Zdrava ishrana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vegetarijanski i veganski recepti - zdravlje na vašem tanjiru!

PrijemPristupiRegistruj sePortalliLatest imagesGalerijaTraži
Zadnje teme
» Sokovnici
Problemi sa zelucem? Icon_minitimeNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5

» moj kuvar
Problemi sa zelucem? Icon_minitimeNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan

» kolaci od soje
Problemi sa zelucem? Icon_minitimeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan

» Soja poreklo priprema i jos po nesto
Problemi sa zelucem? Icon_minitimePon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan

» kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?
Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka

» Sojino mleko
Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan

» Novi clan
Problemi sa zelucem? Icon_minitimeSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing

» Veganski omlet
Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa

» Vitamix blender
Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa

» Imate li savet?
Problemi sa zelucem? Icon_minitimeSre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman

» Totalna terapija Rudolfa Brojsa
Problemi sa zelucem? Icon_minitimeNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir

» Šta raditi kada su ukućani mesožderi?
Problemi sa zelucem? Icon_minitimeSre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia

» ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOM
Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile

» Musaka od spanaca i pirinca
Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile

» potrbni saveti novajliji....
Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol

» Tofu - uradi sam
Problemi sa zelucem? Icon_minitimeČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan

» Koliko nas je na Facebook-u?
Problemi sa zelucem? Icon_minitimePon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama

» Biljna mleka u aparatu
Problemi sa zelucem? Icon_minitimeČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko

» 80/10/10 Diet
Problemi sa zelucem? Icon_minitimeČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko

» Lijek za rak ?
Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381

Ključne reči
kakao proso majonez maslacka recepti tofu oraha jogurt sirova vegane Knjige keks sremusa namaz šargarepa sirove avokado indijskih kopriva puding vegetarijanci sladoled piramida kafa tikvice free
Pristupi
Korisničko ime:
Šifra:
Pristupi automatski pri svakoj poseti: 
:: Zaboravio sam šifru
Ko je trenutno na forumu
Imamo 160 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 160 Gosta :: 1 Provajder

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm
Čajevi za

Problemi sa zelucem?

Ići dole 
+11
pomidora
Dani
anasana
TARA
nikki
Helena
Branislava
Meyo
tedi
Olivera
zanahoria
15 posters
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
zanahoria
Urednik
Urednik
zanahoria

Broj poruka : 481
Godina : 44
Datum upisa : 19.02.2007

Problemi sa zelucem? Empty
PočaljiNaslov: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimeSub Feb 24, 2007 7:53 pm

Da li je neko od Vas imao problema sa zelucem tacnije sa gorusicom i otezanim varenjem posto ja ovih dana imam bas velikih problema...Sta god pojedem nista ne mogu da svarim?Ne mogu nikakvu salatu danima bog gorusice...poseticu doktora ove nedelje ali me zanima da li neko ima neki "prirodniji i zdraviji" predlog....mozda neko licno iskustvo!
pozdrav:hladno:
Nazad na vrh Ići dole
Olivera
Sprout
Sprout
Olivera

Broj poruka : 1162
Godina : 57
Datum upisa : 31.12.2006

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimePon Feb 26, 2007 12:17 am

Uf, bilo bi dobro kada bi Meyo ovde dala savet...Meni se gorušica još jedino javi ponekad kada preteram sa krastavcem, svežim, a hoće i od nekvalitetnog ulja; (ja inače koristim samo hladnocedjena ulja za salate).
Dalje, kako stojimo sa kafom? Previše kafe, cigareta takodje može da bude uzrok, kao i alkohol, jako masna jela...
Nazad na vrh Ići dole
http://www.sirovahrana.rs
tedi
Šef za maštovite dekoracije
tedi

Broj poruka : 484
Godina : 43
Datum upisa : 20.01.2007

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimePon Feb 26, 2007 6:44 pm

imam i ja jedan savet a to je da nikako ne jedes nista uvece! a preko dana vidi da li ti kiselinu izazivaju melcni proizvodi ili ... jer se kiselina javlja kao visak ili mlecne ili ove dr. kiseline pa ono... kad ja imam problema sa tim pojedem par svezih zrna pasulja jer ona skupe visak kiseline ili isisam koricu bajatog hleba,pa pokusaj
Nazad na vrh Ići dole
zanahoria
Urednik
Urednik
zanahoria

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimeUto Feb 27, 2007 7:55 pm

Bilo je prvise kafe mada u poslednje vreme sam dosta smanjila...mozda da izbacim mlecne proizvode i ulje koje koristim...hm...hvala na savetima.....Smile
pozdrav!
Nazad na vrh Ići dole
Meyo
Urednik
Urednik
Meyo

Broj poruka : 12
Datum upisa : 02.01.2007

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimeSre Feb 28, 2007 11:42 pm

Eve me, nadam se da ne kasnim previshe. Uf shto se nerviram shto sve ne stignem..

Gorushica, netolerancija na hranu se javlja ili od toksiciran organizam, od cigarete, od kafu,od kupeni sokovi, od svi ti konzervansi pastelizatori, pojacivaci ukusa, Ja kad popijem kupeni sok odma dobijem gorushicu A u najchest sluchaj i od nepravilnu kombinaciju hrane..

Jedna ruska studija kaze da hrana koja stvara gorushicu i teshko se vari da na tu hranu si alergican, ja mnogu ne verujem u to, tolerancija je jedno alergija je drugo spored meni

evo moj savjet za tebe.
Prvo izbaci mljeko i mljecne produkte!!!

Dan morash da zapocnesh sa neku technost, recimo nek to bude svezo iscedeni sok od jabuke i shargarepu, rastvoren pola pola s vodom. onda ne jedi nishta oko 20 minuta, sok ce da izmije sve preosptalu hranu da ne skapuje u zeludnik,a jabuka ce da da poveca peristaltiku da se izmet izbaci i stvori prostor za novu hranu...

Dorucak je najbitnij, ali dorucak uvjek treba da bude energni, shto to znaci.. Znaci da morash da jedesh neshto shto ce tvom organizmu dati energiju.. recimo voce ujutro je prelepo. lepo budi organizam i daje mu energiju..

Druga stvar koja je jako bitna je dobro da morash dobro zvakati hranu.. Pluvacka je bazna, i pripremi hranu za varewe, tako da male zalogaje, i dugo i polako zvacenje.

Onda je jako bitno opet da pre svako jelo pripremish zeludnik za novu hranu, tako da 20 minta pre jelo pop0ij sok, vodu ili chasu caja...onda jedi.. Kad imash probleme s gorushicom, najcesche je radi nepravilno kombiniranje hrane. Meshanje proteine s ugljeni hidrate.. recimo riba je protein, ona nikako se ne sme kombinirati s pirinac ili krompirom..Za da se jedno svari treba baza a za drugo kiselina, a od hemiju znate da se kiselina i baza neutraliziraju i hrana skapuje u zeludnik pa javljaju se gorushice...

Znaci sve shto je obrok tu spada, krompir, pirinac, boranija, riba, soja, sejtan, zitarke, peciva, pasulj i sve ostalo koje sam zaboravila,je OBROK a obrok se jede s SALATOM uz sve osim ribe mozesh jest i integralni ljeb...
Ukoliko si ljubitelj na suho hranu i treba ti prilog povrche koje mozesh koristiti za prilog je:

1. bvrokula
  2. kelj
  3. prokelj
  4. dajkon
  5. shargarepa
  6. karfiol
  7. spanac
  8. blitva
  9. tikvice
  10. modri patligjan
  11. pashkanat
  12. luk
  13. paprika
  14. paradajz
  15. krastavac
  16. i sve vrste salate
Probaj nedelju dana da budesh na laku hranu, ono shto se zove medicinska hrana, recimo pirinac s spancaom kao corbica s salatom, sutra dan nek bude bareno povrce... Nedelju dana je dovoljno da se zeludnik smiri, da mozesh da jedesh i drugo hranu..

Ovo mislim da bi trebalo srediti problem..

Znaci tecnost , puno tecnost,
ne jedi kasno
nemoj piti kafu i gazirano
izbaci mljeko i mlecne produkte
zvaci dobro
proteine ne meshaj uz carbo i ugljeni hidrati
pre svako jelo pola saata procisti zeludnik od preostalu hranu
imaj bar 4 saata razmak izmegju 2 glavni obroka
jedi ujutro voce, i dan pocinji sa vocni koktel rastvoren u vodu
Prva nedelja na lagana hrana, onda mozesh sve... al pravilno kombinirano

Ako ovo ne sredi tvoj problem, onda mozesh ici na lekar, i kontaltiraj me na mail da ti poshaljem upitnik, pa da ti izradim individualni rezim sa savjeta kako bi sredila problem, ako ga uopshte ime
Pozdrav , nadam se da nisam previshe zakasnila!!!
Nazad na vrh Ići dole
zanahoria
Urednik
Urednik
zanahoria

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimeČet Mar 01, 2007 10:18 pm

Meyo ,stvarno zelim da ti zahvalim na ovako iscrpnom odgovoru...danas sam isla kod gastroenterologa i takodje mi je prepisao dijetu,koja je manje vise bila ocekivana,ali mi nista nije savetovala koje vrste hrane se ne smeju mesati.....od mlecnih proizvoda samo bifidus jogurt i mladi nemasni sir....doktorka mi je savetovala tu dijetu 3 nedeljepa da vidimo kako ce biti....u svakom slucaju pokusacu da ispostujem sto vise sve ove savete...pa nadam se da ce biti bolje....
hvala jos jednom i pozdrav!greetings
Nazad na vrh Ići dole
tedi
tedi

Broj poruka : 484
Godina : 43
Datum upisa : 20.01.2007

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Mar 02, 2007 7:09 pm

Osobe koje imaju čir na želucu vjerojatno smatraju da ne bi smjele konzumirati grejp zbog njegove kiselosti. Međutim, nova studija provedena u Poljskoj pokazala je upravo suprotno. Ekstrakt grejpa pomaže u liječenju čira na želucu zbog antioksidativnog djelovanja, pri čemu se smanjuje oksidativni stres sluznice želuca, a u kombinaciji s drugim terapijama ima naročito povoljno djelovanje.
Pokazalo se da se kod laboratorijskih miševa tretiranih s 10 miligrama ekstrakta grejpa po kilogramu tjelesne mase za 50% smanjilo lučenje želučane kiseline, koja je glavni uzročnik čira na želucu, a također je došlo i do smanjenja veličine čira. Znanstvenici su naglasili i da grejp povećava protok krvi na mjestima zahvaćenima čirom.

Izvor: www.news-medical.net

nisam sigurna da li je ovom clanku mesto ovde ali ... u zlu ne trebalo
Nazad na vrh Ići dole
Meyo
Urednik
Urednik
Meyo

Broj poruka : 12
Datum upisa : 02.01.2007

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimeSub Mar 03, 2007 4:35 pm

Evo ja da se pohvalim, reshila sam da krenem na detoksifikaciju sa sirovu hranu t.j samo salate i voce ujutro i puno tecnesti.. treci dan i suoper se osecam...Znaci 0% kuvana hrana, a jedem samo korenasto povrce u salate uz maslinovo i semjenke...

Glava me je boljela samo prvi dan, to znaci da nisam puno napumpala s toksine organizam kroz "zime" al dobro.... Za pocetak zelim da idem na nedelju dana a ako mi bude ljepo i produzujem :)

pozdravcic
Nazad na vrh Ići dole
Branislava
vegan vegan
vegan vegan
Branislava

Broj poruka : 59
Godina : 54
Zaposlenje : Masinski tehnicar
Datum upisa : 20.06.2007

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Jun 22, 2007 12:01 am

Svaka cast Meyo,

Ja sam pokusala nekoliko puta, ali zbog dosta osetljive sluzokoze zeludca uvek odustanem. Posto je zeludac i moj veliki problem,drago mi je da postoji ovaj topik. Od ranog detinjstva imam jake probleme sa zeludcem i to traje i danas. S' tim sto su problemi sada sve slabiji i redje se pojavljuju. Moram napomenuti da sam jako senzitivna osoba i da sve svoje probleme "trpam" bas u taj moj jadni zeludac, koji to ne moze da svari. Nekoliko puta sam isla na ispitivanja i radili su mi gastroskopiju i pronasli su mi samo jak gastritis i grcenje na nervnoj bazi. Pila sam tu i tamo neke lekice ,ali bilo je bez uspeha. Pre nekoliko meseci sam se podvrgla ispitivanjima ovde u Australiji i pronasli su da mi je sluzokoza osetljiva na helio bakteriju. Objasnili su mi da rezultati pokazuju da sam do skoro imala tu groznu bakteriju ,ali da je na cudan nacin izlecena. Rekli su na cudan nacin jer sam im rekla da nisam pila nikakve lekove za to ,jer u Srbiji mi nisu ni pronasli tu bakteriju. Ja sam im objasnila da sam pre dve godine promenila nacin ishrane, sto je verovatno povoljno uticalo na izlecenje helio bakterije. Jer belancevine zivotinjskog porekla potsticu razvoj te bakterije. Tako da sam ja moj zeludac sredila promenom ishrane. Zato verujem da je zdrava ishrana lek za sve bolesti. Jedini problem koji je jos vezan za moj zeludac je ta moja osetljivost koju ni do dana danasnjeg nisam uspela da pobedim a manifestuje se bas kroz zeludacne probleme. Trenutno radim na tom planu i pokusavam pozitivnom energijom da izbacim tu negativnu koje sam se nakupila tokom zivota i koja se izgleda zaglavila bas u mom zeludcu emotions
Ali i to ce se polako srediti, najvaznije je da sam ja zdravom ishranom oterala te moje podstanare ungry
Nazad na vrh Ići dole
zanahoria
Urednik
Urednik
zanahoria

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Jun 22, 2007 11:22 am

Ja sam u vreme najvecih problema naletela na ovaj sajt....osim sto sam isla kod doktora i koji je ustanovio gastritis i ...sem toga i ja kad god se iznerviram sve prvo dodje do zeluca...htedoh reci da sam od tad tj negde od februara dosta promenila svoj nacin ishrane...puno mi je pomogao i ovaj sajt ...meyo sa svojim strucnim savetima i svi ljudi koji ovde nesebicno dele svoja iskusta....stvar je definitivno u ishrani...samo promena ishrane mislim da resava 80% problema....u to sam se licno uverila....sad jedem bez problema gomilu sirovog voca i povrca od kojih sam ranije imala strasne probleme....ljudi su nepoverljivi ...(ja sam bila jedna od takvih)lakse im je da popiju saku lekova nego da se malo potrude da uopste pokusaju...ja sam pokusala i isplatilo se....volela bih da ovo ohrabri i druge ljude da barem pokusaju da nesto ucine za sebe i da unapred znaju da se cudo nece desiti preko noci!
Nazad na vrh Ići dole
Helena
raw expert
raw expert
Helena

Broj poruka : 667
Datum upisa : 12.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimeČet Nov 15, 2007 8:54 pm

Meni sav stres i nervoza takodjer ode u zeludac
Prije nikad nisam imala problema s njim ali unazad 2-3 godine cim pojedem nesto jace teze kiselije itd reakcija

Ponekad me ulove bas teski bolovi i rezanja i to traje po par dana da ne mogu iz kreveta dan-dva pa prodje a tad me reze i od vode...ma i od zraka ..ali taj ektrem se vecinom javi nakon velikih stresova
Inace mi zeludac reagira na svakodnevnoj bazi,tocno vidim sta probavljam dobro,sta malo manje dobro a sta mi steti.Doslovno reagira i na najmanju sitnicu !!!

Zeludac je uzeo stvrar u svoje ruke i odlucio umjesto mene eto Smile
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Maj 23, 2008 8:47 pm

Kod nepodnosenja "presne hrane" se pokazalo kao veoma korisno sa se pre i posle glavnih obroka popije po jedan gutljaj caja od Iđirot-a. Koristi se koren ove biljke i caj se pravi hladnim natapanjem preko noci (slicno kao caj od belog sleza koji je poznatiji). U 2.5dl vode se potopi 1mala kasicica korena iđirota da stoji preko noci. Ujutro se malo zagreje (da bude mlako) i procedi se cela kolicina. To je otprilike tih 6 gutljaja koliko treba za 3 glavna obroka. Ponavljam, po jedan gutljaj ovog napitka pre i posle glavnih obroka. Ovaj napitak leci i mnoge bolesti creva. Malo je gorkog ukusa ali niste valjda razmazeni da vam to smeta.
Provereno radi! Isprobano kod veceg broja ljudi.

p.s. postoje ljudi koji stvaraju burnu reakciju stomaka na sirce, bez obzira koliko isto bilo kvalitetno (odnosi se i na jabukovo i na umeboši sirće, i naravno na sve derivate vinskog i alkoholnog sirćeta). U tom slucaju koristiti jedino i iskljucivo sok od limuna.
Nazad na vrh Ići dole
Helena
raw expert
raw expert
Helena

Broj poruka : 667
Datum upisa : 12.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Maj 23, 2008 9:41 pm

Ne znam,ja ne da ne podnosim sirovu hranu,meni se dapace sve obrnulo kada sam na nju krenula,kao da mi je tijelo vapilo godinama za njom i sad je doslo konacno na svoje,na ono sto mu je zapravo cijelo to vrijeme trebalo.
Sjecam se da mi se prije znalo desiti kad sam konzumirala i sirovu i kuhanu da mi se ponekad znala stvoriti kiselina od recimo jabuke,danas je to nemoguce,sad znam sta je bilo na stvari,mijesanje kuhane i sirove hrane i nepravilne kombinacije,samo to.
Joj kada bi ljudi znali za to...ali problem nije u neznanju nego u nedostatku zelje da se sazna,ali opet,svakom po zeljama
Nazad na vrh Ići dole
nikki
Član
Član
nikki

Broj poruka : 65
Godina : 59
Datum upisa : 22.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimeSre Maj 20, 2009 4:55 am

problem resen

Poslednji izmenio nikki dana Pet Maj 29, 2009 5:45 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
TARA
Član
Član
TARA

Broj poruka : 68
Godina : 42
Datum upisa : 14.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimeSre Maj 20, 2009 7:43 am

Da li si čula za test intolerancije? Naime, kod svakog određene namirnice ili grupe namirnica stvaraju alergijske reakcije i kada su one očigledne, tipa osipa, svraba i sl. to se odmah provali, ali postoji i druga varijanta a to je kada se te reakcije ne primete spolja a u organizmu lom! Dosta mojih poznanika, kao i ja sama, smo eliminisali mnoge neprijatnosti, izbacivši iz ishrane namirnice koje su se na ovom testu pokazale kao alergenti! Loša vest je da to mogu biti i stvari koje baš volimo i često konzumiramo Sad Imaš ordinaciju koja radi ovaj test i tu u Novom Sadu pa ako si zainteresovana kontaktiraj me na pp ili sms-om, jer neznam da li je prikladno da javno reklamiram ordinaciju flower
Nazad na vrh Ići dole
anasana
Urednik
Urednik
anasana

Broj poruka : 2174
Godina : 45
Datum upisa : 09.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimeNed Jul 05, 2009 9:20 am

Za probleme sa zelucem i crevima, dobar je caj od pelina. On je bas gorak ,a i neznam kako spremiti sirov caj od pelina?
Nazad na vrh Ići dole
http://www.google.rs
anasana
Urednik
Urednik
anasana

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Jul 24, 2009 7:27 am

RAKIJA SA MASLACKOM:

POTREBNO: -120gr korena maslacka (koji jos nije procvetao)
-1l komovice

Dobro operite koren maslacka,a potom ga iseckajte i stavite u rakiju. Ostavite da stoji 2 nedelje. Procedite i sipajte u flase i dobro zatvorite. Ova rakija se preporucuje kao lekovita da se popije po 1 casica pre rucka ili vecere. Pomaze narocito kod stomacnih oboljenja.
(iz casopisa Praktika-lekovito bilje) flower
Nazad na vrh Ići dole
anasana
Urednik
Urednik
anasana

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Jul 31, 2009 7:49 am

Hipokrat je osobama sa slabim varenjem savetovao da posle jela jedu krisku dinje prelivenu vinom.
(iz nekog casopisa)
Nazad na vrh Ići dole
Dani
Član
Član
Dani

Broj poruka : 123
Zaposlenje : Čudni su životni putevi,veoma čudni.
hobi : Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu
Datum upisa : 09.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Apr 09, 2010 12:37 pm

Čitam šta ste napisali o problemima sa želucem. Ja sam baš zaglavila. Već nekoliko dana sam u katastrofalnom stanju. Prvo se javio visok pritisak, dijareja. Nisam jela i malo se stanje poboljšalo. Zatim praznici i malo pojela i jedan kolač. Ponovo visok pritisak i opstipacija. Sve vrijeme me žarilo i peklo u želucu. Danas uradila ultrazvuk sve uredno. Juče sam bila u totalnom kolapsu i stolica i urin stali, popila sam lonče čaja protiv zatvora i jedva sma dočekala jutro. Poslije pražnjenja crijeva osjećam se dobro i pritisak mi je dobar, a bio je i 158/110/86. Čim nešto pojedem užas kako pali po želucu. Svi nalazi uredni.
Izgleda da sam baš sredila sopstveni želudac.
Nema mi druge nego promijeniti način ishrane ako hoću da živim normalno.
Nazad na vrh Ići dole
pomidora
vege majstor
vege majstor

Broj poruka : 178
Godina : 58
Zaposlenje : samo za praznike i feste(florist)
hobi : crtanje,slikanje,citanje,sukulenti
Datum upisa : 11.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Apr 09, 2010 1:08 pm

Napisi malo o tome kako si se do sada hranila.
Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Dani
Član
Član
Dani

hobi : Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Apr 09, 2010 1:19 pm

Meni je problem tjestenina i sve od tjestenine. Jedem brzo, veliki zalogaji i slabo žvakanje.
Ja sa iz Prijedora, blizu Banja Luke a znamo kako se ovdje jede. Jedeš dok ti pupak ne ispadne. Mada ja više volim povrće, supe, variva.Kao dijete imala sam problema sa kiselinom i nikada nisam mogla da jedem samo meso.
Evo danas po prvi put u životu razmišljam o svakom zalogaju i kako ga žvaćem. Problemi sa zelucem? Alikako
Nazad na vrh Ići dole
pomidora
vege majstor
vege majstor

Broj poruka : 178
Godina : 58
Zaposlenje : samo za praznike i feste(florist)
hobi : crtanje,slikanje,citanje,sukulenti
Datum upisa : 11.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimePet Apr 09, 2010 1:49 pm

Sve od brasna stvara kiselinu u zeludcu, posebno od bijelog brasna. Napravi malu pauzu, zaboravi da postoji kruh, tjestenina, kolaci, pite... pa vidi kako ces se osjecati. Nastavi razmisljati o svakom zalogaju, jedi polako i zvaci minimalno pedeset puta svaki zalogaj. Na taj nacin ces se disciplinirati i prestati gutati neprozvakanu hranu. Tvoj zeludac bit ce ti zahvalan. Dobro je sto razmisljas o novom nacinu prehrane i to je korak naprjed. Neki nikad i ne pomisle da nesto promjene u zivotu a kamo li na jelovniku.
Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Dani
Član
Član
Dani

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimeNed Apr 11, 2010 10:14 am

Malo se stanje popravilo. Čak i pritisak 116/77/58.
Nevjerovatno šta čovjek sam sebi uradi. Shvatila sam da mi ne odgovara tjestenina i da sam zaglavila kod liječnika oba puta poslije konzumiranja tjestenine i jednog kolača. Ne odgovara mi tjestenina sa ili bez paradajz sosa, juče pojela špagete sa paradajz sosom i to samo probala malu kaškicu i kao da sam pojela bombu, ni banana nije baš sjajna. Narandže mi baš odgovaraju, kada ih pojedem kao da skinem sav teret sa sebe.
Trebam ići na gastroskopiju, ali mi se baš neda - lijenčina. Znam da moram, da završim sa tim.
Juče sam papala varivo od kelja. Divno. Problemi sa zelucem? Headphon
Pozdravčić
Nazad na vrh Ići dole
mnkar
in the raw
in the raw

Broj poruka : 203
Datum upisa : 19.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimeUto Apr 20, 2010 9:50 pm

Dani,
ako nisi procitala nijednu knjigu o sirovoj hrani idi na : sirova hrana. com. Tu ces naci najbolje knjige ; ja ti preporucujem za pocetak knjigu Helmuta Wandmakera"Zelis li biti zdrav? Zaboravi kuvanje!". Kad je procitas sve ce ti biti jasno i videces kako mozes da izlecis svoj zeludac jednom za uvek! Celog zivota sam imala los metabolizam ,a u poslednje vreme zeludac je poceo bas da reaguje! Sad sam vec 7 meseci na sirovoj hrani 100% i vise ga ne osecam.
Pozdrav!
Nazad na vrh Ići dole
Dani
Član
Član
Dani

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitimeSub Maj 15, 2010 10:38 am

Ne jedem meso, kolače, a hranu od bijelog brašna sam svela na minimum i odlično sam. Problemi sa zelucem? Pada Ko bi rekao da mi odlično ide sa travkama, samo još da usavršim ove divne recepte. Problemi sa zelucem? Vegi
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Problemi sa zelucem?   Problemi sa zelucem? Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Problemi sa zelucem?
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
 Similar topics
-
» Problemi sa forumom

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu