| Krekeri od psenice | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Krekeri od psenice Pet Jun 22, 2007 9:19 pm | |
| Coveku kad je vrucina svasta pada na pamet:scratch: ...pocne da me proganja neki recept...prijeli mi se krekeri na 33C...uzas ...ovo je trebalo da bude sirova varijanta ali.... 1 solju psenice skuvati(posto moj secko nije hteo da polomi zrna psenice kako pise u receptu i posle 5 neuspelih pokusaja....ja je skuvam..rekoh vam resih da napravim te krekere po svaku cenu) 1 solja crnog graham brasna 3 pune kasike sirovog susama 3 pune kasike semena lana 2 kasike kima 1 kasicica morske soli narendana kora narandze malo vode Skuvati psenicu:banghead: kad se prohladi usitniti je u "secku" dodati brasno i malo vode da testo bude lepljivo ...potom dodati sve ostale sastojke ..malo promesite...razvucite po plehu da bude negde 0.5cm debljine....vlaznim nozem odredite velicinu vasih krekera i na 250c nekih 15-20 min u.....i posle jogurt i uzivajte! evo kako izgleda sto tanje to bolje.... p.s mozda je bolje da se postavi folija na pleh pa onda rzavuci testo...i da obavezo vaditi krekere dok su jos vruci inace kasnije necete moci:tuptup: zvuci komplikovano ali je ukusno:) | |
|
| |
zanahoria Urednik
| Naslov: Re: Krekeri od psenice Pet Jun 22, 2007 9:33 pm | |
| E da i na kraju to izgleda ovako... | |
|
| |
marijana021 Urednik
Broj poruka : 212 Godina : 43 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Master zastite zivotne sredine hobi : sport, priroda Datum upisa : 29.09.2007
| Naslov: Re: Krekeri od psenice Sub Dec 15, 2007 5:08 pm | |
| | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Krekeri od psenice Pon Dec 17, 2007 7:53 pm | |
| Pomoc ! Hitno ! Poceo sam da pravim ovaj kolac i sad ne znam da li kim ide u zrnu ili mleveni ? | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Krekeri od psenice Pon Dec 17, 2007 10:33 pm | |
| Nista od pomoci. Krekeri su gotovi. Stavio sam kim u zrnu. Imam zamerku na krekere. Za moj ukus previse kima. Dominira u ukusu. Jel' jos neko probao ? | |
|
| |
hana-banana Član
Broj poruka : 81 Godina : 48 Lokacija : Toronto Datum upisa : 14.11.2007
| Naslov: Re: Krekeri od psenice Pet Dec 21, 2007 4:52 pm | |
| Branko, Ja cu gledati da ih napravim preko vikenda. Javljam rezultate... | |
|
| |
zanahoria Urednik
| Naslov: Re: Krekeri od psenice Sub Dec 22, 2007 12:37 am | |
| Mozda dominira ukus kima...to je ono sto se meni dopada u tim stvarima za grickanje....ko ne voli neka izbaci...nece se bitno promeniti nishta ....ipak su to samo dodaci..ja iz nekih recepata izbacim zacine koje ne volim..osim ako nesto nije bas vecinski sastojak recepta... p.s Branko kakva je bila konzistencija...jesu bili previshe gumeni....meni su jednom ispali ok a jednom...guma...? pozdrav! | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Krekeri od psenice Sub Dec 22, 2007 6:46 am | |
| Da, bili su vise gumenasti, nisu bili krhi, lomljivi... I bili su LJUTI od kima :face: Znaci nije greska, ti stavis dve KASIKE, ne kasikice kima i tako ti odgovara ? | |
|
| |
zanahoria Urednik
| Naslov: Re: Krekeri od psenice Sub Dec 22, 2007 12:49 pm | |
| Verovatno je greska...kasike stvarno mogu da budu previshe...mada meni nikad dosta kima....prepravicu u kasicice....a to sto povremenu budu malko gumenasti ..hm ne znam sta je u pitanju....iskopacemo jos neke bolje krekere....a do daljenjeg pozdrav za krekeroljubce:wave: | |
|
| |
hana-banana Član
Broj poruka : 81 Godina : 48 Lokacija : Toronto Datum upisa : 14.11.2007
| Naslov: Re: Krekeri od psenice Sre Dec 26, 2007 3:56 pm | |
| Eh, napravih i ja konacno moju verziju ovih krekera . Pravila sam pola mjere i nuzdom izmjenila neke sastojke tako da je recept izgledao ovako: 1/2 solje sirove gersle (pearl barley - ako nije dobar prevod, rukovodite se engleskim nazivom ) potopiti preko noci i skuvati. 1/2 solje psenicnog brasna malo vode 1/2 kasicice soli 1 1/2 kasika susama 1 1/2 kasika sjemena lana 1 skromna kasicica kima rendana kora 1 narandze (ne bas citava) Krekeri su ispali super! Pri sredini, gdje su bili malo deblji su mekani (ali nisu gumeni), a pri kraju su tvrdji i hrskavi. Mozda je odgovor u tome - malo ih vise tanjiti?! Kima je bilo SASVIM dovoljno da se osjeti a da ne zasjeti sve ostale sastojke. Mislim da gorcina dolazi od narandzine kore, pa bi mozda valjalo to smanjiti ako su krekeri pregorki. Da, ja sam vec izravnjano tijesto posula sa malo sirovih susamovih sjemenki - odlicna kombinacija! Hvala na ideji! | |
|
| |
zanahoria Urednik
| Naslov: Re: Krekeri od psenice Sre Dec 26, 2007 11:33 pm | |
| E, super Hana za ovu modifikaciju recepta....super je sto se ovako dopunjujemo i snalazimo....raduje me da sam bar mogla da dam neku polaznu ideju... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Krekeri od psenice | |
| |
|
| |
| Krekeri od psenice | |
|