Naslov: Sta je vas omiljeni hobi? Uto Nov 06, 2007 8:06 pm
Evo otvaram ovu temu sa zeljom da se malo vise upoznamo odnosno pored veg ishrane i svojih najblizih siguran sam da volimo jos nesto da radimo. Evo ja volim cvece i uzivam u gajenju lepih biljaka, naravno bez dobrih zacina nema dobre klope a jos kad su svezi pa ako mogu jos i u saksije eto zabave cele godine:D .
Lily vege majstor
Broj poruka : 158 Godina : 53 hobi : knjige,fotografisanje prirode Datum upisa : 13.12.2009
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Sub Jun 12, 2010 8:06 pm
Ja takodje cvijece volim da gajim..volim i povrce da gajim..onako bas domace da bude bez vestackih djubriva i u tome uzivam(posebno kada ubiram plodove)..ali najomiljeniji hobi mi je slikarstvo onako cisto za svoju dusu.
sinisa vegan vegan
Broj poruka : 237 Godina : 66 Lokacija : Beograd Zaposlenje : IT hobi : cveće i sve vezano za biljke Datum upisa : 24.07.2008
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Sub Jun 12, 2010 10:35 pm
Uskoro pripremam iznenađenje. Da vidite šta se sve može uzgajati na malenom balkonu. Posadio sam paradjz, krastavac i naravno uvek obavezne papričice. Dobio sam iz Meksika seme najljuće papričice na svetu. Tokom sledeće nedelje treba da mi stigne beli krastavac i okrugle tikvice. Gde će sve to da stane nemam pojma ali pravim police žardinjere "kradem" svaki santimetar prostora da sve postavim. Najvažnije od svega da su biljke arhaične nisu hibridi i nisu GMO.
rain021 vege majstor
Broj poruka : 452 Godina : 67 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 01.05.2010
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Sub Jun 12, 2010 10:39 pm
Hmmm, mene je svasta interesovalo i svasta mi je neko vreme bilo hobi. Cveće sam uvek imala na balkonu, nista specijalno, koliko je bilo mesta, ali sam uzivala u tome, imam ga i danas, trenutno i tek izniklo zacinsko bilje. Citanje oduvek, volim film, volim da sijem, volim da fotografisem, onako amaterski, sve sto mi se ucini zanimljivim. Nekad sam pravila svece od parafina. Naravno nakit od glinamola, isto davno i jos mnogo toga
dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Ned Jun 13, 2010 8:00 am
Glina, grnčarija, unikatan nakit, crtež. Fotografije (makro) insekata i bilja.
Lily vege majstor
Broj poruka : 158 Godina : 53 hobi : knjige,fotografisanje prirode Datum upisa : 13.12.2009
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Ned Jun 13, 2010 9:37 pm
Lily ::
Ja takodje cvijece volim da gajim..volim i povrce da gajim..onako bas domace da bude bez vestackih djubriva i u tome uzivam(posebno kada ubiram plodove)..ali najomiljeniji hobi mi je slikarstvo onako cisto za svoju dusu.
Moram da se nadovezem na ovo gore,zaboravih i ja knjige spomenuti.Svako vece citam knjige,i to mi je nesto sto me bas odmara.Andrica obozavam,i u zadnje vreme sam se posvetila orhidejama.Tako su lijepe,neobicne i pravo je uzivanje kada gledate kako cvijetaju.Imam ih 6 komada.(za sada,a bice ih jos).Slikacu ih pa cu vam pokazati.
ANČICA vege majstor
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Ned Jun 13, 2010 9:59 pm
obožavam čitati...najdraži pisac mi je meša selimović, najdraža knjiga svih vremena ,mi je 100 godina samoće i ja sma radila nakit od glnamola prije.... sad me jako zanima ljekovito bilje i postaje mi hobi travarstvo.. volim glazbu, sviram afrički bubanj...puno molim Boga i volim religije i duhovnost, u zadnje vrijeme učim medicinu, posebno anatomiju i fizilogiju, mozak, živci,....
dmitras the Expert
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Ned Jun 13, 2010 10:42 pm
Ančice, bilje i mene veoma zanima, ali kod nas ima toliko sličnih biljaka, da bez pomoći stručnjaka u početku ne bih smela da berem i primenjujem pojedine vrste... Da li te neko iskusan upućuje?
ANČICA vege majstor
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Pon Jun 14, 2010 1:58 pm
nemam nikog iskusnog blizu, imam nekoliko knj, čitam ih, itd
ali imam forum o bilju i to je super stvar jer ima par ljudi iskusnih i oni su mi jako važni......s njima ne mogu ostati na nivou predškolca.....jako sam za njih zahvalna.... evo ti link: http://www.cvijet.info/forum/forum_topics.asp?FID=15
dmitras the Expert
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Pon Jun 14, 2010 4:12 pm
Hvala ti, draga!
ANČICA vege majstor
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Pon Jun 14, 2010 4:28 pm
a moja zasad neostvarena želja je rad s glinom..ajde vi koji se njom bavite recite malo više, odakle s enjom bavite, gdje pečete radove i što radite, tko vas je naučio, gdje glinu zbavljate... pokažite svoje radove itd....da li itko na forumu radi nakit od one nove mase za modeliranje neznamsadkakosezove...ali znate na što mislim, ona masa u bojama koja se peče, a nije baš ni jeftina...
dmitras the Expert
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Pon Jun 14, 2010 5:34 pm
Misliš na fimo masu, verovatno, ili beolin... Evo, imas ponesto o tome ovde: http://www.samsvojmajstor.com/Forums/viewforum/f=38.html
Mene je nešto priučio jedan stari grnčar, ali mu nekako nije imponovalo što sam žensko (čini mi se), pa me je zabatalio. Kod njega sam i pekla svoj nakit, jer je njima (keramičarima, grnčarima) to jednostavno i ništa ih ne košta: samo ubace sitne predmete u neki ćup ili vazu, i ispeku sa time. Drugi koji je hteo da me obučava se nije dopao meni, to jest, nije mi se dopao njegov rad, pa sam sama osustala: suviše debeli zidovi koji pucaju pri pečenju, suviše teški komadi... Nešto gline sam uzimala od njega, imao je neku belu, potpuno belu, prekrasnu, tako se lepo oblikovala, a sada kupujem italijansku, samosušeću, ali to su male količine, baš za nakit. Ako bi vajala, raspitaj se za neko nalazište gline u bližoj okolini.
Nešto od mojih radova možeš da vidiš i na linku dole.
Slobodno me pitaj što god išteš - ako znam, odgovoriću ti sa zadovoljstvom.
rain021 vege majstor
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Pon Jun 14, 2010 7:51 pm
Moram da pohvalim ANČICU, africki bubanj ? Svaka cast, bas si svestrana dmitras, odusevljena sam ovim radovima koje sam videla, ne znam da li je sve tvoje, ali je SOOOPER Davno sam pozelela da se bavim grncarenjem, jos kad sam na TV-i videla onaj tocak i kako se rukom lako oblikuje posuda, ali nikad nisam bila u prilici i da to isprobam. Poz obema i samo nastavite
dmitras the Expert
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Uto Jun 15, 2010 7:55 am
Hvala, rain. Moji su, ali mali deo onoga što sam uradila. Mrzi me da stavljam fotke... Što se točka tiče, to je jedan način da se radi grnčarija. Može i da se nadogradjuje rukom, parčićima, mislim da tako rade u Zlakusi, a može i da se oblikuje od dugačke glinene 'gliste' (tako su radili američki Indijanci). Za te načine znam, a verovatno ih ima još. Da, naravno, tu je uvek i kalup. Teško? Hmmm... Pa, nije jednostavno, ali je istovremeno i lako, ne znam kako bih opisala doživljaj, osim kao - sreću! Nisam mnogo radila na točku, ali sam njime potpuno opčinjena.
Ovo je neverovatno brzo za moje pojmove, pogledajte i uživajte:
ANČICA vege majstor
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Uto Jun 15, 2010 9:41 am
i ja sam opčinjena točkom....ja bih da sam rođena negdje u obitelji lončara i da stalno vrtim taj točak, te pijem izvorsku vodu iz svojih vrčeva, a u jednoj sobici sušim bilje, radim meleme i pomažem ljudima..to bi bio idealan, siromašan, čisti i jednostavni život..i da nemamo cipele, nego klompe drvene.....i žlice drvene...a da nam je kuća od zemlje i slame, i da miriše po lovoriki iz škrinja....a oko kuće vrt, a kuća u zabiti nekoj brdskoj, bez struje, al da imamo izvor vode.....a prvi susjed bi mi mogao biti netko tko uzgaja ovce, a drugi netko tko tka, a treći netko tko plete košare...a četvrti bi bilo dobro d mi bude svećenik, tu blizu crkva i groblje... i šta mi treba više.... i onda vi lipo navratite i j vas primim a vi kažete da je to-to i da ste našli svoje idealno mjesto a život...
rain021 vege majstor
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Uto Jun 15, 2010 4:18 pm
dmitras, steta ako ne postavis fotke, da gledamo jos nesto lepo ( nemoj da se stidis )!!! Hvala ti do neba sto opet gledam taj ČAROBNI tocak, opet ocima nekadasnjeg deteta i otvorenih usta u cudu, samo jedan dodir prsta i oblik se menja, divno
ANČICE, da li sam se ja to ušunjala u tvoj san ili ti u moj ? Kadgod se budem osećala onako nekako bez veze, uskočiću u njega
rain021 vege majstor
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Sre Jun 16, 2010 7:39 pm
Dakle dmitras, danas sam konacno pregledala sve tvoje radove, izuzetno ! Marija Kalas samo sto nije zapevala, odlicno, prepoznala je o'ma. Licno, najvise mi se svidja Green vase i Jar1 mozda zato sto je keramika, a to nikad nisam probala, svidja mi se i ogrlica sa kanapom- superiska, takav nakit volim
dmitras the Expert
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Čet Jun 17, 2010 6:36 am
Hvala, rain... Evo, obećavam, posle petka ću se potruditi da postavim fotke. Znaš, i ja sam nešto potištena.
Ančice, sestro! Sve to, a crkvica može, a i ne mora: priroda je moj hram! I, obavezno jedna zmija ispod mog kućnog praga... I konj, za da stignem gde namerim, i da ga volim, i mazim i pazim...
rain021 vege majstor
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Čet Jun 17, 2010 3:35 pm
Hehe dmitras valjda je sad sve kompletirano, ja bih crnog konja , ne verujem u one bele s princevima , a sto se zmije tice, prihvaceno s moje strane, naime, postale su mi bliske, moja necaka ih obozava, kao i iguane itd. Ona zeli da postane herpatolog, pa... na mladjima svet ostaje, a od njih se i stosta moze nauciti
onna-no-hito novi član
Broj poruka : 6 Godina : 52 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.06.2010
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Sub Jun 19, 2010 10:40 pm
Trenutno sam zaludena pa pravim nakit od perli,fima,hladnog porcelana.Mrzi me da stavljam slike pa ako bas neko zeli da vidi sta radim moze da vidi moje radove ovde http://fancycraft.ning.com/profile/MajaNekic
rain021 vege majstor
Naslov: Re: Sta je vas omiljeni hobi? Ned Jun 20, 2010 5:38 pm
Pa ovde sve vrvi od umetnika , svidja mi se to sto radis onna-no-hito, pregledala sam sve sto je moglo da se vidi bez regovanja, ima vrlo zanimljivih stvari ( i staklo i karton i salvete i sve ostalo... )