Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 46 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 46 Gosta :: 1 Provajder Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Vegeburger sa topljenim sirom | |
| | Autor | Poruka |
---|
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Vegeburger sa topljenim sirom Pon Jan 01, 2007 2:00 am | |
| Ne znam da li ste čitali etikete na biljnom siru iz supermarketa ( ja sam pasionurani čitač etiketa o sastojcima), uglavnom, biljni sir sadrži kazein, a to je sporedni proizvod mlečne industrije (takođe i lepljiva materija). Dakle, postoji i kućna varijanta za veoma ukusan topljeni biljni sir; evo komplet predloga(imam i fotografije, ali ne znam kako da napravim attachment za ovu poruku): vege-burger: 4 šolje vode zagrejati u šerpi sa malo soja sosa. Kad provri ubaci 4 šolje zobenih pahuljica i na tihoj vatri kuvati 10-15 min. Posebno pomešati 3 kašike mlevenog lanenog semena (ja ga meljem u mlinu za kafu), 2 kašike gustina i malo vode i ostaviti da odstoji. Nasecka se sitno glavica crnog luka a beli luk 5-6 čenova izdrobiti u presi. Kada su gotove zobene pahuljice skinuti sa vatre i u to se umeša sve ostalo i dodati dve šolje mlevenih oraha, soli, bibera, aleve paprike, majoran (bosiljak i sl. po ukusu). Dobro promešati i poređati u obliku burgera u podmazan pleh i peći na 180 stepeni 20-30 min (odokativna metoda). Biljni topljeni sir: pomešati šolju sojinog mleka, tri kašike ODGORČENOG pivskog kvasca, tri kašike brašna, 2 kašike sojinog putera (može i margarin), jedna kašičica senfa, sok od jednog limuna, so po ukusu. Sve to staviti na laganu vatru uz stalno mešanje dok se ne zgusne ako je suviše gusto dodati malo vode (mada ja volim gušće). Odlično ide i na skuvanu integralnu testeninu! [img] [/img] | |
| | | marijana021 Urednik
Broj poruka : 212 Godina : 43 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Master zastite zivotne sredine hobi : sport, priroda Datum upisa : 29.09.2007
| Naslov: Re: Vegeburger sa topljenim sirom Sre Dec 05, 2007 5:28 pm | |
| sa sosom od bukovace je mmm... :face: | |
| | | runner novi član
Broj poruka : 18 Godina : 49 Lokacija : Beograd Datum upisa : 26.11.2007
| Naslov: Re: Vegeburger sa topljenim sirom Čet Dec 06, 2007 1:43 pm | |
| Volela bih da ovaj recept probam uz sos od bukovace. Mozel li recept marijana021? | |
| | | zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Vegeburger sa topljenim sirom Ned Dec 09, 2007 7:50 pm | |
| ja pravim sos od bukovace na "seljacki nacin" a to je isjecem glavicu luka (vecu ili manju -kako ko voli onu slatkastu aromu koju luk daje) izdinstam na (pozeljno) margarinu (ne onom hidrogenizovanom vec onom koji ide na lebac) ili ulju i dodam sitno isjeckane bukovace...obicno ako pohujem bukovacu repove iskoristim za sos i dinstam u poklopljenom sudu ko voli moze da se doda bijelog luka-ne treba pretjerivati jer ce "ubiti" njeznu aromu bukovace....dodam brasna -ili gustina za glatkiju varijantu i promjesam...u to ulijem postepeno sojinog mlijeka koliko ko voli a i zavisi od kolicine luka i buke...dokrckam ...dodam bio vegete (TRA LA LA LA-nasla sam je i ovdje) i malo bibera ili puno zavisi od ukusa i ako volite jos malo veganskog majoneza...mi ovdje mozemo da nadjemo jedan koji je "utukao" tomy majonez za desetak duzina ...malo turmerika za boju i TA DA DA DA voila!!!! | |
| | | Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Vegeburger sa topljenim sirom Pon Maj 12, 2008 3:30 pm | |
| Pošto u ovom periodu ne mogu da pronadjem organsku soju, pravila sam mleko od prosa; I da, super je, gusto! za topljeni sir, takodje. Modifikacija recepta za burgere - pljeskavice veći deo vode za kuvanje zobenih pahuljica zamenila sam paradajz sokom.Još sam deo zobenih pahuljica zamenila prosom od spremanja mleka. osim oraha, dodala sam i malo samlevenog suncokreta, a upotrebila sam praziluk zajedno sa zelenim delovima umesto luka. Od začina još i ljuta tucana paprika. Dve pune kašike lanenih semenki sam potopila u vodi, cele, i kad su pustile sluz, sve zajedno jako dobro menja jaja, tako da mi kukuruzni skrob nije ni trebao. U masu može da se doda i malo ulja ili sojin margarin, i pošto sam tako uradila, pekla sam burgere na papiru za pečenje. Burgere formirajte tako da budu deblji, da se ne bi prepekli i presušili, poenta je da budu sočni - prava stvar! Moja drugarica koja nije vegan bila je oduševljena rezultatom, dakle modifikacija uspela (a što ne znači da ne treba još eksperimentisati ) | |
| | | Bambina devoted2raw
Broj poruka : 393 Godina : 46 Lokacija : Zemun Datum upisa : 02.04.2007
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: Vegeburger sa topljenim sirom | |
| |
| | | | Vegeburger sa topljenim sirom | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |