Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 113 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 113 Gosta Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Pomoc | |
| | Autor | Poruka |
---|
Jelena92 novi član
Broj poruka : 15 Datum upisa : 24.08.2010
| Naslov: Pomoc Uto Avg 24, 2010 8:28 am | |
| E ovako da počnem. Ja sam naletela slučajno na ovaj sajt. Pošto sam jedno vreme držala dijetu, msm stalno ih drzi i zelim da skinem još 10 kg. Ali moja prejedanja i povraćanja me uništavaju. I zato sam jedno vreme jela samo voce povrce sirovu hranu i super sam se osećala. Naisla sam na ovaj sajt i jos jedan. I htela bi da krenem sa sirovom prehranom. NAsla sam neke knjige na nekom sajtu, isto o sirovoj prehrani. Al opet sm se prejela i dva dana povraćala i stvarno odvratno mi je to vise, mnogo me umara, mnogo mi je teško, i sva padnem u depresiju. Mislim da je ova sirova hrana pravi izbor za mene koja bi mi mogla pomoći da se rešim svega. Inace ne volim meso skoro ga ni ne jedem. Trudim se da se zdravo hranim, al kad krenu prejedanja, to mi je odvratno Pa ako mi možete ukratko objasniti kako najbolje početi. A i sa onog sajta koju je knjigu najbolje pročitati jer ih ima bas dosta
Hvala unapred | |
| | | ANČICA vege majstor
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
| | | | Jelena92 novi član
| Naslov: Re: Pomoc Uto Avg 24, 2010 12:14 pm | |
| Vise je bulimija. Al ne prija mi ta teska hrana grickalice il to. I onda tako na emotivnoj bazi kazi jedem, onda moram da povracam, jer necu da se ugojim. I jedino ne povracam tako kad se lepo sirovo hranim. A ostalo sve mroam da povratim. Jer mrzim hranu, a opet je jedem. I mislim da bi mi ovo bilo super, taman bi se izlecila od te bulimije i od silnih tableta koje uzimam za mrsavljenje i laksativa. Hvala ti Ancice )) Jesi ti na sirovoj ishrani? | |
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: Pomoc Uto Avg 24, 2010 4:52 pm | |
| polako djevojko....bulimija je puno ozbilnija od same hrane....nije ti rješenje samo pomjeniti prehranu....nisi nam rekla koliko ti je g...trebaš puno više od promjene prehrane, ti trebaš više pomoći....nije ovaj sajt jedino koga trebaš i kome trebaš se obratiti...ne želim te uvrijediti, nadam se da će kolege forumaši isto biti prizemljeni..bulimija je bolest koja se stručno liječi, bulimičari su ljudi koji ne vole sebe i ne prihvaćaju sebe takvi kakvi jesu....jedi sirovo al ovaj problem duše ti neće rješiti prehana sirovim....kod nas Ana Raucher svjedoči o svojoj borbi s bulimijom i jer se od nje izliječila danas želi pomoći ljudima koji imaju te probleme...pokušaj doći do nje ili do nekog trećeg tko je uspio..znaju li ti u obitelji da imaš tih problema? znaju li ti prijateljice? i te puste tablete za mršavljenje, što će ti to? to ti niš ne treba, to je zlo i nije normalno, baci ih sve u wc odvod....i zavoli sebe takva kakva jesi, pa ćeš vidjeti gdje je bio korjen zla koje te smotalo u takav život...zašto mrziti hranu? zašto se ne udebljati? pa nije to najgore što ti se može dogoditi niti je dobro mrziti ono što jedeš....recimo ja jedem puno sirovog al obožavam čokoladu, ne mrzim je nego sam luda za njom...i nema šanse da je povratim, moje tijelo je obožava primiti u sebe...ja s čokoladom u ruci zračim srećom.... al volim ja i sirovo i trudim se jesti što više...al ne bih nikad povatila nijednu hranu, previše volim hanu i previše volim sebe, takvo povraćnje vrijeđa hranu, a razboljeva želudac, jednjak i sve drugo...nadraživa, struže itd....to nije nikako normalno sebi tako činiti...jel ti to razumiješ? | |
| | | Jelena92 novi član
| Naslov: Re: Pomoc Uto Avg 24, 2010 5:46 pm | |
| Znam, ali ja mrzim sto sam debela. Kad smrsam moja bulimija ce prestati. Ja se bojim da se ne ugojim. Zato povracam. A kad se iznerviram il mi se nesto lose desi znala sam da trpam hranu u sebe i onda povracati, kad postanem svesna koliko sam pojela. Nemogu voleti sebe dok jos ne smrsam. Zato bi volela preci na sirovu prehranu. Mislim kad sam na dijeti ja se tako skoro i hranim, kad pazim. SEm kad nedodju ti dani prejedanja i povracanja. Iskreno ne volim ja mnogo hranu, vise volim kad se osecam onako prazno lepo. Hvala ti Ancice punooooooooo punooooooooooo na svemu i na pomoci. Da citala sam to sa Anom. Ali to je sve u glavi, to kad resis u glavi, onda cu i prestati.
Sad cu od sutra lepo sirovo trudicu se vise voca da jedem, mada je kaloricnije nego povrce, al necu mnogo. Htela sam te pitati koju knjigu najbolje da procitam o sirovoj ishrani | |
| Naslov: Re: Pomoc Uto Avg 24, 2010 6:32 pm | |
| draga moja djevojko, a zašto ti misliš da debeli ljudi nisu vrijedni da ih se voli? odakle ti samo ta diskriminacija? što bi trebali mi sa debelim ljudima na ovom svijetu? da ih mrzimo, da ih izdvajamo, da ih nitko ne voli i ne susreće? zar su oni nevrijedni, nisu dostojni, treba ih sve izgladniti i nitko ih ne smije prihvatiti takve, jel? odakle ti takva neljubav prema debelim ljudima, i odakle ti to prema sebi samoj? ajmo svim debelim ljudima propisitati tablete JER oni ne smiju biti voljeni, niti smiju biti debeli, ajmo zabraniti debljinu sudom, tko je debel bit će osuđivan i krivično gonjen...tko ti je to usadio u glavu da ako si debela neće te voljeti, a niti ti sebe debelu ne smiješ voljeti? lansiraj ga iz svog srca i života ravno u svemir, a sebe zavoli...takve osobe nisu normalne i nije normalno da ti sebe ne voliš, kužiš? ne daj nikome da te dovede do uvjetovane ljubavi, takve duše su prazne i površne, nemaju pojma o bezuvjetnoj ljubavi, vole samo fasadu, vole ono što propada i što crv izgiza....imenuj u sebi te ljude koji su te doveli do toga što činiš sama sebi, ako treba imenuj sebe sebi, i oslobađaj se od tog zla i od te pogrešne slike ljubavi i prihvaćanja u koje si upala....moja sestra rođena je ostala debela nakon rođenja druge kćeri i uopće ne misli mršavati, i znaš kako joj dobro stoji i kako je radosna osoba, ona zraći srećom, a njena kilaža je uvijek tema za zafrkanciju. svi je zezamo i obožavamo je, uopće nam nije bitna ta njena kilaža, mi je gledamo kroz srce i dušu...a ona je puna ljubavi, prema sebi i prema svima...( baš bi bilo dobro da ti se javi)i puno ljubavi prima i daje...neki dan je samnom u gradu probala u "mani" lasteksice, i pita kako joj stoje, kažem ja "pa grozno, kad me pitaš", samo ih je skinila i kupila šire hlače....briga nju....ona sebe voli i nije luda da joj kilaža uvjetuje život...šta je tebi, djevojko? uvjetne ljubavi nisu uopće ljubavi, to su ucjene....i ti sebe ucjenjuješ...što ti znaš gdje će se ucjena nastaviti kad smršaviš...zavoli sebe, to je problem, izliječi srce i dušu spoznaj tko te vezao u uvjetovane ljubavi...ti sebe ne voliš takva kakva jesi....nakon što to rješiš jesti sirovo bit će pease od cake....ne daj nikome da smrtno utječe na tebe, ne daj to ni sebi samoj jer su ti život i zdavlje dani kao dar i odgovarat ćeš jednom Bogu za sve što radiš s tim darom...uništavaš dar života i da zdravlja kojeg si dobila....zbog koga? zbog čega? zavoli sebe debelu i pobijedi te koji ne znaju što znači ljubiti nego samo ucjeniti | |
| | | Jelena92 novi član
| Naslov: Re: Pomoc Uto Avg 24, 2010 6:54 pm | |
| Ne,bas suprotno. Ja nemam nista protiv debelih ljudi, al ja sebe ne volim. Meni je lepo kad vidim da je neko deblji, al ja sam uvek bila debela i ne volim to. STvarno nije nikakva diskriminacija, pa meni su svi debeli... Ali ja se osecam da bi mi bilo mnogo lakse da sam samo mrsavija, sve bi mi bilo lakse. Tesko me je razumeti, i moram da povracam, a hrana me tera da je jedem, da me vidis ko zivotinja ispadnem, to treba videti. Super je to najvaznije je voleti sebe. Al meni ta teska hrana ne prija od koje se gojim, a kad poludim ipak je jedem i jedem i jedem i onda moram da povracam, osetim salo kako mi raste. A kad sam bila nedelju dana na ovoj sirovoj ishrani osecala sam se sjajno. Stavanrno nisam imala nameru nikog da uvredim, ja se cak uvek i zalazim vise za malo punije, jer danas jes tvarno ogromna diskriminacija. Imam 18 god, al sam ja uvek bila dosta debela i onda sam u sedmom razredu se izgladnjivala i dosta dosta smrsala i onda se krenula gojiti i od tada sam u tom krugu, to je pakao, zato smatram da mi treba uravnotezena ishrana da resim to | |
| Naslov: Re: Pomoc Uto Avg 24, 2010 7:28 pm | |
| pa dobro jesi li tražila pomoć liječnika? postoje medicinske dijete, jesi li bila na dijeti pod kontrolom liječnika s obzirom na tvoje godine, ta ti se još razvijaš. Koliko tvoj liječnik zna o tome što prolaziš..daj otiđi odmah sutra i sve ovo reci što si ovdje rekla...i reci da imaš bulimiju i reci da imaš obiteljsku genezu debljine....neće te sirova hrana riještiti bulimije, kužiš? ma kakvi.... imaš samo 18 g, baci te tablete i taži pomoć liječnika u bulimiji i u mršavljenju....on će znati što će s tobom....a ja ti kao vjeroučiteljica savjetujem i pomoć sveštenika, (ispovijed) oni ti mogu pomoći, sagriješila si protiv sebe same, ubijaš se djevojko....nakon što budeš izlječena od bulimije jest ćeš sirovo i bit će dobro....ovako kako je sad nisu ti zdravi baš motivi niti bi te sirova hrana izliječila od bulimije, to si pogrešno shvatila..ti ne kužiš da je bulimija problem duše i srca, nije tijela | |
| | | Jelena92 novi član
| Naslov: Re: Pomoc Uto Avg 24, 2010 7:50 pm | |
| NE vrede tu doktori, to je u glavi, ja to znam. Ne bi mi pomogao doktor, niti neki psihijatar. Hvala ti u svakom slucaju, probacu se sama prebacivati na sirovu hranu. Bilo bi dobro da na foruu imaju kao oni dnevnici pa da se pise. Mislim nisam aj drugima debela, ja drugima super izgledam. Al ja sam sebi debela...
| |
| Naslov: Re: Pomoc Uto Avg 24, 2010 8:34 pm | |
| ok al što bi ti?da ti na forumu otvorimo temu o bulimiji pa da svaki dan pišeš što prolaziš? pa nemamo takvu temu o gorim bolestimo od tvoje koja je ionako psihička... nije ti dobar motiv zbog kojeg bi se ti željela hraniti sirovim...premlada si i imaš ozbiljnu psihičku bolest i pogrešnu ideju da će te od nje izlječiti sirova hrana...sirova hrana liječi od fizičkih bolesti dušo draga, a ne od bolesti u glavi( kako se ti izražavaš) i pogrešno misliš da ti neće doktori pomoći. Hoće, a posebno psihijatri, ima ih koji su specijaliziali tvoju bolest i imaju je u malom prstu....toliko vas mladih bića ima s bulimijom i anoreksijom da je to užas....moja generacija je jedva znala da to postoji....a ti povraćaš već dugo i još uvijek povraćaš...nije ti hrana ta zbog koje se ti prejedaš,niti ćeš zbog nje prestati se prejedati.....al ti sa svojih tek 18 g si totalno sigurna da ti nitko drugi ne može pomoći osim sirove hrane...sada ovu temu prepuštam drugim forumašima, ja sam mislim puno rekla a i skoro crtati liejčnike počela
| |
| | | eni Urednik
Broj poruka : 143 hobi : čitanje, ekološko vrtlarenje Datum upisa : 16.04.2008
| Naslov: Re: Pomoc Uto Avg 24, 2010 9:20 pm | |
| Draga Jelena, nisam nekoliko dana bila na ovim stranicama, nadam se da ea se vratiti i citati dalje! Sirova hrana je prekrasan izbor, zato sto se na sirovom sigurno neces udebljati. Ja sam vec tri godine na ovoj ishrani i mogu ti reci da stalno imam isto kilograma. Od knjiga ti svakako preporucam da procitas Ehreta: Postom do zdravlja te sve Walkerove knjige. Svakako ti zelim preporuciti pijenje sokova u koji je ukljucen persin jer on blagotvorno djeluje na cijeli zivcani sustav! Ako imas volje citati sve te knjizice imas na sirovahrana.com. Budes li zeljela vise informacija samo se javi, tako si mlada i imas pred sobom cijeli zivot. Mozes napraviti puno dobroga, umjesto trosenja vremena i novaca na bacanje hrane i mucenje sebe. Ljubim te, zivjela! Eni | |
| | | Jelena92 novi član
| Naslov: Re: Pomoc Uto Avg 24, 2010 9:47 pm | |
| Hvala ti punoooooooooooooo eni )) Citala sam knjige, naprotiv ne mrzi me obozavam citati. A posebno o ovim temama Do sada sam procitala fit for life 1 i 3, zauvek zdravi i vitki, vitka kucka. E skinula sam i te Walkerove pa cu ih procitati, da bas na tom sajtu sam bila nasla. Stvarno mislim da mi je ovo najbolji izbor, taman cu tako da se resim tog prejedanja, to je sve u mojoj glavi i meni samo treba lepa i uravnotezena ishrana i da se ne mucim bas kako sto si mi rekla hvala ti puno Eni | |
| | | eni Urednik
| Naslov: Re: Pomoc Sre Avg 25, 2010 9:57 am | |
| Ma nema na čemu, ja razumijem kako je biti iz obitelji gdje su svi pretili, uvijek taj strah i želja za novim i drugačijim, želja da budeš svoj! Zato bih ti preporučila još i knjige Louise L. Hay, ta žena zbilja prekrasno piše, vrlo poticajno! Uživaj u životu draga Jelena! | |
| | | Jelena92 novi član
| Naslov: Re: Pomoc Sre Avg 25, 2010 10:01 am | |
| A jel ima ta knjiga negde da se skine. Evo ja sad pijem jednu kafu onu kao green coffe, inace kad sam bila pre nedeljud ana sest dana samo sirova hrana, jabuke krastavci kupus. SAd mi vise kafe ness tri u jedan, ili ice uopste nisu lepe, totalno sam se odvikla od njih Evo gledala sam ovu emisiju na youtubu https://www.youtube.com/watch?v=XSYCwTUEfTU&feature=related . Hvala ti puno eni Koje si ti god? Koliko si ti na sirovoj prehrani vec? | |
| | | Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Pomoc Čet Avg 26, 2010 6:47 am | |
| Jelenice, ti si mlada devojka, isto si godište kao i moj brat i znam da su to slatke ali pomalo lude godine..ispričaću ti nešto..moja sestra rođena ima od 15.godine preko 100 kg...,čitav život kompleksi, nema šta da obuče, te ne može da nađe momka..itd, teško je to..međutim.. ona je tek nedavno, a sad joj je 27 godina počela zdravije da se hrani, vegetarijanski sa više sirove hrane, izbacuje slatko i ide polako..mršavi već se vidi..nema povraćanja hrane a kile se tope..dobra je i veganska ishrana tj da jedes polu sirovo polu kuvano..ne postoji vegan koji ima problema sa kilama:) Ja sam imala suprotan problem..u trećem srednje sam utripovala kao i ti da sam debela (sa tadašnjih 53 kg na 170 visine) i gledam časopise, manekenke, modne revije..rebra im se provide i odlučim da držim dijetu..sve Kao i ti jao što volim da mi krče creva to je kaomuzika..smršaću..juhu..i tako sam dogurala na frapantnih 47 kg..dobila one upale obraze..i onda me mama odvela do psihologa na razgovor..naime u pitanju je bio problem sa mojim samopouzdanjem..težak razvod roditelja, selidbe iz kuće u kuću..teške okolnosti koje su rezultirale BOLESNOM ishranom kao što su anoreksija i bulimija. hvala Bogu sve je prošlo, no mnoge devojke nisu bile te sreće, pa su sad 2m pod zemljom. Draga Jelo iako te ne znam, učini mi uslugu? idi na samo jedan kratak razgovor kod školskog psihologa ili u tvoju ambulantu(ne znam odakle si) videćeš da će ti jedan razgovor već pomoći DA ZAVOLIŠ SEBE! jer je to najvažnije. Ti što ti govore da Nisi debela su verovatno u pravu..i verujem da nemaš toliki problem kao moja sestra..seti se toga..Želim ti SVE najbolje! | |
| | | Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Pomoc Čet Avg 26, 2010 6:52 am | |
| Ps: probaj da se preispitaš o okolnostima svog trnutnog života tj da li je sve ok, da li je u porodici sve u redu, kako se slažeš sa prijateljima, jesi li se nesrećno zaljubila u nekog momka..da li ti se desilo nešto loše u poslednje vreme..probaj da nađeš odgovore na ova pitanja..pa ćeš verovatno i pronaći odgovor za svoj problemčić..koji znam da je rešiv. Verujem u tebe i da će povraćanja i prejedanja prestati čim iskoreniš uzrok. I još nešto počni da Pišeš Dnevnik..svaki dan piši kako se osećaš i iznenadićeš se koliko stvaru o sebi ni ne znaš. Puno poljubaca ti šaljem | |
| | | eni Urednik
| Naslov: Re: Pomoc Čet Avg 26, 2010 6:58 am | |
| - Jelena92 ::
- A jel ima ta knjiga negde da se skine.
Koje si ti god? Koliko si ti na sirovoj prehrani vec? Draga Jelena, ne znam ima li knjiga za skinuti, predlažem da malo prosurfaš, a najvjerojatnije da ima u knjižnici za posuditi! Što se tiče mojih godina imam ih dosta, ali su i moje promjene započele u dobi kada sam bila negdje kao ti! Na sirovom sam od svibnja 2007. godine i još uvijek uživam! | |
| | | Jelena92 novi član
| Naslov: Re: Pomoc Čet Avg 26, 2010 11:48 am | |
| Tea hvala ti punoo, preispitujem ja sebe stalno. I nikako ne znam sta je uzrok. Mislim ima nekoliko stvari koje bi mogle biti. I uvek kad mi lepo krene mislim da je to poslednji put, al jbg, ne bude, uvek se yajee i pocnem da jedem. Evo eni citala sam vec nekoliko knjiga o sirovoj ishrnai, nasla sam na nekom sajtu, sad cu da googlam pa da probam da nadjem i one. Danas krecem da se hranim sa sirovom hranom, voce povrce i to... Mada danas planiram da ne jedem...
Hvala vam punooooooo | |
| | | eni Urednik
| Naslov: Re: Pomoc Pet Avg 27, 2010 6:45 am | |
| - Jelena92 ::
- Mada danas planiram da ne jedem...
Ponekad je dobro otpostiti pokoji dan, ali kada si tako odlučila, pokušaj barem popiti koju litru iscijeđenoga soka. To će ti sigurno koristiti | |
| | | eni Urednik
| Naslov: Re: Pomoc Pet Avg 27, 2010 6:48 am | |
| Kada sam ja prešla na sirovojelski način prehrane počela sam jesti puno, jaaaaako puno, i još sam omršavjela. Moraš paziti na sebe, sirovojelstvo je odluka, nije lako, pogotovo ispočetka dok ne znaš puno toga, okusi hrane nisu baš neki u odnosu na ono na što si navikla-morat ćeš biti jako strpljiva prema sebi! | |
| | | Jelena92 novi član
| Naslov: Re: Pomoc Pet Avg 27, 2010 8:01 am | |
| Meni je dobro jer ja jako volim voce i povrce. I sto vise jedem povrcem vise ga volim. Vazno mi je i da se mrsavi i da necu biti opterecena, jer ova teska hrana me ubija psihicki. ZNam da je tesko i da cu sigurno dosta gresiti, i ne znam sve dobro. Al se nadam da cu vremenom nauciti. Planiram kao krenuti od prvog septembra, da lakse racunam dane i do NG se nadam da bi vec polako bila upoznata sa tim. Inace juce nisam jela, i danas planiram da ne jedem. I onda taman kad mi krene skola krenucu i tako sirovu ishranu. Volim jabuke njih uglavnom cesot jedem. SAmo moram paziti i pravilo kombinovanja koliko posle salata mora se cekati da se uzme voce. Hvala ti punooo eni | |
| | | Lily vege majstor
Broj poruka : 158 Godina : 53 hobi : knjige,fotografisanje prirode Datum upisa : 13.12.2009
| Naslov: Re: Pomoc Pet Avg 27, 2010 8:44 am | |
| Procitah sve ovo..pa cu ti napisati par recenica-savjeta.. Kao prvo,papir i olovku u ruke i sve sto danas pojedes zabelezi na papir,napravi dnevnu listu koliko si pojela hrane,a sutra pogledaj da nesto od toga izbacis,lakse ti je kada pismeno vidis sta si unela u sebe nego da se psihicki opterecujes sta si jela i mnogo ces se lakse odricati tog silnog prejedanja gledajuci u listu na papiru. Zatim,nikada se nemoj prejedati,bolje ti je i sve to sto zelis da pojedes rasporedis na celi dan nego odjednom da sve"grunes" u zeludac..napravi sebi raspored..recimo,ako zaista volis da jedes,-dajem primer-ti napravi sebi raspored na 1 sat,znaci svaki sat nesto pojedi,ali neka ti jedan sat bude hrana a drugi sat neka vocka i psihicki sebe ubedi da si pre sat nesto pojela i da ti zeludac nije prazan.Takvom ishranom ces polako da rasteretis zeludac. I jos nesto,nikada ali nikada nemoj da kazes "od sutra cu"..ne,ne od sutra,ako imas jaku zelju za uspehom moras to sad,danas poceti,odlaganjem samo sebe zavaravas. Jos..polako kreni sa oduzimanjem sata,znaci ako si sinoc zadnji put jela u 22:00,ti danas smanji za pola sata,znaci neka ti bude 21:30 poslednje danas sto pojedes..sutra neka ti to bude 21:00 i tako sve dok ne dodjes do 18:00.Tako ces lakse i postepeno se odricati vecernje ishrane..eventualno ako ne mozes da izdrzis,ti pojedi neku laganu vocku ili popij vode i opet sebe ubedi da ti zeludac nije prazan. Pocni sa vezbanjem,kada si poslednji put uradila neki trbusnjak? Ajde sad odmah lezi i uradi samo 5 trbusnjaka i to zabelezi na papir,sutra uradi 6,prekosutra 7..znaci povecaj za po jedan dok ne dodjes do 100 dnevno,onda svaki dan radi 100 trbusnjaka pa ces videti kako zivot zna biti lep kada se trudis da radis na sebi.Mlada si pa ces to lako da prevazidjes. Puno uspeha ti zelim i ne zaboravi-papir i olovku! | |
| | | Jelena92 novi član
| Naslov: Re: Pomoc Pet Avg 27, 2010 11:58 am | |
| Hvala lily. Fizicki sam ja dosta aktivna, idem na trcanje, stalno radim trbusnjake i to po 500, obozavam trbusnjake, cucnjeve dizem tegove, vozim rolere brzo brzo setam. Vec meni je problem sto ima dana kada dodje to prejedanje i povracanje. To ti nemogu opisati. Posle se kajes i sve i vodim ja dnevnih ishrane, al tih dana ko da ne budem ja. Ko neka zivotinja i nista ne radim samo jede i povracam. Al moram prestati. Da krecem lepo. Svidja mi se ova sirova ishrana, samo sto necu biti na potpunoj sirovoj ishrani, jer volim barene sargarepe, nemogu da ih jedem presne i pirinac i to. Al mislim da ce onstalo biti dobro. Hvala vam ti punoooooooooooo Naravno necu zaboraviti papir i olovku ) | |
| | | The Darkest Star Član
Broj poruka : 123 Datum upisa : 03.07.2010
| Naslov: Re: Pomoc Ned Sep 19, 2010 2:02 pm | |
| Jelena, ti si isto godiste kao moja seka. Isto se i zovete. Rastuzila sam se malo kad sam citala tvoje postove. Nemoj se uvrediti, ali mislim da bi trebala popricati sa psihologom zbog povracanja. To nije "taboo", svima nama bi to u sustini ponekad trebalo. Jer te sirova hrana nece resiti tog problema, rekla bih. Takodje, kao sto je Tea predlozila, predlazem ti i ja- pocni da pises dnevnik. Kad se osecas potisteno i depresivno, ali i kad se osecas srecno- pisi. Ne znam da li ti to zvuci bezveze, ali znam iz iskustva da pomaze. Ja pisem dnevnik od devete godine, sad imam 21. Ja imam problem sa kilama, visoka sam 170 a imam preko 70 kg (ne znam tacno koliko jer mi je vaga krepala ). Potpuno sam nedisciplinovana kad je ishrana u pitanju, a u sustini, cim malo povedem racuna, kilogrami krenu da spadaju. Samo sto to moje "vodjenje racuna" ne traje dugo. Nego, kazi nam kako napredujes? Kako ti se dopada raw prehrana i kako ti ide? Da li si bolje? Super je sto vezbas! Veliki pozdrav i poljubac! :* | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pomoc | |
| |
| | | | Pomoc | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |