| Sta ste danas rucali ? | |
|
+41samanera belleamie Patka Jassmina Vasilika mnkar sinisa rawman Drama ANČICA rain021 milicacica1 Tea eni aleksandra vreco gordanak pomidora Dani Lily dmitras brokolica TARA NovemberBlut nikki veegun ilovegreen draganvla mama3 zelika mimihu Magrat Garlik Bed Bob marijana021 hana-banana Helena Bambina anett zanahoria Olivera Ružica Cvetić Branko 45 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Nov 18, 2009 10:05 pm | |
| Htedoh da odgovorim u temi za picu, ali je ona u odeljku za vegansku hranu... Možemo zamisliti Brankovu picu pečenu, nije velika šteta što nije uslikana, mada bi bilo lepo videti je i u toj fazi. Inače, i ja sam danas spremala (i jela) picu: haha, kečapa nije bilo, a zaboravih da stavim šampinjone (koji su mi, narezani, ispred nosa bili, pod rukom, takoreći! )... Dakle, poredjala sam tanke kolutove paradajza na testo premazano maslinovim uljem i posuto origanom, pa perca crnog luka, pa kolutove srebrenca, pa malo belog... Slatku papriku takodje nisam imala (ovo je 'sirotinjska' verzija ), a obicno naredjam kolutove, ali se naslo nekoliko kolutova ljuuute,crvene. (Moram da priznam, bačen je i sir odozgo, ali ne onaj biljni... ) No, rezultat je bio očaravajuć i u toplom i u ohladjenom izdanju, zahvaljujući testu, koje je 'ispalo' odlično, jer je mešeno u dobrom društvu, uz veseo razgovor i pomoć moje drage kćeri! | |
|
| |
dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Ned Nov 22, 2009 6:27 pm | |
| Barene: seckani krompir i tikvu uz prokelj sa dosta luka i sojinim komadićima, začinjene zelenim biberom u zrnu sa dodatim peršunom i blitvom kada je sklonjeno sa vatre. (Drugim rečima -čorbica ) Zasoljeno šoju sosom, dodata ljuta mlevena paprika, mleveno semenje, maslinovo nerefinisano ulje, suvi vlašac i bosiljak. Uz to salata od crvene (zelene) salate, sveže paprike i luka, malo paradajza sa mirodjijom i peršunom, prelivena nerafinisanim uljem od koštica groždja i limunovim sokom. Na žalost, sa belim hlebom. Ovako nekako: | |
|
| |
brokolica vege majstor
Broj poruka : 215 Lokacija : Srbija hobi : salsa Datum upisa : 10.06.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pet Dec 25, 2009 7:05 pm | |
| Bozic ..tako da bilo svasta...al saaarmeee su mi favorit..nadmasih samu sebe...cak je i tata reko da su ko 'prave'...a ja svaki put kad pocnem da jedem presabiram se iz koje serpe sam uzela ,da se nisam zeznula ...pa njuskam pa proveravam....( posto je na zalost bilo i mesnih sarmi :/ za tatu i brata) ko nije u toku bez problema bih mu podmetnula....ne bi ni primetio...he he | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pet Dec 25, 2009 7:43 pm | |
| Po kom receptu si pravila ? | |
|
| |
brokolica vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pet Dec 25, 2009 7:50 pm | |
| ni jedan konkretno iskombinovala sve sto sam cula ....pa bese tu pola case ljuspica od soje i isto toliko kus kusa gomila luka gomila sargarepe casa integralnog pirinca i recimo pola case kinoe i cetvrtina case fonia dodala i mlevene orahe i mlevenu golicu recimo casu te smese i tako ispade super.....e da i shaku kuvanog zita..... | |
|
| |
Lily vege majstor
Broj poruka : 158 Godina : 53 hobi : knjige,fotografisanje prirode Datum upisa : 13.12.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pet Dec 25, 2009 9:50 pm | |
| Svaki petak za mene vocni dan..iz nekog mog principa.. dorucak,rucak,uzina..iskljucivo voce.. tako da sam rucala 2 jabuke..zlatni delises.. | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Ned Dec 27, 2009 6:33 pm | |
| Kupus corba i przene rujnice posute belim lukom i persunom : | |
|
| |
Lily vege majstor
Broj poruka : 158 Godina : 53 hobi : knjige,fotografisanje prirode Datum upisa : 13.12.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Ned Dec 27, 2009 9:11 pm | |
| Posnu boraniju i pecene crvene paprike sa belim lukom.. | |
|
| |
brokolica vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Dec 29, 2009 2:01 pm | |
| sta su rujnice? gledam sliku ali i dalje ne kapiram | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Dec 29, 2009 7:02 pm | |
| Rujnice su pecurke. Zovu ih i Borovnjace. | |
|
| |
brokolica vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Dec 30, 2009 5:45 am | |
| mislila ja al.....hvalaaaaaa | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sub Jan 09, 2010 11:11 pm | |
| Taštine sarme. Isli smo u goste kod taste i izmedju ostalog, tasta pravila i vegetarijanske sarme. Bogami, dobro ih je "utrefila", bas su bile ukusne. Koliko mi je rekla, stavila je sampinjone i orahe unutra (pored obaveznog luka, pirinca i zacina...) | |
|
| |
Lily vege majstor
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Ned Jan 10, 2010 11:10 pm | |
| Zapecen krompir u rerni,preliven jajima i pavlakom.. supa..kupus salata.. i kao dezert lagana torta od milerama. | |
|
| |
Dani Član
Broj poruka : 123 Lokacija : kroz prozor gledam Kozaru Zaposlenje : Čudni su životni putevi,veoma čudni. hobi : Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Apr 19, 2010 12:14 pm | |
| JA ručkala ćevape, prave od gljiva i soje. I popila pivo HE HE i tu ima caka | |
|
| |
pomidora vege majstor
Broj poruka : 178 Godina : 58 Lokacija : Francuska,Dalmacija Zaposlenje : samo za praznike i feste(florist) hobi : crtanje,slikanje,citanje,sukulenti Datum upisa : 11.03.2009
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Apr 19, 2010 2:10 pm | |
| Juhu od buce i spinat. Napila se vode. | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Apr 19, 2010 4:03 pm | |
| Ja moram da priznam da još uvek vrludam i jedem kuvano, a spremila sam podvarak, uf!!! na palminom ulju i sa dimljenim tofuom od preostalog kiselog kupusa... | |
|
| |
gordanak Član
Broj poruka : 49 Godina : 57 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 08.04.2010
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Apr 19, 2010 6:38 pm | |
| Već nekoliko nedelja "prepisujem" ideje za ručak. Samo nasumično izaberem nešto od vas . Moram da priznam da sam i pohvaljena od ukućana za maštovitost. | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Apr 19, 2010 8:11 pm | |
| Jedini se macku ne svidjaju ostaci, njemu moras nesto drugo da spremis Svaka cast, samo polako uvodi nove ukuse ! | |
|
| |
Dani Član
Broj poruka : 123 Lokacija : kroz prozor gledam Kozaru Zaposlenje : Čudni su životni putevi,veoma čudni. hobi : Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Apr 20, 2010 1:21 pm | |
| Iscijedim narandžu i dodam mineralnu i eto piva. Šveps je sa limunom, a može i miks itd. | |
|
| |
aleksandra vreco Član
Broj poruka : 72 Godina : 44 Lokacija : Nis Zaposlenje : farmaceutski tehnicar Datum upisa : 08.04.2010
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Apr 20, 2010 8:11 pm | |
| Corbica Sargarepu. persun koren, persun list, paskanat, kratko kuvala, pa dodala koprivu, soljicu heljde, malo zacina od susenog povrca i malo morske soli i sve to jos malo kuvala na najmanjoj temperaturi. | |
|
| |
eni Urednik
Broj poruka : 143 hobi : čitanje, ekološko vrtlarenje Datum upisa : 16.04.2008
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Apr 21, 2010 6:26 am | |
| 15-ak skroz mladih bijelih lukova, 1 velika mrkva, 100 grama shi take gljiva i nekoliko žlica majoneze (one od badema, prilično je često radim) | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Apr 21, 2010 3:28 pm | |
| Ja sam danas imao mnogo "konkretniji" rucak. Corbica od povrca i musaka (luk,praziluk, krompir, sampinjoni, pa sve zaliveno pavlakom i jajetom). Salata od rendane rotkve preko koje sam nasekao mladu rotkvu i ljutu papricicu. Hleb sa semenkama. | |
|
| |
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Apr 21, 2010 4:24 pm | |
| salatu sa svim i svacim i malo "spanskog pirinca" | |
|
| |
aleksandra vreco Član
Broj poruka : 72 Godina : 44 Lokacija : Nis Zaposlenje : farmaceutski tehnicar Datum upisa : 08.04.2010
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Apr 21, 2010 8:39 pm | |
| Mungo pasulj skuvan kao i obican, sa lukom , sargarepom, persunom i lovorovim listom. Zatim salata od praziluka i bele rotkve. | |
|
| |
gordanak Član
Broj poruka : 49 Godina : 57 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 08.04.2010
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? | |
| |
|
| |
| Sta ste danas rucali ? | |