| Sojino mleko | |
|
+24presan banex-79 dmitras brokolica Branko milicacica1 zelika aleksandra vreco Imhotep zanahoria zjlea SNEZAE TARA marijana021 petar boki Magrat Garlik mimihu anett zmuj natasa1308 Bojana-boldrik Nastjenka Olivera 28 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
zjlea novi član
Broj poruka : 4 Lokacija : Sombor Datum upisa : 03.04.2009
| Naslov: Re: Sojino mleko Pon Apr 06, 2009 9:02 am | |
| Cena je 10.250,00 dinara, a brojevi telefona, kao i fotografija su na http://www.vivawell.co.rs/Images/akcija.gif Ne znam gde je prodavnica, posto sam ga narucila iz Sombora i poslali su mi ga city expressom - narucila sam ga u sredu uvece, a u petak pre podne je bio moj Aparat inace ima 3 funkcije: MILK - koji pravi mleko, proces traje oko 20 minuta. Moji favoriti su mleko od integralnog pirinca sa medom i limunom *bitno je da je integralni - onaj obican beli pirinac je meni bio veoma loseg ukusa, a drugi favorit je mleko od soje - eksperimentisala sam sa njim dosta, dok nisam nasla ukus koji mi je ok, napisacu vam, ako budete hteli. Plus, naravno, nabavka genetski nemodifikovane soje - po meni je to veoma bitno. Prodavnice zdrave hrane ugl. nemaju organic proizvode. Organski proizvodi inace MORAJU da imaju jedan odreden logo, jedva sam ga iskopala na Internetu. Svaka drzava ima svoj zastitni logo, nas je veoma lep Ako nekom treba organik soja u malo vecim kolicinama, rado cu mu poslati, posto znam ljude, koji proizvode OK, cistu soju - prednosti Vojvodine MILL - pravi melko od zitarica, lesnik je perverzija dobar PASTA - pravi svakakve piree, i moram da priznam, nisam probala. Pored toga, mogu da se prave razne supe. Okaru - pulpu koja ostane u mrezi posle koristim za hleb u mini pekari. | |
|
| |
SNEZAE novi član
Broj poruka : 7 Datum upisa : 27.01.2009
| Naslov: Re: Sojino mleko Uto Apr 14, 2009 3:25 pm | |
| Zjlea, hvala na informacijama. Kontaktirala sam gospodju iz BG, veoma je ljubazna, cena je ista, videću da ga što pre naručim. Mleko pravim u blenderu i mučim se da pulpu (okaru) cedim kroz sito, pretpostavljam da je sa ovim aparatom mnogo jednostavnije. Još jednom mnogo hvala. Pozdrav svima | |
|
| |
zjlea novi član
| Naslov: Re: Sojino mleko Sre Apr 15, 2009 6:50 pm | |
| Nema na cemu, nadam se da ce ti se dopasti ako te jos bilo sta zanima, javi se, ako nista drugo, menjacemo recepte:flower: | |
|
| |
SNEZAE novi član
Broj poruka : 7 Datum upisa : 27.01.2009
| Naslov: Re: Sojino mleko Čet Apr 16, 2009 7:36 pm | |
| O da....! Obožavam aparate i sigurna sam da će mi se dopasti. Sledi pitanje u vezi okare. Kažeš da je dodaješ pri izradi hleba pa me zanima u kojoj razmeri i koje brašno koristiš. Jednom prilikom dodala sam okaru i bila očajna, hleb je bio mnogo, mnogo gnjecav . Sledeće, imaš li recept za paštetu od soje? Moji ukućani i ja je obožavamo, pravim je odokativno. Volela bi da imam precizan osnovni recept | |
|
| |
zjlea novi član
| Naslov: Re: Sojino mleko Pet Apr 24, 2009 7:44 am | |
| Da li ti je stigao aparat? Nazalost, i kod mene je recept za hleb sa okarom u eksperimentalnoj fazi ponekad uspe, ponekad ne, u zadnje vreme dodajem brasno preko mere u receptu sacometrijski, sve dok na oko ne postane dovoljno cvrsto brasna i recepte koristim svakakve, ali uglavnom belo koje kupuje u madarskoj - sto zbog cene, sto ybog provere kvaliteta sad pokusavam da dodem do kucnog mlina za zitarice sa kojim je moguce napraviti integralno brasno - jedan moj poznanik ima tu spravicu, sam je pravio | |
|
| |
Imhotep novi član
Broj poruka : 2 Datum upisa : 21.07.2009
| Naslov: Re: Sojino mleko Uto Jul 21, 2009 9:08 am | |
| Guglajuci u potrazi za apatatom naisao sam na ovaj sjajni forum. Uzeo bih aparat ali me zanima jedna stvar u vezi pripremanja sojinog mleka. Da li je zdravo ovako pripremati sojino mleko sa aparatom jer nije fermentisan proizvod? | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Sojino mleko Uto Jul 21, 2009 12:57 pm | |
| Dobrodošao Imphotep!!! Sojino mleko nije fermetisan proizvod kakav je miso ili tempeh. Sojino mleko se dobija kuvanjem i mlevenjem prethodno namočenog zrna soje. Prednost aparata za pripremanje mleka u kućnoj varijanti je ta što aparat ima elektroniku koja reguliše temperaturu, tako da dobijeno mleko ima manje tkzv. "travnati ukus" nego kada se petljaš sa šerpama, loncima i kršem u kuhinji usled ulaska u avanturu zvanu spremanje sojinog mleka u sopstvenoj kuhinji. Naravno, kupovna sojina mleka sadrže još i aditive i veštačke ukuse, tako da je po meni svakako bolje koristiti mleko koje smo napravili kod kuće. | |
|
| |
Imhotep novi član
Broj poruka : 2 Datum upisa : 21.07.2009
| Naslov: Re: Sojino mleko Sre Jul 22, 2009 7:46 pm | |
| Hvala na odgovoru @Olivera | |
|
| |
aleksandra vreco Član
Broj poruka : 72 Godina : 44 Lokacija : Nis Zaposlenje : farmaceutski tehnicar Datum upisa : 08.04.2010
| Naslov: Re: Sojino mleko Ned Apr 11, 2010 8:11 am | |
| Pravila sam sojino mleko i od njega tofu. Tofu mi je super ispao iako sam ga pravila po prvi put. Medjutim ukus sojinog mleka nije bio tako lep kao onaj kupovni u tetrapaku, pa me interesuje sta da dodam da malo popravim ukus sojinog mleka? Pravila sam mleko bez tog aparata. | |
|
| |
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Sojino mleko Ned Apr 11, 2010 11:29 am | |
| pa mozes dodati poboljsivace ukusa...malo secera i mozda truncica vanile za ukus | |
|
| |
milicacica1 Član
Broj poruka : 75 Godina : 37 Lokacija : Srbija Zaposlenje : kozmetičar Datum upisa : 30.04.2010
| Naslov: Re: Sojino mleko Pet Apr 30, 2010 10:57 pm | |
| Ja sam nasla neki recept za sojino mleko (naravno tezi nacin) gde se soja u masini za meso melje dva puta.Pravila sam samo jednom i bilo je odlicno-ako izuzmem nered u kuhinji. Ah da-ono sto nismo tada iskoristili ostavila sam u serpi na sporetu,jer je bilo suvise vrelo da bih ga stavila u frizider,a morala sam da krenem.Tako da se moje soja mleko "pokvarilo" i dobili smo soja jogurt!U suprotnom nikaad ne bih znala kako se pravi soja jogurt P.S.vodu koja se odvojila sam ocedila. | |
|
| |
milicacica1 Član
Broj poruka : 75 Godina : 37 Lokacija : Srbija Zaposlenje : kozmetičar Datum upisa : 30.04.2010
| Naslov: Re: Sojino mleko Pet Apr 30, 2010 10:59 pm | |
| Jel mi moze neko reci kako da napravim tofu? | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Sojino mleko Sub Maj 01, 2010 4:42 am | |
| | |
|
| |
milicacica1 Član
| Naslov: Re: Sojino mleko Ned Maj 02, 2010 12:13 am | |
| Nemam aparat za pravljenje sojinog mleka.Interesuje me da li se na isti nacin rucno moze napraviti pirincano mleko? Kako se pravi i moze li se uopste napraviti bademovo mleko? | |
|
| |
brokolica vege majstor
Broj poruka : 215 Lokacija : Srbija hobi : salsa Datum upisa : 10.06.2009
| Naslov: Re: Sojino mleko Ned Maj 02, 2010 8:16 am | |
| meni se bademovo mleko bas svidja...ja isklijavam bademe jedan dan , ako me ne mrzi oljustim ih posle ako me mrzi nije neophodno onda ih dobro izblendiram sa vodom posle to prcedim kroz gustu pamucnu krpu i eto ga...po nekom receptu koji ja imam ide 1l vode na 100g badema...moze i manje vode da bi ukus vise dosao do izrazaja....ono sto ostane od badema moz da se iskoristi za kolace... | |
|
| |
milicacica1 Član
| Naslov: Re: Sojino mleko Ned Maj 02, 2010 10:58 am | |
| Jao odlicno,puno ti hvala! Meni zvuci bas ukusno to mleko,moracu da probam Uzimas dakle sirov badem i postupas kao sa klijanjem bilo cega drugog? Pretpostavljam da je masno,pa ne bi trebali bas mnogo da ga pijemo? Pozdrav | |
|
| |
dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
| Naslov: Re: Sojino mleko Ned Maj 02, 2010 12:49 pm | |
| Mmmm, brokolice, fino... Nisam za to znala do sada. | |
|
| |
brokolica vege majstor
Broj poruka : 215 Lokacija : Srbija hobi : salsa Datum upisa : 10.06.2009
| Naslov: Re: Sojino mleko Ned Maj 02, 2010 1:09 pm | |
| pa da sirov badem ..i jes masno....kad odstoji jedan dan u frizideru odvaja se masnoca slicno ko kod kravljeg sirovog.....drug pokusava da napravi jogurt ako uspe javicu vam kako je ispalo | |
|
| |
banex-79 novi član
Broj poruka : 1 Datum upisa : 22.06.2011
| Naslov: Re: Sojino mleko Sre Jun 22, 2011 6:54 pm | |
| Pozdrav svima!Danas sam prvi put pravio sojino mleko i meni lično se svidelo,ali guglajući malo po netu tražeći recept za mleko naišao sam i na ovo: http://www.ivonazivkovic.net/SOJA-PRVI-DEO.html Ako vas nemrzi pročitajte ceo tekst pa napišite neki komentar napropo ovog teksta. Hvala!
| |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Sojino mleko Sre Jun 22, 2011 8:03 pm | |
| | |
|
| |
presan novi član
Broj poruka : 5 Datum upisa : 18.05.2010
| Naslov: Re: Sojino mleko Sub Mar 10, 2012 9:57 pm | |
| Kakav li sam samo baksuz. U potrazi sam za aparatom za biljna mleka. Žena iz BG-a koja ih je prodavala kvalitetne po ceni od 10000, prestala je od nove godine. I sada ne znam šta da radim, ovaj što ima prodavnica zdrave hrane je preskup 22000, a onaj drugi tek je skup 30000. Ako je neko od vas naišao na jeftiniju varijantu ovde u Srbiji, rado ću ga poslušati...
| |
|
| |
Blacky87 Član
Broj poruka : 46 Datum upisa : 11.07.2011
| Naslov: Re: Sojino mleko Pon Apr 15, 2013 6:40 pm | |
| Ima neko sojino mleko iz Belgije u Maxi prodavnicama. Meni se sviđa | |
|
| |
G_T novi član
Broj poruka : 11 Godina : 35 Lokacija : Surduk Zaposlenje : novopecena domacjica hobi : pravim nakit od zice Datum upisa : 15.04.2013
| |
| |
Blacky87 Član
Broj poruka : 46 Datum upisa : 11.07.2011
| Naslov: Re: Sojino mleko Uto Apr 30, 2013 5:33 pm | |
| Ja sam se toliko odvikao od mleka da mi više ni ne treba. Jedno vreme sam onaj otrov u prahu koristio, sad ni to. A mislio sam da bez mleka i mlečnih proizvoda nikad necu moci. To sam i za cigarete mislio. Ali sve se može )) | |
|
| |
St.Aleksandra novi član
Broj poruka : 17 Datum upisa : 05.12.2012
| Naslov: Re: Sojino mleko Sre Maj 22, 2013 10:24 pm | |
| To je zato što je priroda namerno udesila da mleko bude adiktivno kako bi mladunče ostalo uz majku i kako bi se posle jela umirilo. Ja pravim ponekad bademovo, orahovo, lešnikovo i mleko od prosa. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sojino mleko | |
| |
|
| |
| Sojino mleko | |
|