| moj kuvar | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
zugicradovan novi član
Broj poruka : 57 Lokacija : m.stapar Zaposlenje : radnik poljoprivrednik trgovac hobi : ekoloska hrana Datum upisa : 07.12.2013
| Naslov: moj kuvar Pet Dec 22, 2017 3:52 pm | |
| na ovom forumu ima puno recepata ali moj se bazira na SOJI i proizvodima od soje .za pozetak evo jedan obican i brz obrok a prevashodno zdrav i dijetalan . namirnice = kilogran batata dva decilitra vode decilitar hladno cedjenog ulja soje kasicica kalijumove ili himalajske soli priprema _ oljustiti batat i iseci na vece pomfrit komade sloziti u tepsiju usutu vodu i ulje i posoliti . pece se u zagrejanoj rerni na 220 stepeni pola sata prijatno i pozdrav Zugic Radovan Sivac zugicradovan@gmail.com | |
|
| |
zugicradovan novi član
Broj poruka : 57 Lokacija : m.stapar Zaposlenje : radnik poljoprivrednik trgovac hobi : ekoloska hrana Datum upisa : 07.12.2013
| Naslov: Re: moj kuvar Sub Dec 23, 2017 1:59 pm | |
| zdrav kolac ja sam ga nazvao mirelo sastojci tri jaja ,poola litre soojiinoog mleka ,tri kasike secera velike ,50grama suuvog groozdja ,50 grama suuvih smookava ,50 grama suvih sljiva ,decilitar hladno cedjenoog ulja sooje,kasicica lecitina sojinoog, narendati malo muskatnih orascica, kasiiciica sode bikarboone,dve solje jogurta belog brasna i jedna soolja kukuruzne palente,i ppedeset grama griilijasa od lesnika samlevenog moze i viise . sve sastoojke pomesati sa tim da smokve i sljive pre mesanja iiseckamo ,nauljimoo pleh istresemo i pecemo na 200 steppeni oko 45 minuta | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Sub Dec 23, 2017 2:00 pm | |
| https://plus.google.com/u/0/photos/photo/114790569398241312094/6502741439895667074 | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Sub Dec 23, 2017 2:03 pm | |
| | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Uto Jan 02, 2018 6:09 pm | |
| danas imam za vegane zdrav dorucak ,sastojci dva parceta hleba ,dve kasike hladno cedjenog ulja soje ,dva cena belog luka . priprema hleb prepeci na sporetu ili ko ima tost prepeci , preliti hleb uljem i naseci na kolutove beli luk ,ako ko misli da ce biti malo moze uzeti i solju sojinog mleka sa secerom ili kakaom . prijatno | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: zdrav dorucak Ned Jan 14, 2018 9:48 am | |
| dorucak je parce hleba sa tofu sirom i domaca kobasica svinjska sa 10% okare sojine | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: doktorska teza Ned Jan 14, 2018 10:02 am | |
| | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Pon Jan 22, 2018 11:18 am | |
| danas za dorucak krofne ,priprema oko pola litra sojiinog mleka 800 grama brasna ,pola kvasca ,malo sooli ,secera a ko vooli moze i jedno jaje sve se sjediini oostaviti na tooplo da krene testo poosle rastanjiiti i vadiiti soljoom krofne ii peci na sojinom ulju .krofne mozemo puniti sa pekmezom od sljiva ili euro kremom ili sirom . uz krofne moze se piri i sojino mleko .prijatno | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Pon Jan 22, 2018 5:27 pm | |
| vecera lagana przeni krompir sa batatom na sojinom hladno cedjenom ulju | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Čet Jan 25, 2018 3:13 pm | |
| vecera psenicni griz ,stavimo pola litre sojinog mleka sa secerom 2do 3 velike kasike i 1 vanilin secer da provri ,kad pocne da kuva dodamo 3 do 4 velike kasike psenicnog griza i kuvamo desetak minuta na laganoj vatri ko voli mooze dodati i rebro crne cokolade | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Čet Feb 08, 2018 5:04 pm | |
| prirodni antibiotik za prehladu i gripu ,slanina je domaca hranjena stoka bez koncetrata samo domaci kukuruz i soja a beli luk je isto domaci kao i sojino cokoladno mleko | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Čet Feb 08, 2018 5:10 pm | |
| desert makedonski kolac ,samo je dodato sojino mleko mesto vode i hladno cedjeno sojino ulje sa lecitinom | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Pet Feb 16, 2018 11:35 am | |
| hrana i lek sjino ulje | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Sre Mar 14, 2018 11:57 am | |
| danas je brzi rucak ,u tepsiju usuti pola decilitra hladno cedjenog sojinog ulja ,pola litra sojinog mleka ,100 grama fete i sto grama tofu sira dva jaja kasicica himalajske soli ,malo origana kao i bosiljka i jedan sos od sampinjona i dva decilitra jogurta i narendati 150 grama curece salame sve promesati i usuti 400 grama makarona i peci u rerni oko sat vremena kad bude gotovo odozgo moze narenda trapista a ko voli i kecap . | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Uto Mar 27, 2018 10:37 am | |
| ko voli da isprobava napitak od sojinog mleka sa dodacima od kafe ,neskvika itd nek proba i jedna petina sirupa od aronije i cetiri petine mleka sojinog , kao i kiselo sojino mleko i aronija | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Pet Apr 13, 2018 11:21 am | |
| ko voli pirinac na mleku a neodgovara mu kravlje mleko zbog laktoze i holesterola moze zameniti sa sojinim mlekom ,priprema u dva decilitra vode staviti tri kasike velike pirinca da prokuva i omekne pirinac pa dodati dva decilitra sojinog mleka dve kasike secera i rebro crne cokolade i kuvati oko desetak minuta,prijatno | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Pet Apr 13, 2018 11:24 am | |
| | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Ned Apr 22, 2018 12:23 pm | |
| danasnji rucak je kacamak ,priprema se oko kilogram krompira oguliti i staviti u slanu vodu da se kuva kad se skuva odasuti vode iz krompira a ostaviti samo toliko da popliva krompir i dodati psenicno brasno ,moze i kukuruzno ko voli , krompir i brasno ostaviti na sporetu da vri i utuci ga da dobijemo kao piru kuva se oko 3-4 minuta ,skinemo sa vatre a u drugu posudu stavimo ulje sojino ili mast svinjsku ko voli i nasecemo komade sira ovaj put je bio Kraljevacki kravlji a moze i tofu sir ,kad se sir istopi doda se krompir pira ,mesa se dok se ne sjedini 2-3 minuta ,prilog moze biti praziluk ili luk ili kiselo mleko itd. | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Ned Apr 22, 2018 12:24 pm | |
| | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Ned Maj 06, 2018 11:39 am | |
| jelo zdravo koje mozete jesti svaki dan je kuvana psenica ,pola litra vode stavimo sa soljicom psenice belije da se skuva oko pola sata kad je kuvano odaspemo visak vode dodamo kasiku meda i dve kasike mlevenih oraha ko voli moze i suvog grozdja ,prijatno | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Sub Maj 19, 2018 11:50 am | |
| salata od sremusa ,mada je sremus precvetao pa nije vise za jelo ali moze za dogodine ili moze zamena mladi luk ili luk vlasac iseckamo prelijemo sojinim uljem i sircetom | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Ned Maj 20, 2018 5:53 pm | |
| pasteta od tune ,uzmete jednu konzervu tunjevine u mom slucaju je bila komadici ,ocedite ulje dodate hladno cedjeno sojino ulje 3do 4 kasike velike ,3 kasike mlevene soje / ko pravi sojino mleko okaru sameljete na mlin za kafu / malo bosiljka suvog ,malo origana isto suvog ,biber i so a mozete i zacine koje vi volite sve promesati da se usitni i sjedini i ostaviti par sati u frizideru | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Pon Maj 21, 2018 10:03 am | |
| danas dorucak razljevaca sa tikvicama priprema ,tikvice se izrendaju i posole himalajskom soli i ostavimo 10 min da puste vodu za to vreme u vanglu razbijemo tri jaja decilitar hladno cedjenog sojinog ulja ,malo zacina origana ,ja volim izrendati ceno belog luka da aromu ,oko 100 grama sira tofu ili fete mada je najbolje u kombinaciji i kiselo mleko ili jogurt ako hocete da je hranljivije dodate kasiku mlevene soje okare ,sve izmesamo i dodamo i tikvice i brasno ,brasna dodamo da smesa bude kao za palacinke redja i sipamo u pleh i pecemo dok ne porumeni | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Sub Jun 09, 2018 1:23 pm | |
| jos jedan recept sa tikvicama ,iseci tikvice debljine kao prst moze kolutove a moze i uzduz i staviti na vrelo sojino ulje da se prze dok ne porumene sa jedne i druge strane izvade se na tanjir i dok je toplo naseckati beli luk i preliti uljem ,moze se odmah jesti a moze i kad se prohlade | |
|
| |
zugicradovan novi član
| Naslov: Re: moj kuvar Uto Avg 28, 2018 6:48 pm | |
| pita od batata ali od nadzemnih listova ,priprema isto kaopita zeljanica ,znaci pola kila kora za pitu decilitar sojinog ulja za premazivanje nadev obarimo dve dobre sake listova od batata pomesamo sa sirom od soje ja sam dodao 250 grama fete a 250 grama sira od soje i jedno jaje i so i pecemo na200 stepeni dok ne porumeni | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: moj kuvar | |
| |
|
| |
| moj kuvar | |
|