Kelvin novi član
Broj poruka : 10 Godina : 50 Datum upisa : 18.01.2008
| Naslov: Šparuge 2. dio Pon Apr 14, 2008 11:44 am | |
| Kao što rekoh sezona šparuga je u punom jeku. Ukazalo se Sunce, zatoplilo je, a i kiše je bilo prethodnih dana pa šparuge upravo bujaju. Nastavno na prethodni recept (koji je bio doduše bez slike:cry: ), dajem slijedeći koji je prilično jednostavan, daklem: PROLJETNA SALATA S ŠPARUGAMA Sastojci: -vezica šparuga, -kuhani grah, -kuhani slanutak -glavica luka (najbolje crveni), -soja sos, jabučni ocat, maslinovo ulje za začiniti. Priprema: Mekane dijelove šparuge kratko prokuhati u kipučoj vodi, procjediti vodu i ostaviti da se ohladi. U posudi promješati kuhani slanutak, kuhani grah, crveni luk i ohlađene lukane šparuge. Dodati soja sos, ocat i maslinovo ulje i sve skupa dobro promješati. Kombinacije sastojaka su neograničene; može se dodati i kuhani azuki grah, leća, narbiti malo mrkvice, itd. itd. To otprilike izgleda ovako (nije baš najkvalitetnija slika jer je slikano mobitelom): | |
|
Helena raw expert
Broj poruka : 667 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 12.05.2007
| Naslov: Re: Šparuge 2. dio Sre Apr 23, 2008 10:36 am | |
| Izgleda i zvuci mljac... Kako si strucnjak za sparoge htjela sam te pitati da li mozda znas za neki recept sa sirovim sparogama? Ako znas molim te udijeli | |
|
Kelvin novi član
Broj poruka : 10 Godina : 50 Datum upisa : 18.01.2008
| Naslov: Re: Šparuge 2. dio Pon Apr 28, 2008 8:16 am | |
| Hm da, neki dan sam čitao članak u novina koji tematizira branje i pripremu šparoga u kojem se spominje da se one mogu jesti i sirove što sam i isprobao jer dok ih berem znam ih onako tek ubrane prožvakati jer je ukus upravo božanstven. Doduše, malo su jače arome nego skuhane pa ih ne mogu puno pojesti ali mislim da bi se mogle koristiti kao začin u receptima za raw food upravo zbog te karakteristične arome i sile minerala i vitamina koje se gube kuhanjem. Treba samo naglasiti da treba jesti samo mekane dijelove stabiljki, odnosno one dijelove do kuda se mogu lomiti prstima počevši od glave.
Lijep pozdrav iz zelene Istre:D | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Šparuge 2. dio | |
| |
|