| 'green smoothie' | |
|
+13zanahoria minimi Merenwen mama3 mimihu anett Branko Helena zelika Bojana-boldrik Bambina Olivera melona 17 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
melona in the raw
Broj poruka : 10 Datum upisa : 15.06.2007
| Naslov: 'green smoothie' Pet Jun 15, 2007 8:38 pm | |
| ovo je stvarno fantastična stvar... ja ponekad danima jedem samo to... i uzivam:afro: 6-7 jako zrelih banana ( onih sto su tamnosmedje izvana, a bijele iznutra) 10ak listova blitve ili spinata kriska celera (korjen) malo grozdica po volji jos neko drugo slatko voce ( kruske, tresnje.. ) ili proklijana pšenica ubacite u multipraktik ili blender (bolje ako je blender vece snage jer se zeleno lisce treba malo duze usitnjavati ) - prvo lisce i celer, pa onda banane, grozdjice i ev. ostalo banane su fantasticne kad se jedu sa tamnim lisnatim zelenjem, jer zelenje usporava nagli porast secera od banana tj. ne dolazi do naglog rasta i nakon toga brzog pada energije, nego secer postepeno ulazi u organizam i daje nam vecu izdrzljivost...a i okus je uistinu predivan | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: 'green smoothie' Pet Jun 15, 2007 10:00 pm | |
| Ovo mi se čini jako privlačno! Moraću da probam! | |
|
| |
Bambina devoted2raw
Broj poruka : 393 Godina : 46 Lokacija : Zemun Datum upisa : 02.04.2007
| |
| |
Bojana-boldrik novi član
Broj poruka : 20 Godina : 45 Lokacija : Podgorica Datum upisa : 02.11.2007
| Naslov: Re: 'green smoothie' Uto Nov 06, 2007 10:38 am | |
| tek sam sada pročitala ovaj recept,ali mi zvuči fantastično...obožavam zrele banane i spanać ....jedino što me odvlači od toga je to što sam pročitala u jednoj knjizi o vegetarijanstvu da voće i povrće nikako ne treba miješati, jer su im za varenje u želucu potrebni potpuno suprotni pH uslovi...ako neko zna više o tome neka javi, jer ja obožavam sok od svježeg voća i povrća zajedno.... | |
|
| |
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: 'green smoothie' Uto Nov 06, 2007 12:54 pm | |
| u zeludcu je kisela sredina ph oko 1 ili 2 ne sjecam se vise tacno naravno zbog prisustva HCl tako da mi to nekako nema logike i ja sam cula da je lose mijesati voce i povrce oh kako sam nekulturna....dobor dosla bojana na ovaj sajt | |
|
| |
Bojana-boldrik novi član
Broj poruka : 20 Godina : 45 Lokacija : Podgorica Datum upisa : 02.11.2007
| Naslov: Re: 'green smoothie' Sre Nov 07, 2007 9:44 am | |
| hvala na dobrodošlici zelika ...ne znam ni ja šta da mislim..kad god mogu ješću ih odvojeno, a kad ne mogu,malo ću pomiješati ...uglavnom, čitat ću još dosta o tome,jer sam novajlija u potpuno vegetarijanskoj ishrani...ne odustajem.. | |
|
| |
Helena raw expert
Broj poruka : 667 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 12.05.2007
| Naslov: Re: 'green smoothie' Sre Nov 14, 2007 10:17 pm | |
| Ja sam danas isprobala ovu kombinaciju i ispalo je (van svih mojih ocekivanja !) mljac mljac slatkasto a divne zelene boje : - 1 jabuka - 2 kruske - malo persinovog lisca - par listova blitve
Ja ne mogu napraviti sa svojim mixerom bas sjajne sokove,to su vise pirei pa sam ja ovo procijedila kroz cjediljku ! | |
|
| |
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: 'green smoothie' Sre Nov 21, 2007 7:48 pm | |
| evo moje kombinacije saka mjesane zelene salate (mlade) saka mladog spanaca dvije banane kasika meda odokativno vode sve izblendati i uzivati ps. iduci put tj sutra necu stavljati med jer mislim da je po mom ukusu bilo malo preslatko a planiram smanjiti kolicinu banana na jednu (za dijet varijantu ) | |
|
| |
zelika site admin
| Naslov: Re: 'green smoothie' Čet Nov 22, 2007 6:04 pm | |
| ok danasnja kombinacija je jedna banana jedna jabuka malo spanaca (nisam imala dovoljno za rukohvat) jedan rukohvat salate mjesane i mlade oko 150 ml vode ili koliko vec zelite da vam bude gusto i mali "splash" jabukovog soka sirovog normalno ljudi to je toliko ukusno da ocu da padnem na ....... hm jelte uopste se ne osjeca "trava" vec divno umjereno slatkasti ukus voca FANTASTICNO | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: 'green smoothie' Sub Nov 24, 2007 4:02 pm | |
| Ja sam danas za dorucak napravila ovo i bilo je zasitno okrepljujuce i Par listova kelja (izreze se ona bijela sredina) Par kiwija 1 mango Zlica meda | |
|
| |
zelika site admin
| Naslov: Re: 'green smoothie' Sub Nov 24, 2007 11:24 pm | |
| helena jesi li dodavala imalo vode i koliko inace zvuci zanimljivo...bas cu da isprobam | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: 'green smoothie' Ned Nov 25, 2007 10:10 am | |
| Da,dodavala sam vode i kiwi ovisno o okusu dok nisam dobila konzistenciju i okus koji mi je pasao.Mango je tu jer sam ga imala pa sam ga htjela iskoristiti,da stavis bananu,mozda bi bilo jos finije.Kiwi je taj koji prevladava.
Nadam se da ce ti se svidjeti! | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: 'green smoothie' Sre Nov 28, 2007 9:41 pm | |
| - zelika ::
- ok danasnja kombinacija je
jedna banana jedna jabuka malo spanaca (nisam imala dovoljno za rukohvat) jedan rukohvat salate mjesane i mlade oko 150 ml vode ili koliko vec zelite da vam bude gusto i mali "splash" jabukovog soka sirovog normalno ljudi to je toliko ukusno da ocu da padnem na ....... hm jelte uopste se ne osjeca "trava" vec divno umjereno slatkasti ukus voca FANTASTICNO Pa vi to sok pravite ? Ja mislio da to ispadne krem. Sad sam napravio bez vode pa je dosta retko. A nije mi bas ni slatko, pa sam ipak dodao malo i meda. Izgleda da je jabuka bila "kisela". | |
|
| |
zelika site admin
| Naslov: Re: 'green smoothie' Čet Nov 29, 2007 4:31 am | |
| da da to bude kao shake a ako volis sladje dodaj slobodno malo meda....mada meni je dovoljno slatko i od banane i slatke jabuke to je super stvar za ujutro tj negdje oko 11-ak sati pravi eliksir kalcijuma i zeljeza (od zelenisa) sa svim ostalim vitaminima i enzimima a jos i pravo zasiti pogotovu kad se pravi sa dvije banane i zelenisem vrlo dobra stvar e i usput receno nemoj me persirati poz | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: 'green smoothie' Čet Nov 29, 2007 3:51 pm | |
| Da ,nema persiranja na ovom forumu | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: 'green smoothie' Čet Nov 29, 2007 3:54 pm | |
| Zelika, jesi probala nesto slicno ovom : 3 jabuke 1 banana 3 naranca (samo za sebe je prefino,ko neki premljac puding ili krema) e ali onda jos i malo blitvice ... (ja sam stavila jedan mali sveznjic i mrvicu mrvicu meda stavis ako ti je malo gorkasto sto zna biti iduci dan)
Poslednji izmenio dana Čet Nov 29, 2007 6:55 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: 'green smoothie' Čet Nov 29, 2007 4:22 pm | |
| - zelika ::
e i usput receno nemoj me persirati poz OK. Pravo da ti kazem nisam ti ni persirao, nego sam sa onim "vi" mislio na vas koji ste vec muckali ovaj green ... a tvoja poruka mi je bila najzgodnija za citat. Mislim da je na ovakvom forumu lepse biti na ti. Pozdrav ! | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: 'green smoothie' Čet Nov 29, 2007 4:25 pm | |
| - Helena ::
- Da ,nema persiranja na ovom forumu
Jesi li ti to zapamtila pa mi vracas ? Pozdrav ! | |
|
| |
zelika site admin
| Naslov: Re: 'green smoothie' Pet Nov 30, 2007 4:13 am | |
| e helenice moram da priznam da me zanima ta kombinacija sa narandzom.....ma da valja to covjece muckati sa svim i svacim ja sam naprimjer prije par dana napravila varijantu od samo povrca i moram da budem postena i kazem da i nije bilo bog zna cemu jer nisam imala dovoljno paradajza da to napravim onako izdasno...pa se sve na kraju pretvorilo u vegansku krem supu za ostatak moje porodice (dobro moram priznati "liznula" sam i ja malo ).... ali ih definitivno treba trositi...to su pravi eliksircici zdravlja za sirovnjake prema tome shake bum shake and cheers | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: 'green smoothie' Sub Dec 08, 2007 8:30 pm | |
| Znas Zelika sta sam ja primjetila ? Kad imam voca koje mi je rjedje u kuhinji onda stavim njega,a ako ga nema,vecinom mi se u zadnje vrijeme sve vrti oko jabuka,naranci i malo banane.Moze i kruska umjesto jabuke,smoothie bude puno sladji I onda samo u to dodam zelenjavu koju imam,ponekad 1 vrstu(najcesce je to spinat,kelj ili blitva) a ponekad ih zmixam vise. Npr.danas sam si u tu bazu,znaci,naranca,jabuka,banana stavila i malo blitve i malo spinata i vezicu persina (inace sam skuzila da mi persin pase u smoothie-ju,pogotovo ako je i kruska unutra,tak mije nekako slatkast ) Samo se povodim za onim 60 % voce 40% zeleno (ponekad ja to rastegnem i na omjer 80%-20% ) i to je to Neko vrijeme sam stavljala med ali sad sam i to izbacila,shvatila sam da naprosto nije potreban (osim sto je i kalorican...).Ako stavim pravu kolicinu voca i ako dobro dobro zmixam,slatko je samo po sebi | |
|
| |
zelika site admin
| Naslov: Re: 'green smoothie' Pon Dec 10, 2007 3:34 pm | |
| da definitivno je da nam med nije potreban u smudijima...preslatko... pogotovu kad ima banana ili kruska kao sto i sama rece da i ja svoje pravim tako...sta imam to i ubacim | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: 'green smoothie' Sub Dec 29, 2007 2:22 pm | |
| Evo jedan "post-blagdansko prezderavanje" detoks sokic Lisce celera i malo stapke par listova endivije lisce persuna naribani mali komadic daikona par listova kelja banana,kruski,jabuka i naranci stavite koliko vam treba da "zakamuflirate" okus zelenja Mi smo dobili sokovnik tako da sam od ovog radila i shake i sok (sokovi su super ali nisu ni priblizno toliko zasitni kao shakeovi) | |
|
| |
zelika site admin
| Naslov: Re: 'green smoothie' Sub Dec 29, 2007 8:19 pm | |
| ummmm, zvuci kao totalni detox...njami | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: 'green smoothie' Sub Feb 02, 2008 2:02 pm | |
| Novi prijedlozi za Green Smoothiese,najbolji dorucak na svijetu :
Mango-persin = 2 velika manga, 1vezicu persina, voda
Jagoda-banana-salata = 1-salica jagoda,2 banane,1/2 rimske salate,voda
Kruska-kelj-menta = 4 kruske, 4-5 listova kelja, 1/2 vezice mente, voda
Breskva-spinat = 6 bresaka, 2 sake spinata,voda
Jabuka-kelj-limun = 4 jabuke, sok od 1/2 limuna ,4-5 listova kelja,voda
Banana-spinat = 10 malih banana, 2 sake spinata, voda
Mango-korov = 2 manga, 1saka lobode,koprive ili nekog korova, voda
Kivi-banana-celer = 4 kivija, 1 banana ,3 celerove stapke,voda
Kruska-malina-kelj = 3 kruske, 1 saka malina, 4-5 listova kelja, voda | |
|
| |
anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: 'green smoothie' Uto Feb 12, 2008 7:09 am | |
| Ja sam se totalno navukla na smoothie I kao dorucak,a cesto mi bude i vecera.Za sada,banana je nezaobilazan sastojak.Jedva cekam jagode,one domace,slatke i mirisne-bice to eksplozija ukusa i mirisa | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: 'green smoothie' | |
| |
|
| |
| 'green smoothie' | |
|