| 'green smoothie' | |
|
+13zanahoria minimi Merenwen mama3 mimihu anett Branko Helena zelika Bojana-boldrik Bambina Olivera melona 17 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
mimihu the Expert
Broj poruka : 300 Godina : 47 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 11.01.2008
| Naslov: Re: 'green smoothie' Pet Feb 22, 2008 9:59 pm | |
| Helena, kelj nikada nisam probala u soku. Moram sutra da kupim kada budem isla na pijacu. A da li se kelj oseca jako kada se smucka? | |
|
| |
Helena raw expert
Broj poruka : 667 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 12.05.2007
| Naslov: Re: 'green smoothie' Pet Feb 22, 2008 10:05 pm | |
| Mimihu jednom kad se navuces na Green smoothie nema ti spasa Kelj ces malo teze zblendati do kreme za razliku recimo od blitve ili spinata ili ostalog lisca s povrca jer je naprosto takav,znaci malo dulje blendaj i to je sve. Sto se tice okusa niti u jednom od ovih smoothieja okus povrca se ne osjeti ali nimalo ! Stavi puno voca,i za pocetak cisto malo zelenila pa probaj. S vremenom povecavaj kolicinu zelenila,ionako ce ti poceti i pasati tako.Ali voca uvijek stavi vise. Kruska je super za sladji okus,datulje isto. A koji god mix napravis ako ne bude valjao jedna banana uvijek lako spasi stvar Zelenilo vise da boju nego okus i pohvali nam se kako je ispalo ! | |
|
| |
mimihu the Expert
| Naslov: Re: 'green smoothie' Pon Mar 10, 2008 2:04 pm | |
| Helena, bila si u pravu. Ja i moja porodica postali smo ovisnici.... Taman sam pocela da citam o tome sta mutite a ono komp crkne. Htela sam da se ubijem. Imam nemi mali blender idealan je jer tako smucka da ne treba vode. Banana kivi celer - extra Pomorandza banana peršun celer kivi za sada samo to. E sada kada je komp proradio idemo redom sve da isprobamo. Kelj sam probala i totalno je ok. Sada ga cedim i u sokove. Ne oseca se kao sto sam mislila. | |
|
| |
mimihu the Expert
| Naslov: Re: 'green smoothie' Pon Mar 17, 2008 10:24 am | |
| Danas sam pravila nesto novo:
2 jabuke dajkon isecen na kockice lisce celera spanac
mmmmm....odlicno | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: 'green smoothie' Pet Apr 04, 2008 9:21 pm | |
| Vitamin C content in Miner’s Lettuce varies from 120 to 860 mg per 100 g fresh weight!!!!!!!!!
recept: 6-8 Medjool Dates 4-5 cups Miner’s Lettuce 2 cups water Yields: 1 quart of smoothie |
|
| |
anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: 'green smoothie' Ned Maj 11, 2008 11:25 am | |
| Jagode su sazrele,pa svakodnevno miksam po dve banane i dve sake jagoda,sa casom vode...dobijem dve case napitka...prvu ispijem bez zelenisa,a u drugu dodam zelenu salatu ili blitvu | |
|
| |
mimihu the Expert
| Naslov: Re: 'green smoothie' Pon Maj 12, 2008 6:53 am | |
| Ja sam upravo smuckala kivi , jabuku i brokoli. | |
|
| |
mama3 Član
Broj poruka : 89 Godina : 56 Lokacija : beograd Datum upisa : 19.05.2007
| Naslov: Re: 'green smoothie' Uto Maj 13, 2008 12:34 pm | |
| o,pa i meni se dopala varijanta banana-jagode-blitva danas sam probala zelenu salatu umesto blitve i malo se vise oseca zelenis..ali svakako je i jedno i drugo sasvim ok ) | |
|
| |
mimihu the Expert
| Naslov: Re: 'green smoothie' Uto Maj 13, 2008 1:03 pm | |
| Pomoradza, cvekla , kivi , zlena salata Evo jos jednog ukusnog napitka mada ga je lakse jesti kasikom (ali zato sto ja ne dodajem vodu): Cvekla, jagode, struk celera susam i lan Evo još jedne odlične mešavine: višnje, ananas i psenične klice. | |
|
| |
Merenwen novi član
Broj poruka : 13 Datum upisa : 18.04.2008
| Naslov: Re: 'green smoothie' Uto Jul 08, 2008 3:23 pm | |
| pozdrav svima, mislim da se vocem i povrcem mozemo igrati do mile volje s mixerom i popravljati okuse, dodavati nove namirnice, i vise manje sve je odlicnog okusa. ponekad ja znam pretjerati pa ubacim malo vise radica od cega shake ostane gorkast ali nista nije nepopravljivo. takvi napici zaista ozivljavaju cijeli organizam, osvjezavaju... ako mogu samo jos nesto dodati u vezi mijesanja voca s povrcem u vegetarijanskoj prehrani, ja mislim da se to odnosi na kuhanu hranu. ovo u sirovoj varijanti se sve tako lipo slaze da bi bilo cudno ako ne bi bilo dobro za organizam | |
|
| |
minimi novi član
Broj poruka : 1 Datum upisa : 01.09.2008
| Naslov: Re: 'green smoothie' Uto Sep 02, 2008 2:41 pm | |
| Ja sam nova na forumu, do sada se nisam uključivala u diskusiju. Zelim da Vas sve pozdravim. Sjani ste svi minimi | |
|
| |
zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Re: 'green smoothie' Uto Sep 02, 2008 3:45 pm | |
| Dobrodosla Minimi...... | |
|
| |
anett site admin
| Naslov: Re: 'green smoothie' Sre Sep 03, 2008 6:03 am | |
| Dobrodosla Minimi...pozdrav | |
|
| |
eni Urednik
Broj poruka : 143 hobi : čitanje, ekološko vrtlarenje Datum upisa : 16.04.2008
| Naslov: Re: 'green smoothie' Čet Sep 04, 2008 12:56 pm | |
| Dobro došla Minimi! Došla sam do knjige Zeleno za zdravlje gđe Boutenko pa sada svakodnevno mućkam smoothie. Jutros je to bilo lišće mrkve, lišće cikle (pati me anemičnost), jabuke, kruške i banane, naravno uz dodatak vode. Primijetila sam da mi najbolje pašu takvi "sokići" ujutro-prijepodne. Mućkam svašta sa zelenišem kojeg imam, mislim da će sutra biti nešto s raštikom i radićem. Ugodni vam smoothii, bili veseli i puni energije! Život je lijep Eni | |
|
| |
eni Urednik
| Naslov: Re: 'green smoothie' Pet Sep 05, 2008 7:33 am | |
| Moram se pohvaliti kako sam jutros smućkala fantastičan smoothi. Sastojci: pregršt radiča grančica celera 2 veće jabuke 2 kruške 2 veće banane i voda. Jako, jako, jako fino! | |
|
| |
eni Urednik
| Naslov: Re: 'green smoothie' Uto Sep 30, 2008 7:37 am | |
| Sudjelujem u mjesečnom ispijanju (i pravljenju) smoothi-a na forumu sirovahrana.com-da vidimo rezultate svakodnevnog ispijanja zelenih sokova. | |
|
| |
anett site admin
| |
| |
ANČICA vege majstor
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: 'green smoothie' Uto Maj 12, 2009 7:39 pm | |
| - minimi ::
- Ja sam nova na forumu, do sada se nisam uključivala u diskusiju. Zelim da Vas sve pozdravim. Sjani ste svi
minimi I ja sam nova na forumu, i meni ste super, oduševljavate me!!!!živjeli!!!!!!! | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: 'green smoothie' Ned Jun 07, 2009 8:26 pm | |
| I mi smo potpuno navučeni na green smoothie Blitva, lišće celera,banane, jabuke sad sam dodala i malo suvog groždja i tri urme, ukus je predivan, plus kašika samlevenog lanenog semena.... | |
|
| |
eni Urednik
| Naslov: Re: 'green smoothie' Uto Feb 09, 2010 8:04 am | |
| Nakon godinu dana svakodnevnog pijenja ZKsokića mogu reći koji mi je omiljen: špinat (onako dobra količina) šljive (preko zime smrznute)-oko 6 komada 2 banane oko 400 ml vode. Dobije se litra prefinoga sokića. Svakako ga preporučam. | |
|
| |
drazen Član
Broj poruka : 87 Lokacija : Zemun Datum upisa : 18.07.2010
| Naslov: Re: 'green smoothie' Pon Avg 23, 2010 11:14 am | |
| Ima li neki smoothie koji bi bio bez puno secera za nas dijabeticare? Vi stavljate uvek banane, jagode, suvo voce a to je puno secera. | |
|
| |
ANČICA vege majstor
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: 'green smoothie' Pon Avg 23, 2010 5:27 pm | |
| pa green smothie je mješavina voća i povrća, to bude ravnoteža, i postoje svjedočanstva da upravo ovima se izliječe dijabetičari...suho voće ne ide u green s. kad staviš npr. jagode, banane i blitvu, te đumbir/ đinđer i vodu nema tu previše šećera, nego taman. | |
|
| |
eni Urednik
| Naslov: Re: 'green smoothie' Uto Avg 24, 2010 9:28 pm | |
| - drazen ::
- Ima li neki smoothie koji bi bio bez puno secera za nas dijabeticare?
Vi stavljate uvek banane, jagode, suvo voce a to je puno secera. Ja sam znala nekada raditi sljedecu kombinaciju i bila je fina: blitva, tikvice, rajcica, voda. Mozda da isprobas i vidis hoce li ti se svidjeti | |
|
| |
drazen Član
Broj poruka : 87 Lokacija : Zemun Datum upisa : 18.07.2010
| Naslov: Re: 'green smoothie' Sre Avg 25, 2010 9:17 am | |
| - eni ::
Ja sam znala nekada raditi sljedecu kombinaciju i bila je fina: blitva, tikvice, rajcica, voda. Mozda da isprobas i vidis hoce li ti se svidjeti Zvuci lepo. Dosao samo do knjige Normana Walkera koji ima bas za sve bolesti recepture sokova i naravno za dijabetes pa sam odusevljen poceo praviti kombinacije i to na novom sokovniku | |
|
| |
eni Urednik
| Naslov: Re: 'green smoothie' Sre Avg 25, 2010 10:03 am | |
| - drazen ::
Zvuci lepo. Dosao samo do knjige Normana Walkera koji ima bas za sve bolesti recepture sokova i naravno za dijabetes pa sam odusevljen poceo praviti kombinacije i to na novom sokovniku Super da si našao što ti paše i treba, Walker uglavnom piše o čistim sokovima koji se cijede na sokovniku, ovaj koji sam ja napisala je kašasti sokić, smoothy! Sigurno je da su čisti sokovi Walkerovi za dijabetičare puno bolji, zato što je osnova skoro svakoga soka mrkva i ostalo lisnato ili korjenasto povrće, nema miješanja s voćem ili ako se piju voćni sokovi onda su oni čisti voćni. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: 'green smoothie' | |
| |
|
| |
| 'green smoothie' | |
|