Broj poruka : 100 Lokacija : beograd Datum upisa : 07.03.2010
Naslov: FISKULTURA, SPORT, REKREACIJA Ned Apr 11, 2010 5:08 am
Ako se ne varam, na ovom forumu nema teme vezane za fizičku aktivnost. Ako ima sorry, a ako nema, onda je vreme da je otvorimo!!!
Koliko ste aktivni? Da li je ono što smatrate "aktivnošću" dovoljno? Recimo, znam ljude koji kažu da su aktivni, jer svaki dan šetaju do prodavnice (!!!???). Ovo spada u normalno funkcionisanje i ponašanje u toku dana kod svake osobe svesne koliko je važno da se krećemo. Dakle, penjanje uz stepenice uz lagano trčanje, brz hod po gradu i izbegavanje prevoza, kao i slične normalne dnevne aktivnosti se ne računaju!
Koliko dnevno odvojite za smišljeno i aktivno fizičko bavljenje svojim telom?
Evo ja da počnem. Naglašavam da ni ja nisam "cvećka" i da sam osim joge tek skoro počeo s ostalim aktivnostima. Od kad sam na raw food, tačnije na 80/10/10 dijeti (o ovome ima posebna tema na forumu)
Dakle: 2-3 puta nedeljno joga svaki dan oko 60-100 sklekova i oko 20 zgibova trčanje svako jutro 10-15 minuta
Nameravam da krenem u teretanu, ali kad mi se popravi novčana situacija. Puno para dajem na voće:)))))))))
Pozdrav i VEŽBAJTEEE!
PS: Zašto je ovo važno? Zato da se ne bismo "sasušili" i bili loša reklama za sirovu ishranu!!! MOramo da zračimo zdravljem, snagom i da imamo jake mišiće!!! Nije samo hrana lek, već i aktivnost! Osim toga, više fizičke aktivnosti znači i bolji apetit, a time i više unesenih kalorija, što sve zajedno daje sliku zdravog tela.
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
Naslov: Re: FISKULTURA, SPORT, REKREACIJA Ned Apr 11, 2010 6:18 am
Nisam od onih koji vezbaju. Dnevno predjem bar 10km biciklom i to bi bilo to (osim onih sto kazes normalnih aktivnosti). I sa ovoliko aktivnosti, mislim da sam iznad proseka, posto vecina ljudi koje znam ima jedinu aktivnost setnju od stola do automobila i od automobila pesice do lifta
aleksandra vreco Član
Broj poruka : 72 Godina : 44 Lokacija : Nis Zaposlenje : farmaceutski tehnicar Datum upisa : 08.04.2010
Naslov: Re: FISKULTURA, SPORT, REKREACIJA Ned Apr 11, 2010 8:38 am
Na zalost moje aktivnosti se svode na one normalne svakodnevne i plus izlazak sa decom u park ili kej. Pravdam se sama sebi kako nemam vremena sto zbog posla, sto zbog kucnih obaveza, a ustvari sam ovisnik od interneta . Molim vas pisite o tome koliko vezbate i kojim se aktivnostima bavite. To ce me nadam se prodrmati .
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
Naslov: Re: FISKULTURA, SPORT, REKREACIJA Ned Apr 11, 2010 11:40 am
nicim nazalost....ja fakat nemam vremena....na ovih par stranica dolazim ovako kad se ukradem ujutro ili sa posla za vrijeme pauza kod mene su klinci jos maleni a muz prezauzet....i tako da je dosta tih obaveza palo na mene.....kuvanje, domace zadace i ostalo tako da sam od svih ovdje vjerovatno osoba koja najmanje vjezba...u stvari posteno i ne vjezbam....nadam se da ce predstojeci radovi u basti da mi donesu bar neki workout
rawman devoted2raw
Broj poruka : 100 Lokacija : beograd Datum upisa : 07.03.2010
Pozdrav i od mene:)..ja idem na vežbe..tzv body forming(vrsta aerobika) međutim sad sam napravila malu pauzu jer su pomerili trening na 21h uveče na šta moj organizam jednostavno ne može da se navikne:(, naime budna sam od 6h ujutru i posle posla, obilaska deke i nemačkog u 21h već dremam i ne ide mi se na trening..i to u zagušljivoj smrdljivoj sali..s druge strane živim blizu Dunava i keja i želim da krenem na trčanje mislim da je to odlična rekreacija plus trčim kad mi odgovara ne moram da se prilagođavam terminu treninga.
Meni je opravdano da žene sa malom decom nemaju vremena..pogotovo ako nemaju kome da ostave decu..
ANČICA vege majstor
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
Mene danas ubi kopanje bašte...upala mišića sledi...inače sam lenština - dva puta nedeljno yoga, nikako da se svrtim da vežbam kući svaki dan. Šetanje po prirodi i šumi -da, ne svaki dan, ali sve više od kako je vreme prelepo. Molila bih da neko postavi link za download kvalitetne muzike sa relaksaciju i meditaciju
Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
Parkour ili street running je super urbani egzibicionistički sport. I meni se veoma sviđa ali..bojim se da su naši krovovi slabo obezbeđeni:)) za početak idem ja na trčanje po keju za ostalo ću da vidim:)
ANČICA vege majstor
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
parkour je suuuuuper, al treba s njim rano započeti, kad sam bila za njega tada nije postojao..iako mi smo ko djeca bili u tome a da to nismo tako zvali...sve smo preskakali....obožavam parkour! inače vozim svoj MTB i voli duge šetnje, planiram se upisati na areobik i fitnes,( jednom! ) a u trčanju nisam redovita...
Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
Ja sam isla na aerobik baš duuugo, pa pilates (koji me smorio) pa opet vrsta aerobika..sad su ga pomerili na 21h a ja tad nemam ni snage ni volje da idem pa zato pauziram. nikad nisam probala trčanje pa jedva čekam, samo malo da stene kiša:) a bajk je suuuper:)