| Raw sladoledi !!! | |
|
+11Danica Olivera Branko aleksandra vreco Tea rawman anett zelika eni Bed Bob Helena 15 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Raw sladoledi !!! Pet Apr 16, 2010 6:19 pm | |
| ja sebi pravila neki dan supu(raw ) i pogledajte ovih priprema...prvo sam svoje mrkve i brokoli propustila kroz svoj sampion sokovnik i to sa onim blank dodatkom za pravljenje kase pa sam ga tek onda prebacila u blender ne bi li ga napravila do kremaste strukture.....e j.... ga alaj sam se iznervirala...te stvari ne mozes razvodniti previse jer onda gube na kbvalitetu moj blender je apsolutna nula a slazem se rawman.....sve je bilo kvalitetnije prije | |
|
| |
Danica novi član
Broj poruka : 33 Godina : 41 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : sideralni astrolog i student filozofije Datum upisa : 14.05.2010
| Naslov: Re: Raw sladoledi !!! Sub Maj 15, 2010 2:05 pm | |
| da li koristite sirove indijske orahe za ove sladoledske poslastice? ja do sada u Novom Sadu nisam videla da se igde prodaju sirovi, samo pečeni - pa ako neko zna ima li toga u gradu, neka me uputi. | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Raw sladoledi !!! Sub Maj 15, 2010 6:34 pm | |
| Ja koristim sirove indijske orahe, ove što imama kupila sam u Bg u radnji Maslina, ali sam čula da ih u Novom Sadu ima na ribljoj pijaci, a ona mi nekako nije usput kada idem u NS | |
|
| |
Danica novi član
Broj poruka : 33 Godina : 41 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : sideralni astrolog i student filozofije Datum upisa : 14.05.2010
| Naslov: Re: Raw sladoledi !!! Sub Maj 15, 2010 8:41 pm | |
| | |
|
| |
Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Raw sladoledi !!! Pon Maj 17, 2010 6:27 am | |
| Ima ima na Ribljoj sve, apsolutno Sve! | |
|
| |
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Raw sladoledi !!! Uto Maj 18, 2010 12:28 am | |
| ma meni su se malo ti sirovi indijski orasi smrkli jer iako su sirovi opet nisu sirovi tj za one koji nisu upuceni, vecina sirovih indijskih orascica (a pretpostavljam da je tu 100 % njih) se dobija sa nekom vrstom termicke obrade tako da ispadne da i nisu sirovi takodje su mi se bademi ogadili jer ovdje na americkom kontinentu vecina badema (tj za sada nisam nasla ni jednu drugu zemlju porjekla ) je iz kalifornije i po njihovom nebuloznom i kretenskom zakonu (ah ti blago retardirani amerikanci) svi bademi se moraju pustiti u promet tek nakon pasterizacije....pa iako su klasifikovani kao sirovi oni to ipak nisu..... tako mi je nekakva averzija se pojavila protiv orasastog voca jer nikad nisi siguran da li je sirovo ili ne | |
|
| |
Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Raw sladoledi !!! Uto Maj 18, 2010 6:51 am | |
| Pa ko da sam negde čula da se sirovi indijski orah i ne jede..ne znam ovde ima sve sirovo osim pomenutog i vrlo je skupo! | |
|
| |
aleksandra vreco Član
Broj poruka : 72 Godina : 44 Lokacija : Nis Zaposlenje : farmaceutski tehnicar Datum upisa : 08.04.2010
| Naslov: Re: Raw sladoledi !!! Čet Maj 20, 2010 2:01 pm | |
| Postoje bademi uvezeni iz Turske. Iskljucivo njih kupujem , bas iz tog razloga sto su americki ozraceni gama zracima zbog sterilizacije. Ovi turski se teze nalaze. U Nisu sam ih nasla u prodavnici zdrave hrane Proso i u jos jednoj kojoj ne znam ime. | |
|
| |
Abie Boom novi član
Broj poruka : 3 Datum upisa : 29.12.2010
| Naslov: Re: Raw sladoledi !!! Sre Jun 15, 2011 8:21 am | |
| Ja samo moram da kažem da je onaj sladoled od banane PREDIVAN. Sladak je i kremast, a ništa nisam dodavala, koristila sam samo bananu. Obavezno ću isprobati i od drugog voća. | |
|
| |
Sanja Novi Sad novi član
Broj poruka : 11 Datum upisa : 06.06.2011
| Naslov: Re: Raw sladoledi !!! Pet Jun 17, 2011 7:43 am | |
| SIROVI SLADOLED OD VANILE moj omiljeni sirovi sladoled je od zamrznutih banana (2 kom) i 1 kokosa (meso i voda). vanila 1 stapic (izgrebati kasikom sarzaj) ko voli veoma slatko moze dodati meda/agave (ko sta koristi). Ja ne dodajem nista. sve se proradi u blenderu sirove indijske orahe volim i koristim: mleko i sir od indijskog oraha su mi neprikosnoveni. ni jedan drugi siric, a posebno biljno mleko, mi nisu ni prineti ovom ukusu. njami. No sve je to stvar ukusa i izbora | |
|
| |
Naturela novi član
Broj poruka : 14 Godina : 48 Lokacija : Subotica Zaposlenje : nezaposlena/prezaposlena Datum upisa : 02.06.2012
| Naslov: Re: Raw sladoledi !!! Pet Jul 06, 2012 8:57 am | |
| SLADOLED OD LIMUNA Opet nam stigose nepodnosljivo vreli dani. Prijaju mi osvezavajuci obroci,pa cesto konzumiram ovaj sladoled. banane/smrznute limun kikiriki/sirov Kikiriki potopti preko noci,ocediti i oprati.Staviti u blender i dodati vode da prekrije.Miksati,a po potrebi dodati jos malo vode.Procediti i koristiti gusto mleko koje se dobije. U mleko dodati banane, narendati koru od limuna i nacediti soka po ukusu.Sve dobro izmiksati. Dobijen sladoled je izuzetno ukusan i osvezavajuci. pulpa od kikirikija se moze iskoristiti za neki namaz/dip. | |
|
| |
Dani Član
Broj poruka : 123 Lokacija : kroz prozor gledam Kozaru Zaposlenje : Čudni su životni putevi,veoma čudni. hobi : Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: Raw sladoledi !!! Pon Jul 09, 2012 6:00 pm | |
| Ja sam se navukla na sladoled od banane i breskve,ponekad dodam malo meda. Malo lijena za prati bleder pa izgnječim kašikom za pire krompir i u zamrzivač. njam | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Raw sladoledi !!! | |
| |
|
| |
| Raw sladoledi !!! | |
|