Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 141 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 141 Gosta :: 1 Provajder Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Recepti sa bukovacom | |
| | Autor | Poruka |
---|
Nikola_subotic novi član
Broj poruka : 45 Godina : 35 Lokacija : Kumanovo, Makedonija Zaposlenje : student hobi : Knjige, astronomija, Star Trek, prijatelji, priroda i dr Datum upisa : 07.11.2008
| Naslov: Recepti sa bukovacom Sub Nov 15, 2008 2:24 pm | |
| Citao sam po forumu da osven soju i sejtan, dobra zamena za mesa je i bukovaca. Pa progooglao sam i nasao nekoliko interesnih recepta. PRZENE BUKOVACESASTOJCI:- Bukovace - sol, papar - krusne mrvice - susena slanina(e tu valjda moze da ide i neki rastitelan margarin, zato sto mi ovo ne jedemo ) - 1 mala glavica luka PRIPREMA:Bukovace ocistimo. Ako se radi o krupnim primjercima narezemo ih na 2-3 komada, pospemo paprom i solju, te ih uvaljamo u krusne mrvice. Zatim ih pecemo na proprzenim kockama slanine i luka oko 20 minuta. PIRJANE BUKOVACESASTOJCI:- 400 g bukovaca - 2 zlice ulja - 1 srednja glavica luka - 1 dl vina - 2 cesnja cesnjaka - 1 crveno vrhnje - 1 zutanjak - 100 g svjezeg sira(valjda ovde moze tofu da ide umesto sira) - sjeckani persinov list - sol, biber, vegeta PRIPREMA:Bukovace ocistite i narezite na rezance. Luk nasjeckajte na sitno i popirjajte na malo ulja. Dodajte bukovace, pirjajte dok ne ispari voda, zalijte vinom i pirjajte dok gljive ne omeksaju. Po potrebi dodavati malo vode. Kad su gljive gotove, dodajte sjeckani cesnjak, posoliti, popapriti, dodati malo vegete te sir i vrhnje u koje ste umutili zutanjak. Sve dobro promijesajte da se poveze i pustite da zavrije na laganoj vatri. Ubacite sitno nasjeckanog persinovog lista i posluzite. E sada moze li neko da mi objansi sto e to zutanjak, dali je to ona zutka od jaja? I dali bi mogao neko da mi pomogne da modifikujemo over recepte u vegan recepte:lol: | |
| | | anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: Recepti sa bukovacom Ned Nov 16, 2008 10:34 am | |
| - Nikola_subotic ::
E sada moze li neko da mi objansi sto e to zutanjak, dali je to ona zutka od jaja? I dali bi mogao neko da mi pomogne da modifikujemo over recepte u vegan recepte:lol: Zutnjak(zumanac) je zuti deo jajeta,a belanac je onaj ljigavi deo. U prvom receptu slaninu zameni maslinovim ili nekim drugim uljem,ali ne margarinom(to je cista hemija,totalno losa namirnica). U drugom receptu,zumanac i pavlaka sluze da se napravi lep,gust sos...probaj sa sojinom pavlakom i izmiksanim tofuom. | |
| | | Nikola_subotic novi član
Broj poruka : 45 Godina : 35 Lokacija : Kumanovo, Makedonija Zaposlenje : student hobi : Knjige, astronomija, Star Trek, prijatelji, priroda i dr Datum upisa : 07.11.2008
| Naslov: Re: Recepti sa bukovacom Ned Nov 16, 2008 11:09 pm | |
| | |
| Naslov: Re: Recepti sa bukovacom Sub Nov 22, 2008 1:32 am | |
| A dali kad kupujete industriske bukovace(one u tegle) imaju cudan miris? Ili sam ja mozda kupio nesto pokvareno? Ali miris ne tu vodu u koju stoje gljive je bio stvarno dosta neprijatan i dosta jak. Celi dan sam provetravao kujnu | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Recepti sa bukovacom Sub Nov 22, 2008 9:05 am | |
| - Nikola_subotic ::
- A dali kad kupujete industriske bukovace(one u tegle) imaju cudan miris? Ili sam ja mozda kupio nesto pokvareno? Ali miris ne tu vodu u koju stoje gljive je bio stvarno dosta neprijatan i dosta jak. Celi dan sam provetravao kujnu
Nikad nisam kupovao konzervirane bukovace - ali takav smrad sigurno nije normalan. Jesi li pogledao datum proizvodnje ? | |
| Naslov: Re: Recepti sa bukovacom Sub Nov 22, 2008 9:13 am | |
| | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Recepti sa bukovacom Ned Nov 23, 2008 10:19 am | |
| Najbolje je kupiti sveze, evo upravo sam ih doneo sa pijace, ali idu u frizider, a za rucak su rujnice (borovnjace) marinirane. | |
| Naslov: Re: Recepti sa bukovacom Ned Nov 23, 2008 3:08 pm | |
| - Branko ::
- Najbolje je kupiti sveze, evo upravo sam ih doneo sa pijace, ali idu u frizider, a za rucak su rujnice (borovnjace) marinirane.
To je malo problematicno, kod nas isto prodaju sveze gljive ali neznam koliko je to sigurno. Svake godine ginu po desetak ljudi od otrovne gljive. I zato gledam da se drzim one industriske, iako znam da to opste nemoze da se sporedi sa prirodnu gljivu . A bas bi hteo nekad da se uhodam u gljivarstvo. Gljive su tako lepe stvorenja. Oduvek misticne. Postoji rizik ipak. Ali mislim da je to vise propaganda nego sto stvarno je toliko strasno. | |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Recepti sa bukovacom Ned Nov 23, 2008 5:10 pm | |
| Naravno da sa gljivama treba biti oprezan, nikako ne treba rizikovati i uzeti gljive od nepoznatih ljudi, ako ne poznajes tu vrstu gljiva. Bukovaca je odomacena, i ja sam je gajio, lako je prepoznatljiva, tako da s njom nema problema. | |
| | | zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Re: Recepti sa bukovacom Ned Nov 23, 2008 8:58 pm | |
| Mislim da recepti sa zumancetom tj zutnjakom idu u vegetarijanske recepte...ovde pisemo veganske recpete u kojima nema jaja i mlecnih proizvoda....ali mladom veganu sve je oprosteno.... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Recepti sa bukovacom | |
| |
| | | | Recepti sa bukovacom | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |