Zdrava ishrana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vegetarijanski i veganski recepti - zdravlje na vašem tanjiru!

PrijemPristupiRegistruj sePortalliLatest imagesGalerijaTraži
Zadnje teme
» Sokovnici
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimeNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5

» moj kuvar
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimeNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan

» kolaci od soje
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan

» Soja poreklo priprema i jos po nesto
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimePon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan

» kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimePet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka

» Sojino mleko
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimePet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan

» Novi clan
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimeSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing

» Veganski omlet
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimePet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa

» Vitamix blender
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimePet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa

» Imate li savet?
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimeSre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman

» Totalna terapija Rudolfa Brojsa
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimeNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir

» Šta raditi kada su ukućani mesožderi?
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimeSre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia

» ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOM
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimePet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile

» Musaka od spanaca i pirinca
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimePet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile

» potrbni saveti novajliji....
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimePet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol

» Tofu - uradi sam
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimeČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan

» Koliko nas je na Facebook-u?
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimePon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama

» Biljna mleka u aparatu
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimeČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko

» 80/10/10 Diet
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimeČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko

» Lijek za rak ?
Poziv na protest protiv lova Icon_minitimePet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381

Ključne reči
oraha namaz kafa sirove recepti vegane keks avokado sremusa kopriva Knjige jogurt šargarepa indijskih piramida maslacka majonez puding proso sladoled kakao tikvice tofu vegetarijanci free sirova
Pristupi
Korisničko ime:
Šifra:
Pristupi automatski pri svakoj poseti: 
:: Zaboravio sam šifru
Ko je trenutno na forumu
Imamo 216 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 216 Gosta :: 1 Provajder

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm
Čajevi za

Poziv na protest protiv lova

Ići dole 
AutorPoruka
Olivera
Sprout
Sprout
Olivera

Broj poruka : 1162
Godina : 57
Datum upisa : 31.12.2006

Poziv na protest protiv lova Empty
PočaljiNaslov: Poziv na protest protiv lova   Poziv na protest protiv lova Icon_minitimePon Apr 30, 2007 2:39 am

Pozivam vas da učestvujemo u protestu koji organizuje udruženje Sloboda za životinje, a povodom kongresa lovaca u Beogradu.

Saopštenje udruženja:

pozivamo Vas na

ANTILOVNI PROTEST

za vreme svetskog simpozijuma lovaca

LOV JE STRAST ZA UBIJANJEM

1. U UTORAK 1. 5. 2007.g. u 9h

ispred Hotela Hayatt Regency

Milentija Popovica 1

2. U SREDU 2.5. 2007.g. u 10 h

ispred Narodne Skupstine

Da cujete pored ostalog i sta su rekli veliki umovi Nemacke o lovu:

Teodor Hojs (1884 -1963), Prvi predsednik Savezne Republike Nemacke

'' Lov je samo kukavicki opis za narocito kukavicko ubijanje bespomocnih stvorenja.

Lov je jedan sporedan vid ljudske dusevne bolesti ''

Johan Volfgang fon Gete (1749 - 1832), nemacki pesnik

'' Lov je ipak uvek jedan oblik rata.''

Aleksander fon Humbolt (1769 - 1859), nemacki prirodnjak :

'' Tamo gde zivi lovac moze ziveti deset pastira, stotinu zemljoradnika i hiljadu bastovana.

Pravo obrazovanje i prava ucenost ne ostavljaju mesta za okrutnost prema zivotinjama.

Ona je jedan od najkarakteristicnijih poroka niskog i neplemenitog naroda."

jer ovako u Narodnoj Skupstini nece govoriti, takode Nemac Dieter Schramm predsednik Svetske lovacke organizacije a ni ostali.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.sirovahrana.rs
Gost
Gost

Poziv na protest protiv lova Empty
PočaljiNaslov: Re: Poziv na protest protiv lova   Poziv na protest protiv lova Icon_minitimeSub Nov 17, 2007 1:10 am

Nadovezao bih se na ovaj predivan Oliverin post sa “malim” zakasnjenjem ali tada nisam znao za sve ovo a evo sada nadam se nije kasno. Veliki sam ljubitelj zivotinja mada nemam prilike da to podelim sa drugima jer ljudi su razliciti i razlicito komentarisu svet oko sebe (inace imam lepog narandzastog macora). Veliki sam protivnik lova i lovaca. Smatram da su lovci ubice bilo da se radi o zivotinji ili coveku. Koja je razlika? Danas sam slusajuci vesti cuo pricu seljaka (mislim da je Zlatibor u pitanju) kako nemogu da odbrane svoja polja od najezde divljih svinja kojih ove godine ima vise nego ikad pre. Zale se na raznorazna udruzenja za zastitu zivotinja koja se bore protiv lova a eto ispade da su ljudi ugrozeni od zivotinja i o njima niko ne vodi racuna osim lovaca koji se bore da broj divljih svinja smanje na razumnu meru izlovljavanjem viska. Odnosno smanjenjem jedinki tih jadnih zivotinja pa se desava da bude ubijeno do 34 divljih svinja u toku jednog dana. Stanovnicima “ugrozenoh sela” se savetuje da strazare pored svojih imanja i plase divlje svinje prave razna strasila i ostale gluposti dok lokalna lovacka udruzenja ne rese problem smanjenja broja divljaci.

Nije mi jasno da mi u zemlji Srbiji zivimo jos u kamenim dobu (da ne pisem u 21-om veku), da nismo culi da imanja mogu da se ograde i zastite. U civilizovanom svetu sva imanja su ogradjena odgovarajucom ogradom iz vise razloga. Prvo zna se cije je koje imanje, onemogucuje se neduznoj divljaci koja samo hoce da prezivi da upada i unistava useve. Pri tom sve izgleda lepo i kulturno uredjeno. Time bi se napravila prirodna selekcija onako kako je bogom dano a to je da usled manjka hrane zivotinje se manje razmozavaju i time ce se prirodnim putem smanjivati njihov broj u odredjenim oblastima. Nevidim uopste resenje u ovakvom ponasanju naroda i javnosti popularisanjem ubijanja neduznih bica kojima je jedini cilj opstanak.. To nije resenje problema. Ispada da su ljudi ugrozeni od zivotinja pa se lovci nalaze u situaciji spasioca I to objavljuju tv mediji kao maltene udarnu vest. Uzasnut sam tom informacijom I filozofijom razmisljanja.
Nazad na vrh Ići dole

Poziv na protest protiv lova
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Protiv celulita
» LEK PROTIV PIJANSTVA
» PROTIV ZULJEVA
» PROTIV MAMURLUKA
» Recepti protiv mamurluka

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu