Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 40 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 40 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Novi clan | |
|
+68sogi sanja1 rosabella Blacky87 arta2 mr.kucevic Van Goga Modestyns Bastet bobbosa Post Modernista zelenišsamja Noodle malajaca Ivanka Olujna John Dove dennnis MayaMaja Patka belleamie sunce na prozorcicu Sunrise fibra tamish Sanja Novi Sad nataly vojkan Jassmina Vision MrMara Vasilika Vicke_bg teodoraa zivotjelep Nenka Dawta jura_68 PolarnaSvetlost sveMIR drazen bianka Zlica Oljenka ANČICA The Darkest Star rain021 amber lanaMk OLI ljubičica Drama St.Helena pomidora Dani MalaZeko zelika legends Olivera eni BrankoP Tea zanahoria Lily dmitras anasana Branko Papricica 72 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Novi clan Sre Apr 04, 2012 9:19 pm | |
| Cao Jaco Pokusaj prvo da izbacis jednu "namirnicu", recimo svinjski leš, pardon meso i sve proizvode od njega. Navikavaj se da sto vise koristis voce, povrce, semenke... Ako osetis da ti prija promena, pozeleces da se resis mesa i ostalih zivotinja. U pocetku ce te naravno vezivati uspomene, znas ono sto kazu kad su "oci gladne"... Ako pozelis sniclu, samo pomisli na svinju koja ceka u redu za klanje, mislim da ti se vise nece jesti... Ako ti se ova faza dopadne, onda cemo pricati o daljim mogucnostima. Dobro dosla ! | |
| | | malajaca novi član
Broj poruka : 6 Datum upisa : 04.04.2012
| Naslov: Re: Novi clan Čet Apr 05, 2012 7:54 am | |
| Pozdrav Branko naravno da cu ga izbaciti,samo stetu donosu,i lose zdravlje nista drugo.Vreme je za promenu. Reci mi da li si ti vegetarijanac ili vegan i da li se mozes prilagoditi odma na vegansku hranu ? I jos nesto gde ti nabavljas te proizvode? | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Novi clan Pet Apr 06, 2012 6:03 am | |
| Jedem i mlecne proizvode i jaja, samim tim nema velike frke oko nabavke hrane. Pijaca, megamarketi... Mislim da je bolje ici postupno, a ne odjednom u vegane, ali verovatno je i to individualna stvar pa vidi kako ti prija. Nemoj samo na silu.
| |
| | | malajaca novi član
| Naslov: Re: Novi clan Pet Apr 06, 2012 1:00 pm | |
| | |
| | | malajaca novi član
| Naslov: Re: Novi clan Pet Apr 06, 2012 1:09 pm | |
| i jedes sojine proizvode,i sojino mleko a redovna jaja?
| |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Novi clan Sub Apr 07, 2012 5:50 am | |
| Hleb obozavam... Sojino mleko ne koristim, a sojine snicle da - neki put ih pohujem, ili napravim paprikas, dodam u neko jelo ...
Sto pitas ?
| |
| | | malajaca novi član
| Naslov: Re: Novi clan Sub Apr 07, 2012 1:19 pm | |
| | |
| | | malajaca novi član
| Naslov: Re: Novi clan Sub Apr 07, 2012 1:37 pm | |
| onda mozemo piti i obicno meleko i sve mlecne proizvode,ja sam mislila da to vegetarijanci ne koriste | |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Novi clan Sub Apr 07, 2012 4:43 pm | |
| Vegani ne koriste hranu zivotinjskog porekla, vegetarijanci da. Sad tu imas vise podgrupa u zavisnosti da li neko jede jaja ili ne, mleko i mlecne prozvode itd. No to su samo klasifikacije, meni nevazne.
