Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 38 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 38 Gosta :: 1 Provajder Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Sta ste danas rucali ? | |
|
+41samanera belleamie Patka Jassmina Vasilika mnkar sinisa rawman Drama ANČICA rain021 milicacica1 Tea eni aleksandra vreco gordanak pomidora Dani Lily dmitras brokolica TARA NovemberBlut nikki veegun ilovegreen draganvla mama3 zelika mimihu Magrat Garlik Bed Bob marijana021 hana-banana Helena Bambina anett zanahoria Olivera Ružica Cvetić Branko 45 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Helena raw expert
Broj poruka : 667 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 12.05.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Mar 10, 2008 4:38 pm | |
| Sirova tjestenina od tikvica s brokulom,liscem,mrkvom,malo ulja i zacina.. mamina izmisljotina Jako osvjezavajuce,lagano i fino !!! | |
| | | Bed Bob U(ne)rednik (former)
Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Mar 17, 2008 1:14 pm | |
| Данас сам обедовао силно!
Некако сам изгрицкао 2 позамашне сирове чичоке-слатки кромпир, једну шаргарепу средње величине, две кашике ферментисаног сремуша (блага туршија у домаћем воћном сирћету са додатком беле слачице), један колутић свежег ђумбира, једна малецка сушена "ред хот-чили" папричица, и око 100/150 грама тофуа са мирођијом (произвођач "Уљарица")! Наравно нисам пропустио ни 2 кашике мешавине семенки(лан, голица-бундева, сусам, сунцокрет, које су "органски гајене"), једну подебљу кришку јечменог бесквасног хлеба, и разуме се једну шаку "лаке руке" суплемената: 1 мултивитаминско-минерална таблета "Natural Wealth", 1 таблета "хелирана" калцијум-магнезијум-цинк, 1 таблета комплекса Б витамина, 1 таблета органски везаног селена у пивском квасцу, 1 капсула екстракта гинко-билобе "Gynkobil forte 120 mg", и да не заборавим једна кашичица са салатом млевене алге "Spirulina natural"! ///Наизглед чудновато замешатељство, али мени је пријало и "још не осећам" неке симптоме тровања... хе,хе,ха, да витамин "Це" нисам додатно узимао уз тај основни оброк (то сам учинио раније уз зелени чај), јер је препоручљивије узимати га ван оброка са водом(структурурисаном) или неким другим здравијим напитком, тако што се овавезно у облику праха стави на језик и са течношћу прогута. Битно је витамин "Це" не жвакати, , јер он има изразито штетно-корозивно дејство на зубну глеђ, али је благородан за људски организам као снажан антиоксиданс, и неизоставно га ваља додавати свакодневно у минималној количини од 500-1000 милиграма, а пушачице/пушачи дувана и више, по потреби!/// ПОЗДРАВ!
| |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Mar 18, 2008 8:06 am | |
| Ja sam mislio da je ovaj Helenin text neki vic: - Citat :
- Dorucak...
„Dopustite da vam dadnem recept za jelo. U ½ cajne salice tople vode dodajte sadrzaj : -1 kapsule vitamina A -2 jodne tablete -1 tabletu vitamina B-12 -3 tablete sipkovine -3 tablete pivskog kvasca -30g kostanog praha -sadrzaj 3ju kapsula sojinog lecitina -3 tablete aminokiseline -sadrzaj 1 kapsule zitnih klica -4 tablete susenih jetara -2 tablete klorofila -1 tabletu cesnjaka -1 tabletu enzima volovske zuci.papaje,gusterace i soka dvanaesterca Mijesajte dok se sve ne otopi i onda jedite. Medjutim ... - Bed Bob ::
- Данас сам обедовао силно!
(isecen deo teksta) ... и разуме се једну шаку "лаке руке" суплемената: 1 мултивитаминско-минерална таблета "Natural Wealth", 1 таблета "хелирана" калцијум-магнезијум-цинк, 1 таблета комплекса Б витамина, 1 таблета органски везаног селена у пивском квасцу, 1 капсула екстракта гинко-билобе "Gynkobil forte 120 mg", и да не заборавим једна кашичица са салатом млевене алге "Spirulina natural"! ///Наизглед чудновато замешатељство, али мени је пријало и "још не осећам" неке симптоме тровања... хе,хе,ха, да витамин "Це" нисам додатно узимао уз тај основни оброк (то сам учинио раније уз зелени чај), јер је препоручљивије узимати га ван оброка са водом(структурурисаном) или неким другим здравијим напитком, тако што се овавезно у облику праха стави на језик и са течношћу прогута. ...
| |
| | | Helena raw expert
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Mar 18, 2008 2:28 pm | |
| Sirovo Sparoge Malo paprike i celera Zelena salata Majoneza od badema i karfiola Desert : cokoladni puding od lana | |
Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Mar 18, 2008 4:43 pm | |
| - Branko ::
- Ja sam mislio da je ovaj Helenin text neki vic:
- Citat :
- Dorucak...
„Dopustite da vam dadnem recept za jelo. U ½ cajne salice tople vode dodajte sadrzaj : -1 kapsule vitamina A -2 jodne tablete -1 tabletu vitamina B-12 -3 tablete sipkovine -3 tablete pivskog kvasca -30g kostanog praha -sadrzaj 3ju kapsula sojinog lecitina -3 tablete aminokiseline -sadrzaj 1 kapsule zitnih klica -4 tablete susenih jetara -2 tablete klorofila -1 tabletu cesnjaka -1 tabletu enzima volovske zuci.papaje,gusterace i soka dvanaesterca Mijesajte dok se sve ne otopi i onda jedite. Medjutim ...
[/size] [/quote] Колега уредниче, ако Хеленин текст и није можда био "неки виц", Твој коментар је апсолутно вицкаст! Док је белог брашна и "Труманових јаја" за вегетаријанске палачинке, биће и луцидно " " комичних не/подсмеха! Да сам ја којом невољом таки хумориста вегетаријанац, а не само "инстант табле(н)товани капсуларни" веган, вероватно бих приљежно навео у тој мојој "ручак приповести" и неизоставно оне "3 таблете аминокиселине" (по могућству ектрахованих из "веги" позајмљеног жуманцета јајета, "по угледу на наше тзв, сроднике примате", јер претке у акцијама п(р)осуђивачким ваља ваљда следити...где они стадоше ми људи (с)ласно да продужимо, па понеко јаје, онако "здравља нам ради", да добронамерно посудимо из птичјег/кокошијег гњизда...)! "-4 tablete susenih jetara", и то сам "превише уозбиљен" ваљда пропустио да напишем, а тек "-1 tabletu enzima volovske zuci.papaje,gusterace i soka dvanaesterca Mijesajte dok se sve ne otopi i onda jedite."! Ехх, тако је то кад веганска неопрезност преовлада, оно главно, за дезертну насладу, нисам лукаво навео, па што да се куловски офирам пред свима, кад могу да се нераскринкан шепурим по форуму својим "суплементарно" надодајућим "пастувско-у(не)редничким супстанцијама", тј. тим скромно наведеним витаминско-минералним хемикалијама, које, ако се порогутају, ту "вегетаријанска Свест" у транзицији не расте! Који ће нам враг, ти "лажљиво-кукавни" фармацеутски суплементи, кад је на нефармацеутској фарми довољно пружити руку, по угледу на "наше блиске сроднике примате", и у мирсном, са/без клице ЖИВОТА жумањку јајета, наћи концентрисано све оно што је наше мајмунолике "претке" толико унапредило, да смо МИ Л(Ј)УДИ-њихови потомци, овако "лепи, мудри и сложни" испали!
| |
| | | anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Mar 18, 2008 9:52 pm | |
| Galete od integralnog brasna,salata od radica,mladog luka,cicoke i rotkvice,malo sira od suncokretovog semena,majonez | |
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sre Mar 19, 2008 12:32 am | |
| | |
| | | anett site admin
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Mar 20, 2008 1:15 pm | |
| Radic jeste iz moje baste Sada jos nije gorak,kasnije,kada bude toplije bice,ali onda se samo izbace beli delovi i u redu je. Danas mesana salata,lazanje i krem-badem,banane,kakao,med i malo biljnog slaga. | |
| | | anett site admin
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Mar 24, 2008 12:34 pm | |
| Integralna testenina sa zelenisem Pizza krekeri od heljde i humus od badema | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Apr 28, 2008 8:28 pm | |
| Nije rucak, nego dorucak, i to jos pre neki dan, ali sad sam nasao vremena da napisem. Pre neki dan - Veliki petak, isli smo na selo i kod jednih prijatelja, posto se taj dan posti, bili smo ponudjeni pogacom i kompotom od (d)gunja. Nista specijalno, ali mi je bas prijalo, ne secam se kad sam zadnji put jeo kompot od dunja, a posebno jos sa hlebom (pogacom). Bas lepa kombinacija. Posto smo u temi rucka, da napisem i to : Corba od tikvica, spanac (varivo), pomfrit, bareno jaje, kupus salata, rotkvice. | |
| | | mama3 Član
Broj poruka : 89 Godina : 56 Lokacija : beograd Datum upisa : 19.05.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Maj 08, 2008 7:45 pm | |
| vec dva dana moj rucak na poslu koji ponesem od kuce je ovo : izblendana jabuka+pomorandza ,dodane razane pahuljice,sirovi suncokret,badem,prah od susama i prah od lana i suvo grozdje taman kad sam mrtva gladna u podne ..pojedem polovinu ovog rucka i prilicno sam ok..ostatak kasnije:) tako moj izlet u sirov obrok postaje uspesan:) zadovoljna sam | |
| | | mimihu the Expert
Broj poruka : 300 Godina : 47 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 11.01.2008
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pet Maj 09, 2008 6:18 pm | |
| Jelo iz woka:
Na malo ulja proprzila : nekoliko mladih krompirica isecenih tanko kao cips, dodala mladi luk, beli luk, tikvice secene na rezance, ljutu parpiku, i na kraju blitvu. U sve to dodala malo tamarija.
