Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 63 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 63 Gosta :: 1 Provajder Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| UN dijeta | |
|
+11Bed Bob Lily Bojana-boldrik smiley anasana aleksandra.bc@ Olivera anett Branko zelika zanahoria 15 posters | Autor | Poruka |
---|
zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: UN dijeta Čet Maj 29, 2008 9:39 am | |
| 90-dnevna dijeta (ili dijeta kod nas poznata pod imenom UN dijeta ili dijeta Ujedinjenih naroda) vrlo je popularna, prvenstveno zbog toga jer daje vrlo dobre rezultate. Cilj ove dijete nije samo skidanje viška kilograma već i promjena metabolizma, čime se isključuje mogućnost brzog vraćanja kilograma. Upravo iz tog razloga je izvorni naziv ove dijete UN DIET, što bi u prijevodu značilo ne-dijeta, s obzirom da ova "dijeta" treba asocirati na pravilan način prehrane, a ne izgladnjivanje, na što se odmah pomisli. Dijeta traje 90 dana i u tom periodu možete smršavjeti 18-25 kg. Ako želite skinuti manje kilograma, samo ranije prekinite dijetu.
Dijeta se sastoji od četiri dana – proteinskog, škrobnog, ugljikohidratnog i voćnog dana, a čijeg redoslijeda se morate strogo pridržavati.
Doručak: kroz svih 90 dana doručak je isti – voće u paru (2 jabuke, 2 naranče, 2 kruške, i sl.) ili 2 šake sitnog voća kao što su šljive, trešnje, borovnice i dr. PRVI DAN – PROTEINSKI DAN: Ručak: meso kuhano ili pečeno u količini 3 šnicle (jedna težine 180 grama), šnita integralnog ili crnog kruha i salata u neograničenoj količini. Meso možete zamijeniti sa istom količinom (tri) kuhanih ili pečenih jaja. Ovaj dan su dopušteni sir i mlijeko. Nakon ručka obavezno popijte 2 dcl juhe (bistre juhe, bez tjestenine) Večera: isto kao i ručak, samo bez juhe. Ono što ste ručali, morate i večerati, dakle ako ste jeli meso, isto ćete i večerati, a ako ste jeli jaja, za večer uzmite isto jaja. DRUGI DAN – ŠKROBNI DAN Ručak: možete uzeti grah, grašak, mahune, rižu, krumpir i sl. obavezno kuhano uz dodatak svih začina radi okusa (sol, papar, vegeta, koncentrat rajčice i sl.) Uz to možete uzeti jednu šnitu integralnog ili crnog kruha i salatu. Večera: isto kao i ručak, ali u manjoj količini TREĆI DAN – UGLJIKOHIDRATNI DAN Ručak: ručajte bilo koji oblik tijesta uz dodatak začina (kečap, origano, povrće i sl.) U obzir dolazi tjestenina, slano pecivo, pizza vegetariana... Večera: dva komada torte, ili 3-4 kolača ili 3 kuglice sladoleda i obavezno jedno rebro čokolade za kuhanje. ČETVRTI DAN – VOĆNI DAN: Za ručak i večeru uzmite voće. Tijekom držanja dijete jednom mjesečno trebate uvesti vodeni dan koji obavezno slijedi iza voćnog dana, a nakon njega vam slijedi opet proteinski dan. Kavu i čaj (po mogućnosti bez šećera) možete piti u neograničenim količinama tijekom svih dana dijete. Možete piti i sokove, ali vodite računa da je u njima što manje šećera. Poslije završene dijete možete nastaviti sa svojom uobičajenom (normalnom) dijetom, s tim da nastavite još slijedećih 90 dana jesti za doručak voće. Ako u ta slijedeća 3 mjeseca izgubite još 3 kilograma, znači da je došlo do promjene u metabolizmu. U slučaju potrebe možete ponoviti dijetu, ali tek nakon pauze od 3 mjeseca. Važne napomene: · strogo se pridržavajte propisanog rasporeda · dozvoljeno je promijeniti redoslijed obroka u jednom danu (ručak sa večerom, doručak sa večerom, ali to vam ne smije biti praksa) · jedite namirnice sa što manje šećera · namirnice kojima nije ograničena količina u dnevnom jelovniku