Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 65 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 65 Gosta Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Uprzeni kiseli kupus | |
| | Autor | Poruka |
---|
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Uprzeni kiseli kupus Pet Mar 28, 2008 7:49 am | |
| Udinstati na malo ulja i vode glavicu luka i 400g iseckane bukovace (na krupnije komade). Dodati ribanac (oko 1 kg). Ako je jako kiseo, prethodno ga oprati. Prziti kupus dok ne omeksa. Na kraju dodati sitnu crvenu papriku. Opciono, moze se dodati jos neki zacin, npr. beli luk, ali i ovako je super. Soli ne treba, jer je obicno kupus dovoljno slan. | |
| | | Bed Bob U(ne)rednik (former)
Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Uprzeni kiseli kupus Pet Mar 28, 2008 9:09 am | |
| Али, уредниче Бранко-Бране, ако је сланик на асталу, као што је уобичајено у већини домаћинстава, како је људима одолети да јело не досољавају? Нећу ни ја садена да испадне да канда нешта "досољавам", међутим ја ту кухињску со-натијум хлорид додатно не користим (било из сланика, било из неке друге амбалаже), јер је има и превише у многим намирницама (на пр. у хлебу бесквасном/квасном etc.), а поготову у киселом купусу. Људски организам ретко има мањак натријума, јер га сасвим довољно може прибавити и из свеже сирове биљне хране и то у "органском споју", што је боља варијанта.(наравно, ту не мислим на екстремни губитак електролита, приликом неких болести на пр. дијареја/пролив.) Међутим мањак калијума, или неравнотежа калијума и натијума, је скоро правило, па отуда те свакојаке болештине тзв."цивилизацијске" (хипертензија, гихт, артритис, шлог, инфаркт, рак/канцер...)! Него да се врнем самом Твом занимљивом рецепту, (Ти се бар ваљда не дуриш ако се постави неко питање или да неки коментар?) те ми изгледа да након сочињенија тог вегетаријанског прегнућа, ту имаде (х)ране да се "нарани полак Африке"! - мислим кад се саберу сви састојци, испада око кило и по клопе за мањђање, сасвим достатно да се сва чељад и/или гости прописно омрсе, и задрже осмех на лицу свом! | |
| | | zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Uprzeni kiseli kupus Pet Mar 28, 2008 4:20 pm | |
| JA VOLEM DA POSEBNO SKUVAM GOMBOCA (GRIZ+ZACINI+VODA ILI SOJA MLIJEKO) I ONDA IH UMIJESAM I DODATNO UPRZIM SA KUPUSOM TJ DODAM NA KRAJU I SVEGA PAR MINUTA ZAJEDNO SA KUPUSOM DOKRCKAM POSEBNO NJAMI | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Uprzeni kiseli kupus Sub Mar 29, 2008 8:14 am | |
| - Bed Bob ::
- Али, уредниче Бранко-Бране, ако је сланик на асталу, као што је уобичајено у већини домаћинстава, како је људима одолети да јело не досољавају? Нећу ни ја садена да испадне да канда нешта "досољавам", међутим ја ту кухињску со-натијум хлорид додатно не користим (било из сланика, било из неке друге амбалаже), јер је има и превише у многим намирницама (на пр. у хлебу бесквасном/квасном etc.), а поготову у киселом купусу.
Људски организам ретко има мањак натријума, јер га сасвим довољно може прибавити и из свеже сирове биљне хране и то у "органском споју", што је боља варијанта.(наравно, ту не мислим на екстремни губитак електролита, приликом неких болести на пр. дијареја/пролив.) . . .
Naravno da ne valja preterivati sa solju. Znas vec da moji recepti nisu vrh zdrave hrane. Mozda nije zgoreg uvek i napomenuti, dati neku ocenu koliko je neko jelo zdravo, kao sto si ti ucinio sada. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Uprzeni kiseli kupus | |
| |
| | | | Uprzeni kiseli kupus | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |