| Sirove klice - help | |
|
+9astalos sinisa samanera eni Alexi Olivera Levi Car Luna Helena 13 posters |
Autor | Poruka |
---|
Helena raw expert
Broj poruka : 667 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 12.05.2007
| Naslov: Sirove klice - help Pon Nov 19, 2007 4:37 pm | |
| Kako jedete sirove klice ? Ja ih sirove nikako ne mogu,u sto god da ih stavim,sa cime god zacinim,imaju mi neki skrobasti okus i bas su mi onak...sirove Da li ste se vi s vremenom priviknuli na taj okus ili ih barem malkice prokuhate i tomu slicno ili se pak samo radi o dobroj marinari ? Jedino sto mogu zasad su alfa alfa (ali u velikoj zdjeli salate,tako da se okus izgubi a i male su pa je to i relativno moguce) Prije sam klice obozavala,ponajvise lecine,ali sad mi puna teglica stoji i ceka neke bolje dane,ne znam sta da radim s njom Bila bih vam jako zahvalna,pozdrav ! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Sirove klice - help Pon Nov 19, 2007 8:44 pm | |
| Pozdrav Klice svih zitarica se mogu jesti sirove kao i deteline dok se mahunarke moraju prokuvati. Nije ih zdravo jesti sirove. E sad sto se tice ukusa imas dva nacina jedan je da se priviknes na ukus. Recimo klice psenice imaju slatkast ukus. Kinoa je totalno neutralna a brzo klija. Psenicne klice mozes samleti u mlinu za kafu i tako dobijenu masu ostaviti na radijatoru ili negde drugde gde je toplo da se osuse. Obicno stavim tanji sloj u sito tako sto ispod stavim papir za pecenje i onda tanko nanosim sloj mase koja se samlela. Masu mozes malo posoliti i zaciniti po ukusu (ne stedi sa zacinima od belog luka, bosiljka, aleve paprike i svega sto volis). Ostavi tako da se susi jedno 5-6 sati i pazi da ti temperatura ne predje 45 stepeni. Sve to mozes uraditi u manjem plehu pa staviti u rernu na najmanje i paziti da ti ne predje 45 stepeni. Izgubice se ovaj slatkast ukus i bice mnogo jestivije odnosno ukusnije, veruj mi. |
|
| |
Helena raw expert
Broj poruka : 667 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 12.05.2007
| Naslov: Re: Sirove klice - help Pon Nov 19, 2007 9:10 pm | |
| Znaci klice od mahunarki se ipak trebaju malo prokuhati... O kako mi je sad lakse...hvala hvala | |
|
| |
Luna novi član
Broj poruka : 76 Zaposlenje : Zagreb Datum upisa : 11.01.2008
| Naslov: Re: Sirove klice - help Pet Jan 11, 2008 11:25 pm | |
| - Helena ::
- Kako jedete sirove klice ?
Ja ih sirove nikako ne mogu,u sto god da ih stavim,sa cime god zacinim,imaju mi neki skrobasti okus i bas su mi onak...sirove
Meni imaju nekako "zemljani okus" (po zemlji). Za sada sam probala samo klice alfealfe i rotkvica. Stavljam ih u salate ili bilo što drugo gjde ih mogu pomiješati sa sirovim povrćem. Probaj staviti manje količine u obrok, tako da previše ne osjetiš okus. | |
|
| |
Levi Car novi član
Broj poruka : 7 Datum upisa : 23.03.2011
| Naslov: Re: Sirove klice - help Ned Apr 03, 2011 12:47 pm | |
| Znam da sam smešan ( ), ali gde d hel nabaviti svo to zrnelje od žitarica... Zdrava hrana? I da, koje se žitarice najčešće koriste kao klice za ishranu? Btw Čuh da se prilikom samog procesa javljaju neke gljivice, koje naravno i nisu najsrećnija stvar koju možemo uneti u organizam pa me zanima da li prosto ispiranje klica može otkloniti taj problem O.o Hvala unapred | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Sirove klice - help Sre Apr 06, 2011 8:51 am | |
| Moze da se naklijava pšenica, kamut, mung pasulj, alfa alfa, suncokret, brokoli, ma sve šta ti padne napamet....Ja sam lično veoma sklona mladicama, "bebama" suncokreta tako su hrskave i imaju intezivan ukus suncokreta. Alfa klice su mi isto tako neutralne, mogu se dodavati u salate ili u dipove, tako da se maskira njihov ukus, a ipak da ostane veeelika korist od toga što jedemo. Ako se naklijavanje vrši kako treba, ne znam za problem sa gljivicama. Svaki neprijatan miris, miris na budj i slično znak su da je napravljena neka greška u procesu klijanja, prema mom iskustvu obično je to ostavljanje klica bez drenaze za otok suvišne vode. | |
|
| |
Levi Car novi član
Broj poruka : 7 Datum upisa : 23.03.2011
| Naslov: Re: Sirove klice - help Čet Apr 07, 2011 9:02 pm | |
| E hvala puno na odgovoru, svakako ću probati što više klica da klijam...
Samo još jedno pitanje, da li možda neko ima iskustva sa klijanjem badema i prosa? Meni badem stoji već 2-3 dana i, onako, solidno je nabubrio, ali nikako da se pojavi klica :/. | |
|
| |
Alexi novi član
Broj poruka : 16 Datum upisa : 13.01.2011
| Naslov: Re: Sirove klice - help Sub Sep 17, 2011 2:30 pm | |
| Potrebna je i meni help Moze neko da mi napsie kako da proklijam badem? | |
|
| |
eni Urednik
Broj poruka : 143 hobi : čitanje, ekološko vrtlarenje Datum upisa : 16.04.2008
| Naslov: Re: Sirove klice - help Sre Sep 21, 2011 12:54 pm | |
| Bademi su često problem - uvoze se iz Kalifornije i pasterizirani su. Ako takve kupuješ vjerujem da neće proklijati. A za ostalo nisam baš sigurna jer nikada nisam imala potrebu naklijavati bademe. | |
|
| |
samanera novi član
Broj poruka : 8 Datum upisa : 20.05.2009
| Naslov: Re: Sirove klice - help Ned Okt 02, 2011 7:48 am | |
| da li neko zna gde mogu da se kupe u BGD semenke alfaalfa za klijanje? pozz | |
|
| |
sinisa vegan vegan
Broj poruka : 237 Godina : 66 Lokacija : Beograd Zaposlenje : IT hobi : cveće i sve vezano za biljke Datum upisa : 24.07.2008
| Naslov: Re: Sirove klice - help Pet Okt 07, 2011 10:19 pm | |
| U prodavnicama "Seme". Pošto su pripremlene za sejanje na livadama i u sebi sadrže čestice metala treba ih tretirati magnetom koji će prikupiti sav metal iz semenki. Zašto ih tretiraju na ovaj način ne znam ali dobar magnet pokupi sve negativne elemente i takvo seme je savršeno za proklijavanje. | |
|
| |
samanera novi član
| Naslov: Re: Sirove klice - help Sre Okt 26, 2011 3:28 pm | |
| da li sve cestice metala mogu da se odstrane i da li je takve klice bezbedno koristiti za jelo? | |
|
| |
astalos novi član
Broj poruka : 12 Godina : 56 Lokacija : Beograd Zaposlenje : nutricionista hobi : joga,plivanje,kuvanje zdrave hrane Datum upisa : 08.04.2012
| Naslov: Re: Sirove klice - help Pon Apr 09, 2012 9:30 am | |
| Ko stavlja u seme metal i zasto???KATASTROFA!!!!Vise neznamo sat jedemo ista je tu zdravo??? | |
|
| |
samanera novi član
| Naslov: Re: Sirove klice - help Čet Maj 10, 2012 9:30 am | |
| - u bgd u biospajzu ima deteline /alfalfa/ za jelo i klijanje bez metala... | |
|
| |
arija5 novi član
Broj poruka : 29 Datum upisa : 11.06.2012
| Naslov: Re: Sirove klice - help Uto Jun 26, 2012 11:10 am | |
| | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Sirove klice - help Uto Jun 26, 2012 4:07 pm | |
| Ovo je google prvo pronasao, pogledaj...
http://opusteno.rs/zdrav-zivot-f28/zasto-noge-oti-u-kako-spre-iti-oticanje-nogu-t12239.html
| |
|
| |
arija5 novi član
Broj poruka : 29 Datum upisa : 11.06.2012
| Naslov: Re: Sirove klice - help Sre Jun 27, 2012 7:17 pm | |
| hvala Branko .... sve sam to ja vec isprobala a da i vene su sasvim uredu ali noge oticu i dalje ma sve pretrage kod lekara su sasvim zadovoljavajuce ali problem stoji i dalje ..... tebi sam ipak yahvalna na tvom trudu | |
|
| |
Milanche78 novi član
Broj poruka : 9 Datum upisa : 30.03.2013
| Naslov: Re: Sirove klice - help Sub Mar 30, 2013 2:13 pm | |
| Ne postoji magična pilula, neko celog života puši, pije, hrani se nezdravo i kad dođu problemi, "daj da probam zdravu hranu" i očekuju rezultate preko noći, žalim ali ne ide to tako...
| |
|
| |
St.Aleksandra novi član
Broj poruka : 17 Datum upisa : 05.12.2012
| Naslov: Re: Sirove klice - help Uto Maj 07, 2013 9:40 pm | |
| Tačno tako, Milanche. Ne može se tek tako popraviti nešto što je godinama kvareno. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sirove klice - help | |
| |
|
| |
| Sirove klice - help | |
|