važna za vreme i posle gladovanja jer se ogromna količina toksina luči preko jezika i usta.
Od srca preporučujem gladovanje. Kada se uradi kako treba, pametno, jer najteži deo u gladovanju nije samo gladovanje, već vraćanje na ishranu. Gladovanje je zaista jakooo dobra stvar. Ništa što sam probao ne može da se poredi sa tim osećajem. A verujte mi na reč, probao sam svašta Ne kažu džabe da je gladovanje nauka.
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Uto Maj 08, 2012 9:26 pm
Pinđur, svaka čast na 42 dana!!!! ja sam najduže bila 21. Danas mi je drugi dan posta na sokovima - dakle konformna opcija, sa hladnoceđenim sokovima - obično radim šargarepu, kupus i jabuku i kupus i ananas, sve sa malo djumbira. Danas sam na jogi bila super, iako gladna prvi dani su jasno najgori, ja radim urinske klizme, kako si ti gladovao na urinu - sa konzumiranjem? Ja milsim da su klizme veoma važne - znam da ima i suprotnih mišljenja, ali ja ih praktikujem. Gladovanje bistri um, još jednom, svaka čast na podvigu!
Pinđur novi član
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Sre Maj 09, 2012 12:32 am
Super, i ja idem na Jogu, godinama već. Joga je fenomenalna stvar. Jako mi je drago što možemo baš dosta da naučimo jedno od drugog. Vidim da si genijalac za recepte, i da baš voliš da se hraniš sirovo. Da zaista uživaš u tome. Podsećaš me na Milicu Šibalić i osećaj koji imam kada čitam njenu knjigu – superhrana. Na tom području sam slab i zaista bih cenio pomoć. Hoću da najvećim delom pređem na takvu ishranu. Ali nisam isključiv i fanatik. Ja sam hedonista. Ono što radim mora da mi prija. Volim da uživam u životu Drago mi je što vidim da ovde počinje da se razvija lepo prijateljstvo E sada prelazim na ono što je moj fah - gladovanje. Ja sam kao klinac od 20 i kusur, sada sam u 40-toj, mada ne izgledam tako , držao Brojsovu dijetu od 42 dana na sokovima. I tačno znam u čemu je i kolika razlika. Jednostavno nije za porediti. Gladovanje na sokovima je super stvar, i lično mislim da je za današnjeg čoveka, u uslovima ovakvog zagađenja u kome živimo, mnogo realnija opcija, od gladovanja na vodi, a pogotovo na urinu, a o suvom gladovanju (gladovanje bez vode i hrane) da ne govorimo. Naime, stvar je u dubinskom zagađenju organizma, koga većina nas uopšte nije ni svesna. Dubinski mehanizmi čišćenja, iz mog iskustva, mogu da se aktiviraju jedino nekim od ova tri tipa gladovanja, koja sam naveo. Ali zato su za takva gladovanja potrebne pripreme, od kojih je po meni ishrana sirovom hranom (zdrava ishrana, koja odgovara individualnoj konstituciji, to ne mora striktno biti sirova ishrana, ali mora preovladavati sveža hrana i vrlo je važno da se namirnice ispravno kombinuju), gladovanje na sokovima, uz obavezno čišćenje jetre, zatim debelog creva, najvažnije. Meni je najveći problem predstavljala ta promena ishrane. Kratkim gladovanjima nikako nisam mogao da se izborim sa ukorenjenim navikama, i da izađem iz šablona. Stalno sam se vrteo u krug. Tri koraka napred, dva nazad. I pošto volim da jedem, jeo sam od kada se sećam sebe, više nego što treba, generalno sam tapkao u mestu. Po mom iskustvu za korenite promene ustaljenih navika potrebna su duža uzdržavanja od hrane u trajanju od tri nedelje pa naviše. Krenuo sam sa kratkim gladovanjima 2005. U ekadaši dane, 11 i 26 dan u lunarnom ciklusu sam počeo da gladujem po 36 sati. Pa sam postepeno podigao na 48, pa na 56. I uglavnom vrlo redovno sam provodio svoj program gladovanja do februara 2008. Usput sam uradio u više navrata čišćenje creva ukuvanim urinom na 1/4 (ništa nije u stanju tako da očisti creva, to garantujem) I naravno, čitavo to vreme sam se bavio urinoterapijom, redovno posećivao saunu, dva do tri puta nedeljno, i očistio jetru, tada jedno sedam puta, a do sada oko dvadesetak puta. Kupam se i perem isključivo ukuvanim urinom. Sapune i šampone koristim u najminimalnijim količinama. Urinoterapijom se bavim bez prestanka od 2005 godine. To znači da pijem urin i da se masiram ukuvanim urinom, svaki dan, bar 5 do 10 minuta. Obično ujtru, a kada stignem i uveče. Fantastična stvar. Onda se tuširam prvo jako toplom pa hladnom vodom. Urin gledam da ne ispiram sapunom. Osećaj čistoće ne može ni na koji način da se poredi sa klasičnim kupanjem. Ovde se čovek bukvalno napuni energijom. Uglavnom, znači to su bila gladovanja, u dužini od 1 do sedam dana, ali u krajnje ozbiljnom režimu. Čitavo vreme me kroz to vode ozbiljni zdravstveni problemi Ono što nas ne ubije, ojačaće nas . Verujem da je bolest jako dobar učitelj. Pogotovo zato što znam da je ona indikator nas samih. Sami dozivamo bolest, da bi nešto naučili što nam je potrebno. Nismo ovde bez razloga, a ona je tu da nam ukaže na pravac razvoja. I promene koje je potrebno da načinimo. Ja nisam imao izbora. Crko bi i tu bi bio the end . Lekari su samo odmahivali glavama i davali mi neke konjske doze lekova od kojih mi je bivalo ludački loše. 2005 sam to presekao, odrekao se svih lekova i krenuo da učim i da se borim sam. U decembru 2007, u vreme posta sam sproveo gladovanje od 14 dana. Šta je zagađenje organizma. Za 14 dana sam izgubio skoro 20 kilograma. Znači malo manje nego sada za 42 dana.Gladovanje sam počeo na početku mesečeve faze, prvog dana lunarnog ciklusa, a završio ga na kraju druge faze. To su jako bitne stvari. Jer vrlo je važno kada se gladuje. Vreme posta je najbolje za gladovanje jer je tada povećana količina negativne energije koja dolazi iz kosmosa, koju organizam odlično iskorišćava, kada se ne unosi hrana, pa se gladovanje mnogo lakše podnosi, a rezultati su neuporedivo bolji. U prvoj i trećoj fazi lunarnog ciklusa, organizam se sabija, a u drugoj i četvrtoj širi. Zato su 2 i 4 faza mnogo pogodnije za gladovanje jer se tada organizam čisti, pa gladovanje ima mnogo izraženiji efekat. Tih dana sam se bukvalno topio. Gubio sam po 1,5 kg dnevno. Nisam mogao da ustanem iz kreveta. Izlučena mokraća je bila tamne boje, i strašno je smrdela na aceton. Skoro sam saznao da je taj smrad ustvari produkt raspada masti u organizmu. Moja supruga se uplašila i insistirala da prekinem gladovanje. Tako da sam 15 dan krenuo da jedem. Odmah mi je bilo bolje, jer se proces čišćenja zaustavio. Loše osećanje nastaje zbog ulaska toksina u krv. Sačekao sam tada tri nedelje da se povratim, pa sam odgladovao još 9 dana. Isto u okviru posta. Posle gladovanja od 14 dana, još jedno 10 dana sam skoro po čitavu noć skakao u krevetu usled grčeva. To su bila energetska pražnjenja, i probijanja energetskih čepova u organizmu, koja se manifestuju, grčevima, plačom, trzajima mišića lica, čudnim zvukovima koji izlaze iz grla itd.. To su čišćenja spoljašnjih manifestacija života. Tzv. energetske krize kod lečenja. To mi se desilo i posle 9 dana, ali je kraće trajalo, možda četiri dana. E, ta dva gladovanja su me uplašila, jer su efekti bili krajnje neočekivani i burni, i jedno vreme sam prestao da gladujem. Ali sam nastavio da se obrazujem i da tražim razloge, šta se to u stvari desilo. Jer posle konstantnih tri godine dana gladovanja i čišćenja, i urinoterapije i sauna, i vođenja računa o ishrani, to me je zaista šokiralo. Trebalo mi je vremena, ali sam misteriju rešio. Eh, da znam ruski jezik, bilo bi to mnogo lakše. Rusi su najdalje otišli sa alternativnom medicinom tog tipa koliko ja znam. Moj glavni problem je bio što se retko ko gladovanjem na ovim prostorima bavio tako ludački uporno . Nisam imao koga da pitam za praktičan savet. Uglavnom, problem je sledeći. Zatrovanost organizma. Koja je u mom slučaju ogromna. A većina ljudi koja živi u gradu, a ja sam iz Beograda, vrlo verovatno može imati sličan problem. Pogotovo ako je od rođenja u velikom gradu. Ja sam uz to bio i intenzivan pušač 17 godina. Organizam ima sposobnost da skladišti neverovatne količine otrova. I kratkim gladovanjima on se čisti. Ali efekat dužih gladovanja u poređenju sa kratkim je neuporediv. Pogotovo ako pričamo o urinskom gladovanju, gde se organizam urinom dopunski stimuliše na čišćenje. Urin ga bukvalno ispira iznutra, pronalazi žarišta i uništava raznoraznu patologiju za koju nismo ni znali da postoji. Urinsko gladovanje za razliku od svih drugih vrsta gladovanja ima sposobnost da potpuno obnavlja oštećene organe, zahvaljujući gradivnim svojstvima urina, čitav organizam može da se regeneriše iznutra. Potpuno podmladi. Urinsko gladovanje podrazumeva da se pije što veća količina izlučenog urina za vreme gladovanja. I podrazumeva urinske klistire. Ja sam za vreme ovog posledenjeg gladovanja radio dva klistira dnevno. Ujtru uglavnom između 5 i 7 prvi, i drugi između 17 i 19 h. Tada je debelo crevo najaktivnije. Klistire sam radio sa 100 do 150 grama ukuvanog urina na ¼ koji sam držao u debelom crevu i po dva sata. On deluje na vrlo specivičan način i bukvalno isisava patologiju iz debelog creva. Ja ne mogu da zamislim gladovanje bez klistira. Razumevajući to, opet sam lagano počeo da se vraćam u formu i da gladujem. Bolest se bila povukla, ali je opet još žešćim intenzitetom počela da se vraća. I tako sam gladovao 3 dana, pa 5 dana, pa po jedan dva dana kako sam stizao. Održavao sam formu čekajući zgodnu priliku da odgladujem jedan ozbiljan ciklus. Naoružao sam se iskustvom. Pošto sam sva dotadašnja gladovanja držao u gradu, a to je neuporedivo teže, kao i sam oporavak, čekao sam priliku da odem u prirodu i odradim u potpunom miru lečenje. Imao sam ili tu soluciju ili da počnem da tražim kojekakve senatorijume po Rusiji i belom svetu. A to bi nas finasiski upropastilo. I eto, moj kum ima veliku kuću na primorju, dođoh, videh, ostah Ovih 42 dana je prošlo isto u čišćenju.Bila je to stalna borba sa raznoraznim mrakovima u glavi. Toksini koji se oslobađaju odlaze u krv i utiču na samoosećanje. Potrebno je posećivati saune, što meni ovde na žalost nije bilo moguće. Šetati na čistom vazduhu, odmarati na čistom vazduhu, kupati se i masirati ukuvanim urinom, da bi se nečistoće odstranile kroz kožu, masirati maslinovim uljem, da bi se suzbio princip vetra, koji suši i hladi organizam, nikako ne nositi sintetiku. Osoba koja gladuje ne sme biti na mestu geopatogenih zračenja, piti što više tečnosti, najmanje 2 litre dnevno, najbolje sopstveni urin i otopljenu profiltriranu izvorsku vodu itd... Na početku gladovanja sam odmah prvo jutro popio 6 dcl pa posle sat još 2 dcl gorke soli i očistio ceo probavni trakt i izbacio sav sadžaj iz debelog creva. Na kraju je tekla samo voda. Tako da je faktički odmah nestao osećaj gladi. I odmah je krenulo unutrašnje čišćenje organizma. Za 42 dana smršao sam 22 kilograma. Od sedmog dana gladovanja počeo sam da proživljavam pojačane simptome bolesti. I oni još uvek traju. To je znak da je proces lečenja u punom jeku.Bolest se polako izbacuje iz organizma. Uglavnom gladovanje radi svoj posao. Pošto je bolest trajala 11 godina, potrebno je produžiti lekovite efekte gladovanja pravilnom ishranom. Eto kako ja stigoh kod Vas na forum Lično se osećam jako dobro. Mnogo mi je dobro Baš Baš dobro Nema te droge koja ovako dobro radi I za kraj, još jedna napomena. Iz mog iskustva, najvažniji proces u samom gladovanju je izlazak iz gladovanja. Pogotovo kod ovako dugih gladovanja, privikavanje i ponovno aktiviranje probavnih organa mora da bude znalačko i postepeno. Zato je jako važno iskustvo sa dugim brojem kraćih gladovanja pre upuštanja u duža gladovanja. Svako mora da upozna svoj organizam. I ne opterećujem se postizanjem rezultata. Ja volim da gladujem. Postoji nešto u tom procesu što me čini duboko ispunjenim iznutra. Volim taj osećaj ranjivosti i slabosti. Podseća me stalno na to, koliko smo mi ljudi ustvari krhki, lomljivi i slabi. Svest o tome me drži na zemlji. Učim da nosim i prihvatim svoju gordost, da je osvešćujem i da se borim sa njom. Da budem bolji čovek. Iskrenije biće. Bolje stvorenje i sebi i drugima
Al se raspisah Uh Možda neko izvuče neke koristi iz ovog mog iskustva. Pitajte slobodno ako Vas nešto još zanima Srdačan pozdrav
sandrolina likes this post
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Sre Maj 09, 2012 7:59 am
Ja sam ostala bez reči - svaka čast na upornosti i na konstantnom učenju. Jako puno zlata vrednih informacija si izneo u ovom postu. Pokušaću da korigujem svoj post na sokovima koji trenutno držim (evo od jutros sam imala neka posla, i boli glava, što se menei stalno dešava u prva tri dana kad krenu toksini). Odmah sam uzela i da ukuvam urin, to sam čitala kod Malahova za čišćenje debelog creva. Ja sam inače "đak" i sledbenik Normana Walkera, a on nije pobornik dugotrajnog gladovanja. Tako po preporukama tog autora prvo radim ispiranje sa vodom, pa tek onda klizmu koju treba zadržati - uradim plug, sveću (promućkam sadržaj ) Molim te nam za početak ovde daj termine kada je dobro otpočeti gladovanje, da krenemo sa najvažnijom stvari za početak.
Pinđur novi član
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Sre Maj 09, 2012 8:36 am
Pozdrav Olivera Urin možeš da ukuvavaš u staklenoj, glinenoj ili emajliranoj posudi, nikako u metalnoj. Lunarni kalendar u jednoj knjizi zaključno sa 2019 godinom izdaje izdavačka kuća Prometej iz Zemuna. Autor je Malahov. Odlična knjiga, preporučujem Za maj 4 faza kreće od ponedeljka 14, i završava se sa nedeljom 20. Najači dan je četvrtak 17.Pa onda sledeća 2 faza počinje sa ponedeljkom 28, a završava sa ponedeljkom 4. 6. Najbolji dan za gladovanje je Sreda 30 maj. Mada je po mom ličnom iskustvu dobro gladovati i na dan i noć punog meseca. tada je isto jako čišćenje
Eto, za početak Ispiranje sa vodom nije baš najbolje jer nadražuje zidove debelog creva. Ako baš mora da se radi ispiranje sa vodom onda je mnogo bolje da to bude sveže otopljena voda, blago zagrejana na temperaturu tela.
Slobodno pitaj. pomoćiću koliko mogu. Ali ono što je najvažnije, mogu da te uputim na dobru literaturu, da ne lutaš mnogo. Mora da se uči. Previše je tu informacija. Gladovanje je nauka Ali je zaista vredi upoznati. Višestruke su koristi Srdačan pozdrav
Olivera Sprout
Naslov: Re: Lecenje gladovanjem Čet Maj 10, 2012 8:21 am
Evo da sada i ovde napišem neka zanimljiva pitanja koja smo Pinđur i ja pokrenuli preko pp-a. Za izlazak iz gladovanja je obavezno da se lagano krene sa hladnocedjenim sokovima, i polako sa niskomasnim režimom sirove hrane. Sokovi, sami po sebi, kada ih jednom otkrijete - daju fantastičan ukus i utažuju glad. Bitna stvar sa ceđenim sokovima je ta, da su svi nutrijenti oslobodjeni vlakana, dakle, ne opterećujete želudac koji je odmarao duže vremena, a hranite svaku ćeliju tela vitaminima, mineralima, živim enzimima. Tako su sokovi od povrća idealan izbor - voće u sokovima koristite samo kao dodatak koji poboljšava ukus. Kasnije možete da dodate i zelene kašaste sokove iz blendera, koji sadrže i vlakna, ali su ta vlakna u jakim blenderima potpuno usitnjena i lagana za probavu. Tu dolazimo i do činjenice da je dobro imati kvalitetne kuhinjske aparate ako smo već opredeljeni za sirovu hranu, ali nije, naravno, neophodno. Posle zelenih kašastih sokova može da se krene lagano sa niskomasnim obrocima - salatama, voćem. Orašaste plodove i semenke ostavite za malo kasnije, a i tada, ako ste tek krenuli sa sirovim, obavezno je namakanje orašastih plodova u vodi preko noći. To je važno da bi se semenke i orašasti plodovi oslobodili inhibitora varenja, koji odlaze u vodu, i tako semenke postaju bolje probavljive. Nakon toga možete od njih da pripremite neki namaz ili preliv za salatu u blenderu, ili, kao što ja često radim - namočim, operem semenke i onda ih osušim i ostavim u tegli za posipanje po salatama. Kod izlaska iz gladovanja sačekajte sa uvodjenjem tkzv. gurmanske sirove hrane , jakih začina, ulja, orašastih plodova i polako se vraćajte jelu preko sokova, po onom pravilu - koliko je traalo gladovanje, toliko treba da traje i izlazak iz gladovanja.