Hleb obozavam, jedem sve vrste - sta se nadje. Ne volim bas ove bele "naduvane" kako ih ja zovem, pune aditiva, jer su mi bas bezukusni. Volim kad hleb ima neku tezinu...
| |
| | | Noodle novi član
Broj poruka : 4 Godina : 32 Lokacija : Beograd Zaposlenje : studentkinja Datum upisa : 03.05.2012
| Naslov: Re: Novi clan Čet Maj 03, 2012 8:43 pm | |
| Pozdrav svima! Zovem se Violeta, inace sam studenkinja, i vec nekih desetak dana citam ovaj forum i konacno sam odlucila da se i ja aktiviram Odrasla sam u kuci u kojoj se bez mesa ne moze zamisliti obrok (iako je moja majka bila vegetarijanka pre nego sto je upoznala tatu ) Ali, pre par meseci sam naletela na dokumentarac "Food matters" i potpuno sam se odusevila. Moja nerodjena sestra, koja je vec desetak godina vegan, mi je preporucila knjigu "The China Study", koju jos nisam procitala do kraja, ali sam vec posle prvih pedesetak strana znala da je taj zivot za mene. Tako sam pre nekih mesec dana potpuno ostavila zivotinjske proizvode i moram da kazem da se osecam bolje nego ikad, a sto je najvaznije, ne osecam kao da mi bilosta fali! Bas sam trazila forum koji bi mi pomogao, posto stalno trazim nove ideje i recepte, posto obozavam da kuvam, i sa ovog foruma sam vec "ukrala" i isprobala nekoliko njih | |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Novi clan Pet Maj 04, 2012 3:01 pm | |
| Super. Ima nas koji volimo da kuvamo i experimentisemo, pa cemo se druziti. Dobro dosla !
| |
| | | Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Novi clan Sub Maj 05, 2012 9:14 am | |
| Zdravo malajaca, zdravo Noodle, baš mi je drago da ste tu!!!! Noodle, The China study je moja biblija već preko sedam godina - odlična knjiga, i do sada najbolje naučnopopularno štivo koje pokazuje vezu izmedju onoga šta jedemo i našeg zdravlja. Što se teie hleba malajaco, trudim se da ga izbacim potpuno (podlegnem ponekad) i da se držim većinski sveže hrane. | |
| | | zelenišsamja novi član
Broj poruka : 3 hobi : pisanje, čitanje, proučavanje prirode Datum upisa : 05.09.2012
| Naslov: Re: Novi clan Sub Sep 08, 2012 7:18 am | |
| Pozdrav svima, red je da se predstavim, iako sam već par dana registrovana na forumu(nisam na vreme videla ovu temu ).Imam 30 godina, i poslednja 4 meseca se hranim najzdravije, do sada.Ne mogu se još svrstati ni u jednu kategoriju(vegetarijanac,vegan), ali će uskoro doći i taj dan.Od početka sam postepeno izbacivala određene namirnice.Za sada su, moj frižider zauvek napustili majonez, kečap, pavlaka, razni masni sirevi, šunke, namazi, paštete.Mnogo se lepo osećam bez njih i za sve ovo vreme ih nisam poželela, nijednom!Konzumiranje mesa sam značajno redukovala, jer je u mojoj porodici to bio i još je- OSNOV ishrane.Još uvek ga pojedem jednom ili dva puta mesečno, ali mi sve više smeta, pa ću ga uskoro potpuno izbaciti.Uglavnom, leto sam provela na velikim količinama voća, povrća i semenki.Koristim integralni i crni hleb, ali ga uglavnom sama pravim, i to beskvasni.Jako retko osetim potrebu za jogurtom ili mlekom, gotovo nikad.Ne mogu sada svega da se setim, ali je najbitnije da se ja osećam fenomenalno, da imam čistu kožu, zdravu kosu i nokte i punoo energije! Trudim se i da utičem na ljude oko sebe, da steknu uvid o štetnosti ishrane kakva je kod nas zastupljena, da ulažu u svoje zdravlje.Nadam se da će i to dati rezultata! Pozdrav, radujem se druženju na ovom forumu! | |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Novi clan Ned Sep 09, 2012 1:56 pm | |
| Tako i treba, postupno. Onako kako osecas...
Dobro dosla !
| |
| | | Drama Član
Broj poruka : 47 Godina : 42 hobi : fotografija Datum upisa : 01.06.2009
| Naslov: Re: Novi clan Pon Sep 10, 2012 6:47 am | |
| zelenišsamja Dobro došla! | |
| | | Post Modernista novi član
Broj poruka : 14 Datum upisa : 23.04.2012
| Naslov: Re: Novi clan Uto Sep 11, 2012 8:38 pm | |
| Evo, da se i ja predstavim... Novopeceni vegan (5 meseci ''veganskog staza'') iz Banata; jedem sveze, a jedem i kuvano; ljubitelj sam veganskih varijanti tradicionalnih jela, ali ne bezim ni od internacionalne/moderne kuhinje; trudim se da sam pravim sebi hranu, te izbegavam da kupujem gotove proizvode (tofu, seitan itd). Od namirnica koristim sve sto nije zivotinjskog porekla (a sto nije preskupo), s tom sto izbegavam secer (rafinisani; naravno ne bas uvek), uvek koristim integralne zitarice i brasno itd itd. Ne pusim. Ne pijem. (dobro, ajde, pijem ponekad) U sunce ne gledam. Ponekad u mesec malo pogledam, kad je pun...
Pozdrav svima. Narocito damama.
Poslednji izmenio Post Modernista dana Uto Sep 18, 2012 3:01 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Novi clan Sre Sep 12, 2012 10:32 am | |
| Dobro dosao !
Posebno mi se svidja sto vise volis da pogledas u Mesec nego u Sunce.
I naravno sto pozdravljas posebno dame (sto nekad nije trebalo posebno naglasavati, ali takva su vremena...)
Pozdrav !
| |
| | | bobbosa novi član
Broj poruka : 5 Datum upisa : 23.09.2012
| Naslov: Re: Novi clan Ned Sep 23, 2012 8:52 pm | |
| Upravo uleteo u vas svijet, Trenutno zivim u Sarajevu,a imam namjeru u skoroj budučnosti preseliti za BG, Ali sad sam u problemima jer me povalio GIHT, Moram se ne svojom voljom odreči mnogih užitaka, nesto sam čitao na vašem forumu, ali ako to isto čitam na drugim forumima , imam po nekoliko različitih značenja u ishrani, jer svako govori suprotno od onoga sta je vec napisano da je dobro ,produktivno ili kontraproduktivno.Čekam pregled Reumatologa, ali se spremam za najgore, za strogu dijetu nisam debeo imam normalnu količinu kg ,mozda dva tri viska, sve mi je normalno sem triglicerida i visokog nivoa mokračne kiseline koja mi onemogučava hodanje jer mi noge otiču , inače moje godiste je 1955. Volio bi da me neko posavjetuje sta , mi je najbitnije u ishrani, kako se odrzavati u zivotu, sta jesti,a da ne kalobriram na ulici.Moj srdacan pozdrav svima koji pate od iste belesti, kao i svima vama koji nam omogučavate da se kroz savjete, ublazi nasa patnja od ove bolesti . Takodje bi volio znati sta misle NUTRIONISTI, ili pak subotari (adventisti) jer sam čuo da oni ne jedu meso.Ameso je u velikom slučaju uzročnik ove bolesti. Jos jedamput hvala sto ste koliko toliko saslusali moje ne bas skromno predstavljanje . | |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Novi clan Ned Sep 23, 2012 10:09 pm | |
| Ne mogu ti reci nista iz licnoh iskustva, ali koliko znam, alkohol i meso su najveci problem.
Veruj mi da se jako lepo moze ziveti bez obe stvari. Bice ti mozda jedno vremo problem da se naviknes, ali ces posle uzivati. Bitno je samo da to prihvatis kao nesto pozitivno, kao napredak (sto i jeste) a ne kao odricanje.
Dobro dosao !
| |
| | | bobbosa novi član
Broj poruka : 5 Datum upisa : 23.09.2012
| Naslov: Re: Novi clan Pon Sep 24, 2012 7:07 am | |
| Hvala Branko na lijepim i iskrenim riječima . | |
| | | Bastet novi član
Broj poruka : 7 Datum upisa : 01.10.2012
| Naslov: Re: Novi clan Uto Okt 02, 2012 3:04 pm | |
| Evo i mene, juče se registrovala, danas krenula da kopam po temama i da čitam sve i svašta. Forum vam je odličan. Imam 20 godina, studiram veterinu,(tačnije strukovnu veterinu, nažalost nisam imala prilike da odem u BG na fakultet pa sam uzela šta se nudilo), obožavam životinje, baš obožavam, bavim se svim i svačim što se tiče istih. Mnogo volim da čitam, tolerantna sam, ne pravim pitanje što se tiče vere, nacionalnosti, i ja sam žešći mix tako da sve ljude oko sebe gledam po delima, ne po poreklu. Pušim, i nikad se nisam ni trudila da izbacim cigare. Najviše da volim da pričam o svojim životinjama(nemo' da se neko zezne da me pita nešto o njima, dobiće ceo roman :DD šalim se ). Imam dva psa, dve mačke i the king of my life- zeca, kog obožavam. Od pre 2-3 meseca sam polako zagazila u svet zdrave ishrane, nisam izbacila meso još uvek, ali idem ka tome, sve ga ređe jedem.Inače, nikad nisam ni bila neki mesojed, čak sam pstepeno izbacivala jednu po jednu vrstu mesa, trenutno sam ostala samo na pilećem. Osim što se mnogo dobro osećam od kada sam uvela neke radikalne promene u ishrani(na bolje, naravno), od 25 kilograma viška, ja sam se otarasila već 15 Nadam se da ćemo se lepo družiti,u suštini sam jako, jako pričljiva osoba takoda će moji budući postovi biti kilometarski, čisto da znate Srdačan pozdrav | |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Novi clan Čet Okt 04, 2012 2:45 pm | |
| Da, zivotinje su divne. A divni su i ljudi koji ih iskreno vole.
Sto se hrane tice na dobrom si putu, samo jos kad bi se resila pusenja...
| |
| | | Modestyns novi član
Broj poruka : 5 Lokacija : Novi Sad hobi : masaža, yoga, Datum upisa : 05.10.2012
| Naslov: Re: Novi clan Pet Okt 05, 2012 2:52 pm | |
| E pa dobar dan dobri ljudi. Ja sam ovih dana malo čitala vaš sajt-forum pa sam odlučila da vam se pridružim. Apsolutni sam početnik mada poslednjih meseci pokušavam da naučim neke ''zakonitosti'' u vezi sirove hrane. Naravno imam milion nedoumica Zato sam tu, a nadam se da ću ovde uz vaše iskustvo i savete uspeti da promenim ishranu svoje porodice. Inače sam mama tri mala anđela, živim u NS, suprug je moja velika podrška, a ja ne želim da ovako veliku promenu unesem sa površnim znanjem, jer smatram da je velika odgovornost koju roditelj nosi. Inače mi već 10 godina ne jedemo crveno meso, takođe već 15 godina jedemo kuvano na pari, ili bareno, eventualno zapečeno u rerni. Od mesa je to uglavnom riba (piletinu dajem mački a supu klopamo), jedemo dosta voća i povrća, mada nismo do sada jeli sirovo povrće. Mislim da moja porodica neće imati neki veliki krizni šok ili sl. ako pređemo na sirovu hranu, najveći problem će biti kako da klincima ne dam da kupe sladoled kad u dvorištu celo leto sva deca kupuju sladolede i zajedno jedu Počela sam da im pravim slatkiše od sirovog i suvog voća, i to im se sviđa-naravno Takođe sam počela i sa nekim sopstvenim receptima, ali se baš nisam proslavila. Danas sam popila svoj prvi smooty i nažaost bilo mi je loše posle jedno pola sata (limun+blitva), ali idemo dalje. Svako dobro vam želim a verovatno se i vidimo na nekim druženjima i radionicama. | |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Novi clan Pon Okt 08, 2012 9:07 am | |
| | |
| | | Modestyns novi član
Broj poruka : 5 Lokacija : Novi Sad hobi : masaža, yoga, Datum upisa : 05.10.2012
| Naslov: Re: Novi clan Uto Okt 09, 2012 8:46 pm | |
| hvatam sebe kako tražim like na ovo komšinice. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Novi clan | |
| |
| | | | Novi clan | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |