| Sta ste danas rucali ? | |
|
+41samanera belleamie Patka Jassmina Vasilika mnkar sinisa rawman Drama ANČICA rain021 milicacica1 Tea eni aleksandra vreco gordanak pomidora Dani Lily dmitras brokolica TARA NovemberBlut nikki veegun ilovegreen draganvla mama3 zelika mimihu Magrat Garlik Bed Bob marijana021 hana-banana Helena Bambina anett zanahoria Olivera Ružica Cvetić Branko 45 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
NovemberBlut novi član
Broj poruka : 3 Godina : 41 Lokacija : Zadar/Berlin Zaposlenje : dipl.propali umjetnik Datum upisa : 25.03.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Mar 25, 2009 10:27 pm | |
| Sojine odreske u umaku od šampinjona plus zelena salata i rotkvice... natrcala na neke predivne svjeze gljive i kako sam po prvi puta radila po ovom receptu, zadivljujuce mi je ispalo! | |
|
| |
zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Ned Mar 29, 2009 5:31 pm | |
| Evo danas na meniju supica,mladi sir,zelena salat i brokoli sa bukovacama i pikantnim kockicama recept dat u vegetarijanskim receptima.... | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Ned Mar 29, 2009 5:46 pm | |
| ja sam danas pravila pitu sa kiselim kupusom. Upotrebila sam integralne kore - kiseli kupus se malo opere, naseče ako nije ribanac, i prodinsta. Kad je gotov, dobro se pobiberi. Kore se slažu u podmazan pleh, naravno prskaju mešavinom ulja i kisele vode. Na kraju sam zadnju koru zalila i posula susamom. Peče se na 220 kratko, a zatim još kojih 20 min na 200. Savršeno ide uz mladi luk i beli luk, ko šta voli | |
|
| |
anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Ned Mar 29, 2009 8:38 pm | |
| Zeleni rucak...kuvano - stavelj/zelje; sirovo- cinija zelene salate, spanaca, rotkvica, mladog belog i crnog luka- totalno bez zacina | |
|
| |
veegun novi član
Broj poruka : 16 Godina : 49 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 04.02.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Apr 09, 2009 3:07 pm | |
| Čudna kombinacija, ali ispalo je dobro.Čorba od zelja sa dodatom palentom radi gustine, karijem, tempehom i sokom od paradajza koji je začinjen đumbirom belim lukom i peršunom, plus zelena salata i ražani hleb. | |
|
| |
TARA Član
Broj poruka : 68 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 14.01.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sub Maj 02, 2009 5:11 pm | |
| Kačamak s lanenim i susamovim uljem + alge + (u ovom periodu) neizostavni mladi luk | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Jun 18, 2009 9:26 am | |
| Juce : Pohovan karfiol, varivo od tikvica (sa mirodjijom), pomfrit.
Danas:
Corba od boranije, zapeceni rezanci sa sirom. | |
|
| |
brokolica vege majstor
Broj poruka : 215 Lokacija : Srbija hobi : salsa Datum upisa : 10.06.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Jun 24, 2009 9:43 am | |
| musaka sa boranijom, blitvom i (naravno) tikvicama, provuko se tu i neki krompiric i pecurkica i gomila luka | |
|
| |
TARA Član
Broj poruka : 68 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 14.01.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Jun 24, 2009 3:23 pm | |
| SAAALATA Paradajz, luk, tofu, malo maslinovog ulja, alge i bosiljak i | |
|
| |
brokolica vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Jun 25, 2009 10:37 am | |
| moj rucak za posao .... karfiol i boranija na pari ( ostavila malko i sirovog) sve to pomesano sa rendanom sargarepicom, celerom seckanim krastavcem listom persuna i kuvanim jecmom ...mmmljac... | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Jul 15, 2009 3:41 pm | |
| Nista specijalno, al' mi je tako "leglo" sto se kaze, da moram da napisem : Varivo od graska, pire krompir i pohovane tikvice. Paradajs salata. | |
|
| |
brokolica vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Sep 15, 2009 5:44 pm | |
| eh da osvezimo i ovu temu... moja mama danas spremala pohovani cvet od bundeve... ...doduse ne bas zdravo i nije vegan ali....mljac....a sigurna sam i da bi varijanta bez jaja bila isto tako dobra.. | |
|
| |
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Sep 15, 2009 6:13 pm | |
| hmm, ne kontam...kako mislis pohovani cvijet | |
|
| |
brokolica vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Sep 15, 2009 6:51 pm | |
| pa lepo cvet od bundeve se umoci u smesu od jaja i brasna i isprzi....on je veliki ko pola dlana ..tako da moze.. | |
|
| |
brokolica vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Sep 15, 2009 6:56 pm | |
| ja sam to danas jela prvi put u zivotu i mnogo mi se svidelo...mama kaze da je njoj baka to spremala.....ja imam tikve u basti koje se bas rasirile pa se ona setila da to jela kao mala... | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Sep 15, 2009 10:06 pm | |
| I ja prvi put cujem za ovo. Jel' bitno od koje vrste bundeve je cvet ? | |
|
| |
brokolica vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Sep 15, 2009 10:10 pm | |
| mislim da nije ali pitacu mamu....mi u basti imamo 2-3 vrste tikve ..otkud znam.....javljam cim je pitam ..pa vam kazem i tacno kako je pravila... | |
|
| |
brokolica vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Sep 17, 2009 1:33 am | |
| kaze mama sve jedno je..oni veiki zuti. ..nama to sve zajedno i jedno dve vrste bundeve i dve vrste tikvica...cvet cvet..hahahhah i nema neku posebnu proceduru spremanja samo se opere i umace u smesu za pohovanje....e da jedino je bitno da se onaj deo kod peteljke ono zadebljanje skloni jer je strasno gorko i ako naidjete na to dok jedete prilicno je bljak inace sve malko podseca na tikvicu a malko na cini mi se anis.... | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Sep 17, 2009 9:24 am | |
| ovo mi zvuči apsolutno egzotično! imam i ja cvetova tikvi u bašti...a da probam sa posnim pohom... | |
|
| |
brokolica vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Sep 17, 2009 5:28 pm | |
| javi kako ti se dopalo... | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Sep 29, 2009 8:38 pm | |
| Mmmm, punjene paprike... Luk udinstan, azuki pasulj, pirinac, jaje, malo oraha, badema, golice izblendirano, soli, bibera, aleve paprike, malo ljutine. Za razliku od juzne Srbije, gde se paprika gurne u rernu, ja vise volim da je stavim u serpu sa vodom i paradajs sokom da se kuva. Na zalost, nisam imao lepu baburu papriku pa sam pravio sa crvenom rogom. Babura mi ima lepsu aromu za ovu namenu, ali to je stvar navike. | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Sep 29, 2009 9:43 pm | |
| Branko, iskreno da ti kažem: ja punim sve što mi dodje pod ruke od paprika, posebno ako su organic iz baste. Najbolje su naravno, babure, i ja isto kao i ti volim da ih stavim u šerpu i da nalijem vodom i paradjz sokom Što se tiče fila, ja radim klasično - sojine ljuspice i pirinač, laneno seme, i zatvorim krompirom. Pravi pravi ukus paprike! (Ok, razbijam se i od paprika u salati) | |
|
| |
brokolica vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Sep 30, 2009 5:51 am | |
| ja obozavam punjene pasuljem sa mnooooooooogo paradajz sosa:) | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Sep 30, 2009 8:10 pm | |
| Ma kombinacija ima gomilu. Luk i pirinac su mi obavezni, e sad hoce li biti pecurke, pasulj, soja, krompir, orasi... Pa jos domaci paradajs sok... | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pet Nov 06, 2009 5:01 pm | |
| Danas mi doslo da pravim nesto sa azuki pasuljem. Vrteo sam se po internetu, trazio neki recept i na kraju iskombinovao par recepata i jos egzoticne sastojke (kombu algu) zamenio domacim crnim i belim lukom. Ovako je to ispalo : Azuki pasulj (oko 150 g) sam potopio i stajao je oko 2 sata. Mada kazu da tu vodu nije potrebno bacati, ja sam ga ipak isprao. Prvo sam udinstao glavicu crnog luka, pred kraj sam dodao i jednu sargarepu. Nalio vodom i dodao pasulj. Posolio, dodao biljni zacin, dva cena belog luka, parce ljute papricice i onda se to krckalo jedno pola sata. Onda sam dodao (e sad kolko je bilo, mozda 200g) bundeve isecene na kockice i 2-3 dl paradajs soka i onda se to sve jos kuva dok pasulj skroz ne omeksa. Mozda malo neobicna kombinacija sastojaka, ali krajnji rezultat je stvarno dobar. Kao poslastica uz rucak je bilo testo (cipkasti rezanci) sa orasima. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? | |
| |
|
| |
| Sta ste danas rucali ? | |
|