Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 154 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 154 Gosta Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Sok od koprive | |
| | Autor | Poruka |
---|
anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Sok od koprive Čet Mar 13, 2008 8:59 pm | |
| 30 vrhova mladih kopriva 3 narandze 2 limuna 3l vode limontus(nije nuzno) 700gr secera ili zasladjivaca po zelji(ja sam koristila med) Koprive oprati.U veci sud staviti koprive i agrume(oljustene i nasecene na kriske).Poklopiti,neka odstoji 24h.Rukom dobro izgnjeciti koprive i agrume,procediti,dodati zasladjivac i sipati u flase. Po originalnom receptu,sok se greje dok ne baci jedan kljuc,ali ako se sok brzo popije,nema potrebe.Kako odlucite. Mozda bi sok mogao da se zamrzne-imacemo sok od koprive i to strukturisan | |
| | | Bed Bob U(ne)rednik (former)
Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Sok od koprive Sub Mar 15, 2008 12:04 am | |
| Kopriva i agrumi?-pa hajd u redu, ali zašto pobogu da voće stoji isečeno na kriške celih 24 sahata??? Pa zar se uvek ne preporučuje sveže voće i povrće upravo jer se u dodiru s vazduhom oštećuje i brzo gubi hranljiva svojstva? Da li je logičnije da se u što kraćem vremenskom periodu kopriva i to već oljušteno i isečeno voće što pre sjedine i natoče u flajke, a ne da se kisele ceo dan? A tek još "slobodoumni" predlog da se taj sok još "greje dok ne baci jedan ključ"??? Što se mene tiče bolji su sveži vrhovi koprive u salati sa jabukovim sirćetom i ostalim povrćem uz osnovni obrok, a voće-agrumi sveže očišćeno u posebnom obroku, najbolje izjutra, nakon zdravijeg napitka(biljnog čaja) kao užina! | |
| | | anett site admin
| Naslov: Re: Sok od koprive Sub Mar 15, 2008 6:46 am | |
| Stoji 24 sata da bi sve sto je korisno preslo u vodu.Kao i kod povrtne vode.Ovaj sok je vise koprivina voda nego sok(izbacis zasladjivac i pijes umesto vode). Agrumi su tu zbog boljeg ukusa i mirisa.Ovaj sok pije i moje dete,a inace koprivu nece ni da proba,cak ni kuvanu.Kako god,bolji je izbor od coca-cole Ako koprivu cedis,njen sok je prejak,uzima se na kasicice(jedino da se razredi vodom). Apsolutno se slazem da je najbolje jesti svezu koprivu;ja je takvu i koristim,ali ne moze/nece svako "iz cuga" da navikne na njen ukus.Vecina ne zeli ni da je proba,a tek da je jede sirovu Uverena sam da je cak i kuvana kopriva bolja od spanaca i ostalog povrca koje se sada nudi na pijacama. | |
Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Sok od koprive Sub Mar 15, 2008 12:43 pm | |
| Шта да кажем, био сам неопрезан, написао сам прво Хеленици, а ондак и Бранету садржајне одговоре, али, захваљујући "надугачком" писанију и ревидиранију све се то на "опште весеље" побрисало, јер сам кликно "сенд" и... а нисам у журби све то копирао у Ворду. Ето, пробаћу сад испоновке, премда би требало да "идем ћа", тј, у трговину здравије хране на "Булу"-Булевару краља Александра/негдашњем Булевау револуције кад се још веровало у таке корените преображаје, да прискрбим не(мал)третирано семе луцерке-"алфа-алфа" у "ди гросте крафт" количинама, и остале веги ђаконије... | |
| | | Helena raw expert
Broj poruka : 667 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 12.05.2007
| Naslov: Re: Sok od koprive Sub Mar 15, 2008 12:58 pm | |
| Cim naberem koprive radim ovaj sok | |
| Naslov: Re: Sok od koprive Ned Mar 16, 2008 11:21 am | |
| | |
| | | eni Urednik
Broj poruka : 143 hobi : čitanje, ekološko vrtlarenje Datum upisa : 16.04.2008
| Naslov: Re: Sok od koprive Uto Apr 29, 2008 7:59 am | |
| Radila sam (i sinoć) sok od kopriva, mrkve i jabuka. Ne znam da li su jabuke po onim sličicama kombiniranja hrane dobre u ovome, ali se ne mogu prisiliti popiti sok bez njih (odnosno popijem pa ga onda više ne želim uopće praviti), ili što bi bilo dobro dodati umjesto jabuka, a da kombinacija i dalje bude mirisna? Pozdrav | |
| | | Svetlana novi član
Broj poruka : 56 Datum upisa : 09.05.2007
| Naslov: Re: Sok od koprive Pon Okt 20, 2008 2:25 pm | |
| Kupila sam nedavno novi sokovnik pa sada cedim sve što mi padne napamet - new broom sweeps clean Tako sam i dragocenu koprivu odvojila za eksperiment - od količine za jedan obrok (pa još extra uz grančice) dobila sam nešto malo tečnosti. Liznula sam malo, ukus je bio jak i neprijatan. Medjutim kada sam dodala čist sok od jednog limuna (kombinacija: poslovično gvoždje iz koprive i vitamin C, plus uništavanje bar nešto mikroorganizama u kiseloj sredini) popila sam uživajući. Dakle može i jednostavnije do soka od koprive. Jeste količina mala (možda bi neki mnogo bolji/skuplji sokovnik iscedio nešto više) ali mislim da je to nekako proporcionalno nutritivnoj vrednosti - ni sa "zdravim" ne treba preterivati (napr. možda zbog velike koncentracije oksalne kiseline, ne znam koliko je ima u koprivi jer na Internetu nisam našla tablice za koprivu). Da li znate za neke "safety precaution" u vezi koprive (eng. nettle)? | |
| | | anett site admin
| Naslov: Re: Sok od koprive Pon Okt 20, 2008 6:20 pm | |
| Sa koprivom ne treba preterivati,jer nepovoljno utice na bubrege...ali,i ta informacija je sa neta,valja je proveriti | |
| | | Svetlana novi član
Broj poruka : 56 Datum upisa : 09.05.2007
| Naslov: Re: Sok od koprive Čet Okt 30, 2008 11:07 am | |
| - anett ::
- Sa koprivom ne treba preterivati,jer nepovoljno utice na bubrege...ali,i ta informacija je sa neta,valja je proveriti
Gde ima informacija o nutritivnom sastavu koprive na Internet-u? Nešto sam malo guglala a ne mogu da nadjem tablice za nettle - čini mi se da nije nešto zanimljiva nutricionistima. | |
| | | anett site admin
| Naslov: Re: Sok od koprive Pon Nov 03, 2008 8:26 pm | |
| Zao mi je Svetlana,ali ne secam se vise gde sam to procitala,znam samo da je nas clanak.Javljam ako nadjem | |
| | | Marijanči novi član
Broj poruka : 58 Datum upisa : 22.10.2009
| Naslov: Re: Sok od koprive Ned Okt 25, 2009 4:32 pm | |
| okslana kiselinaima ju i špinat, bitva ... oksalna kiselina se spaja sa kalcijem i neutralizira, zbog toga se dodaje mljeko u špinatal ja mislim da je najbolje sve zmiksat, jer onda se oksalna može spojiti sa kalscijem koji se nalazi u toj biljciproblem je jedino za osobe sa problematičnim bubrezimatoliko znamja ne jedem koprivu, nisam na sigurnu radi njenog obrambenog otrovapotopljena kopriva do 24h u vodi, je recept za prirodni pesticid, tj. toliko dugo joj je aktivan otrov nakon smrti biljke... | |
| | | Lily vege majstor
Broj poruka : 158 Godina : 53 hobi : knjige,fotografisanje prirode Datum upisa : 13.12.2009
| Naslov: Re: Sok od koprive Čet Dec 17, 2009 6:40 pm | |
| sok od koprive
75 vrhova mlade koprive 3.limuntusa 3.limuna 3.kg secera Koprivu oprati,limun isjeci na kolutove i poredati po koprivi. 3 limuntusa i 3 l.vode posuti po koprivi,izmesati i da odstoji 24 h.Povremeno lagano izmjesati.Procjediti i u to dodati 3 kg secera i mutiti dok se secer ne istopi.
Ja po istom receptu pravim i sok od nane. Ima jako lep ukus,osvjezavajuci. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Sok od koprive | |
| |
| | | | Sok od koprive | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |