| Sta ste danas rucali ? | |
|
+41samanera belleamie Patka Jassmina Vasilika mnkar sinisa rawman Drama ANČICA rain021 milicacica1 Tea eni aleksandra vreco gordanak pomidora Dani Lily dmitras brokolica TARA NovemberBlut nikki veegun ilovegreen draganvla mama3 zelika mimihu Magrat Garlik Bed Bob marijana021 hana-banana Helena Bambina anett zanahoria Olivera Ružica Cvetić Branko 45 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
rain021 vege majstor
Broj poruka : 452 Godina : 67 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 01.05.2010
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pet Jul 30, 2010 5:45 pm | |
| | |
|
| |
rain021 vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pet Jul 30, 2010 8:39 pm | |
| - Tea ::
- ja juče flekice sa kupusom i čorbu od kelerabe:))
Tea, da sad ja tebe preslisam ( salim se ), interesuje me kako pripremljene flekice ti jedes? I to jelo volim , ali retko pravim, mislim da se i tu koristi ulje za dinstanje kupusa ili imas neku zdraviju varijantu ? | |
|
| |
Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Avg 02, 2010 8:30 am | |
| Mi ručamo kod deke...mislim da je bilo na običnom ulju..al nijedno ulje koje se zagreva nije zdravo.. Nisam te preslišavala.. ali zaista:) ja samo malo pazim zbog holesterola.. | |
|
| |
Dani Član
Broj poruka : 123 Lokacija : kroz prozor gledam Kozaru Zaposlenje : Čudni su životni putevi,veoma čudni. hobi : Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Avg 02, 2010 1:59 pm | |
| Ćušpajz od blitve i krompira, salata od luka, paradajza, krastavca i paprike, domaći hljebčići sa kimom. | |
|
| |
rain021 vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Avg 02, 2010 7:16 pm | |
| Tea, ma nisam ti ja zadrta ( ponekad samo ). Upravo o ulju i jeste rec, ako nisi sirovnjak 100% ( a nisi, kao ni ja ) i ne jedes samo kuvano, onda ipak koristis/mo przeno ulje. Za sataras i jos kojesta. Kad si spomenula doticne flekice, setih se kako mi je drugarica rekla da ona prvo malo obari kupus nasecen na vece komade, pa ga tek onda dinsta, ona to radi da bi brze bilo gotovo. Pomislila sam da znas neku slicnu caku, poz | |
|
| |
Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Avg 03, 2010 6:50 am | |
| Aha pa koliko ja znam samo se na ulju prži, nekad i naluku i onda samo pomeša sa flekicama..nekad su te flekice bake mesile, danas naravno, ko ima vremena za to. Teško mi je da budem skroz sirovnjak, jer ne jedem kod kuće..tako da od sirovog imam razne salate, semenke, blendirani zeleni kašasti sok alijas green smoothy..i to je to. znači recimo 50% sirovo. kuvan mi je samo ručak..al kažem ti to zato što ga ja ne kuvam:) (obaveza manje) danas kuvani krompir i sos od mirođije:) | |
|
| |
Tea vegan vegan
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Avg 03, 2010 6:53 am | |
| zaboravila sam da imam makar dve salate dnevno i sirovog voća kad god mi se prohte..uvek ga kupim unapred:) | |
|
| |
dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Avg 03, 2010 11:17 am | |
| Danas postim (u smislu: ne jedem ništa). | |
|
| |
Bed Bob U(ne)rednik (former)
Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Avg 05, 2010 11:33 am | |
| Danas izgleda neću stići da ručam,(malo sam se zaigrao, a treba da grem ća), ali juče sam kanda napunio vege-baterije i za danaske . Zahvalnost dugujem termički obrađenom white pasulju & krompuru, te sirovoj salati šarenolikoj! Slajdovi kreću: U početku beše 'vako Potom je situacija postala žarka, jer sam umalo zaboravio na vrške friške koprive polivene skoro iz Novosibirska sokom od limuna - eto, šta ti je 'moć misli'! | |
|
| |
Tea vegan vegan
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Avg 05, 2010 11:47 am | |
| Opa njam njam:) recept za suljpu? danas krompir u rerni sa lukom i sos:) Ovo žeže i preko slike, brrrrr | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pet Avg 06, 2010 5:57 am | |
| Hteo sam da isprobam paprike punjene sirom zapecene u rerni. Onda mi palo na pamet da dodam tu malo udinstanog luka. Proprzim manju glavicu luka i pred kraj dodam i cen belog. Nekako mi ni ti nije bilo dosta pa narendah i jedan krompir u tiganj s lukom da se i on kratko proprzi. Kad se prohladila smesa, dodao sam konacno sir, jedno jaje i zacine. Napunio paprike, nauljio ih malo, dodao casu vode u tepsiju i prekrio folijom. Kad su omeksale skinuo sam foliju da se zapeku.
Hmm, mozda sledeci put dodam i malo semenki - cini mi se da bi dobro "leglo". | |
|
| |
rain021 vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pet Avg 06, 2010 8:56 am | |
| | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pet Avg 06, 2010 8:07 pm | |
| Uf, lepa lubenica. Ova sto sam je ja danas kupio "Koviljska" bas i nije neka... Da, kad krenem nesto da pravim, stalno me vuce da experimentisem. Uglavnom ispadne dobro, ali bude i za kucne ljubimce (ako i oni hoce da jedu) | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sub Avg 07, 2010 9:53 am | |
| Pohovane tikvice, varivo od kelja s krompirom. | |
|
| |
Bed Bob U(ne)rednik (former)
Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sub Avg 07, 2010 10:14 am | |
| - Branko ::
- Pohovane tikvice, varivo od kelja s krompirom.
Хе, хеееј, Бране вегетаријански мештре, јес' да су поховане тиквице ,, закон" (многи људи их једино само у таквом облику једу, док их опортунисти покаткад кркају и у киселој чорби...), ал', ето, баш ономад смо, моји укућани и јас, храбро кушали сирове тиквице нарендане у мешаној Веге-салати и некако преживесмо, бар до данашњег ручка у најави... | |
|
| |
dmitras the Expert
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sub Avg 07, 2010 12:27 pm | |
| Salatu od svega i svačega, sa mnogo ljute papričice: i nazovi čorbicu (takodje od svega i svačega): | |
|
| |
rain021 vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sub Avg 07, 2010 12:47 pm | |
| Punjeni patlidzan zapecen u rerni dmitras, salata bogovski izgleda, a verujem da je isto tako i ukusna Nekad davno sam pravila slicnu, zvala se "Ciganska salata" i bila je super, strpa se sve sto imas u kuci ( i ono sto sad ne jedemo ), tako da nista osim nje nije bilo potrebno za rucak | |
|
| |
dmitras the Expert
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Ned Avg 08, 2010 8:46 am | |
| | |
|
| |
rain021 vege majstor
| |
| |
Tea vegan vegan
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Avg 09, 2010 6:43 am | |
| pohovane tikvice iz bakine bašte(bez jaja sam ih pohovala), pečene vege kobasice, salata od paradajza, bakin crni hleb i naravno Vopi! )) | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Avg 09, 2010 6:58 am | |
| Gde kupujes te vege kobasice ? Jesu li cemu ?
Na maslinovom ulju proprzene kriske patlidzana sa prelivom. Preliv je od sira u kriskama koji je usitnjen viljuskom pa mu je dodata pavlaka da ga razredi, usitnjen beli luk, persunov list, biber, so. Prilog varivo od graska i pomfrit. Naravno i salata.
| |
|
| |
Tea vegan vegan
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Avg 09, 2010 9:58 am | |
| U soya food ima i viršle i kobaje al ja obe pečem. oljuštim i na ulje. pa ih ocedim na salveti. budu baš jako dobre. da pravila sam uveče desset, izdubljena sredina tikve da breskvama naseckanim, orasima, golicom, medom u rerni. istopilo se pa sam ukrasila ulupanim šlagom sa sojinim mlekom, bilo je Mmm | |
|
| |
dmitras the Expert
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Avg 12, 2010 11:52 am | |
| Juče za ručak (a Bogami i za večeru!) gaspačo (https://vegan.editboard.com/supe-i-eorbe-f13/gaspaeo-t2073.htm#14350) i pečeni patlidžan sa belim lukom, salate, tofu, beskvasni hleb sa maslinama... | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Ned Avg 29, 2010 8:51 am | |
| Juce grilovani plavi patlidzan uz varivo od kupusa sa krompirom. Danas pohovana pecena paprika punjena dimnjenim sirom | |
|
| |
Tea vegan vegan
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Avg 30, 2010 6:20 am | |
| Juče raw gaspačo čorba, vegetarijanski ćevapi, krompir u tiganju i salata od krastavaca, za desert tortica od jabuka i krušaka i naravno belo vino iz Istre:) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? | |
| |
|
| |
| Sta ste danas rucali ? | |
|