mogu se jesti u neograničenoj količini · nikako ne smijete preskakati obroke · ne smijete jesti između obroka · umjesto šećera koristite umjetne zaslađivače · hranu možete začiniti svim željenim začinima · od masnoća koristite isključivo biljna ulja, po mogućnosti ekstra djevičansko maslinovo ulje · u što većim količinama jedite sezonske salate, te jedite svježe voće i povrće · jednom dnevno obavezno pripremite limunadu od jednog limuna koju možete zasladiti umjetnim zaslađivačom ili medom · dnevno je potrebno popiti minimalno 2 litre tekućine u obliku vode, kave, čajeva, limunada, dijetalnih napitaka i sl. · nemojte gladovati jer ćete samo usporiti metabolizam, a nećete izgubiti suvišne kilograme · ne bi bilo loše da jednom dnevno uzmete jednu multivitaminsko- mineralnu tabletu Više o 90-dnevnoj dijeti možete pročitati u knjizi Breda Hrobat / Mojca Poljanšek :"90-dnevna dijeta"
Ja poznajem dosta ljudi koji su uspeli da skinu kilograme ovom dijetom i koji se nisu vracali....Inace sam gledala na TV neku emisiju u kojoj manekenke govore da je ovo njihov nacin ishrane tokom celog zovota....Sa medicinske tacke dijeta je odlicna....zato sto se ako pazljivo pogledate...unose u organizam sve neophodne namernice,proteini,minerali,vitamini...tecnost....jedino je razdvojeno po danima i sto je najbolje nekako dosta se jede i niste gladni.....Ja trenutno praktikujem ovo ...pa ukoliko neko ima iskustva sa ovom dijetom da podelimo.... | |
| | | zanahoria Urednik
| Naslov: Re: UN dijeta Čet Maj 29, 2008 9:48 am | |
| Za vegetarijance koji jedu jaja i mlecne proizvode...resenje je lako za proteinski dan...dok vegani taj dan mogu da jedu tofu ili seitan ..... U mom slucaju ovu dijetu prati i voznja bicikle,koristim steper kuci(ali ga mrzim iz dna duse)...i najbolja stvar za skidanje kilograma.....PRESKAKANJE VIJACE.... | |
| | | zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: UN dijeta Pet Maj 30, 2008 4:25 pm | |
| kakva sam "spretna" ja bi se saplela i pljusnula po sred ceste ko da ne kazem sta a ja sam od nedavno uvela bicikl do posla....sto ce reci dnevno u dva navrata "odbiciklam" oko dvanaest kilometara...nije lose a? | |
| | | zanahoria Urednik
| Naslov: Re: UN dijeta Pet Maj 30, 2008 6:32 pm | |
| Super je biciklica Zelika...evo meni je ovih dana stigao bajs pa odbiciklam od kuce do Ade i tamo krug koji je oko 8km i nazad...proslog vikenda za 2 dana presli smo 35 km...nije lose....ali je za "deljanje" tela ipak zakon vijaca...malo jee problem dok se covek navikne...kasnije je super i za dusu i za telo....ja sam ovih dana malo pa cu sutra ako mi bude bolje do Ade ipak busom..... | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: UN dijeta Pet Maj 30, 2008 8:24 pm | |
| Jos ja mislio da sam medju redjima koji koriste bicikl... i ja ga redovno koristim, oko 10km dnevno. | |
| | | anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: UN dijeta Sre Nov 05, 2008 1:43 pm | |
| http://undijeta.blogspot.com/ | |
| | | Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: UN dijeta Čet Nov 27, 2008 7:26 pm | |
| Moracu i ja da se pridruzim na UN dijeti - pocela u Bosni, pa stala. I dalje sam debela, ali ovde puno setam po sumi | |
| | | aleksandra.bc@ novi član
Broj poruka : 1 Datum upisa : 03.05.2009
| Naslov: Re: UN dijeta Ned Maj 03, 2009 12:19 pm | |
| Ja od danas nastavljam sa Un dijetom.Skinula sam 5 kg pa sam prestala,sada hocu jos | |
| | | anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: UN dijeta Čet Maj 07, 2009 6:29 am | |
| aleksandra.bc@ ! | |
| | | anasana Urednik
Broj poruka : 2174 Godina : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: UN dijeta Sub Jul 25, 2009 8:00 pm | |
| Pre devet godina sam mesec dana strogo po upitstvu drzala UN dijetu i smrsala oko 10kg. Na zalost ista tezina je trajala samo oko 2,5 do 3 godine, pa sam opet sa viskom kilograma. | |
| | | smiley novi član
Broj poruka : 1 Datum upisa : 26.09.2009
| Naslov: Re: UN dijeta Sub Sep 26, 2009 8:09 pm | |
| uhh, ja nikako ne mogu da smrsam, a jako malo jedem, a mnogo se krecem, i sto je najgorem ne jedem masnu hranu uopste, a i hljeb odavno ne koristim u ishrani , tek po nekada tost ito ga bacim jer mu istekne rok, hmmm, pokusacu sa ovom dijetom, mada meni treba nekih 4-5 kg da skinem ali vrijedi pokusati | |
| | | anasana Urednik
Broj poruka : 2174 Godina : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: UN dijeta Čet Okt 01, 2009 8:42 am | |
| Treba da smrsas samo 4-5kg?! Pa to nije nista! Ja treba da smrsam nekih 10-15kg, e to je nesto! Tako ti je to kad obozavas nezdrave slatkise i hleb! | |
| | | Bojana-boldrik novi član
Broj poruka : 20 Godina : 45 Lokacija : Podgorica Datum upisa : 02.11.2007
| Naslov: Re: UN dijeta Pon Dec 21, 2009 5:14 am | |
| Pozdrav svima ...želim samo da iznesem svoje iskustvo sa un dijetom,možda će nekome koristiti...supruhg i ja smo je držali svih 90 dana prije otprilike četiri godine i trenutni ishod je stvarno bio zadivljujući..oboje smo (inače buce) smršali dosta..ali....od tada su se i meni i njemu poremetili neki parametri u organizmu...njemu su trigliceridi naglo porasli već nakon par dana završetka sa dijetom..i do skora je imao s vremena na vrijeme neke probleme,a o meni da ne pričam..potpuno mi se poremetio metabolizam,pao mi je drastično imunitet,napale su me gljivice,bakterije i šta sve ne...prošla sam kroz stvarno težak period u životu..tek mi se sad prije nekih pola godine stanje stabilizovalo...nakon te dijete smo i prešli na vege ishranu i siroviju hranu,tako da je to dosta pomoglo...eto.to je ono što sam htjela da podijelim sa vama,jer nisam mogla a da ne iznesem svoje iskustvo,ako će nekome pomoći..treba samo jesti manje količine hrane i jesti kvalitetnu hranu i naravno sve to fizički potrošiti...znam da je sladokuscima i gurmanima to teško,ali to je,ustvari,jedini pravi način ...ni ja nisam vjerovala doktorici kad mi je rekla da ta dijeta ne valja,ali sam posljedice iskusila na svojoj koži i o dijetama više ni ne razmišljam...puno pozdrava svima!!!!!!!!!!!!! | |
| | | Lily vege majstor
Broj poruka : 158 Godina : 53 hobi : knjige,fotografisanje prirode Datum upisa : 13.12.2009
| Naslov: Re: UN dijeta Uto Jan 05, 2010 10:43 pm | |
| Par kg viska,nista strasno...ni jedna dijeta ne pomaze.. najbolje se pokazala fizicka aktivnost..voznja sobnog bicikla.. (i ja ga mrzim,alii uz mp4 ga zavoleh)..i trcanje u prirodi,takodje sa mp4..e to se zaista pokazalo odlicno.Dnevno po 1 sat trcanja kroz sumsku stazu jos uz muziku..tako da ne praktikujem vise ni jednu dijetu.. Cak sam za par kg kupila i "herba fast".. e pa zali boze one 23 marke sto dadoh..nista ne pomaze..ali bas nista..ni gram jedan nisam od toga smrsala.. ipak trcanje se pokazalo najbolje..i fizicka aktivnost uopsteno.. | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: UN dijeta Sre Jan 06, 2010 8:27 pm | |
| - Lily ::
- Cak sam za par kg kupila i "herba fast".. e pa zali boze one 23 marke sto dadoh..nista ne pomaze..ali bas nista..ni gram jedan nisam od toga smrsala..
ipak trcanje se pokazalo najbolje..i fizicka aktivnost uopsteno.. Nema precice za smanjenje kilograma, tj. nema zdrave precice. Ali ce uvek biti firmi koje zele da zarade na proizvodima za mrsavljenje. Kao sto smo postupno nakupili taj visak kilograma, kroz duzi vremenski period, tako ga treba polako i skidati. Umerenom i raznovrsnom ishranom. Sto je vise moguce sirovom. Problem je kako biti karakter, kako odoleti iskusenjima i stecenim navikama. Zato mnogi potezu za "carobnim" dijetama i preparatima. | |
| | | Bed Bob U(ne)rednik (former)
Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: UN dijeta Čet Jan 07, 2010 8:10 am | |
| Па не би ти 'многи' посезали за свим тим, да им 'укус - карактер & судбина' нијесу компатибилни сас 'проверено функционалном' чаролијом дијета чаробно препорођујућих! | |
| | | nemanjad novi član
Broj poruka : 9 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: UN dijeta Ned Jul 25, 2010 10:16 pm | |
| Ajde ja cu da vam objasnim jednu stvar sada Dijeta = smanjene misicne mase jer organizam ne dobija sta mu treba i samim tim mora od nekud da crpi .. masnoce se samo smanjuju volumenski ali ne i broj masnih celija ... Nakon dijete misicna masa nam je uzasna ... masnoce onako deluju smanjene a voda povecana .. Nakon dijete par dana misicna masa krece da se obnavlja takozvani jojo efekat .. masnoce pocinju da rastu i volumenski i brojcano na vidu celija jer hrana stize i telo odma deponuje u masti ... Eto mali info .. ceo zivot sam se mucio sa viskom kilograma skinuo sam 20kg jedem 6x dnevno + treninzi.. poceo sam da koristim program ishrane herbalife zamena obroka sejk u 2.5dl mleka ujutro i uvece + 2 uzine i za rucak sta hocu .. i eto nekim cudom sam poceo da radim i kao wellness savetnik tj distributer.. e sad ko hoce da veruje nek veruje ko nece nek drzi dijete Otvorile su mi se oci samo tako ... | |
| | | Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: UN dijeta Sre Jul 28, 2010 6:55 am | |
| Hej strava moja kuma Duška radi Herbalife i ja ga pijem umesto jednog obroka i stvarno je strava:) ja sam dodala 6 kg zbog sedenja u kancelariji po 8h dnevno, te jedenja po pekarama.. jedina mana Herbe je što mora da se pije čitav život..ako hoćeš da zadržiš kilažu, znači kad bi se polako prebacio i na veganski način života ne bi se nikad vratile kile ili vegetarijanski bez jaja (holesterol bombe), bez belog šećera i sa manje soli i bez belog brašna..to je recimo po meni idealno posle prestanka pijenja. sad dosta da ne reklamiramo (nije lepo) pozdrav!!! | |
| | | meck@ novi član
Broj poruka : 3 Datum upisa : 02.04.2012
| Naslov: Re: UN dijeta Pon Apr 02, 2012 2:02 pm | |
| imam i ja iskustva s ovom dijetom...smrsas i po prestanku ugojis se toliko pa cak i vise...strano...da li uopste koriste ove dijete?? | |
| | | girlsetsfire Član
Broj poruka : 68 Godina : 38 Zaposlenje : dizajner promo materijala,web dizajner,marketing menadžer...,MAMA hobi : kuvanje Datum upisa : 22.05.2012
| Naslov: Re: UN dijeta Čet Maj 31, 2012 6:21 am | |
| bila na dijeti jer sam posle porodjaja htela da sa 56 kg dodjem na staru liniju od 48 i uspela sam, mada nisam ispostovala odrzavanje koje traje isto 90 dana jer mi ne odgovara samo voce za dorucak,tipa dve jabuke jer se mucim i kasnije budem gladna i nervozna jer ne mogu gladovati. plus imam malo i zahtevno dete, posao... vratila sam se na stari rezim dorucak voce, posle dva sata nesto konkretno : zdrav kolac, sendvic, neka pita ili integralni keks, musli (koje ne mogu stici spremiti), rucak bude konkretan tu i tamo sa dosta salate, izbegavam prziti hranu. vecera je salata uz dodatak malo badema ili kikirikija, a uzina je poslepodne neko voce ili povrce i odrzavam kilazu vec godinu dana.
dijeta tj sama zabrana da se nesto jede tera nas da samo mislimo o namirnicama koje su "zabranjene" i onda, konkretno pricam o UH danu znala sam da pojedem tepsiju kolaca jer tad smem.
mislim da ako orgaizam trazi slatko uzmemo slatko, ali ne previse
uz rizik da cu zvucati kao klise, ali reci cu sledece: jedes da bi ziveo, ne zivis da bi jeo jedes kad si gladan, ne jedes iz obesti kad si sit jednom nedeljno mozes malo preterati i dati sebi oduska cim se ne misli o hrani kao pretnji "ugijicu se, ugojicu se" nema gojenja, i bez preterivanja i dosta kretanja sve se resava
inace nikad nisam imala probleme sa viskom kila, samo posle porodjaja se nisam osecala lepo sa tih nekoliko kilica viksa, cak me je frustriralo i evo sad kad ni ne mislim hoce li se kile vratiti ili ne sasvimnormalno funkcionisem | |
| | | girlsetsfire Član
Broj poruka : 68 Godina : 38 Zaposlenje : dizajner promo materijala,web dizajner,marketing menadžer...,MAMA hobi : kuvanje Datum upisa : 22.05.2012
| Naslov: Re: UN dijeta Čet Maj 31, 2012 6:22 am | |
| i da : jednom nedeljno sprodvodim vocno-povrtni dan, samo znaci sirovo voce i povrce i sokovi | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: UN dijeta | |
| |
| | | | UN dijeta | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |