Zdrava ishrana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vegetarijanski i veganski recepti - zdravlje na vašem tanjiru!

PrijemPristupiRegistruj sePortalliLatest imagesGalerijaTraži
Zadnje teme
» Sokovnici
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5

» moj kuvar
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan

» kolaci od soje
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan

» Soja poreklo priprema i jos po nesto
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimePon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan

» kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimePet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka

» Sojino mleko
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimePet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan

» Novi clan
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing

» Veganski omlet
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimePet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa

» Vitamix blender
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimePet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa

» Imate li savet?
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman

» Totalna terapija Rudolfa Brojsa
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir

» Šta raditi kada su ukućani mesožderi?
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia

» ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOM
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimePet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile

» Musaka od spanaca i pirinca
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimePet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile

» potrbni saveti novajliji....
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimePet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol

» Tofu - uradi sam
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan

» Koliko nas je na Facebook-u?
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimePon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama

» Biljna mleka u aparatu
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko

» 80/10/10 Diet
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko

» Lijek za rak ?
Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimePet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381

Ključne reči
proso puding šargarepa recepti majonez maslacka indijskih vegetarijanci free keks kafa sirove sirova kopriva kakao avokado namaz jogurt tofu sladoled vegane piramida Knjige oraha sremusa tikvice
Pristupi
Korisničko ime:
Šifra:
Pristupi automatski pri svakoj poseti: 
:: Zaboravio sam šifru
Ko je trenutno na forumu
Imamo 192 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 192 Gosta

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm
Čajevi za

Sta ste danas rucali ?

Ići dole 
+41
samanera
belleamie
Patka
Jassmina
Vasilika
mnkar
sinisa
rawman
Drama
ANČICA
rain021
milicacica1
Tea
eni
aleksandra vreco
gordanak
pomidora
Dani
Lily
dmitras
brokolica
TARA
NovemberBlut
nikki
veegun
ilovegreen
draganvla
mama3
zelika
mimihu
Magrat Garlik
Bed Bob
marijana021
hana-banana
Helena
Bambina
anett
zanahoria
Olivera
Ružica Cvetić
Branko
45 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 17, 18, 19  Sledeći
AutorPoruka
samanera
novi član
novi član

Broj poruka : 8
Datum upisa : 20.05.2009

Sta ste danas rucali ? - Page 18 Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeNed Okt 02, 2011 8:22 am

danasnji rucak (koji je u stvari moj uobicajeni rucak vec vise od dve godine, sa varijacijama u zavisnosti od trenutnog povrca na pijaci):

- prvo: salata od paradajza i krestavca, preliveno maslinovim uljem,
- drugo: salata od rendanog slatkog kupusa, cvekle, sargarepe karfiola i iseckane blitve, preliveno maslinovim uljem,
- trece: salata-namaz u kojoj se miksaju sledeci sastojci: klice, sveza paprika, malo praziluka, malo belog luka, dve kafene kasicice mlevenog susama, lana i suncokreta /susam, lan i suncokret ranije sameljem, pomesam i drzim u tegli u frizideru/, jedna kasicica zacina od domacih biljcica /samlevana nana, majcina dusica, bosiljak, majoran, origano, pomesano i drzim u tegli u frizideru/, jedna kafena kasicic mlevenog korijandera, kurkume, indijskog kima /djira/ i djumbira, /pomesano ranije i drzim u tegli u frizideru/.

jos da dodam - vecera i dorucak sezonsko voce / zimi vise susenog voca, banana i orasastih plodova/

prijatno vam bilo bounce
Nazad na vrh Ići dole
belleamie
novi član
novi član
belleamie

Broj poruka : 42
Godina : 37
Datum upisa : 06.08.2011

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeNed Okt 02, 2011 12:43 pm

rendani kupus sa prelivom od maslinovog ulja, malo limunovog soka, slatkog senfa (moze i obicni), meda i susama Smile

njam njam
Nazad na vrh Ići dole
belleamie
novi član
novi član
belleamie

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeČet Okt 06, 2011 1:56 pm

dinja i sir Smile
Nazad na vrh Ići dole
Branko
Urednik
Urednik
Branko

Broj poruka : 1735
Godina : 62
Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine
Datum upisa : 21.10.2007

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimePet Okt 07, 2011 5:38 am

Neobicno

Stvarno se ta dinja sa mnogocim slaze...
Nazad na vrh Ići dole
Branko
Urednik
Urednik
Branko

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSre Okt 19, 2011 4:44 pm

Corba od praziluka, bundeve, sargarepe, pastrnaka, paprike, krompira. Persunov list i pavlaka na kraju. emotions

Pecurke i pekarski krompir (uvaljan u kukuruzni griz)

Mesana salata (praziluk, krastavci, beli luk, sve spojeno pavlakom).
Nazad na vrh Ići dole
belleamie
novi član
novi član
belleamie

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSub Nov 05, 2011 12:24 pm

Samo salata Smile

Rendani kupus, rendana sargarepa, rendani celer, paradajz, paprika i tahini Smile bez ulja, bez soli i super je Smile
Nazad na vrh Ići dole
belleamie
novi član
novi član
belleamie

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSub Nov 05, 2011 12:30 pm

Branko, sada sam videla da si rekao da je neobicna kombinacija dinja i sir Smile

Odlicna je, malo patim jer vise nema dinja... Par puta su mi dolazili gosti, iznenada, i ja naseckam dinju i sir (onaj sa rupicama, sto jedu misevi u crtacima...ne znam kako se zove...Smile) i svi se oduseve
Nazad na vrh Ići dole
Branko
Urednik
Urednik
Branko

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeNed Nov 13, 2011 11:06 am

Evo jedan nezdravi rucak Smile Kad nista ne spremim ranije, pa ono nabrzaka - brza hrana...

Sta ste danas rucali ? - Page 18 8w9hll

Jaje, pomfrit, paradajs, crni luk, kupus iz tursije ...

Nazad na vrh Ići dole
belleamie
novi član
novi član
belleamie

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSre Nov 23, 2011 2:52 pm

Valdorf salata Smile
Nazad na vrh Ići dole
Branko
Urednik
Urednik
Branko

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSub Dec 03, 2011 11:03 pm

Danas sam pravio "jaku" musaku, tako da su i ukucani mesozderi mogli bez problema da se najedu.
U tepsiju se naredja sloj barenog krompira, barena jaja, sir, bilo je tu i malo kajmaka da se zamasti... Opet krompir pa preliv od pavlake i mleka sa malo brasna i kad je porumenelo sve odgore jos narendano malo tvrdog sira. Naravno soli bibera... Mislim, posle ovog obroka treba proveriti holesterol u krvi Smile
Zahvaljujuci kiselom kupusu, sve je lako klizilo u stomak ...
Nazad na vrh Ići dole
Patka
novi član
novi član

Broj poruka : 15
Datum upisa : 12.08.2011

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimePet Dec 09, 2011 1:42 pm

Juče sam za ručak pravila pohovane tikvice (zasijalo sunce a meni se prijelo nešto letnje), brokoli i kus kus.
Brokoli sam skuvala na pari i posle ga poslula seckanim belim lukom, polila maslinovim uljem i poslolila. Tikvice sam pohoval aklasično (iako obično preskačem prezlu) ali sam dodala "rimsku" mešavinu začina koja mu je dala mhhhmmm preteranu aromu.
Kusk kus zbog gore navedenih začina i soli nisam uopšte začinjavala. Odlično se složio sa društvom u tanjiru.
Falila je salata, ali sam toliko bila gladna da me je mrzelo da ustanem i posegnem za nekom od zimnica.

Nazad na vrh Ići dole
Branko
Urednik
Urednik
Branko

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimePon Jan 02, 2012 3:41 pm

Sigla i ta Nova godina... Nista posebno, jel ? Smile

Kad smo kod kuvanja, nova je docekana uz pice. Nismo pravili svecanu veceru, ovo nam je bilo najprakticnije - podloga pa redja odgore ko sta hoce i u rernu.
Prvi januar je bilo kuvanja. Paprikas od komadica soje i pecuraka, mesano. Potrefio sam ljutinu, bio je bas - bas ukusno...
Danas isto nesto fino... Naslo se u zamrzivacu pecenih paprika, pa sam ih nafilovao sa sirom i ispohovao. Prilog krompir paprikas, salate...Mmmm.

Sta je kod vas ovih dana na meniju ?
Nazad na vrh Ići dole
Branko
Urednik
Urednik
Branko

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSub Jan 28, 2012 10:52 am

Pohovani karfiol, varivo od graska s krompirom i sargarepom...
Nazad na vrh Ići dole
The Darkest Star
Član
Član
The Darkest Star

Broj poruka : 123
Datum upisa : 03.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSub Jan 28, 2012 2:14 pm

Integralni pirinač sa povrćem. Na tome bih mogla živeti. Smile
Nazad na vrh Ići dole
The Darkest Star
Član
Član
The Darkest Star

Broj poruka : 123
Datum upisa : 03.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSub Jan 28, 2012 3:18 pm

A tu je i paštetica od patlidžana, juče sam je pravila, ima i za danas, za večeru. Smile
Nazad na vrh Ići dole
Olivera
Sprout
Sprout
Olivera

Broj poruka : 1162
Godina : 57
Datum upisa : 31.12.2006

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSub Feb 11, 2012 4:34 pm

kao povratnik na sirovo već neko vreme pale spremila sam sledeću kombinaciju :crveni kupus nasečen, rezanci od kelja, praziluk, beli luk, šampinjoni, arame alge prethodno namočene u vodi, golica. preliv maslinovo ulje i shoyu. Dodatak malo sira od suncokreta
Nazad na vrh Ići dole
http://www.sirovahrana.rs
Bed Bob
U(ne)rednik (former)
U(ne)rednik (former)
Bed Bob

Broj poruka : 747
Zaposlenje : ForUMaš
hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica
Datum upisa : 10.10.2007

