Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 129 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 129 Gosta :: 1 Provajder Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Marinirane bukovace | |
| | Autor | Poruka |
---|
anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Marinirane bukovace Uto Apr 14, 2009 5:42 am | |
| Ovih dana sam isprobala ovaj recept. Bukovace sam kuvala oko 3 minuta, ne preporucenih 5. Bukovace kojima su odrezane drske prokuvati u slanoj vodi oko 5 minuta. Tu vodu posle baciti. U drugi sud sipati 1l vode, 2dl sirceta(koristila sam jabukovo), 1 kasiku soli i 2 kafene kasicice secera. Kada prokljuca, dodati bukovace i kuvati ih u marinadi oko 5 minuta. Izvaditi ih iz marinade resetkastom kasikom i odmah redjati u sterilisane tegle, naliti marinadom do samog vrha tegle, zatvotiti poklopcima. Dok se bukovace kuvaju, tegle sterilisete u rerni, tako da su i one tople. Koristite kuhinjsku krpu ili rukavicu, da se ne opecete ! Pretpostavljam da u marinadu moze da se doda biber ili neki drugi zacin Retko nalazim bukovacu na pijaci, u prodavnicama je nema pa sam odlucila da je sama gajim za svoje potrebe. Ako to uspesno odradim, trebace mi jos koji recept za konzervaciju bukovace . Ako znate neki provereni recept, napisite | |
| | | TARA Član
Broj poruka : 68 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 14.01.2009
| Naslov: Re: Marinirane bukovace Uto Apr 14, 2009 8:06 am | |
| Neznam gde živiš, ali u Novom Sadu ih ima, ma samo na Ribljoj pijaci (a ona mi je najbliža pa znam 100%) ima 2 čoveka koji ih redovno donose a gotovo da mogu da garantujem da i na Limanskoj uvek ima bar jedna tezga na kojoj su redovne | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Marinirane bukovace Uto Apr 14, 2009 8:28 am | |
| Sad sam zvao drugara - kaze da je za bukovacu najbolje mariniranje. On vrganje i smrckove susi. Isece ih na listove pa preko dana drzi na suncu, uvece unosi i otprilike za 3 dana budu suvi. Ja se sa tim nisam bakcao. Cele godine ima na pijaci sampinjona, bukovace, u zadnje vreme i sitaka je redovna. Povremeno bude i jos poneka vrsta npr. borovnjaca. Jos kad mi taj drugar donese iz sume friske gljive... mmm. Tako da nemam potrebe za konzervisanjem. | |
| | | anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: Marinirane bukovace Uto Apr 14, 2009 7:20 pm | |
| - TARA ::
- Neznam gde živiš
Ovako ide prica..."vozim ja tako,vozim...i taman kad sam pomislio da nigde necu da stignem, vidim tablu na kojoj pise Negotin"...tu zivim Skoro da vam zavidim, svega imate u svako doba. Neko vreme je jedna porodica ovde gajila sitaku, nesto im nije islo pa su sada resili da gaje bukovacu...da ne cekam na njihove plodove, okusacu se i sama...inace, na pijaci ima samo sampinjona...a njih retko koristim otkako sam citala sta o njima misle iskusni gljivari Branko,hvala...znaci, da se ja drzim mariniranja... | |
| | | Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Marinirane bukovace Uto Apr 14, 2009 8:49 pm | |
| - anett ::
- TARA ::
- Neznam gde živiš
Ovako ide prica..."vozim ja tako,vozim...i taman kad sam pomislio da nigde necu da stignem, vidim tablu na kojoj pise Negotin"...tu zivim
ahahahaah Anett baš me nasmeja...daj molim te...ti živiš na jako jako lepom mestu....a moje i tvoje mesto spaja Dunav.... | |
| | | TARA Član
Broj poruka : 68 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 14.01.2009
| Naslov: Re: Marinirane bukovace Pet Apr 17, 2009 3:50 pm | |
| Da to je malo nezgodno, ali sjajno je što te smisao za humor ne napušta-DRŽI SE | |
| | | FelisDomestica vege majstor
Broj poruka : 192 Godina : 62 Lokacija : Beograd hobi : Setnje po prirodi i proucavanje gljiva i bilja... Datum upisa : 29.01.2007
| Naslov: Re: Marinirane bukovace Sre Nov 03, 2010 7:06 pm | |
| - anett ::
- Ovih dana sam isprobala ovaj recept. Bukovace sam kuvala oko 3 minuta, ne preporucenih 5.
Bukovace kojima su odrezane drske prokuvati u slanoj vodi oko 5 minuta. Tu vodu posle baciti. U drugi sud sipati 1l vode, 2dl sirceta(koristila sam jabukovo), 1 kasiku soli i 2 kafene kasicice secera. Kada prokljuca, dodati bukovace i kuvati ih u marinadi oko 5 minuta. Izvaditi ih iz marinade resetkastom kasikom i odmah redjati u sterilisane tegle, naliti marinadom do samog vrha tegle, zatvotiti poklopcima. Dok se bukovace kuvaju, tegle sterilisete u rerni, tako da su i one tople. Koristite kuhinjsku krpu ili rukavicu, da se ne opecete ! Pretpostavljam da u marinadu moze da se doda biber ili neki drugi zacin
Retko nalazim bukovacu na pijaci, u prodavnicama je nema pa sam odlucila da je sama gajim za svoje potrebe. Ako to uspesno odradim, trebace mi jos koji recept za konzervaciju bukovace . Ako znate neki provereni recept, napisite Mozes da je cuvas sterilisanu (malo prokuvas gljive u vodi, tek da prebaci kljuc, oko 1 min, zatim sipas u tegle (ohladjene), sipas kasiku ili dve soli, zatvoris teglu, stavis je na neku drvenu resetku u dubok lonac, i nalijes vodom skoro do samog zatvaraca, i prokuvavas oko 10-15 min), a onda tako pripremljene gljive koristis u svim jelima, od paprikasa, preko pita itd | |
| | | brokolica vege majstor
Broj poruka : 215 Lokacija : Srbija hobi : salsa Datum upisa : 10.06.2009
| Naslov: Re: Marinirane bukovace Pet Jul 01, 2011 6:06 pm | |
| i kolko dugo tako prpremljene gljive smeju da stoje .. ? | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Marinirane bukovace | |
| |
| | | | Marinirane bukovace | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu