| Sta ste danas rucali ? | |
|
+41samanera belleamie Patka Jassmina Vasilika mnkar sinisa rawman Drama ANČICA rain021 milicacica1 Tea eni aleksandra vreco gordanak pomidora Dani Lily dmitras brokolica TARA NovemberBlut nikki veegun ilovegreen draganvla mama3 zelika mimihu Magrat Garlik Bed Bob marijana021 hana-banana Helena Bambina anett zanahoria Olivera Ružica Cvetić Branko 45 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
ANČICA vege majstor
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Maj 31, 2010 2:29 pm | |
| prvi tušac u današnjoj salati uz krastavce, tikvice, paprike i zel salatu; | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Maj 31, 2010 3:35 pm | |
| jao Ančice kakva prelepa fotografija!!! guacamole sa mladim belim i crnim lukom, domaća tortilja | |
|
| |
dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Maj 31, 2010 3:41 pm | |
| Aaaančice, pa tušt... Salatu od sirove koprive sa mladim belim i crnim lukom, toplu proju sa vlašcem, ruzmarinom i bosiljkom i bereni krompir sa sočivom. Nedostajao je samo vegan, da klopa sa mnom. | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Maj 31, 2010 3:45 pm | |
| kako praviš salatu od koprive dmitras, može recept? | |
|
| |
ANČICA vege majstor
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Maj 31, 2010 4:19 pm | |
| e, Olivera opariš je vrelom vodom i jedeš je sirovu-ne grize, časna riječ! evo mog sokića od mrkve i jagode; | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Maj 31, 2010 4:39 pm | |
| Prekrasna slika Ančice! ja ubacim po malo koprive kad pravim pesto od spanaća,kad se samelje i doda limunov sok isto ne peče, ali je ukus veoma jak. Možda bi mogla da se doda i u zelene smoothi-je | |
|
| |
ANČICA vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Maj 31, 2010 4:42 pm | |
| ma šta možda bi mogla? obavezno dodaj u zeleniš koprivu, ne misli se oko toga, samo dodaj , pa zar već nisi? | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Maj 31, 2010 4:53 pm | |
| jesam u pesto, nisam u zeleni sok....nekako više koprivu koristim sa termičkom obradom | |
|
| |
ANČICA vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Maj 31, 2010 5:06 pm | |
| ma ne boj se, jesti koprivu sirovu, znaš da je bezopasnije od spinača....samo je opari vrelom vodom i jedi je na salatu, a ja je čak i ne oparim, nego smješam s drugim zelenjem, začinim, malo sačekam i jedem u salati.. | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Jun 01, 2010 5:13 am | |
| Azuki pasulj Gledao ja recepte, i sve neka variva, sa semenkama, zitaricama, a meni se bas jeo corbast pasulj i odlucim da isprobam. Skuvam ga na klasican nacin. Luk, sargarepa, persun, krompir, ljute paprike. Dodao i paradajs soka, pred kraj i belog luka. Ukus je bio super, ali izgled bas i nije za pohvalu : I sargarepa i krompir je poprimio braon boju, kao i sama tecnost. Pretpostavljam da jeto razlog sto s ne pravi corbast azuki pasulj | |
|
| |
dmitras the Expert
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Jun 01, 2010 5:18 am | |
| Dakle: koprivu sam juče nabrala po kiši, samo vrhove, uživajući u zvucima kišne šume (veoma je važno brati koprivu sa osećanjam sreće! ) . Kod kuće je otrebiti, pa oprati u hladnoj vodi nekoliko puta (dok voda u kojoj se peru ostane čista, bez trunja i biljnih vaši). Sitno, sitno iseckati. Takodje sitno, sitno iseckati lukove (sve vrste koje se zateknu u kući) i peršun, pa dodati koprivi. Preliti limunovim sokom, visokokvalitetnim uljima, posoliti, dodati od začina još ko šta voli. E, onda gnječiti viljuškom... (Ne treba joj termička obrada, jer posle seckanja i gnječenja u limunovom soku i uljima nema šanse da ožari.) Što se oksalne kiseline tiče, nemam pojma. Ne jedem je sirovu često, pa ne brinem o tome. Ali, salata je mineralna bomba! Sve što bi inače 'otišlo' sa vodom, osteje u koprivi. Može se jesti i kao glavno jelo, uz hleb. Verujem da će tebi, Olivera, biti još ukusnija, pošto ja nisam vešta sa začinima kao ti. | |
|
| |
dmitras the Expert
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Jun 01, 2010 5:21 am | |
| Branko, to se reši dodavanjem povrća tik pred kraj kuvanja. Isečeš na tanke kolutove, pa dodaš u šerpu kada isključiš ringlu i poklopiš. Skuva se dovoljno od toplote samog jela. | |
|
| |
Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Jun 01, 2010 6:34 am | |
| Dragi moji, ja sam u subotu pravila moje čuvene lazanje sa sojinim ljuspicama u paradajz sosu i naravno preliveno bešamelom od sojinog mleka i posuto pravim biljnim sirom. U nedelju smo jeli boraniju sa soja komadićima (sve na luku) i pirinač kao prilog, za salatu mini paradajz sa maslinama u maslinovom ulju i naravno pivooooo:) | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Jun 01, 2010 8:28 am | |
| Dmitras, hvala puno! To ću sada da isprobam obavezno, da napravim salatu sa koprivom, imam je ovde na livadi blizu kuće. Wow kakav meni, i ja bih Tea kod tebe na ručak | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Jun 01, 2010 8:39 am | |
| - dmitras ::
- Branko, to se reši dodavanjem povrća tik pred kraj kuvanja. Isečeš na tanke kolutove, pa dodaš u šerpu kada isključiš ringlu i poklopiš. Skuva se dovoljno od toplote samog jela.
Tesko da bi se krompir bas tako skuvao, ali mogao bi se obaska skuvati pa ubaciti... No nema veze, cemu komplikovati kad je tu klasican pasulj, a azuki se moze pripremati na drugi nacin Jedino sam hteo da kazem svoj iskustvo sa farbajucom osobinom azukija. | |
|
| |
Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Jun 01, 2010 8:51 am | |
| Imam i ja recept za Azuki:) bio je fantastičan, ljut, slatkast i gasoposledičan:)))))
Olivera pa naravno da si dobrodošla, ja sve više učim da kuvam..i sama mesim moj hleb od kojeg se najedeš posle jenog parčeta:) | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Jun 01, 2010 9:03 am | |
| I super ti ide Tea, i ja ranije nisam bila zainteresovana za kuvanje, ali eto - vremena i interesovanja se menjaju. Spremanje hrane je uvek na izvestan način čin ljubavi, i to posebno važi za veganska jela jer su ukusna, zdrava i nose dobru, pozitivnu energiju. | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Jun 01, 2010 10:47 am | |
| Corba od tikvica, krompir paprikas sa pecurkama, salata. | |
|
| |
ANČICA vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Jun 01, 2010 12:24 pm | |
| leća pod ulje i salata od tušca | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Jun 01, 2010 3:10 pm | |
| Mladi krompir pečen u rerni sa tzatziki prelivom od semenki suncokreta, sa puno zelenih listova iz moje bašte i mladim lukom | |
|
| |
dmitras the Expert
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Jun 02, 2010 6:28 am | |
| Uh, Olivera, ogladeh! Da, Branko, za krompir si u pravu... to sam previdela. Da li neko iz Srbije koristi tušt? Gde ga berete? | |
|
| |
Tea vegan vegan
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Jun 02, 2010 12:19 pm | |
| Jao Olivera pa ovo je...ovo je...stvarno deluje taaaaaaaaaako preukusno! Mnjam mnjam mnjam Mmmmmmmmm:b | |
|
| |
Dani Član
Broj poruka : 123 Lokacija : kroz prozor gledam Kozaru Zaposlenje : Čudni su životni putevi,veoma čudni. hobi : Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Jun 03, 2010 3:45 pm | |
| Ja ću na kraju ispasti pravi kuvar, zahvaljujući i Vašim receptima. Polako isprobavam recepte i mogu reći da su ukusni mmmmmm Olivera tako posloži hranu na tanjir da mi je žao što nisam baš to pravila kada vidim na slikama kako to izgleda. Danas sam jela tikvice punjene prosom, nešto se i ja usudila da eksperimentišem. | |
|
| |
dmitras the Expert
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Jun 03, 2010 6:41 pm | |
| Dani, pa što ne napišeš kako si ih napravila i kakve su bile? Ostavi recept... | |
|
| |
ANČICA vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Jun 03, 2010 8:57 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? | |
| |
|
| |
| Sta ste danas rucali ? | |
|