| Veganska kajgana | |
|
+8lucija Helena Ružica Cvetić FelisDomestica Viki de Marko Bambina Olivera zelika 12 posters |
Autor | Poruka |
---|
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Veganska kajgana Čet Jan 25, 2007 3:23 am | |
| Potraban je paket tofua, jedna glavica luka i zacini Izdinstajte luk...ja ga obicno isjecem na listice dok ne smeksa. Sledece je da se doda smrvljen tofu (na sitno) i promjesa sa lukom. Nek se to jos malo prodinsta a u nedostatku tecnosti dolijte ili malo soja mlijeka ili vode. Od zacina ide so, biber i malo vegete. Moze i malo soja sosa...ali bez pretjerivanja. Za boju ide turmerik. Ja ne jedem jaja ima vec preko sest godina ali koliko se sjecam ukus je poprilicno originalan. Sigurna sam da se mogu praviti i varijante sa ostalim povrcem (paradajz, paprika i sl.) isto kao i kad koristite jaja na kraju krajeva. Bude li ko experimentisao sa tom varijantom javite kako vam se dopalo. Prijatno. | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Veganska kajgana Čet Jan 25, 2007 11:08 am | |
| e ovakav je bio moj omlet, varijacije su razne, turmerika se inače ovde zove i kurkuma, indijski začin žute boje; Može u kajganu da se doda i malo veganskog topljenog sira, i šampinjoni, i paprika... i stvarno je kao omlet od jaja, to kad se uželimo [img] | |
|
| |
Bambina devoted2raw
Broj poruka : 393 Godina : 46 Lokacija : Zemun Datum upisa : 02.04.2007
| |
| |
Bambina devoted2raw
| Naslov: Re: Veganska kajgana Pet Jul 27, 2007 1:03 am | |
| Našla!!
Biljni topljeni sir: pomešati šolju sojinog mleka, tri kašike ODGORČENOG pivskog kvasca, tri kašike brašna, 2 kašike sojinog putera (može i margarin), jedna kašičica senfa, sok od jednog limuna, so po ukusu. Sve to staviti na laganu vatru uz stalno mešanje dok se ne zgusne ako je suviše gusto dodati malo vode (mada ja volim gušće). Odlično ide i na skuvanu integralnu testeninu! | |
|
| |
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Veganska kajgana Pet Jul 27, 2007 3:55 am | |
| ja kad pohujem stvari samo jednostavno izbacim jaja uzmem odredjenu kolicinu brasna u nju ubacim zacine, ukljucujuci i alevu papriku i so , biber, vegetu (sta cu -gresna sam) i ostalo sto vam srce zeli...sve to umjesam u glatku smjesu sa sojinim mlijekom i nakon umakanja povrca u tu smjesu mozemo ga uvaljati u mrvice....i ta-daaaaaaaaaaaa (samo puno masno- mi inace jako malo stvari jedemo przenih jer nam je uvijek malkice lose poslije takvog rucka...vjerovatno stvar treninga zeluca...ali u isto vrijeme i znak da przeno nije dobro) zivi bili dragi moji | |
|
| |
Viki de Marko Počasni član
Broj poruka : 164 Godina : 51 Lokacija : Smederevo hobi : hobi - Web grafika Datum upisa : 03.01.2007
| Naslov: Re: Veganska kajgana Čet Avg 02, 2007 9:05 pm | |
| Zelika ja umesto sojinog mleka ubacujem pivo. Manje je masno, a podjednako ukusno. | |
|
| |
FelisDomestica vege majstor
Broj poruka : 192 Godina : 62 Lokacija : Beograd hobi : Setnje po prirodi i proucavanje gljiva i bilja... Datum upisa : 29.01.2007
| |
| |
zelika site admin
| Naslov: Re: Veganska kajgana Pet Avg 03, 2007 1:22 pm | |
| felis da li je susam "u cijelo" ili mljeven? poz | |
|
| |
FelisDomestica vege majstor
Broj poruka : 192 Godina : 62 Lokacija : Beograd hobi : Setnje po prirodi i proucavanje gljiva i bilja... Datum upisa : 29.01.2007
| Naslov: Re: Veganska kajgana Pet Avg 03, 2007 7:15 pm | |
| - zelika ::
- felis da li je susam "u cijelo" ili mljeven?
poz Nije mleven, samo ubacim šaku susama, već u zavisnosti koliko sam napravila mase za pohovanje. | |
|
| |
Bambina devoted2raw
| |
| |
Ružica Cvetić devoted2raw
Broj poruka : 41 Godina : 55 Lokacija : Beograd Datum upisa : 16.06.2007
| Naslov: Re: Veganska kajgana Uto Avg 28, 2007 12:58 pm | |
| KINESKI tofu? Po cemu se on razlikuje od "Zdrava hrana" tofua i gde ga kupuješ? | |
|
| |
Bambina devoted2raw
| Naslov: Re: Veganska kajgana Sre Avg 29, 2007 2:12 am | |
| Mekaniji je...meni, iskreno, lepši, skroz bez ukusa je i mora da se doradi... Kod Kineza u 70.bloku,sa spoljne strane ka ulici gde je prevoz.. ima jedna prodavnica gde se prodaje hrana-od pirinča i pirinčanih rezanaca, preko suvih šitaka, raznih suvih pečuraka, raznih algi pa do soja sosa, susamovoj ulja i začina...Tofu im stoji u jednoj velikoj vangli punoj vode, nije upakovan u plastiku..pa se mnogima gadi i misle da nije higijenski, al ništa manje higijenski od sira na pijaci...i kad ga kupiš staviš ga da ti stoji u vodi u nekoj posudi..pa u frižider...pa samo menjaš vodiu..i može baš dugo da opstane.. Mislim da je više nego 3 puta jeftiniji od onog u prodavnicama zdravije hrane, kg tofua je oko 100 dinara,a i ostale cene su u sličnoj srazmeri... | |
|
| |
Ružica Cvetić devoted2raw
Broj poruka : 41 Godina : 55 Lokacija : Beograd Datum upisa : 16.06.2007
| Naslov: Re: Veganska kajgana Sre Avg 29, 2007 10:07 am | |
| E, hvala ti. Treba otići u tu radnjicu i videti šta sve ima. Zvuči interesantno. | |
|
| |
Bambina devoted2raw
| Naslov: Re: Veganska kajgana Sre Avg 29, 2007 6:52 pm | |
| Kad već ideš do Kineza, iza tog tržnog centra ima par tezgica sa povrćem..e tu se može naći svašta nešto zanimljivo...ja tamo uzimam vlašac...a ima i nekog kineskog povrća, možda nije njihovo, ali je više uobičajeno kod njih nego kod nas u kuhinji... | |
|
| |
Helena raw expert
Broj poruka : 667 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 12.05.2007
| Naslov: Re: Veganska kajgana Uto Jun 17, 2008 7:53 pm | |
| Evo,ovo nije omlet mislim nego neka vrst kajgane,ja ju zovem turska zato sto mi je spoj 2 vrste koje smo cesto jeli tamo,jedna je kajgana s pomfrijem a druga je tzv menemen sa paradajzom i bosiljkom i tako ja sam ih ja spojila u jednu Brat mi inace cesto jede jaja ali ovo je trazio repete Jaaaako je ukusna i zasitna i definitvno prolazi kao glavno jelo a ne predjelo! Za 2-3 osobe : - narezite na male komadice 2 velika krumpira i ispecite ih na tavici - kada je krumpir gotov,odlijte visak ulja i dodajte rukama smrvljeni tofu (1/2 paketa) i pustite da se lagano zapece - zatim na to dodajte 2 rajcice narezane na manje komade i sve skupa pirjajte jos minutu - dvije - dodajte kurkumu,sol,papar,puno bosiljka,ako imate i delikatesni kvasac izvrsno pase! | |
|
| |
lucija novi član
Broj poruka : 6 Godina : 58 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : profesorica hobi : alternativa yoga vegetarijanstvo Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Veganska kajgana Sub Jun 06, 2009 9:06 am | |
| Evo i kako ja pravim TOFU KAJGANU paketic tofua, oko 300g, izdrobiti na sitno u tiganju zagrejati ulje, da prekrije dno, ili ghi dodati izmrvljeni tofu malo vegete biber i malo kurkume stalno mesati da se lepo isprzi, treba da bude zuto. moze da se jede i toplo i hladno a lepo ide uz majonez bez jaja kao sendvic na integralnom hlebu moze se isprziti dva tri sampinjona ili malo luka pa zatim dodati tofu svakako je dobro | |
|
| |
mimihu the Expert
Broj poruka : 300 Godina : 47 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 11.01.2008
| Naslov: Re: Veganska kajgana Ned Jun 21, 2009 9:07 pm | |
| Potrebno: - spanać - šargarepa - prazilik ili mladi luk - brokoli - kukuruz - klice mungo pasulja - tofu sir - kurkuma začin - tamari sos ili so - senf Koristiti povrće po želiji tikvice, krastavac, karfiol... šta god vam padne napamet i omlet uvek ispadne ukusno Izgnječiti tofu sir i momešati sa senfom i tamari sosom Dodati kurkuma začin. Prodinstati povrće na malo ulja Dodati izgnječen tofu i dobro izmešati i propržiti sve zajedno 10ak minuta. Omlet je gotov http://malarotkvica.blogspot.com/ | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Veganska kajgana Ned Jun 21, 2009 9:10 pm | |
| Bravo BRAVO Mimihu, kako samo lepe foto-recepte daješ!!!! jao kako mi se sad jede.... | |
|
| |
mimihu the Expert
Broj poruka : 300 Godina : 47 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 11.01.2008
| Naslov: Re: Veganska kajgana Ned Jun 21, 2009 9:38 pm | |
| Hvala Olivera, svakako moj prvi recept za omlet sam našla na ovom forumu i tako mic po mic postao je zamena za pravi omlet. Sutra idem kod kineza po zalihe tofua )) | |
|
| |
Bambina devoted2raw
| |
| |
zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Re: Veganska kajgana Pon Jun 29, 2009 5:27 pm | |
| | |
|
| |
Zlata novi član
Broj poruka : 36 Godina : 53 Lokacija : Kozarska Dubica Datum upisa : 28.02.2010
| Naslov: Re: Veganska kajgana Uto Jul 06, 2010 11:35 pm | |
| Kakav je to odgorceni kvasac a kakav delikatesni ? | |
|
| |
pomidora vege majstor
Broj poruka : 178 Godina : 58 Lokacija : Francuska,Dalmacija Zaposlenje : samo za praznike i feste(florist) hobi : crtanje,slikanje,citanje,sukulenti Datum upisa : 11.03.2009
| Naslov: Re: Veganska kajgana Sre Jul 07, 2010 11:40 am | |
| Ista stvar, samo jedan Srpski,a drugi Hrvatski. | |
|
| |
Zlata novi član
Broj poruka : 36 Godina : 53 Lokacija : Kozarska Dubica Datum upisa : 28.02.2010
| Naslov: Re: Veganska kajgana Sre Jul 07, 2010 8:47 pm | |
| Kod nas u trgovinama ima obicni svjezi kvasac koji koristimo za tijesta ia suvi kvasac. U cemu se razlikuje odgorceni kvasac u odnosu na taj ?
| |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Veganska kajgana Sre Jul 07, 2010 9:10 pm | |
| Zlato, ovde je u pitanju pivski odgorčeni kvasac u prahu, možeš da vidiš o tome u radionici za vege kuvanje. Možda kod vas u Dubici ima u trgovinama zdrave hrane i hrvatski delikatesni kvasac, a što je ista stvar Inače, taj delikatesni kvasac jelima daje ukus sira | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Veganska kajgana | |
| |
|
| |
| Veganska kajgana | |
|