Ali sam omasila kolicinu i jedva da smo mogli da se miz i ja najedemo hahah. | |
| | | zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sub Maj 10, 2008 1:45 pm | |
| Nije bilo danas juce smo klopali integralne makarone od soje i koprive sa prelivom od paradajiz pirea u koji sam dodala dosta bosiljka i maslinaa....i salatica krastavac i paradajiz... | |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sub Maj 10, 2008 4:20 pm | |
| Jel paradajs pire "home made" ili iz tube/tegle ? | |
| | | anett site admin
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Sub Maj 10, 2008 6:41 pm | |
| Pizza krekeri suseni na Suncu,majonez od badema i salata od blitve,rotkvica,mladog belog i crnog luka | |
| | | anett site admin
| | | | Helena raw expert
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Ned Maj 11, 2008 12:14 pm | |
| Ajoj ogladnim kad ovo vidim | |
| | | zanahoria Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Ned Maj 11, 2008 9:16 pm | |
| Danas mi je Olivera servirala divnu,pikantnu vege lazanju koja je bila jakooooo socna i jedan njami socan vege sendvic....i na kraju poslastica od rogaca......znaci bas sam se naklopala fino...to me je isnpirisalo da napravim slatkis koji upravo klopam 2 banane,2 kasike brasna od rogaca,kokos,1 kasika meda i ne znam koliko suvih psenicnih klica njanjanjm... Eto toliko da znate kako nasa administratorka docekuje goste....zato Olja | |
| | | mimihu the Expert
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Maj 12, 2008 7:04 am | |
| Ja od kako sam zatrudnela samo mi se jede pasulj. Tako da danas opet pravim prebranac, mislim da cu ga jedina jesti. Moj muz misli da sam prolupala skroz. Jedan daj jedem prebranac , drugi dan taj isti prebranac umiksam u blenderu i punim tortilje (dodam malo kupusa rendanog, mladog luka), onda jeden deo kuvanog pasulja izdvojim za salatu..... Za ostale ukucane a malo cu i ja naravno da gricnem , musaku od tikvica i blitve. Imam neke stabljike brokolija i malo šargarepe ba ću napraviti čorbicu u koju cu da dodam kinoju ili proso. | |
| | | Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Maj 12, 2008 3:11 pm | |
| Vege burger, modifikovani recept - napisaću te izmene na temi, mešana salata - zelena (lolo red), mladi luk, paprika, paradajz, rukola i maslinke sa maslinovim uljem, mladi krompirići (nisam im odolela na pijaci) Trik za krompiriće: ako ne želite da ih pržite u ulju, a ja nisam htela , čula sam recept pa isprobala: krompirići se obare u vodi, tek da voda provri, a onda se stave u nauljen pleh pa u rernu; isti su kao prženi, samo ne tako masni | |
| | | zanahoria Urednik
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Maj 29, 2008 9:54 am | |
| Salata od rukole,spanaca i svezih sitaka zazinjena suncokretovim uljem i umebosijem....i uz to dehidrirani hleb od suncokreta i luka....e da bilo je tu i caciki namaza od suncokreta,belog luka i mirodjije.....eto.... | |
| | | mimihu the Expert
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Čet Maj 29, 2008 10:48 am | |
| Kelj proprzen na malo susamovog ulja, kuvani kukuruz (zaledjeni), kinoa. Salata: pšenične klice sa malo umeboshi sirceta, krastavac. | |
| | | Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Jun 02, 2008 2:14 pm | |
| Izmišljotina nastala pogledom na mladi grašak na pijačnim tezgama Mladi grašak kratko skuvan na pari (nije da ga nisam probala i sirovog, dok sam čistila) Sirove šitake, nasečene, rukola, mladi luk srebrenjak; preliv - maslinovo ulje i malo shoyu sosa; parče crnog hleba. Yummi! U nedostatku aparata za kuvanje povrća ma pari, upotrebila sam žičanu cediljku koja se postavi na šerpu za prženje u dubokom ulju (yack, kome to treba). Apsulutno radi | |
| | | Helena raw expert
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Pon Jun 02, 2008 6:26 pm | |
| Ja vise gotovo da nemam sta pisati i slikati,sve je kod mene postalo nesto jako jednostavno Pocela sam na faxu jesti uz voce i povrce cijelo - prvo eto da ne izgubi na vrijednosti jer dok ja to narezem doma i dok ne pojedem na faxu prodje vremena a sad sad se i priviknula i jako sam ponosna zbog toga Danas sam recimo jela : limunada,3 banane,grozdjice,paprika,3 paradajza,veliki komad karfiola,bademi i veceram dinju | |
| | | mimihu the Expert
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? Uto Jun 03, 2008 8:21 pm | |
| Helena , da li je to sve sto si pojela u toku dana, mislim i dorucak i rucak i vecera? | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Sta ste danas rucali ? | |
| |
| | | | Sta ste danas rucali ? | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |