girlsetsfire Član
Broj poruka : 68 Godina : 38 Zaposlenje : dizajner promo materijala,web dizajner,marketing menadžer...,MAMA hobi : kuvanje Datum upisa : 22.05.2012
| Naslov: tikvice + susam (lagani letnji rucak) Sub Jun 02, 2012 9:10 pm | |
| koristila sam teflonski tiganj (koji inace koristim za pecenje, cesto bz ulja) uglavnom, recept je sledeci, mislim nije nista novo i spektakularno, ali je pre svega ukusno pa bih zelela da ga podelim sa vama! na malo susamovog ulja proprzila stavila sam supenu kasiku susama, pustila da se malo ispece, pa kad je poceo da rumeni dodala sam rendanu tikvicu i to mesala recimo oko tri minute, dok tikvica nije pustila vodu i bila, ajde recimo, do pola pecena (njoj ionako ne treba puno) zacinila sam to sa malo morske soli i ruzmarina narendala sam jedan mlad krastavac i dodala ga pored kao jer mi se cinilo da se uklapa estetski. drugu tikvicu sam ispekla bez ulja na teflonu (da bude onaj filing povrce na zaru) zacinila mesavinom biljnog zacina (kupujem u zdravoj hrani jer je morska so i suvo povrce pa nije nametljivo preslano kao, recimo, vegeta), na te tikvice sam dodala iseckan paradajz! uz to sam ispekla tost od bbeskvasnog integralnog hleba i premazala sa malo namaza od suncokreta (taj namaz kupujem u vege prodavnici) odlican i sit rucak! | |
|