| Tofu - uradi sam | |
|
+10dmitras eni Tea ANČICA mimihu anett marijana021 FelisDomestica Viki de Marko Olivera 14 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Pet Nov 19, 2010 8:49 pm | |
| Jako mi je drago da je tofu dobro ispao! Vidim da si ubacila i orahe za bolji okus mleka, koliko oraha na koliko soje? i koji su orasi u pitanju, obicni ili neki egzoticni? | |
|
| |
ANČICA vege majstor
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Sub Nov 20, 2010 12:42 pm | |
| Oli to su bili obični orasi, niš posebno, ubacivala sam ih sa sojom u vervitu dok se soja mlijeko pravilo, onako od oka smo ubacivali, samo da bi mlijeko bilo boljeg okusa.... inače sad sam se vratila iz grada, gdje sam u jednoj trgovini zrave hrane vidjela da ima kupiti koagurator, i to ok cijene, ali mi se sad ne žuri ga kupiti je mi je ok s limunom kojeg imam dosta...(al sam zato kupila himalajsku sok i delikatesni kvasac za sirove kokice....) | |
|
| |
dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Ned Nov 21, 2010 5:22 am | |
| Ne laćam se nikada više ni pravljenja tofua, ni korišćenja okare, bar ne 'pešice'. Iskilavih se od posla, da bih dobila šačicu tofua i okaru koja mi je bila neukusna. Svaka vam čast, kada ste tako umešne. | |
|
| |
jukiko novi član
Broj poruka : 10 Lokacija : Beograd Zaposlenje : student Datum upisa : 03.11.2010
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Sre Nov 24, 2010 9:09 pm | |
| Znam da je ova tema za tofu, pa me slobodno uputite na drugu,jer je ja nisam nasla,a zanima me pravljenje sojinog jogurta. Jedini recept koji sam nasla je od 7dl sojinog mleka i 1dl vec gotovog jogurta. Pa me zanima da li moze jos nekako da se napravi? Anchice, vidim da si ubacivala orahe sa sojom, pa sam sad malo zbunjena jer sam i ja pre neki dan kupila aparat za biljna mleka, i da kako su mi rekli, u taj program za mleka i kuvanje idu soja,proso,heljda,jecam,susam itd ali da kostunjavo voce ide samo na mlevenje. Pa ne znam da li je ispravno ubaciti orahe na kuvanje? mada verujem da je boljeg ukusa | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Sre Nov 24, 2010 9:24 pm | |
| Pravila sam kiselo mleko od sojinog mleka, sa promenljivom srećom nekada mi je ispadalo veoma retko; ta stvar može da se reši dodavanjem gustina, mislim da smo pisali negde o tome. Taj recept je generalno to što si napisala jukiko, trebalo bi da ispadne dobro. I da, dobrodošla na forum | |
|
| |
jukiko novi član
Broj poruka : 10 Lokacija : Beograd Zaposlenje : student Datum upisa : 03.11.2010
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Sre Nov 24, 2010 9:31 pm | |
| hvala Olivera na dobrodoslici i ovako brzom odgovoru Sutra pravim mleko, pa onda sve ostalo. Za prvi jogurt cu kupiti u zdravoj hrani gotov, za svaki sledeci cu gledati da uvek ostavim od prethodnog, to je maja tako? ne znam samo koliko dugo je mogu chuvati u frizideru, ne verujem da cu bash toliko cesto praviti | |
|
| |
jukiko novi član
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Sub Nov 27, 2010 8:02 am | |
| Planiram da pravim danas tofu, pa me sad samo zanima razmera,posto nigde nisam nasla koliko sojinog mleka ide u startu:) Imam trenutno 1.5l mleka, pa se samo plasim da ne preteram sa nigarijem | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Sub Nov 27, 2010 9:23 am | |
| najbolje je da počneš sa jednom kašičicom, pa da vidiš kako će da koaguliše. Ako je potrebno, dodaj još. Po mom iskustvu, onaj japanski nigari koji ima da se kupi u našim radnjama je prilično gorak, i zato oprezno. Ja imam neki kanadski tofu koagulator koji prodaju uz aparat, i taj nije toliko gorak, i tofu mi ispadne ukusan (jedem ga svežeg, bez ikakve termičke obrade) u svakom slučaju javi kako je ispalo! | |
|
| |
jukiko novi član
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Ned Nov 28, 2010 11:46 am | |
| Po onome shto sam dobila mislim da mi je tofu uspeo lepog je cvrstog oblika, od jedne kasicice na litar mleka. e jedino shto mi se ne dopada sam ukus, tj malo je bezukusno. dodala sam malo mirodjije i origana ali opet kao da mu fali neshto. moram priznati da nikad nisam kupila u zdravoj hrani vec gotov tofu pa i ne znam kakav ukus bi trebalo da ocekujem. Sada ga stavim u vodu pa u frizider tako? posoljenu ili ne? Koliko cesto da menjam vodu i koliko mi najduze moze stajati, s obzirom da cu ga samo ja koristiti. Jel se surutka koja se dobije koristi za neshto? | |
|
| |
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Ned Nov 28, 2010 1:32 pm | |
| pa tofu ni nema neki poseban ukus on poprimi ukuse od zacina koje mu dodas prilikom kuvanja | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Ned Nov 28, 2010 7:18 pm | |
| - zelika ::
- pa tofu ni nema neki poseban ukus
on poprimi ukuse od zacina koje mu dodas prilikom kuvanja Upravo tako Drago mi je da ti je uspelo spremanje tofua u kuhinji Ja skuvam presolac, ali možeš da ga držiš i u čistoj vodi koju menjaš na 3-4 dana. Sada treba da isprobaš razne varijante - dinstanje, omlet, i da isatržiš mogućnosti primene tofua | |
|
| |
chemistry novi član
Broj poruka : 1 Datum upisa : 17.01.2011
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Pon Jan 17, 2011 2:54 pm | |
| zna li neko gde mogu kupiti plasticni kalup za tofu u Novom Sadu ? pozdrav | |
|
| |
jukiko novi član
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Uto Mar 15, 2011 9:05 pm | |
| Moram da pitam kako cuvate nigari? Posto evo vec drugu kesicu mi vlaga hvtla, i dok ja vidim pola soli se istopilo da li je bolje u nekoj teglici,posto sam ga do sada ostavljala u kesici u kojoj je i zapakovano. Cuvam ga u visecem delu u kuhinji, i ne mogu reci da ima neshto mnogo vlage,jer je sa ostalim namirnicama sve ok... | |
|
| |
zugicradovan novi član
Broj poruka : 57 Lokacija : m.stapar Zaposlenje : radnik poljoprivrednik trgovac hobi : ekoloska hrana Datum upisa : 07.12.2013
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Sub Dec 07, 2013 5:15 pm | |
| hvala gospodjo olivera na receptu za sojino mleko i tofi sir ispalo je fantasticno | |
|
| |
zugicradovan novi član
Broj poruka : 57 Lokacija : m.stapar Zaposlenje : radnik poljoprivrednik trgovac hobi : ekoloska hrana Datum upisa : 07.12.2013
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Čet Mar 13, 2014 6:27 pm | |
| sa okarom pravio sam puno jela ali kad sam pravio bajaderu niko nije osetio da ima soje u njoj . inace kad przim lesnike ubacim od 30 /50 posto okare ili sto ja zovem sojin griz | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam Čet Nov 20, 2014 6:22 pm | |
| u bajaderu vise ne ubacujem ni lesnike ni orahe vec iskljucivo soju i moram reci da je fantasticna ,degustacija ce biti na sajmu etno hrane u Somboru 4 .12. 2014 pozdrav | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Tofu - uradi sam | |
| |
|
| |
| Tofu - uradi sam | |
|