| torta-proso i suve smokve | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
vano65 novi član
Broj poruka : 7 Godina : 79 Lokacija : New Zealand Zaposlenje : Economist..baker hobi : prakticiranje zdrave ishrane Datum upisa : 19.08.2010
| Naslov: torta-proso i suve smokve Sre Avg 25, 2010 10:47 am | |
| Evo jedna perfektna torta za one koji obozavaju slatkisi bez bojaznosti za svoje kilograme jer je bez secera.Dobicete energiju koja ce se potrosti u toku dana
1 ne puna solja proso 250g. suve smokve 1 solja rendane tikve(ili sargarepa) 1/2 solje mlevenih badema malo cimeta rendana korica od 1 narandje agar agar sok od jabuka
Postupak Proso dobro oprati,isusiti ,istostirati Suve smokve seckajte sitno. U posudu stavite rendanu tikvu i dodajte soka od jabuke,oko jedne solje.Kuvajte oko 10min.Dodajte tostirano proso i oko 2 solje soka.Kuvajte oko 15min a po potrebi dodajte soka.Dodajte seckane smokve i kuvajte oko 10min. Dodajte badem,cimet i rendane korice od narandje.Promesajte.U drugu malu posudu skuvajte 1 kasicica agar agar koji je otstojio desetak minuta u 1/4 solju soka od jabuke.Dodjte skuvani agar agar u drugu smesu i kuvajte jos kratko.Dobro promesajte.Isturite smesu u kalup za tortu i neka se ohladi. Ohldjenu tortu poprskajte sa melenim bademom.
Ukus je izvrstan a prezdravo.
Proso je dobro za pankreas,kozu na licu,jaca nokte i kou | |
|
| |
ANČICA vege majstor
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Sre Avg 25, 2010 11:01 am | |
| ovo sve zvuči super, samo mi slija fali.... | |
|
| |
pomidora vege majstor
Broj poruka : 178 Godina : 58 Lokacija : Francuska,Dalmacija Zaposlenje : samo za praznike i feste(florist) hobi : crtanje,slikanje,citanje,sukulenti Datum upisa : 11.03.2009
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Uto Sep 28, 2010 10:16 am | |
| Moze li ostatak mrkve iz sokovnika da se umjesa u kolac?
Pozdrav | |
|
| |
vano65 novi član
Broj poruka : 7 Godina : 79 Lokacija : New Zealand Zaposlenje : Economist..baker hobi : prakticiranje zdrave ishrane Datum upisa : 19.08.2010
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Uto Sep 28, 2010 10:44 am | |
| - pomidora ::
- Moze li ostatak mrkve iz sokovnika da se umjesa u kolac?
Pozdrav Pomidora ,hvala na pitanje.....moze! Pozdrav | |
|
| |
Danica novi član
Broj poruka : 33 Godina : 41 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : sideralni astrolog i student filozofije Datum upisa : 14.05.2010
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Čet Dec 09, 2010 7:16 pm | |
| imam dva pitanjca - kako da istostiram proso? - šta je agar-agar? (i koja zamena bi ok mogla proći)
d. | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Pet Dec 10, 2010 8:32 am | |
| Agar agar ti je zamena za zelatin zivotinjskog porekla. Zovu ga i posni zelatin. Ima ga u prodavnicama zdrave hrane, bas sam pre neki dan kupio - u pakovanju ima tri kesice i kosta oko 60 din. Sta je tostiranje prosa ne znam, licno bih preskocio to | |
|
| |
Danica novi član
Broj poruka : 33 Godina : 41 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : sideralni astrolog i student filozofije Datum upisa : 14.05.2010
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Pet Dec 10, 2010 11:10 am | |
| hvala, Branko, potražiću ga.
što se 'tostiranja prosa' tiče, saznala sam da to znači 'propržiti' ga (bez ulja) u teflonskom suvom tiganju (na umerenoj temperaturi), dok ne dobije zlatkastu boju.
| |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Pet Dec 10, 2010 4:00 pm | |
| A da, onda on onako lepo zamirisi... Super. Sad varjacu u ruke | |
|
| |
Dani Član
Broj poruka : 123 Lokacija : kroz prozor gledam Kozaru Zaposlenje : Čudni su životni putevi,veoma čudni. hobi : Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Ned Dec 19, 2010 2:54 pm | |
| Odličan recept, ali idu bademi. Ja ne mogu da jedem bademe, orase i ostalo što je slično. Šta da uzmem kao zamjenu ili da potpuno izbacim bademe ( mada mislim da imaju svrhu u samoj strukturi kolača ) ???????
| |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Ned Dec 19, 2010 5:02 pm | |
| Nisam probao ovaj kolac, ali pretpostavljam da bademi doprinose ukusu. Verovatno bi moglo i bez njih. Mozda da dodas malo griza, izmrvljenog keksa ? A sto se arome tice... bez veze je sad savetovati da uzmes vestacku aromu.
Treba probati napraviti pa videti da li nesto fali.
| |
|
| |
Dani Član
Broj poruka : 123 Lokacija : kroz prozor gledam Kozaru Zaposlenje : Čudni su životni putevi,veoma čudni. hobi : Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Pon Dec 20, 2010 4:25 pm | |
| Tako će i biti, malo posnog keksića. | |
|
| |
Danica novi član
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Ned Jan 16, 2011 10:45 am | |
| da li neko zna gde u Novom sadu mogu naći agar-agar? (.. Branko, ja kupujem u Lučaru, ali ga tu ne videh, a vidim da si ga ti ranije uspešno pronašao - uputi me ) | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Pon Jan 17, 2011 7:17 am | |
| E Danice, kad bih sad jos bio siguran gde sam ga uzeo Posto stalno idem biciklom po gradu, znam da sam zastao i pazario... Mislim da je to bilo kad sa bulevara oslobodjenja udjes u ulicu brace ribnikar pa sa leve strane ima neka prodavnica zdrave hrane. Ako ovih dana budem tuda prolazio provericu. | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Pon Jan 17, 2011 6:53 pm | |
| Prodjoh danas tom ulicom i video sam tu prodavnicu. Ima 2 (dva) kucna broja 13 i 15 Pozdrav ! | |
|
| |
Danica novi član
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Pon Jan 17, 2011 6:55 pm | |
| hvala puno kad napravim, pohvaliću se | |
|
| |
vano65 novi član
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve Pon Jan 24, 2011 7:48 am | |
| Zdravo svima, Malo sam bio otsutan ali vidim neka pitanja oko ove torte. Znaci moze i bez badema,svakako,.. A ko nemoze da pronadje agar-agar upotrebite malo gustina razredjenog u 1/2 solje vode. Zdravije je sa agarom Pozdrav | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: torta-proso i suve smokve | |
| |
|
| |
| torta-proso i suve smokve | |
|