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeNed Feb 19, 2012 9:48 pm

Evo rođendanskog bedbobijanskog krakanluka: integralni pirinač u koji je naknadno dodata jedna supena kašika extra devičanskog malsinovog ulja, posut sirovim samlevenim semenkama susama, suncokreta i lana, mlevenom ljutom paprikom i začinima: suvi mrvljeni bosiljak, origano, majkina dušica, grančice ruzmarina, malo mlevenog đumbira & crnog bibera... hot, very hot! I naravno sveža salata: rotkve strugane s limunovim sokom, i malo začina, malo crnog luka i par čenova belog i suva ljuta paprika! Odmah je kapsaicin proradio, te sam se podmladio i prodisao preko ožarenog jezika, dok je tastatura likovala, s obzirom da je imala ''pola sata ''voljno!
Image Upload
Image Upload
Nazad na vrh Ići dole
Branko
Urednik
Urednik
Branko

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSub Mar 17, 2012 11:06 am

Danas malo jaci dorucak...

Moce (hleb u jajima), premazan mileramom i odgore naseckane mlade rotkvice...

Holesterola kolko hoces Smile
Nazad na vrh Ići dole
Bed Bob
U(ne)rednik (former)
U(ne)rednik (former)
Bed Bob

Broj poruka : 747
Zaposlenje : ForUMaš
hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica
Datum upisa : 10.10.2007

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeUto Mar 20, 2012 11:05 am

Бране, је л' то било у збиља сировој (RAW) варијанти како у поруци пише, или си (и)пак hot-зејтином у тигању мал(к)о холестеролу из непрепеличјих јаја, додао гаса, чисто 'нако док ''ензимска свест'', премазана милерамом, не стаса!? Very Happy Basketball Laughing nono vegi
Nazad na vrh Ići dole
Branko
Urednik
Urednik
Branko

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSre Mar 21, 2012 7:10 am

Pa... rotkvice su bile sirove - od mene dosta Smile
Nazad na vrh Ići dole
Branko
Urednik
Urednik
Branko

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimePon Apr 30, 2012 10:28 pm

Pirinac preliven sosom od mirodjije emotions , pohovane tikvice i pomfrit. Uz to zelena salata, mladi luk, rotkvice...

Sta ste danas rucali ? - Page 18 V4v387

Nazad na vrh Ići dole
Noodle
novi član
novi član
Noodle

Broj poruka : 4
Godina : 32
Zaposlenje : studentkinja
Datum upisa : 03.05.2012

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeČet Maj 03, 2012 9:02 pm

U malo posoljenoj vodi sam kuvala pasulj i dva krompira nekih 40 min, zatim sam odlila vodu, krompir izvadila na tanjir i izgnjecila ga (ma da se on i sam raspadne). Vratila krompir u pasulj i preko jos dva sitno iseckana paradajza, jedan cen belog luka, jedan mladi luk, persun, malo korijandera, bibera i maslinovog ulja. Sve sam zajedno izmesala i ubacila u rernu na 200 stepeni, 15 min Arrow i evo ga prebranac. A uz to naravno sveza salata: paradajz, krastavac, rotkvice, mladi luk i rukola Smile
Nazad na vrh Ići dole
girlsetsfire
Član
Član
girlsetsfire

Broj poruka : 68
Godina : 38
Zaposlenje : dizajner promo materijala,web dizajner,marketing menadžer...,MAMA
hobi : kuvanje
Datum upisa : 22.05.2012

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSub Maj 26, 2012 12:17 pm

isprobala sam palmino ulje i prezadovoljna sam!!! pekla sam tikvice, namazala ajvarom, napravila salatu od paprike i paradajza, zacinila malo ruzmarinom, a uz to sam grickala neki "japanski mix" uz malo kikirikijafenomenalno!.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.vegetarijana-plus.com
girlsetsfire
Član
Član
girlsetsfire

Broj poruka : 68
Godina : 38
Zaposlenje : dizajner promo materijala,web dizajner,marketing menadžer...,MAMA
hobi : kuvanje
Datum upisa : 22.05.2012

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSub Maj 26, 2012 12:18 pm

ima li neki nacin za pohovanje koji ne podrazumeva koriscenje jaja? ja obicno samo uvaljam u brasno.. ima li neka ideja?
Nazad na vrh Ići dole
http://www.vegetarijana-plus.com
Branko
Urednik
Urednik
Branko

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitimeSub Maj 26, 2012 3:16 pm

Cuo sam ali nisam isprobao (ja koristim jaja u ishrani ) za pohovanje s pivom. Solja piva, solja brasna, malo soli i kasika dve secera. Umutiti mikserom.
Ako isprobas javi. Smile
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Sta ste danas rucali ?   Sta ste danas rucali ? - Page 18 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Sta ste danas rucali ?
Nazad na vrh 
Strana 18 od 19Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 17, 18, 19  Sledeći
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Zdrava ishrana :: Razno :: Ćaskanje-
Skoči na: