Branko Urednik

Broj poruka : 1735 Godina : 60 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
 | Naslov: Pica hleb Pon Feb 02, 2009 2:04 pm | |
| Kvasac razmutimo u mlakom mleku. Dodamo ga u brasno (800g), posolimo, nalijemo oko 1,5 dl ulja po potrebi dodamo jos mleka i umesimo testo. Ostavimo ga da odstoji 15-30 minuta, potom testo razvucemo na pobrasnjavljenoj podlozi u deblju koru. Premazemo ga sa puterom (150g) razmucenim sa 3 zumanca. Preko toga narendamo kackavalja (200g), ja sam dodao i dimnjenog sira. Sitno isecene sampinjone (100g) prodinstati, posoliti, pobiberiti pa rasporediti po testu. Poprskati kecapom, ali ne mnogo, bolje je dodati kecap kad sve bude gotovo. Uviti koru u rolat, staviti u podmazan pleh (dovoljne velicine da ne morate da savijate hleb kao sto sam ja morao  ) Premazati hleb belancima (dosta belanaca preostane) i posuti susamom. Peci oko pola sata na 200C. Deo fila je malo procurio... ali to nije smetalo da se brzo smaze  | |
|
Bed Bob U(ne)rednik (former)

Broj poruka : 747 Godina : 55 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
 | Naslov: Re: Pica hleb Sre Feb 04, 2009 6:04 pm | |
| | |
|