| Kolac od jabuka | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
kiwi Član
Broj poruka : 24 Datum upisa : 18.01.2009
| Naslov: Kolac od jabuka Pet Jan 23, 2009 5:07 pm | |
| 5 jabuka 2 kasike maltexa 1 solja brasna pola solje suvog grozdja 2 kasike ulja 2 kasike susama kasicica cimeta Jabuke ocistiti, izrendati.... pomesati sa ostalim sastojcima i staviti u zagrejanu rernu (200) i peci pola sata. | |
|
| |
zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Re: Kolac od jabuka Sub Jan 24, 2009 11:33 pm | |
| Ovo cu definitivno sutra napraviti....volim brze poslastice... | |
|
| |
zanahoria Urednik
| Naslov: Re: Kolac od jabuka Ned Jan 25, 2009 7:59 pm | |
| Evo decko i ja smo danas pravili ovaJ kolac ali nesto izgleda nije bas ispalo kako treba ili....Kiwi stavila sam sve navedeno u receptu ali nakon sto je kolac pecen i dalje je testo ostalo nekako tako mekano da ne moze lepo da se isece....ukus je odlican ali nesto nije u redu sa cvrstinom ili i ne treba da bude cvrst...ja sam stavila veliku solju brasna onu za caj ne znam jedino da to mozda ima neke veze...mozda je to previse....mozda treba dodati prasak za pecivo ili sodu bikarbonu.... Kako tebi ovo ispada? pozdrav | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Kolac od jabuka Pon Jan 26, 2009 8:31 am | |
| Da nisi zaboravila da ukljucis rernu ? Sala mala... nisam probao taj kolac, najbolje kiwi da ti kaze, ali znajuci koliko jabuke umeju da budu socne, tj. tecne, treba njih dosta dugo peci da se osuse i stvrdnu, lm. mozda je trebalo jos peci ? | |
|
| |
kiwi Član
| Naslov: Re: Kolac od jabuka Pon Jan 26, 2009 7:20 pm | |
| Jeste u pitanju solja za caj sto se brasna tice, e sad sto se jabuka tice Branko je u pravu, testo treba da bude ni preretko ni pregusto, da bih ti priblizila, gusce nego testo za palacinke. Kolac treba lepo da se sece, on bude socan, ali ne redak. Ako je smesa preretka onda dodaj jos malo brasna ili griza da pokupi vlaznost ili iscedis sok iz jabuka ako ti se ucini da imaju dosta soka.
Napravicu ga sutra pa cu postaviti slike testa i gotovog kolaca. Soda bikarbona daje kolacima vazdusasnost, ona ne zgusnjava.
Ipak odoh odmah da ga napravim, pa se vracam sa slikama ........ | |
|
| |
kiwi Član
| Naslov: Re: Kolac od jabuka Pon Jan 26, 2009 9:12 pm | |
| Evo slikica smesa....... pre pecenja gotovo jos jednom nadam se da ce ovo pomoci | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Kolac od jabuka Pon Jan 26, 2009 9:28 pm | |
| Jel to trenutno nesto ne radi ili slika nema ? Dopuna : Evo i slika, samo treba jako mnogo vremena da se ucitaju... | |
|
| |
kiwi Član
| Naslov: Re: Kolac od jabuka Pon Jan 26, 2009 9:35 pm | |
| Ima slika, ima, mozda su velike, ali da su manje ne bi se videlo to sto treba da se vidi. Izvinjavam se. | |
|
| |
zanahoria Urednik
| Naslov: Re: Kolac od jabuka Uto Jan 27, 2009 9:09 am | |
| Hvala Kiwi i Branko! da, nisam ja bila bas daleko od ove situacije koja je njam njam na slikama....posto je moj decak resio da pravi kolac a ja sam tu i tamo nadzirala rad mislim da je problem bio sto 200c nije isto u svim pecnicama tacnije nasa je malko stara i treba duze da se ispece...a drugo nije rendao jabuke nego po kratkom postupku u secku "narendao brzinski" pa su bile vise kao kasa a ne rendane jabuke....ali iznenadjenje se desilo ujutru kad se kolac malo stego bilo je odlicno....nas definitivno nije mogao lepo da se sece..posto je ovo brza varijanta napravicu je danas ponovo .... hvala veliki pozdrav! | |
|
| |
kiwi Član
| Naslov: Re: Kolac od jabuka Uto Jan 27, 2009 12:34 pm | |
| Ako je bila kasa umesto rendanih jabuka, nema potrebe da se duze pece, nije do rerne... Uostalom videces, samo sad pazi da ne izgori | |
|
| |
zanahoria Urednik
| Naslov: Re: Kolac od jabuka Uto Jan 27, 2009 11:37 pm | |
| | |
|
| |
Bambina devoted2raw
Broj poruka : 393 Godina : 46 Lokacija : Zemun Datum upisa : 02.04.2007
| |
| |