Nikad se ne drzim striktno recepta, sve je to odokativno i na probu, ali pokusacu da opisem kako sam ih danas napraviuo, a ispale su odlicno !
Veliku glavicu luka ocistiti, iseci na sitno i dinstati na vodi i malo ulja. Dodati oko 200g pecurki (sampinjona) isecenih na kockice. Dva paradajsa oljustiti pa iseci i dodati u tiganj sa lukom i pecurkama. Dodati jedan veci krompir (ja sam danas stavio dva - tri mlada krompira) isecen na kockice. Moze se dodati i malo ljute papricice... Dinstati dok sva voda ne ispari.
Staviti solju (oko 1dl mozda malo vise) pirinca, oko minut mesati da se proprzi, paziti da ne zagori i sve skloniti s vatre.
Sada dodajemo zacine, so, biber, persunov list, biljni zacin, aleva paprika...
Ja dodam u tu smesu i jedno jaje i promesam.
Paprike (6-8 komada) ocistiti i poredjati u serpu sa otvorom na gore pa ih napuniti smesom. Treba sto bolje popuniti serpu paprikama, da se ne bi kad omeksaju prevrtale i da ispada smesa kojom su napunjene. Moze se prostor izmedju njih popuniti cetvrtinama krompira...
Naliti vodom skoro do vrha paprika. U ovu vodu ja dodam jos biljnog zacina / soli i kuvam dok paprika ne postane mekana.
U posebnu posudu razmutiti kasiku brasna sa malo vode naliti casom soka od paradajsa, dodati kasiku secera, umutiti, pa to uliti u tecnost izmedju paprika. Kuvati jos desetak minuta...