Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 146 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 146 Gosta :: 1 Provajder Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova | |
|
+9Arijel5 mimihu zelika Branko Bambina mama3 zanahoria Helena anett 13 posters | |
Autor | Poruka |
---|
anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Uto Jan 01, 2008 7:48 pm | |
| "Psenicna trava pripada porodici slatkih trava,kojih ima vise od 6.000 vrsta.Ima dugu i uglavnom poznatu,bogatu istoriju. U Egiptu,jos 5000 godina pre Hrista,proizvodnja psenice je bila najrazvijenija poljoprivredna grana.U anticko doba,mladi vrhovi psenicne trave vazili su za delikates.Stari Kinezi koristili su je za jacanje organizma,ciscenje krvi i protiv upalnih procesa.U iste svrhe koristili su je i indijanci u Srednjoj Americi.Pominje se u Starom i Novom zavetu,a vezana je za mnoge hriscanske obicaje.Za Bozic je obavezna za trpezom,sa svecom u sredini,kao simbol napretka i zdravlja.Uskrsnju trpezu takodje ukrasava psenicna trava sa jajetom u sredini.
Poznato je da zivotinje biljojedi svoje potrebe za vitaminima i hranljivim elementima zadovoljavaju upravo koristeci mladu psenicnu travu.I zaista,mogla bi se nazvati idealnom i kompletnom hranom,jer je neobicno bogata vitaminima,mineralima,lipoidima,hormonima i hlorofilom. Cinjenica je da hlorofil ima razna lekovita svojstva:cisti i obnavlja celije,sterilise rane,preciscava vodu od fluorina i drugih otrovnih supstanci.Sok od ove trave deluje protiv svraba,uklanja bubuljice,leci oboljenja desni,zdrela i sinusa,organa za varenje i disanje.Cak postoje indicije da organizmu pruza zastitu od stetnog dejstva radijacije i pomaze mu u borbi protiv raka i drugih bolesti. Psenicna trava i sok od nje su u Japanu i Americi vise od jedne decenije najprodavaniji prirodni proizvodi,a u isto vreme i odlicno pomocno sredstvo u lecenju raznih bolesti. Vazi pravilo:"Ko hoce da ostane zdrav ili ozdravi,treba da vise puta u toku dana(3-5 kafenih kasicica)uzima sok od psenicne trave,gersle,jecma,..." Treba znati da jedna kafene kasika susene psenicne trave,gersle ili jecma ima potpuno istu hranljivu vrednost kao dve do tri porcije presnog,organski gajenog povrca.
Postupak dobijanja psenicne trave je sledeci: Psenicna zrna,koja su prosla proces natapanja i klijanja,gusto rasporediti u plasticnu posudu na koju je vec stavljena sumska rastresita zemlja debljine cetiri centimetra.Ako u tu zemlju zbog njene rastresitosti stavite i nekoliko kisnih glista,jos bolje.Pokrijte sa nekoliko listova novinske hartije.Sve to treba omotati crnom plasticnom kesom,prethodno izbusenom.Nakon 3 dana,otkrijte zemlju i svakodnevno vlazite vodom.Zemlja treba da bude vlazna,ali ne i mokra.Otkrivenu plasticnu posudu stavite na mesto koje nije direktno izlozeno suncu,na temperaturi od 18-20 stepeni.Zetva pocinje posle 10-14 dana,a na 1-2 dana pre toga posuda se iznosi na sunce(zbog sinteze hlorofila).Uzima se cela biljka,zajedno sa korenjem i makazama sece psenicna trava.Koristi se kao salata ili dodatak drugim salatama.
Delovanje zelenog soka
Sok od psenicne trave je pravi dar prirode i sadrzi sve elemente neophodne organizmu.Ogroman je izvor hlorofila(70%),enzima,minerala,vitamina,aminokiselena(proteina najboljeg kvaliteta).Hlorofil,ta biljna krv je po molekularnoj gradji slicna ljudskoj krvi.Razlika je u tome sto hlorofil sadrzi jezgro magnezijuma,a hemoglobin jezgro gvozdja.Hlorofil i belancevine daju hemoglobin.Zdrava krv i krvna slika su u direktnoj vezi sa zelenom biljnom hranom. Ovaj sok sadrzi:antioksidanse,beta karotin,vitamine A,B,E,C,F,K,holin,70% hlorofila,minerale,zive enzime,21% aminokoiseline. Lekar i biohemicar dr.T.Ernst je otkrio i izolovao antikancerogeni vitamin B17(leatril) koji se nalazi i u psenicnoj travi(dvostruko vise ga ima u soku od jecmene trave).Jos marta 1984. izlazi saopstenje dr.Robinsona "zive namirnice i kancer" sa spektakularnim saznanjem da presna hrana umanjuje rizik od raka 75%,a da ga sok od psenicne trave reducira za 95%."
Tekst iz casopisa "Magicno bilje" | |
| | | Helena raw expert
Broj poruka : 667 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 12.05.2007
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Uto Jan 01, 2008 9:19 pm | |
| Ann Wigmore je otkrila i detaljno istrazila ljekovita svojstva soka od mlade psenice,te je razvila i detaljno opisala proces uzgoja mlade psenice u plitkim zdjelama kod kuce ili na bilo kojem mjestu.Izmislila je jeftin sokovnik za mladu psenicu kako bi taj zivotni eliksir ucinila dostupnim svakome. "Izmislila" je mlijeko od oraha,dehidrirane krekere,strucu od badema i zive bombone. U zivot ljudi uvela je razne klice,te je izmislila i vrecu za klijanje. Otkrila je brojne koristi za zdravlje od miksanja hrane,pogotovo zelenja.Primijetila je da se miksanjem hrana lakse asimilira.Posljednjih je nekoliko godina svog zivota zivjela iskljucivo na miksanoj hrani,koja se velikim dijelom sastojala od zelenja. U poznoj dobi od 82 godine dr.Ann nije imala nijedne sijede vlasi.To je bilo toliko nevjerojatno da su ju studenti zamolili da im dopusti da prouce njenu kosu u laboratoriju.
Test je pokazao da je to bila njena prirodna boja. Pogledajte vise na :
http://www.annwigmore.org/
http://www.annwigmore.com/
http://www.annwigmore.com/wigmore.htm
http://www.living-foods.com/recipes/wigmore.html
http://www.liquidsun.com.hr/faq.htm | |
| | | anett site admin
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Čet Jan 10, 2008 7:36 pm | |
| SOK OD PŠENIČNE TRAVE = VAŠ POTPUNI OBROK Gospodin H. Earp - Thomas je izolovao preko 100 različitih materija od vitalnog značaja za organizam u soku od pšenične trave. Njegova analiza pokazuje da upravo 0,4 cl svežeg soka zadovoljava skoro sve dnevne potrebe organizma, što se jasno vidi iz ove tabele: | | Miligrama (mg) | Procenata (%) | vitamin A | 7,15 | 89 | vitamin B1 | 1,45 | 131 | vitamin B2 | 10,15 | 677 | vitamin B3 | 37,55 | 250 | vitamin B6 | 45 | 403 | vitamin B12 | 15 | 500 | vitamin C | 157 | 209 | vitamin D | 14,30 | 168 | vitamin E | 15,70 | 130 | vitamin H | 5,05 | 1683 | vitamin K | 4,0 | 61 | folna kiselina | 5,54 | 1800 | gvožđe | 28,50 | 230 | jod | 1 | 50 | kalijum | 1600 | 178 | kalcijum | 257 | 80 | bakar | 25 | 1666 | magnezijum | 51,50 | 17 | mangan | 5 | 100 | fosfor | 257 | 18 | selen | 0,50 | 500 | cink | 2,50 | 21 | Pogledajmo još jednu tabelu gde su prikazane uporedne vrednosti sveže ceđenog soka od pšenične trave i drugih životnih namirnica: Namirnice | Karotin | B1 | B2 | B6 | B12 | C | E | Hlorofil | Sok od pšenične trave | 52000 | 1,30 | 2,75 | 0,34 | 80 | 328,8 | 51 | 1490 | Punomasno mleko | 20 | 0,04 | 0,15 | 0,04 | - | 2,0 | - | - | Obrano mleko | - | 0,04 | 1,60 | 1,60 | - | 5,0 | - | - | Kikiriki | - | 0,02 | - | - | - | - | - | - | Banana | 200 | 0,20 | 0,30 | 0,30 | - | 10,0 | 0,4 | - | Spanać | 8000 | 0,03 | 0,10 | 0,10 | - | 5,0 | 0,5 | - | Zelena salata | 200 | 0,06 | 0,07 | 0,07 | - | 5,0 | 0,5 | - | Namirnice | Kalcijum | Magnezijum | Gvožđe | Bakar | Fosfor | Mangan | Cink | Sok od pšenične trave | 1108 | 224,7 | 15,8 | 1,36 | 594,3 | 5,3 | 7,33 | Punomasno mleko | 100 | 14,0 | 0,1 | 0,02 | 90,0 | - | - | Obrano mleko | 1200 | 111,0 | 1,0 | 1,39 | 980,0 | - | - | Kikiriki | 57 | 181,0 | 1,6 | 0,27 | 380,0 | - | - | Banana | 5 | 41,9 | 0,4 | 0,16 | 23,0 | - | - | Spanać | 98 | 59,2 | 3,3 | 0,26 | 52,0 | - | - | Zelena salata | 21 | 9,7 | 0,5 | 0,15 | 25,0 | - | - |
| |
| | | zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Čet Jan 10, 2008 8:23 pm | |
| Pokusavam da pronadjem post na kome sam isto pisala neesto o ovome i tamo ima neki link i svasta nesto...moglo bi da se nadoveze na ovo ali..uzalud ne nadjoh ga.... | |
| | | anett site admin
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Čet Jan 10, 2008 8:53 pm | |
| Ovde sam nasla dosta toga.Covek se bavi proizvodnjom soka i lecenjem Brojsovom terapijom uz dodatak psenicne trave. http://www.psenicnatrava.com | |
| | | anett site admin
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Čet Jan 10, 2008 8:58 pm | |
| Ko nece ili ne moze da se bakce pravljenjem soka,uvek moze da kupi "Zelenu magmu"(cena-oko 2000 dinara).Ionako jecmenu travu i sok ne mozemo da pravimo u kucnim uslovima. | |
| | | zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Pet Jan 11, 2008 12:22 am | |
| Da taj sam link i ja postavila..jos neki text sa tog sajta..ali ne mogu da ga nadjem..pa sad imamo na 2 teme..ali ok...Mislim da je Tina uzimala nesto od ovog nislije...pa ko je zainteresovan moze nju da pita... | |
| | | mama3 Član
Broj poruka : 89 Godina : 56 Lokacija : beograd Datum upisa : 19.05.2007
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Sub Feb 02, 2008 11:23 pm | |
| cekajte,od psenicne trave MOZE da se napravi sok u kucnim uslovima,pa na ovom sajtu psenicnatrava.com je fotografija rucne masine za pravljenje ovog soka,lici na spravu za mlevenje mesa npr...znaci negde se proizvodi i moze da se kupi...samo gde? | |
| | | anett site admin
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Sub Feb 02, 2008 11:33 pm | |
| Moze,kod tog coveka,srpskog Brojsa. | |
| | | Bambina devoted2raw
Broj poruka : 393 Godina : 46 Lokacija : Zemun Datum upisa : 02.04.2007
| | | | anett site admin
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Ned Feb 03, 2008 10:55 am | |
| | |
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Pon Feb 04, 2008 8:17 am | |
| Juče sam zvao Ljubišu i pitao ga za ovaj mlin. On mlin donosi iz Austrije za svoje potrebe. Cena u Austriji je oko 70 evra. On nema nameru da ih donosi i prodaje ovde. Tako da je jedino resenje da ako neko ima nekog u Austriji zamoli da mu donesu. Ili druga varijanta šunjanje po buvljacima pa mozda neko ima neku staru viška koja mu nizašta netreba . Složili smo se, u razgovoru, da je električni sokovnik sa valjcima mnogo bolji ali je pritom jako skup. |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Pon Feb 04, 2008 10:00 am | |
| Kako taj mlin izgleda funkcionise ? Neki valjci ? | |
| | | anett site admin
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Pon Feb 04, 2008 2:32 pm | |
| JECMENA TRAVA
Zelena magma najefikasnije deluje na uspostavljanje ravnoteze izmedju kiselih i alkalnih namirnica.U ishrani vecine ovdasnjih ljudi preovladjuje meso,a meso je kisela hrana.Posto jedemo malo alkalne hrane,kakvo je povrce,hemijski procesi u nasem organizmu nisu u ravnotezi.A neuravnotezeni hemijski procesi dovode do naglog slabljenja imunog sistema i omogucava bolestima da nas ophrvaju.
Jecmena trava sadrzi najjaci antioksidans
Jecam i koristi koje nam zeleni listovi jecma pruzaju pravo su cudo.Danas je mnogo znalaca koji redovno uzimaju sok od zelenih listova jecma,cesto u vidu tableta ili praska koji se mesaju s vodom.Oni se prodaju kao zelena magma ili kao zelena jecmena esencija.Listovi ili njihov prasak ,sadrze kalcijum,hlorofil,bakar,magnezijum,mangan,organsko gvozdje,fosfor,kalijum,cink,enzim superoksid dismutazu.
To je ono sto se sigurno zna.Naucnici silno nastoje da otkriju druge i manje poznate koristi od zelene magme. Postoji,na primer,jedan antioksidans koji sprecava peroksidaciju lipida.Ovo je strucno objasnjenje za sprecavanje nagomilavanja vodonik-peroksida u masnim celijama i tkivima,gde on moze biti izuzetno destruktivan.Ovaj antioksidans,2-0-GIV,jedan je od najmocnijih oksidanasa koji se mogu konzumirati,a nalaze se upravo u liscu jecma.
Najpotpunija preventiva
Iako jecmena trava nije jedini odgovor na nase zdravstvene tegobe,ona je najpotpuniji preventivni lek koji nam je dostupan. Sve je vise dokaza da ona pomaze u borbi sa takvim oboljenjima kao sto su opasno nizak nivo kalijuma,srcane smetnje,rak,artritis i druga inflamatorna oboljenja.Njena hranljiva vrednost smanjuje ili uklanja oboljenja izazvana losom ishranom,jednim od najrasprostranjenijih zdravstvenih problama,posebno medju tinejdzerima.Napominjemo da losa ishrana ne znaci da gladujete.Losa ishrana znaci da vi mozda unosite suvisne kolicine hrane,da ste postali gojazni.Ali,danas ni kolicina hrane,pa cak ni vrsta hrane,nisu vise garancija hranljive vrednosti.
| |
| | | anett site admin
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Pon Feb 04, 2008 2:51 pm | |
| - Bambina ::
- Vidiš...nisam probala da gajim ječmenu travu....pa treba naći dobru šumsku zemlju u kojoj će to lepo da se primi i hrani...ne vidim razlog zašto ne bi htelo da raste...hmmm... ...i kakva li bakterija to napada...kada posadiš u gajbici...to su prilično čisti uslovi... Gde si to čitala? Daj baš me je zainteresovalo..
Evo sta kazu: "Problem kod mladog jecma(jecmene trave) je sto je vrlo podlozan bakterijama,od kojih i nekim vrlo opasnim streptokokama,zbog cega se mora gajiti u vrlo specificnim uslovima,koje je nemoguce stvoriti kod kuce." Verovatno jeste tako.Recimo,sok psenicne trave se sluzi u raw restoranima,cak ga i na ulici cede pred musterijama,ali sok od jecmene trave ne. | |
| | | | zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Pon Feb 11, 2008 4:19 am | |
| bambina kakav je ukus svjezem soku od psenicne trave pozdravi? | |
| | | anett site admin
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Čet Maj 22, 2008 5:11 am | |
| Premesten post-mimihu:
Da ne bih ja prepisivala evo sve najednom mestu: http://www.psenicnatrava.com/html/sok.html pa me interesuje da li je neko pio ovaj sok. Posto planiram sad da stavim seme da mi klija i da ga onda zasadim. Juče sam gledala onu emisiju na Foksu kada 5 gej momaka sredjuju stanove i u jednom trenutku ulaze u neku prpdavnicu zdrave hrane tj. čini mi se da je to prodavnica zdravih napitaka gde na licu mesta prave razne sokiće od povrća , voća , žitarica... I u prodavnici na polici stoji gajbica sa pčeničnom travom koju malo secnu pa pravac u sokovnik. Bas sam se odusevila. Svakao nisu mi oni dali ideju za ovo već sam našla ovu stranicu na interentu i krenula sam sa ječmom ali mi se seme nije primilo.
Poslednji put izmenio anett dana Čet Maj 22, 2008 9:16 am, izmenio ukupno 2 puta | |
| | | anett site admin
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Čet Maj 22, 2008 5:14 am | |
| Premesten post-Helena:
Ja sam probala ali ne mogu premjestiti,nisam ovlastena za prebacivanje na dio gdje nisam urednik,ali da se nadovezem: Kod nas u Zgu ima jedan juice bar (sad ih ima cak nekoliko,prosirio se) gdje se doduse prodaju smoothieji na bazi jogurta i kravljeg mlijeka ali isto tako i samo na bazi voca ili pak cisti sokovi.( nazalost nemaju nista sa zelenjem...jos ) Imaju sve moguce dodatke boostere itd tipa spirulina itd i imaju sok od psenicne trave.Daju ti u maloj casici za 2 gutljaja,i casicu vode uz to.Citala sam od Victorie kako cak ni ljudi koji su bili na terapiji psenicnom travom,recimo zbog raka da su nerijetko imali problema s pijenjem tog soka i cesto ga i nisu pili.Citala sam u nevjerici kada je rekla da ga je ona strusila sam tak i to zahvaljuje green smootjijima koje uredno pije svaki dan. Međutim..meni se cini da zena itekako ima pravo jer taj sok nije nikakav bauk! Da,cudan je,ima okus po travi ali ima okus i po klorofilu na ciji se okus covjek navikne ako ga konzumira u vecim kolicinama tako da ja kad ga uzmem ne treba mi niti ta voda da zalijem "stravican" okus psenicne trave,nekako ide.Znaci cudan okus,jako koncentriran i naprosto po travi,ali nekako osvjezavajuc,tako da Mimihu ako redovito pijes zelene smoothije neces imati nikakav veliki problem da se naviknes i na sok od psenicne trave. _________________ Galeriju fotki mozete pogledati ovdje Zasto veganstvo? " Reality is what you make of it " | |
| | | mimihu the Expert
Broj poruka : 300 Godina : 47 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 11.01.2008
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Čet Maj 22, 2008 8:33 am | |
| E pa na pravom sam mestu , ja sam pokusavala da nadjem ovu stranicu ali mi je promakla.
A da li moze das e cedi trava u sokovniku ili da se blenda pa da se procedi? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Čet Maj 22, 2008 9:29 pm | |
| Postoji od Češke firme "Porkert" (koja pravi mašine za mlevenje mesa - bljak!!!) ručni sokovnik model 2A pa ako neko ima dobre kontakte u inostranstvu neka se snalazi. Prednost nad sokovnicima koji se popularno zovu "centrifugalni" je što cedi sok iz lišća i trava. Ja sam ga video kod prijatelja koji ga ima odavno i još sam u potrazi za istim. Ako neko bude našao način za nabavku istog neka javi! |
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Sub Maj 24, 2008 10:25 am | |
| Pa najbolje je da gledate po pijacama...možda neko iznese svoju staru češku mašinu koju više ne koristi.... | |
| | | mimihu the Expert
Broj poruka : 300 Godina : 47 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 11.01.2008
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova Čet Jun 12, 2008 7:52 pm | |
| Moj muž je posadio travu pre 2 dana , treba da raste nekih 10 tako da cemo uskoro probati sok. | |
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova | |
| |
| | | | PSENICNA TRAVA-jedan od najjacih lekova | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |