| Prijedlozi za raw dorucak | |
|
+8petar marijana021 zanahoria Bambina Bed Bob Olivera zelika Helena 12 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Helena raw expert
Broj poruka : 667 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 12.05.2007
| Naslov: Prijedlozi za raw dorucak Čet Dec 20, 2007 8:54 pm | |
| MuesliNisam znala kamo da ovo stavim,to je zapravo jedan slatki hranjivi dorucak ! Kolicina ovisi o vama i tome koliko cesto cete jesti,ja sam napravila za 1 staklenku : 2 zlice od svega : grozdjica brusnica datulja indijskih orascica oraha ljesnjaka sezama bundeve suncokreta i malo kokosa Jedan manji dio orasida zmiksajte a ostatak napola sameljite ili nasjeckajte na sitno. Sve pomijesajte i stavite u staklenku. Uzmite par zlica i prelijte s mlijekom od badema.. Za totalnu dekadenciju dodajte jos i par kapi agave nektara/meda preko toga..moze i cimet.. Zdrav pocetak dana,dat ce vam pregrst energije
Poslednji put izmenio dana Sub Jan 19, 2008 10:41 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
|
| |
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Čet Dec 20, 2007 11:21 pm | |
| helena sta su brusnice? a sto se tice muslija ja sam svojevremeno pravila sebi musli od natopljene zobi koji sam propustala kroz onu presu za pastu (rezance za supu) i onda susila na radijatoru dok se ne osusi...i tako je ta idila trajala dok nisam slomila presu ali bilo bi pravo cool napraviti namjensku presu za takve stvarcice s tim sto bi ovaj put ja naklijavala zob, psenicu ili sta vec prije propustanja kroz valjke | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Pet Dec 21, 2007 10:02 am | |
| Brusnica - cranberry na engl (malo crveno ) U biti stavi se sta se ima od suhog voca sjemenki i orasida ! | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Sub Jan 19, 2008 10:38 pm | |
| Moj danasnji dorucak : Sendvic : raw kruh s lukom,guacamole,crveni radic Salata od kelja sa sezamom | |
|
| |
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Ned Jan 20, 2008 11:40 pm | |
| helenice ti me odusevljavas sa svojom kreativnosti p.s da li je ovo mana hljeb ili neki drugi i recept za salaticu pleeeeeeeaaaaaaaase huggggggggggggggggs | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Pon Jan 21, 2008 12:00 am | |
| Eh zelika - Helenica nam jos jedina ovde održava raw spirit - mi ostali kao da smo malo posustali | |
|
| |
Bed Bob U(ne)rednik (former)
Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Pon Jan 21, 2008 1:30 am | |
| Helena, Tvoj tadašnji doručak, zbilja divno izgleda, a ne sumnjam i da je bio vrlo ukusan! U vezi pripreme "guacamole", molim Te objasni/preciziraj na koji način Ti to pripremaš? Da li je isto/slično, kao što se može pročitati na sledećim linkovima, ili Ti imaš neki "ekscentrični" recept? Pozdrav! http://en.wikipedia.org/wiki/Guacamole http://www.avocado.org/recipes/guaccentral.php http://www.elise.com/recipes/archives/000159perfect_guacamole.php http://www.foodnetwork.com/food/recipes/recipe/0,1977,FOOD_9936_20356,00.html http://video.about.com/mexicanfood/Guacamole.htm http://allrecipes.com/Recipe/Best-Guacamole/Detail.aspx ... | |
|
| |
Bambina devoted2raw
Broj poruka : 393 Godina : 46 Lokacija : Zemun Datum upisa : 02.04.2007
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Pon Jan 21, 2008 1:03 pm | |
| Danas sam za doručak pravila jednu lepu salatu od cvekle.. 1 cvekla, narendana, 1 šargarepa, narendana, 1 crveni luk, sitno iseckan, malo naribanog kupusa, par listova zelja, iseckanih na tanke tračice, 2 mandarine, iseckane, sok od pola limuna, kašičica meda, malo integralnog susama, morska so, malo belog bibera, malo bosijka, preliveno maslinovim uljem
sve dobro izmešati i klopati! | |
|
| |
zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Pon Jan 21, 2008 1:19 pm | |
| U pravu si Olivera....valjalo bi se vratiti starom dobrom brzom i sarenom klopanju....za pocetak inspiraciju potraziti na pijaci...pojavilo se tu i tamo malo zelenisha.... Dajem casnu forumasku rec da cu svoj praznicima pretovaren stomak vec danas procistiti jednom ogromnom porcijom salate....zivelo sirovo p.s svaka ti cast Helena.... | |
|
| |
Bed Bob U(ne)rednik (former)
Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Pon Jan 21, 2008 2:31 pm | |
| Moj poslednji okušeni raw "doručak", beše sočinjen od salate (naribane domaće čičoke, ljubičasti kupus i crveni luk, peršunov list, sa limunovim sokom i hladnoceđenim uljem...), prilvene namazom-"dipom" od badema sa susamom, namazom od inijskih oraha, zatim nekoliko pečurki,(skoro ukusnih kao " rujnice" sa fotki iz galerije), 4-5 (" neslnih") crnih sušenih maslinki... Ahh, kako je slatko bilo, još me drži... | |
|
| |
marijana021 Urednik
Broj poruka : 212 Godina : 43 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Master zastite zivotne sredine hobi : sport, priroda Datum upisa : 29.09.2007
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Pon Jan 21, 2008 7:22 pm | |
| Jedan obican dorucak: Sok od sargarepe, celera i jabuke sa cimetom. Salata od seckanog kupusa, sargarepe (sto sitnije) i zelene salate, sa dodatkom oraha i semenki suncokreta,i psenicnih klica, i malo raw hleba.
Skoro raw dorucak: Proso se stavi u vodu i na najmanjoj vatri se prokuva koji minut pa se ostavi jos par minuta da upiije vodu, Po zelji dodati malo biljnog mleka i bilo kakvog zasladjivaca( po zelji), moze i suvo voce da se doda. | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Pon Jan 21, 2008 8:04 pm | |
| | |
|
| |
zelika site admin
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Pon Jan 21, 2008 11:58 pm | |
| moj dorucak obicno bude banana ili jabuka i banana i to naravno onda kad ne varam takodje jedem ga dosta kasno obicno oko 11-ak sati rucam obicno oko petaka a vecera je neko voce laganice uz film medjutim danas sam krenula raditi nakon godine trudnickog bolovanja pa ce se taj ritam poremetiti zbog drugacije rasporedjenih pauza | |
|
| |
petar novi član
Broj poruka : 5 Datum upisa : 20.01.2008
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Uto Jan 22, 2008 12:02 pm | |
| Moj dan uvek pocinje sa vocem. Prvo popijem svezi sok od sargarepe i jabuke (iz sokovnika) zatim pravim vocni dorucak tako sto sitno naseckam jabuku, krusku, pomarandzu, kivi, 1/2 ananasa, sto prelijem sa smrznutom bananom koju sameljem u mulipraktiku cime dobijem kremastu masu. Sve to dobro promesam i posolim kokosovim brasnom i sa malo cimeta. Izuzetno je jak dorucak a uopste ne opterecuje. | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Granola Čet Jan 31, 2008 11:26 pm | |
| Granola Sastojci: 2 salice heljdinih klica 1 salica suncokreta (namocenog) 1 salica suhog voca 1 zlica cimeta 2 zlice agave 2 zlice kokosovog brasna 1 salica orascica po zelji Oraside sameljite zajedno sa suncokretom. Dodajte ostatak i sameljite sve skupa u multipraktiku. Dehidrirajte 8-10 h Servirajte za dorucak uz bademovo mlijeko | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Pon Mar 24, 2008 7:27 pm | |
| Vocna salata s papajom i puding od papaje | |
|
| |
marijana021 Urednik
Broj poruka : 212 Godina : 43 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Master zastite zivotne sredine hobi : sport, priroda Datum upisa : 29.09.2007
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Uto Mar 25, 2008 10:45 pm | |
| Sportski dorucak: Ovsene pahuljice natopiti u vodi da omeksaju i izgnjeciti sa 1 zrelom bananom, dodati suvog grozdja( isto da malo odstoji u vodi) ili kasikicu meda. | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Uto Apr 15, 2008 12:47 pm | |
| Mljac dorucak Sok od jabuke i kruske blendan s malinama i bananama | |
|
| |
Bambina devoted2raw
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Čet Apr 24, 2008 8:02 am | |
| Upravo sam doručkovala salatu od spanaća i šampinjona... na trakice naseckan spanać (šolja) šampinjoni naseckani na kriške (šolja) vlašac sitno naseckan-par komada kašičica semena lana kašičica semena susama kašičica sušenih pšeničnih klica kašičica pivskog kvasca sok od pola limuna, malo shoyu sosa, malo karija malo peršuna belog bibera i maslinovog ulja Promešati i klopati!!! Baš je...dobar i zasitan obrok!! | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Čet Apr 24, 2008 8:10 am | |
| Bambina ovo zvuci mljaaaac | |
|
| |
Bambina devoted2raw
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Čet Apr 24, 2008 10:39 pm | |
| Aha, ko voli pikantno ovo je prava stvar za njega! | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Uto Jun 24, 2008 1:53 pm | |
| U zadnje vrijeme sam se totalno posvetila dinjama i smokvama...1 dinja za dorucak,divota..a kad mi se zuri onda jedem smokve na putu do faxa | |
|
| |
anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Sre Nov 19, 2008 6:52 pm | |
| Kasa od heljde i voca
1/2 solje vode 1/2 solje heljde bez opne 1/2 solje klica suncokreta(klijao 2 dana) 1 naseckana banana med
Potopiti heljdu preko noci.Ujutro je izmiksati sa polovinom vode u kojoj je stajala dok se ne dobije gusta kasa.Zasladite je medom.Sipajte ovu kasu preko banane i pospite klicama suncokreta. | |
|
| |
kume novi član
Broj poruka : 2 Datum upisa : 10.03.2008
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Uto Dec 16, 2008 10:47 pm | |
| Pozdrav svima. Zasto je ovo sve stalo,ljudi gde ste? Zeleo bih da nastavimo... Voleo bih da znam vase misljenje o mesanju voca i povrca u jednom obroku? Inace raw sam 1godinu vecinom po GINTERU. Danas sam za dorucak pripremao budvigov krem: 2 SK mlevenog lana 3 SK lanenog ulja (naravno hladno cedjenog) 1KK meda 50 g surutke u prahu 1/2 kesice cimeta 1 KK kakao 2 SK mleka (sirovo,sojino,bademovo...)
Sve sastojke pomesati u kremastu masu. Cuvati u frizideru. | |
|
| |
PetarMax novi član
Broj poruka : 3 Godina : 43 Lokacija : Beograd Datum upisa : 09.03.2009
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak Sre Avg 19, 2009 2:51 am | |
| Zdravi dorucak (po Georgiju Nazarovu):
2-5 suvih smokava 2-5 suvih sljiva 2-5 suvih kajsija 10 sirovih badema 3 brazilska oraha
1,5 cajna kasika kakaa 1/3 cajne kasike cimeta 1 supena kasika psenicnih klica 1,5 supena kasika mlevenih semenki lana, susama i bundeve 1,5 supena kasika lanenog ulja
Prvih 5 sastojaka se potope preko noci u vodi, a ujutru se svi sastojci stave u blender i samelju do zeljene konzistencije.
Osim svoje izuzetne hranljive vrednosti, sluzi i kao "cistac" za creva. Ja ga koristim vec 9 meseci, gotovo svakog dana, i imam samo reci hvale. Probajte, pa javite utiske! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Prijedlozi za raw dorucak | |
| |
|
| |
| Prijedlozi za raw dorucak | |
|