| Sojino mleko | |
|
+24presan banex-79 dmitras brokolica Branko milicacica1 zelika aleksandra vreco Imhotep zanahoria zjlea SNEZAE TARA marijana021 petar boki Magrat Garlik mimihu anett zmuj natasa1308 Bojana-boldrik Nastjenka Olivera 28 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Sojino mleko Čet Feb 22, 2007 4:13 pm | |
| Evo kako mi u kući pripremamo sojino mleko, tako da je uvek sveže i bez ikakvih aditiva. U tome nam je velika pomoć aparat za sojino mleko, jer smo ranije to radili kuvanjem soje i izdvajanjem okare, a to je priličan posao; Inače se priprema mleka u kućnoj varijanti i te kako isplati, pošto se od 100 gr zrna sirove soje (vrednost oko 5 din) dobija 1,5 l sojinog mleka, + okara. Postupak izgleda ovako: 1.Sirovo zrno soje se potopi u vodu da stoji min 12 sati, dobro se opere i procedi, i onda izgleda ovako: 2. Oprana i nabubrela soja se stavi u kontejner aparata 3. Kontejner sa sojom se postavi na glavni deo aparata sa motorom, tako da se rotacioni nožići koji melju soju postave u središte kontejnera. U posudu od nerdjajućeg čelika sipa se vode do nivoa koji je obeležen, prva crtica za jače mleko - ako se pravi tofu, ili gornja crtica za obično mleko. Nama je nivo vode u posudi obično izmedju dve granične linije 4.Glavni deo aparata sa motorom se postavi na posudu sa vodom, i uključi u struju. Motor i zagrevanje kontroliše mikroprocesor, tako da se u 4 ciklusa soja melje i kuva na 80 stepeni C. 5. Voila!!! posle 13 minuta rada mašine, za koje vreme možete da se opustite stiže sveže, kremasto sojino mleko! Mleko se prebaci u šerpu i ostavi se da se hladi nepoklopljeno, da bi sačuvalo dobar ukus.Ako se mleko koristi za piće ili pripremu šejka, kasnije može da mu se doda mrvica soli i kašičica smedjeg šećera, za bolji ukus, jer ovo mleko, za razliku od kupovnog, nema nikakvih dodataka niti konzervansa. Kada se mleko potpuno ohladi, može da ide u frižider. 6. Okaru iz kontejnera izvadite i odložite za dalju upotrebu (ova naša okara je prosto idealna za pogačice od okare, gibanicu i sl. potpuno je sitna, kao pire) | |
|
| |
Nastjenka novi član
Broj poruka : 5 Godina : 41 Lokacija : Beograd Datum upisa : 29.09.2007
| Naslov: Re: Sojino mleko Sub Sep 29, 2007 2:46 pm | |
| Olivera, recite mi gde se može kupiti taj aparat i koliko košta? Hvala! | |
|
| |
Bojana-boldrik novi član
Broj poruka : 20 Godina : 45 Lokacija : Podgorica Datum upisa : 02.11.2007
| Naslov: Re: Sojino mleko Pon Nov 05, 2007 4:59 pm | |
| Olivera, i mene zanima ovaj aparat,gdje ga mogu kupiti? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Sojino mleko Pon Nov 05, 2007 6:13 pm | |
| Evo ovako ovih aparata nema kod nas postoje u Hrvatskoj ali su jako skupi. Vise nego duplo od onoga koliko vrede a pri tom se placa carina prilikom prenosa u Srbiju. Mi smo taj aparat nabavili preko prijatelja iz Amerike koji su tada bili u Beogradu. Kod nas se ne moze kupiti ovako ozbiljan uredjaj. Pored sojinog mleka moze se praviti pirincano mleko, bademovo mleko i jos svasta nesto. Ja cu stupiti u kontakt sa distributerima sa kojima sam imao vec prepisku pa se iskreno nadam da cu uspeti do kraja godine da imam neku kolicinu bas ovog modela.
P.S. Ruke demonstratora nemojte misliti da su Oliverone izvinjavam se sto ih nisam depilirao pre snimanja:D. |
|
| |
natasa1308 novi član
Broj poruka : 1 Datum upisa : 29.12.2007
| Naslov: Re: Sojino mleko Sre Jan 02, 2008 11:06 am | |
| Sinisa,zelim Vam sretnu Novu,puno zdravlja,srece,ljubavi!Ovo je zeljica i za sve clanove ovog lepog i zanimljivog foruma!!! Zanima me soya milk maker,pa Vas molim da me obavestite ako imate nekih informacija o njegovoj nabavci. | |
|
| |
zmuj novi član
Broj poruka : 15 Datum upisa : 19.12.2007
| Naslov: Re: Sojino mleko Ned Jan 20, 2008 7:42 pm | |
| A ja vas sve molim za potanko uputstvo za pripremu sojinog mleka "hard way" dakle kuvanje i ostalo za one koji nemaju aparat! | |
|
| |
anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: Sojino mleko Pon Jan 21, 2008 7:58 pm | |
| 400gr sojinog zrna potopi preko noci u vecoj kolicini vode.Sutradan samelji soju na masini za meso i masu stavi u lonac,prelij sa 3l vode i kuvaj dok ne prokljuca.Kada prokljuca smanji temperaturu i kuvaj jos 8-10 minuta,mesajuci.Skloni sa vatre,prohladi,procedi kroz gazu ili gusto sito. Druga varijanta je da soju,zajedno sa vodom meljes u blenderu(bice bolje samlevena,kazu),a onda kuvas. Isprobala sam moj aparat-ocas posla sam dobila 1,5l mleka | |
|
| |
anett site admin
| Naslov: Re: Sojino mleko Pon Jan 21, 2008 8:02 pm | |
| Zaboravila sam da dodam-imam recept u kome se na 500gr soje dodaje 5l vode. Mozda je bolji prvi recept,posto na masini za meso ne moze lepo da se usitni soja kao u aparatu,pa je mleko losije(redje).Ti odluci kako ces | |
|
| |
zmuj novi član
Broj poruka : 15 Datum upisa : 19.12.2007
| Naslov: Re: Sojino mleko Pon Jan 21, 2008 8:50 pm | |
| Hvala Anett! No, ipak čekam i Oliveru i Sinišu sa svežim informacijama za aparat, verujem da ga vredi kupiti. | |
|
| |
mimihu the Expert
Broj poruka : 300 Godina : 47 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 11.01.2008
| Naslov: Re: Sojino mleko Uto Jan 22, 2008 8:50 am | |
| Anett , stigao ti je aparat? Super. Vredi ga imati svakako. Imam ga vec 3 godine i do sada se isplatio. A tek moje uzivanje u eksperimentisanju.... | |
|
| |
Magrat Garlik novi član
Broj poruka : 17 Godina : 40 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: Sojino mleko Uto Jan 22, 2008 12:19 pm | |
| I ja sam jako zainteresovana za kupovinu aparata za pravljenje mleka. Ranije sam u nekoliko navrata pravila dzumbus u kuhinji, praveci mleko "the hard way", pa sam odustala i vratila se onom kupovnom. Medjutim usput sam saznala da i neka nasa firma uvozi jedan model soja milk maker-a, u medjuvremenu sam dobila jos neke ponude, pa sam sad u fazi razmatranja. Moze li neko da napise koja je realna cena tog cuda tehinke? | |
|
| |
mimihu the Expert
| Naslov: Re: Sojino mleko Uto Jan 22, 2008 12:24 pm | |
| U americi 100 dolara. U americi je i sokovnik 80 dolara a taj isti ovde 200 eura. | |
|
| |
anett site admin
| Naslov: Re: Sojino mleko Uto Jan 22, 2008 1:02 pm | |
| Najjeftiniji u Nemackoj je 150 evra(mislim na kvalitetnije aparate),zato sam kupila na Ebay za 30 evra.Jeste rizicno,ali sam imala srece,aparat je super. Imam pitanje u vezi ostalih zitarica-da li se stavlja ista kolicina zrnevlja i vode,kao i kod soje? | |
|
| |
mimihu the Expert
| Naslov: Re: Sojino mleko Uto Jan 22, 2008 1:46 pm | |
| Da li imas granicnik na posudi u koju sipaš vodu? Na mom aparatu ima crtica maximum i minimum i dotle ide voda. I za svaku žitaricu ide ista količina 1.5 litara. Znaš da neke žitarice trebaš da potopiš a neke ne. Npr pirinač nemoraš, badem možeš da potopiš da bi skinula kožu, proso ne moraš da potopiš, soju moraš preko noći.... | |
|
| |
anett site admin
| Naslov: Re: Sojino mleko Uto Jan 22, 2008 1:52 pm | |
| Ima granicnike-donji za 1,3l vode,gornji za 1,5l. Mimihu,hvala ti na savetima . Iz ovih stopa idem da spremim pirincano mleko | |
|
| |
boki Član
Broj poruka : 21 Datum upisa : 18.01.2008
| Naslov: Re: Sojino mleko Uto Jan 22, 2008 4:06 pm | |
| Ovaj aparat je stvarno super,ja inace volim pirincano mleko i koristim ga u prahu. Interesuje me ,mada mozda nije pravo mesto ali ne znam gde da pitam:gde kupujete soju i kako znate da nije genetski modifikovana.Kad god pitam u prodavnici svi kazu pa nije genetska... | |
|
| |
petar novi član
Broj poruka : 5 Datum upisa : 20.01.2008
| Naslov: Re: Sojino mleko Uto Jan 22, 2008 6:48 pm | |
| - boki ::
- Ovaj aparat je stvarno super,ja inace volim pirincano mleko i koristim ga u prahu.
Interesuje me ,mada mozda nije pravo mesto ali ne znam gde da pitam:gde kupujete soju i kako znate da nije genetski modifikovana.Kad god pitam u prodavnici svi kazu pa nije genetska... To jeste problem. Bojim se da su ove nase sorte soje gotovo sve GMO. Tesko je utvrditi razliku, skoro nemoguce. Soju nabavljam iskljucivo kod Kineza verujuci da njihova jos uvek nije gmo. Razlika u odnosu na ovu nasu soju je ocita tako da sam gotovo siguran da je njihova prava. Odokativnom metodom kupite nasu i njihovu soju i utvrdite razlike. Nasa soja je sva ista ujednacenog zrna da ne pisem da su sva zrna uniformisano ista po boji i velicini i suvise su nekako "zdravo" jednaka. Kineska soja je vise sarena nejednakih zrna i meni izgleda prirodnija. Neznam ali instiktivno i iskustveno osecam da je prirodnija. Nekada je i nasa soja bila takva. U svakom slucaju tu smo malo na klizavom terenu. Vise nisam siguran ni u preradjevine od soje kao sto su snicle, komadici i sl.. Nazalost i mi vise nismo zasticeni od napada globalne industrije zeljne samo super profita . | |
|
| |
petar novi član
Broj poruka : 5 Datum upisa : 20.01.2008
| Naslov: Re: Sojino mleko Sre Jan 23, 2008 5:17 am | |
| - zmuj ::
- Hvala Anett!
No, ipak čekam i Oliveru i Sinišu sa svežim informacijama za aparat, verujem da ga vredi kupiti. Uskoro informacije o odgovor. Srdacan pozdrav od "lepog" | |
|
| |
mimihu the Expert
| Naslov: Re: Sojino mleko Sre Jan 23, 2008 11:13 am | |
| Petre gde kupuješ soju , tj. koja prodavnica kod kineza u novom ili starom tržnom centru. Ima kao neka giga mega prodavnica u novom centru ali svaki put kada se uhvatim za nešto - proizvod nema datum proizvodnje. Soja im jeste stvarno šućmurasta, seme raznih nijansi ali nisam uzimala nikad. Ali u starom centru redovno kupujem tofu , susamovo ulje , soja sos... | |
|
| |
marijana021 Urednik
Broj poruka : 212 Godina : 43 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Master zastite zivotne sredine hobi : sport, priroda Datum upisa : 29.09.2007
| Naslov: Re: Sojino mleko Sre Jan 23, 2008 6:31 pm | |
| Hibridi soje nisu isto sto i GMO. Zrna svih zitarica deluju `uniformisano` zato sto su dobri hibridi, ali to nema veze sa GMo. Mozes slobodno kupovati i u prodavnicama zdrave hrane. | |
|
| |
TARA Član
Broj poruka : 68 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 14.01.2009
| Naslov: Re: Sojino mleko Ned Feb 15, 2009 7:40 pm | |
| Zna li neko kakav je ovaj Vivawell aparat za sojino mleko? Vidim da se moze kupiti u BG-u ali me zanima vredi li ga uzimati | |
|
| |
SNEZAE novi član
Broj poruka : 7 Datum upisa : 27.01.2009
| Naslov: Re: Sojino mleko Sub Feb 21, 2009 5:49 pm | |
| Molim za informaciju, gde se u zemlji Srbiji može kupiti aparat za sojino mleko? Hvala | |
|
| |
zjlea novi član
Broj poruka : 4 Lokacija : Sombor Datum upisa : 03.04.2009
| Naslov: Re: Sojino mleko Pet Apr 03, 2009 10:51 am | |
| Pozdrav svima, ja sam pre mesec dana nabavila Vivawell aparat, i po mom misljenju, odlican je svima preporucujem, tim pre, sto stize iz BGD, takode ima garanciju i servis u BGD | |
|
| |
zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Re: Sojino mleko Pet Apr 03, 2009 5:28 pm | |
| Koja je cena Vivawell aparata? | |
|
| |
SNEZAE novi član
Broj poruka : 7 Datum upisa : 27.01.2009
| Naslov: Re: Sojino mleko Sub Apr 04, 2009 8:54 pm | |
| Ok, super ako ga ima u BG! Ajd sad malo detalja .............. preciznije gde, kako se zove prodavnica, adresa prodavnice, cena aparata, da li je jednostavan za korišćenje i održavanje? unapred hvala na informacijama | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sojino mleko | |
| |
|
| |
| Sojino mleko | |
|