Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
Naslov: Ta divna stvorenja Sub Mar 06, 2010 7:06 am
Mama i dete :
Cija je mama najlepsa ?
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Sub Mar 20, 2010 11:25 pm
Ako prava (bioloska) mama nije tu, dobra je i kvocka...
Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Sre Apr 14, 2010 11:12 am
Iskoristila bih ovu rubriku da podsetim da se Baš sada u Kanadi ubijaju bebe foke! Neke ni svoj prvi obrok nisu pojele, već su ih ubili harpunom! Znam da mi koji smo Tako daleko od Kanade možemo pomoći samo potpisivanjem peticija ali i to je nešto. Ove godine je odobrena travična cifra od nekih 388.200 beba foka. PREVALIKA je cena bogataškog besa i dosade.
brokolica vege majstor
Broj poruka : 215 Lokacija : Srbija hobi : salsa Datum upisa : 10.06.2009
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Pet Apr 16, 2010 5:07 pm
jao branko sva se raspilavih od ovih slika...
Branko Urednik
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Sub Apr 17, 2010 11:49 am
Kao sto naslov kaze "ta divna stvorenja". Posebno su slatki kada su mali...
brokolica vege majstor
Broj poruka : 215 Lokacija : Srbija hobi : salsa Datum upisa : 10.06.2009
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Sub Apr 17, 2010 2:01 pm
aha tako slatki nestasni i trapavi..mice male..
Branko Urednik
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Pon Maj 03, 2010 8:30 am
pokusaj ozivljavanja mrtve drugarice... potresno
rain021 vege majstor
Broj poruka : 452 Godina : 67 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 01.05.2010
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Pon Maj 03, 2010 11:19 am
Potresno i neverovatno i na neki cudan nacin divno ! Strasno je to sto je Tea napisala o fokama !
Linda Mekartni : "Da klanice imaju staklene zidove, svi bi ljudi bili vegetarijanci"
Porazno je sto ovo izgleda nije istina!
Malo me je oraspolozila ova kvocka sa stenetom
rain021 vege majstor
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Pon Maj 03, 2010 11:50 am
Broj poruka : 2174 Godina : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 09.02.2009
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Pon Maj 03, 2010 5:29 pm
Po selima zivotinje se kolju napolju u dvoristu, pa nesto nisam primetila da su nasi seljaci vegeterijanci.
Doduse ne kolju svi, vec imaju coveka za klanje,i svi iz sela ga zovu kad treba nesto krupno zaklati (barem je tako u selu kod Pirota gde sam svako leto odlazila).
Ja sam tada obavezno bezala iz dvorista da ne gledam klanje, ali nisam nikako mogla da pobegnem od jezivih zvukova svinja u toku klanja.
Branko Urednik
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Pon Maj 03, 2010 6:01 pm
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Uto Maj 04, 2010 6:42 pm
Da, divni su, s vremena na vreme volim to da pogledam, dobila od drugarice, a posle pronasla na youtube pa poslala i ovde Mislila sam da sam poslala samo lane i mache, a ono ostalo sam i ja prvi put videla
Branko Urednik
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Sre Maj 19, 2010 1:28 pm
dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Čet Maj 20, 2010 8:18 am
Moram da se nadovežem na priču o klanju. Svake godine jedva preživim Djurdjevdan. Komšije prvo dovedu jare, koje bleji, doziva majku (tuuuužno je, srce se cepa) i ostavljaju ga ispred svojih vrata par dana (nekoliko metara dalje od mojih vrata). Ove godine je bilo tu samo jedan dan. Njihova deca ga (onako uplašenog) opsedaju, vrište, smeju se, hvataju ga uši, rep... Kada je tu više dana, smrad od njegovih fekalija se oseća po celom komšiluku, ponajviše kod mene. (A živim takoreći u centru grada.) Čin klanja obave tik do moje kapije. Sve mogu da čujem, iako se zatvorim u kuću. kada izadjem, mogu da vidim krvavu mrlju na zemlji...
Onda usledi bančenje cele noći, te niko u komšiluku ne može da trene.
Primitivizam se ne može iskoreniti.
anasana Urednik
Broj poruka : 2174 Godina : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 09.02.2009
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Čet Maj 20, 2010 3:24 pm
Bas jezivo!
U inostranstvu koliko vidim clanice neke organizacije gole protestuju zbog ubijanja zivotinja , zato sto britanska kraljica i dalje nosi krzno... Eto vam ideje.
Branko Urednik
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Čet Maj 20, 2010 4:03 pm
dmitras ::
Primitivizam se ne može iskoreniti.
Tesko je ljude koji ceo vek zive na svoj nacin prevaspitati. Oni su stekli pojam sta je "normalno" i o tome ne razmisljaju nego se cude kad cuju neke druge ideje poput nasih. Ideju ne ubijanja treba sto vise pribliziti deci. Nazalost, uz filmove i kompjuterske igre koje im se serviraju pre ce pomisliti da je normalno ubijati i ljude.
rain021 vege majstor
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Čet Maj 20, 2010 6:31 pm
Branko, da se nadovezem Od najmanjih nogu ili cak dok ne prohodaju, MI deci serviramo sta se jede , pre kompjutera i igrica ( mislim da u tim igricama pucaju ljudi na ljude, nisam bas upucena ). Sta svako svom detetu pokloni obavezno vec za prvi rodjendan ? TORTU ! Tzv. decije torte su ( pogledati na bilo kom sajtu, a i znamo ) uglavnom ili bar cesto razne zivotinje. Onda pitanje mališanima : Ko hoce npr. zekino uvo? Ko hoce medinu sapu? Ko zeli da pojede ove divne cokoladne lanetove oci ? Ko zeli da pogricka kucin repić itd. Rečju : HOROR ! Setite se bajki koje smo citali, uglavnom horori : Snezana, Ivica i Marica, itd, itd.
Branko Urednik
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Čet Maj 20, 2010 8:15 pm
Naravno. I sto nas narod kaze "Muka je nauciti, dve muke oduciti."
Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Čet Maj 27, 2010 6:28 am
Da konačno odgovorim, naime nisam mogla preko Google Chrome ali preko eksplorera može (a o n danas malko radi pa da ga iskoristim:) elem juče sam bila kod drugarice koja ima dvoje male dece, dečak ima 9 meseci i već jede sve vrste mesa i pitaju ona i još jedna naša koleginica hoćeš ti davati detetu meso? ja rekoh NE! Ijaooo pa kako ćeš, tako doktori kažu, šta ako mu/joj se nešto desi..ja bi se bojala(zaključe one), pa dete mora jesti meso, piti najmasnije mleko..a ja kažem pa kako ostali vegani i vegetarijanci tako i mi:) eto toliko kako se uče deca da vole životinje od malena..da ne kažem da im mama vrišti na samu pomisao na psa ili mačku!?
dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Pet Maj 28, 2010 5:12 pm
Stvarno je loše kada roditelji viču na decu ako se približe životinji: te 'Beži od nje, dlakava je!' (zamislite, DLAKAVA je!!!) , te 'Uješće te!'... Najefikasniji način da dete stvori animozitet prema živom svetu. Ja sam imala sreću da odrastam u malom mestu, uz babu i dedu koji su dozvoljavali držanje ptica, zečeva, pasa, mačaka... (Doduše, ponekad je bilo baš teško ubediti ih, pa su 'radile' i suze ) Povrh svega, deda me je ohrabrivao da posmatram i naše i divlje životinje, da im se približim, ostvarim kontakt. Meni je zahvaljući tome bilo (i sada je) sasvim normalno da, recimo, zmija prodje pored mojih nogu, a ja sva srećna gledam kako se ljeska na suncu i razmišljam o tome kako je lepa, umesto da se prepadnem, otudjena. Jedino se bojim osa i stršljenova, a za to mogu da zahvalim majci, koja histerisala i vrištala kad bi ih videla. Tako da, kada začujem zujanje, izbezumim se i pre nego što vidim šta zuji...
ANČICA vege majstor
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Sub Maj 29, 2010 9:09 pm
dmitras samo zaštiti vrat ka dideš u prirodu...pa te stršljen neće dohvati, jer on tamo cilja....a ose ne izazivaj pa te neće, ja vam poklanjam priču o lavu Kristijanu:
Tea vegan vegan
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Pon Maj 31, 2010 6:34 am
Da i ja se na žalost bojim osa i stršljenova:(
Branko Urednik
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Sub Jul 24, 2010 9:52 am
Pamela, borac za prava zivotinja se slikala i klasifikovala svoje telo kao sto se obicno to radi sa zivotinjama :
Sto se mene tice, ja bih uzeo parce od buta
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Sub Jul 24, 2010 11:37 am
Ovo nam je došlo u dvorište beba jež - pogledajte to prelepo stvorenjce!!!! spavao je u travi, pio mleko sa tacnice i otišao svojim putem...
Branko Urednik
Naslov: Re: Ta divna stvorenja Sub Jul 24, 2010 2:26 pm