| Nešto da vam da snage da istrajete.... | |
|
+8anasana mimihu lena Hetaira ljubicica FelisDomestica tedi Olivera 12 posters |
Autor | Poruka |
---|
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Nešto da vam da snage da istrajete.... Pon Feb 26, 2007 1:31 am | |
| Devojke, pogledajte ovu kolekciju slika koja se zove pre i posle; Znači pre prelaska na totalno sirovu vegansku hranu i posle izvesnog vremena na tom režimu; Mislim da će vam to biti dobar podsticaj da ostanete na dobrom putu promena. Slike sam preuzela sa sajta simpatične dame Aliise Cohen, koja inače zagovara 100% vegan i 100% sirovo... | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Pon Feb 26, 2007 1:47 am | |
| | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Pon Feb 26, 2007 1:57 am | |
| | |
|
| |
tedi Šef za maštovite dekoracije
Broj poruka : 484 Godina : 43 Lokacija : Beograd Datum upisa : 20.01.2007
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Pon Feb 26, 2007 6:36 pm | |
| ovo je odlicno a kako se sprema mozda bih mogla da predjem na ovaj rezim ipak smesa da jedes i slatkise:D a opet si zdrav. gde da nadjem recepte (vise) kako i sta smuckati za ovako nesto? cekaj to je nacin ishrane koji podrzavate ti i mama caca zar ne? | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Pon Feb 26, 2007 7:08 pm | |
| Jeste Tedi, ovo su sve specijaliteti sirove hrane, i mislim da bi ti tu briljirala zato što si jako kreativna i maštovita kada je u pitanju priprema hrane uopšte. Razlika izmedju makrobiotike i ovog pristupa je u tome što makrobiotičari svu hranu kuvaju. Mama caca i ja praktikujemo što više sirovog, to bolje, a za sebe mogu da kažem da zaista jedemo još najviše 15% kuvanog u toku dana, a taj procenat čini ponekad pečeni crni hleb, malo tofua, miso supe ili kuvani salatni pasulj u svežoj salati. Osim toga, normalno pijem instant kafu, doduše onu sa 70% žitarica, znači, skoro lažnjak i koristim smedji šećer i šlag od soje za kapućino varijantu. Ono što je važno kod sirove hrane, to je da ne moraš da misliš o tome koliko jedeš, prosto jedeš kad si gladna, i za kratko vreme organizam se sam izbaždari koliko mu je hrane potrebno. Isto tako, kada ti se jede slatko, spremiš poslasticu i pojedeš. Ja imam kopiju jednog jako dobrog kuvara, zove se Everyday wholesome eating...In the raw, i odatle uzimam recepte i onda ih postavljam ovde (nakon što ih isprobam ) Ako misliš da je ovo zanimljivo, možemoda otvorimu temu za edukaciju pripreme sirove hrane i da onda tu pišemo o osnovnim principima i kako se uopšte praktično organizovati u situaciji prelaska na sirovo. | |
|
| |
FelisDomestica vege majstor
Broj poruka : 192 Godina : 62 Lokacija : Beograd hobi : Setnje po prirodi i proucavanje gljiva i bilja... Datum upisa : 29.01.2007
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Pon Feb 26, 2007 7:30 pm | |
| Odlicna ideja. Mnogi misle da je sirova hrana samo salate, i voce. Sjajno bi bilo da se ljudi edukuju, a da ti pri tom ilustrujes to kao i do sada fenomenalnim fotografijama. | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Sre Feb 28, 2007 11:45 pm | |
| Radionica za pripremu sirove hrane je otvorena Molim sve zainteresovane da se pojave sa pitanjima, ja ću uskoro da otpočnem mali kurs sa osnovnim stvarima, a dalje je sve stvar mašte! Ah, da , radionice su postavljene za grupe, molim ako ste zinteresovani za učešće u istim, zatražite ulazak evo još jedne sličice za inspiraciju, pre i posle, bas sam znači, transformacija na sirovoj hrani slika levo - devojka na kuvanoj hrani, naša standardna ishrana, jelte, decembra 1997, 28 godina slika desno - ista devojka posle 20 meseci na sirovoj hrani, 32 godine | |
|
| |
ljubicica novi član
Broj poruka : 84 Lokacija : Zeltweg Austrija Datum upisa : 02.07.2007
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Sub Jul 14, 2007 11:15 am | |
| Olivera pa meni je to potrebno kao casa hladne vode, ja nemam poima da spremam takvu vrstu hrane, a nisam ni nesto kreativna, znaci meni treba svaka vrsta pomoci, zato molim te za ulazak. Hitno | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Sub Jul 14, 2007 3:18 pm | |
| Ljubicice, ti imas pristup radionici vec neko vreme | |
|
| |
Hetaira novi član
Broj poruka : 5 Datum upisa : 28.03.2009
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Sub Mar 28, 2009 8:42 am | |
| Samo da znate,slike sam odstamapala i zalepila iznad radnog stola...tako ce mi uvek skretati paznju da ne odustanem i izdrzim....Svaka cast Olivera!! |
|
| |
|
| |
lena novi član
Broj poruka : 15 Lokacija : zemun hobi : citanje Datum upisa : 13.09.2009
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Ned Sep 13, 2009 5:46 pm | |
| Osim toga, normalno pijem instant kafu, doduše onu sa 70% žitarica, znači, s koro lažnjak i koristim smedji šećer i šlag od soje za kapućino varijantu.
e,a gde kupujes taj slag od soje?jel ih ima po hipermarketima(tempo,rodic...) ili samo u zdravim hranama?probala sam posni slag,i bio je bas cudan...uopste ne lici na slag.i koliko otprilike kosta? | |
|
| |
mimihu the Expert
Broj poruka : 300 Godina : 47 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 11.01.2008
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Pon Sep 14, 2009 7:17 pm | |
| Ja sam fascinirana ovom transformacijom čoveka. Pa to je neverovatno. | |
|
| |
anasana Urednik
Broj poruka : 2174 Godina : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 09.02.2009
| |
| |
Jelena92 novi član
Broj poruka : 15 Datum upisa : 24.08.2010
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Uto Avg 24, 2010 9:50 am | |
| ja zelim da predjem na sirovu ishranu. Citala sam knjigu zauvek zdravi i vitki, i citala sam posle jos o sirovoj ishrani i mislim da je to pravi način da se resim svojih losih navika | |
|
| |
rose123 novi član
Broj poruka : 9 Godina : 45 Datum upisa : 07.12.2010
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Uto Dec 28, 2010 2:37 pm | |
| Kako se pravi onaj divni sirovi crni hljeb da li neko zna ???....hrana izgleda divno....a tek ljudi poslije.... | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Uto Dec 28, 2010 7:20 pm | |
| | |
|
| |
loonyc Član
Broj poruka : 91 Godina : 38 Lokacija : Subotica Datum upisa : 14.01.2010
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Čet Jan 13, 2011 12:21 pm | |
| Vauuu, fizicke promene kod zena sa fotografila su neverovatne.Posto sam i sama na raw, ali samo 70%, primecuju se promene, mada ne tako drasticne. Meni se npr. lice jako iscistilo, ten mi je lepsi, smrsala sam nekih 12 kg i nemam problema trenutno sa kilazom. Mogu misliti kakve bi tek promene bile da sam 100% raw. | |
|
| |
Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... Pon Jan 17, 2011 8:01 am | |
| Svaka cast ljudi! ja sam pokusala sa pijenjem zelenog kašastog soka ili green smoothy svaki dan, pa je onda i to počelo da me mrzi da pravim..sad mi se sirovo svodi na po koju voćku dnevno i obaveznu salatu uz ručak..sad baš i nema povrća i voća al snađem se.. Mislim da i za takvu ishranu treba vremena ko i za kuvanje..spremanje, seckanje, pranje multipraktika:) il mene to sve mrzi kad dodjem kući u 6h uveče. Al mislim da ću uvesti 1 dan nedeljno 100% raw. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Nešto da vam da snage da istrajete.... | |
| |
|
| |
| Nešto da vam da snage da istrajete.... | |
|