"Super ukusna savrsena kombinacija suvog voca" Ok, znam da je malo robustan naziv
, ali bar sve govori i mozda ne zvuci primamljivo kao neke torte kolaci
ali veruj te mi - ukus je savrsen (moja sestra se tako navukla da je dnevno jela pola kile!!!) A posto su to slozenu ugljeni hidrati,
dugo vas odrzavaju sitim, a jos bolje je sto se ne moze mnogo pojesti (izuzev moje sestre, za koju odavno sumljam da nije iz istog planetarnog sistema
ha,ha) - ja inace spadam u gurmane i nemam meru u hrani, jedem i jedem bukvalno dok ne puknem, ali ovo toliko zasicuje da mogu da pojedem jedva 1 solju (od 250 ml)
Al da skratim ovaj uvod koji se "malo" pooooduzio zahvaljuijuci mojoj pricljivosti
Evo te moje savrsene kombinacije suvog voca:
suva kandirana papaja
suve urme
suve smokve
banana cipsNapomena: urme i smokve iscapkate otprilike na delice velicine kockica papaje a banana cips isto izlomite na delice te velicine
Kolicine je najbolje ovako vizuelno prikazati: kad zagrabite tu napravljenu mesavinu u kasiku treba da vam u kasici bude mnogo tj. da se najvise vidi mnogo papaje, urmi (malo manje smokvi tu i tamo poneka u zagrabljenoj kasici, cisto da zacini kombinaciju) - a najvaznije je da izlomljeni banana cips bukvalno bude izmedju svakog, ali bukvalno svakog komadica drugog suvog voca)
Savet :dugo dugooo zvacite, ne samo zbog boljeg varenja (jer su to slozeni seceri) - nego zato sto tek posle dugog zvakanja, sto bi rekli dostigne taj savrsen ukus.
Kolicine: sad dal cete napraviti unapred za mesec dana (ko ja ili svakog dana posebno to je na vama - ja to napravim u nekoj ogromnoj kutiji, pa samo svaki dan uzimam - ali vi probajte pa ako vam se svidi napravite vecu kolicinu
Znaci da rezimiram: ukus savrsen, dugo odrzava sitost, i ne moze mnogo da se pojede (dobro za one koji paze na liniju)[/b]
prelako se sprema - bukvalno samo se izlomi, pobaca i woala spremljenoJao sad mi pade na pamet kako ljudi krace napisu komplikovane recepte a ja se ovoliko ispisa :blah:za nesto sto se samo izlomi i pobaca