Zdrava ishrana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vegetarijanski i veganski recepti - zdravlje na vašem tanjiru!

PrijemPristupiRegistruj sePortalliLatest imagesGalerijaTraži
Zadnje teme
» Sokovnici
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5

» moj kuvar
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan

» kolaci od soje
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan

» Soja poreklo priprema i jos po nesto
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimePon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan

» kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimePet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka

» Sojino mleko
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimePet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan

» Novi clan
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing

» Veganski omlet
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimePet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa

» Vitamix blender
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimePet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa

» Imate li savet?
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeSre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman

» Totalna terapija Rudolfa Brojsa
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir

» Šta raditi kada su ukućani mesožderi?
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeSre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia

» ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOM
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimePet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile

» Musaka od spanaca i pirinca
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimePet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile

» potrbni saveti novajliji....
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimePet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol

» Tofu - uradi sam
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan

» Koliko nas je na Facebook-u?
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimePon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama

» Biljna mleka u aparatu
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko

» 80/10/10 Diet
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko

» Lijek za rak ?
Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimePet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381

Ključne reči
maslacka sladoled Knjige proso sirove tikvice namaz recepti piramida keks puding majonez sirova avokado indijskih kakao kafa free vegetarijanci kopriva sremusa šargarepa vegane oraha jogurt tofu
Pristupi
Korisničko ime:
Šifra:
Pristupi automatski pri svakoj poseti: 
:: Zaboravio sam šifru
Ko je trenutno na forumu
Imamo 110 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 110 Gosta

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm
Čajevi za

Pottengerov pokus s mackama

Ići dole 
+7
anett
zelika
hana-banana
marijana021
zanahoria
Branko
Helena
11 posters
AutorPoruka
Helena
raw expert
raw expert
Helena

Broj poruka : 667
Datum upisa : 12.05.2007

Pottengerov pokus s mackama Empty
PočaljiNaslov: Pottengerov pokus s mackama   Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimePet Feb 22, 2008 6:50 pm

Ja sam protiv testiranja na zivotinjama ali ovaj pokus je meni beskrajno zanimljiv (pa kad je vec izveden da barem nesto iz njega naucimo) osim ocite stvari (a to je rezultat) i po tome sto se obicno svi drze ko pijan plota nekih saznanja na pokusima na zivotinjama koje se kasnije primjenju na ljude i njihovu ishranu tipa saznanja o korisnosti mesa i mlijeka preko pokusa na zivotinjama,stakorima ,mackama ili majmunima itd i to je sve uzeto kao alfa i omega i iako je radjeno na zivotinjam (stakori ???) a ne ljudima smatra se vjerodostojnim i primjenjuje se na ljude

Dok s druge strane kada nekome natuknes kako je moguce i ustvari prirodno da i mi kao i jedna recimo kravica koja je biljojed sasvim nomalno dobijemo sve sto nam treba iz biljaka e tu vec usporedjivanje sa zivotinjama prestaje i nema nikakvih temelja,a s druge strane evo i jednog pokusa isto tako radjenog na zivotinjama i to sa veoma intrigantnim rezultatima ali cini se da niti on nije narocito zanimljiv.Zanimljivi su samo mesni i mlijecni pokusi,naravno iskljucivo oni s dobrim ishodom.

Francis Pottenger provodio je pokuse s hranjenjem na 900 macaka i to preko 10 godina.

Stvar je izgledala ovako :
Macke je podijelio u 2 skupine
Jednu je skupinu hranio mesom i mlijekom u kuhanom stanju a drugu tim istim ali u sirovom stanju.

Rezultat :
-Macke koje su bile hranjene sirovom hranom bile su zdrave i svaki slijedeci narastaj je takodjer bio zdrav.
-Macke koje su bile hranjene kuhanom hranom izgleda kao da su se „modernizirale“ jer su patile od svih bolesti danas nama znanim kao bolesti „modernog“ covjeka.

Samo neke od njih :
-razdrazljivost
-problemi s probavom
-srcane bolesti
-bubrezne bolesti
-problemi sa stitnjacom
-smanjena funkcija jetre
-poremeceno seksualno ponasanje
-porodjajne teskoce
-gubitak zubiju

Zanimljivo je i da je iz narastaja u narastaj opadao broj macica u leglu a povecavao se broj unakazenih macica,mrtvo omacenih ili su pak bili s nekim urodjenim bolestima.
U trecem narastaju vecina zenki je bila prakticki neplodna.

Meni najzanimljivije od svega je to sto je tlo na kojem su macke bile drzane bilo razlicito kod prve i druge skupine :
Naime na tlu gdje su drzane macke koje su jele kuhanu hranu jos godinama poslije nije rasla trava ni bilje za razliku od onog gdje su drzane macke koje su hranjene sirovom hranom.
Nazad na vrh Ići dole
Branko
Urednik
Urednik
Branko

Broj poruka : 1735
Godina : 62
Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine
Datum upisa : 21.10.2007

PočaljiNaslov: Re: Pottengerov pokus s mackama   Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimePet Feb 22, 2008 8:07 pm

Ono sto mogu reci iz licnog iskustva je sledece: Macor kod tasta (zenin otac) svaki dan dobija sirovo meso. Super izgleda i ne pada mu na pamet da uzme neki cvarak ili cak kobasicu. S druge strane dok sam ja imao macke jele su kuvanu hranu, poneki put su dobijale i nesto sirovo ili su pride nesto ulovile i nisu imale nikakve tegobe. LM, sirovo je potrebno, ali ne mora 100%.
Nazad na vrh Ići dole
zanahoria
Urednik
Urednik
zanahoria

Broj poruka : 481
Godina : 44
Datum upisa : 19.02.2007

PočaljiNaslov: Re: Pottengerov pokus s mackama   Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeČet Mar 06, 2008 12:12 pm

Moj pas jede kuvanu hranu...tj ono sto mojima ostane od rucka....ponekad kuglice ali pravo je zadovoljstvo videti kera koji jede listove od kupusa dok se moji spremaju da ga ubace u bure....voli svez crni luk...a sto se voca tice...leti sedi ispod kajsije i samo ceka da padne i ne samo to jede i tresnje,sljivu...a od ove godine je skontala sta je lesnik ..dugo je gurala glavu u krosnju tog lesnika i nije ukapirala sta mi svaki dan tu trazimo,ali kad je shvatila...auuu bilo je muke.....Ona voli koske ali iskreno nisam videla psa koji se manje obraduje kad dobije velkiku kosku...ali zato obozava kuvan kupus...eto ti sad taj zivotinjski svet...
Nazad na vrh Ići dole
marijana021
Urednik
Urednik
marijana021

Broj poruka : 212
Godina : 43
Zaposlenje : Master zastite zivotne sredine
hobi : sport, priroda
Datum upisa : 29.09.2007

PočaljiNaslov: Re: Pottengerov pokus s mackama   Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeČet Mar 06, 2008 12:44 pm

Ne znam za macke, ali za pse kazu da ne treba da jedu samo sirovo, jer im to skracuje zivotni vek u mnogome, zato sto sirovo meso sadrzi mnogo bakterija i virusa, a svinjsko moze imati i pantljicaru, pa je zato bolje malo ga obariti.
Ja mojim psima kuvam redovno ( kupujem otpatke iz mesara koji uglavnom imaju dosta mesa), i bez obzira sto kazu da im ne treba povrce ni zitarice, redovno stavljam kukuruzni griz, prekrupu, pirinac, cak i zeleno povrce( leti kad je jeftinije).
Nekad dobiju i ostatke od rucka ( posto kuvam za mene i momka retko nam pretekne).
Nas pas je inace svastojed, zimi tamani orahe gore od nas, a leti visnje i lubenicu.
Nazad na vrh Ići dole
hana-banana
Član
Član
hana-banana

Broj poruka : 81
Godina : 48
Datum upisa : 14.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Pottengerov pokus s mackama   Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeČet Mar 06, 2008 2:46 pm

Moje macojle jedu konzerve i suvu hranu za macke. Dosta mozgam o tome jer mi nije bas svejedno kakve otpade stavljaju u te njihove konzerve, ali oni odbijaju da jedu one organik obroke sa braon rizom i sl.
Kod nas u kuhinji nista nije ni dotaklo meso, tako da mi se bas ne ide u mesaru po njihov rucak.
Hana ne jede nista osim njene hrane, a Cile je kanta bez dna - jede sve. Suv hljeb, brokoli, salatu, vegan margarin obozava, puding od soje, ma sve taj jede.
Nazad na vrh Ići dole
zelika
site admin
site admin
zelika

Broj poruka : 571
Godina : 53
Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci)
Datum upisa : 22.01.2007

PočaljiNaslov: Re: Pottengerov pokus s mackama   Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeČet Mar 06, 2008 5:27 pm

HAHAHAHAH
macke i kuce sa dusama gice
reinkarnacija je cudo cure
Nazad na vrh Ići dole
anett
site admin
site admin
anett

Broj poruka : 896
Godina : 56
Datum upisa : 13.10.2007

PočaljiNaslov: Re: Pottengerov pokus s mackama   Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeČet Mar 06, 2008 9:01 pm

Da i ja pohvalim moju Anett(nemacki ovcar)-jede sve sto vidi da ja jedem-banane,jabuke,kajsije(i kostice lomi i jede jezgra),maline,jagode,obozava kruske viljamovke...U jesen se nacrta ispod oraha i krcka ih koliko joj drago,a kasnije ih krade iz dzaka,nosi u kucicu i jede Laughing
Nazad na vrh Ići dole
zanahoria
Urednik
Urednik
zanahoria

Broj poruka : 481
Godina : 44
Datum upisa : 19.02.2007

PočaljiNaslov: Re: Pottengerov pokus s mackama   Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimePet Mar 07, 2008 11:03 am

Anett izgleda kao da pricamo o istom keru.....samo sto je moja Asa engleski seter.....
Nazad na vrh Ići dole
Bed Bob
U(ne)rednik (former)
U(ne)rednik (former)
Bed Bob

Broj poruka : 747
Godina : 57
Zaposlenje : ForUMaš
hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica
Datum upisa : 10.10.2007

PočaljiNaslov: Re: Pottengerov pokus s mackama   Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimePet Mar 07, 2008 12:41 pm

"Psi vegetarijanci

Može li pas biti vegetarijanac?

Mora li pas, kojeg svrstavamo u skupinu životinja mesojeda, obvezno jesti meso i hoće li se razboljeti ako ga hranimo drugom bezmesnom hranom? Pretražujući stručnu i znanstvenu literaturu, gotovo nema radova koji se bave tim pitanjem, piše o ovoj zanimljivoj i aktualnoj temi dr.sc. Damir Žubčić u časopisu Vegeterra. Jedno ozbiljno istraživanje izvršeno je u 33 države SAD-a i Kanadi. U jednogodišnjemu razdoblju anketirani su vlasnici i promatrano je tri stotine pasa. Neznatno više od polovine toga broja bile su ženke, 167 životinja bilo je čistokrvne pasmine (najviše terijera i retrivera), a čak 65,3 posto životinja su vegani (psi koji ne samo da nisu jeli meso nego ni mlijeko i mliječne proizvode, ni jaja), dok su ostali vegetarijanci. Psi su bili različite dobi: oko četvrtina do treće godine, četvrtina do šeste, četvrtina do devete godine i četvrtina dobi od desete do devetnaeste godine. Od svih pasa čak ih je 76 posto bilo u skupini dobro do odlično zdravlje.
Pas ubija u prirodi jer se tako prehranjuje, i kad on to sam radi to je prirodno. No, kad čovjek drži psa u svojoj kući i hrani ga, glupo je i nepotrebno ubiti kravu da bi taj pas jeo. Kad čovjek
kolje i ubija, potpuno je svejedno pojede li on dobiveno meso sam, počasti li prijatelje ili nahrani svoje kućne ljubimce.
Životinje koje su najmanje polovinu svoga života bile na vegetarijanskoj ili veganskoj prehrani u 85 posto slučajeva bile su odličnog zdravlja! Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da ni jedan pas koji je najmanje tri godine bio vegan ili najmanje četiri godine vegetarijanac nije imao smanjenu funkciju štitnjače, što je čest poremećaj u 'normalno' hranjenih pasa.
Vitamini i minerali

Na osnovi tih podataka moramo ustvrditi da su psi vegetarijanci i odjelito vegani vrlo dobroga zdravlja, rijeđe obolijevaju, i to u poznijoj dobi, od bolesti koje su česte u pasa normalno hranjenih (kožne, srčane, artritis, hipotiroidizam i dr.).
Možemo pretpostaviti da ljudi koji svoje kućne životinje hrane zdravom hranom nisu pušači, više se kreću, psećoj hrani dodaju vitamine i minerale, koje veterinari preporučuju bez obzira na vrstu prehrane pasa, a životinje žive u mirnijem obiteljskom okružju. Koliki je utjecaj tih čimbenika na zdravlje pasa treba još utvrditi, ali je nesumnjivo da uz zdravu hranu i oni pridonose zdravlju kućnog ljubimca.
Kao što smo rekli, bez obzira kakav bio način njihove prehrane, kućne životinje bi morale redovito uzimati vitaminsko-mineralne dodatke. Stoga i vegetarijanska odnosno veganska hrana za pse i mačke, kao i sve gotove hrane, sadrži dodane vitamine i minerale. Vani (u inozemstvu) već duže vrijeme postoji gotova vegetarijanska odnosno veganska hrana za pse i mačke. Bez većih problema, pas može i u kućnoj radinosti biti vegan, no mačka koju želimo hraniti tako da iz njenih obroka izostavimo i jaja i mlijeko mora dobivati enzime, koji se pak također nalaze u gotovoj veganskoj hrani za mačke.
Kod nas gotove bezmesne hrane za kućne životinje nema osim Bosch-ovog Vegetarian mix-a za pse koji nije deklariran kao kompletna vegetarijanska hrana za kućne životinje, ali je jedini takav proizvod na našem tržištu. U susjednoj Sloveniji dostupna je vrlo kvalitetna kompletna veganska hrana za pse i mačke talijanske tvrtke Ami, a u Austriji se, osim proizvoda tvrtke Ami, može kupiti i organska kompletna veganska hrana za pse tvrtke Yarrah.
Treba razumjeti i shvatili da je pas zdrav i sretan i kad ne jede meso. Čovjek bi trebao dati jednako pravo na život svim životinjama bez razlike."
Izvor: http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=257,
"Vegetarian Dogs

UVOD

Neki ljudi se pitaju je li ispravno izostaviti meso iz prehrane psa ili mačke. Psi i mačke vegetarijanci uživaju u svojoj hrani i dobrom zdravlju, a vegetarijanska prehrana za vašeg kućnog ljubimca je etički dosljedna filozofiji prava životinja. Životinje u divljini obično jedu puno biljnih sastojaka. Osim toga, da biste ih hranili mesom koje bi oni normalno jeli, morali biste im servirati cijele miševe ili im dopustiti da sami love. Mačke i psi nisu više dio hranidbenog lanca.
Mnogi vegetarijanci i vegani hrane svoje kućne životinje zdravom, prehranom bez mesa. Istraživanja su pokazala da ljudske bolesti vezane uz potrošnju mesa, kao što su alergije, rak i problemi sa bubrezima, srcem i kostima, također pogađaju mnoga ne-ljudska bića. Potrebe ishrane pasa i mačaka se lako zadovoljavaju veganskom prehranom i određenim dopunama.
Nema znanstveno utemeljenog razloga zašto psi ne bi mogli živjeti potpun i zdrav život na vegetarijanskoj prehrani. Nadalje, domaća ili kupljena vegetarijanska hrana pomaže u izbjegavanju mogućih štetnih sastojaka na zdravlje, koji postoje u hrani baziranoj na mesu.
Neka raširena mišljenja o prednostima: 'Psi bi profitirali što se zdravlja i temperamenta tiče... Takva prehrana bi uvelike smanjila rizik obolijevanja od raka, srčanih i moždanih udara i ostalih čestih bolesti i poremećaja.' - Michael W. Fox, D.V.M.
IZ KNJIGE VEGETARIAN DOGS

Mogu li psi živjeti zdrav i aktivan život na vegetarijanskoj ishrani? DA! Hranili smo mnoge pse kompletnom vegetarijanskom hranom u razdoblju od 10 godina. Nadalje, brojna istraživanja daju podršku toj praksi. K tome, žitarice, povrće i ostali sastojci u čijem dobivanju nije potrebna nikakva okrutnost, mogu zadovoljiti sve pseće potrebe. Stoga, zašto ne odabrati onu prehranu koja uzrokuje najmanje moguće patnje?
Ova knjiga će vam omogućiti da pripremite zdrave i ukusne vegetarijanske obroke za vaše pseće prijatelje. Ako biste radije kupili komercijalnu vegetarijansku hranu za pse, steći ćete povjerenje i mogućnost da razgovarate o vašem izboru i s drugima.
Pravilna ishrana nije povezana sa hranom baziranom na mesu. Pitanje pravilne ishrane nije vezano s činjenicom da li hrana sadrži životinjske proizvode, nego da li sadrži dovoljan i proporcijalan iznos raznih prehrambenih sastojaka.
Prema National Research Council-u (NRC), 'Psi zahtijevaju specifične hranjive tvari, a ne specifičnu hranu.' Istraživanje je usporedilo probavljivost mesa i biljnih proteina i zaključeno je da 'Nisu pronađene nikakve razlike kod probave biljnih proteina... u tom eksperimentu.' Drugi istraživači navode probavljivost ugljikohidrata u iznosu od 90%. Sve u svemu, nema većih prepreka za vegetarijansku hranu za pse.
Zašto psi vegetarijanci?

Većina ljudi bi se složila da je nanošenje boli drugima pogrješno. Bilo kako bilo, mnogi od nas su zanemarili jednostavno pravilo: Ne čini zlo. Iako je poznato, i sa znanstvenog i sa subjektivnog gledišta da životinje osjećaju bol kad ih zatvaramo u kaveze, kad dominiramo njima i ubijamo ih, više od 6 milijardi životinja i dalje žive i umiru svake godine samo u SAD-u, u uvjetima koji su više nego stravični. Je li ispravno da osoba namjerno uzrokuje bol i smrt drugoga? Ne bismo li trebali staviti potrebe drugih ispred naših potreba za uživanjem?
Ovo je poglavito istina ako je naše uživanje upravo to što direktno uzrokuje tu patnju. Ali čak i ako samo jedna osoba prihvati da je jedenje druge životinje pogrješno za ljude, da li se ista logika primjenjuje i na pse koji jedu druge životinje? Nije li prirodno za pse da jedu meso?
Nije pogrješno da pas jede meso, no da li je li pravilno da ljudi sudjeluju u ubijanju drugih životinja da bi svoje pse nahranili mesom? Da bi odgovorili na ovo pitanje, trebamo uzeti u obzir dvije činjenice: Da uzgajanje i ubijanje životinja zbog hrane prisiljava druge na patnju i da ne moramo ubijati životinje da bismo nahranili naše životinje? Ako je neka aktivnost okrutna i nepotrebna, tada je ta aktivnost pogrešna!
Deset godina iskustva, znanstvena istraživanja i prisutnost potvrđene komercijalne vegetarijanske hrane potkrjepljuju da je ubijanje zbog ishrane domaćih pasa potpuno nepotrebno.
Ishrana

Psi (i ljudi) trebaju proteine, ugljikohidrate, masti, vitamine i minerale. Previše ili premalo bilo kojeg od ovih sastojaka može uzrokovati probleme, kao što su pretilost, neishranjenost te čak predoziranost vitaminima ili mineralima. Ali, bez panike! Nakon svega, pa vi sami sebe hranite godinama bez puno razmišljanja o tome, važno je razumjeti gdje se razlikuju vaše potrebe i potrebe vaših životinjskih prijatelja.
Psi imaju veću potrebu za proteinima od ljudi. Jedno istraživanje je pokazalo minimalnu potrebu od 6 %. Nije poznata optimalna razina proteina koja je potrebna, no nije bitno koja je količina potrebna jer je vegetarijanska prehrana sa svim svojim sastojcima itekako dorasla tom standardu (čak i preko 30%).
Iako su dostupne gotove vegetarijanske hrane, nisu nikako nužne. Povrće je nakon kuhanja vrlo razgradivo za pse. Psi najviše vole kuhano povrće, ali im je draže kad je narezano na manje komadiće ili pasirano. Slično je i s mahunarkama koje su bogate proteinima i mineralima. Tu su i žitarice, razna tijesta, kruh i naravno voće. Pšenične klice, avokado i mrkva su vrlo dobri u prehrani pasa, a dostupni su i razni vitaminski dodaci.
Ne brinite ako vaš pas preskoči obrok ili dva, to je normalno. S druge strane, nemojte ograničavati aktivni unos zdrave hrane vašem psu."
Izvor: http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=259
Pottengerov pokus s mackama F_209591m_193ae5f
Nazad na vrh Ići dole
milanvegan
novi član
novi član

Broj poruka : 4
Datum upisa : 11.02.2008

PočaljiNaslov: Re: Pottengerov pokus s mackama   Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeČet Mar 13, 2008 4:47 pm

Milica Stojanović jedan od naših najvećih stručnjaka po pitanju ishrane i prirodne medicine navodi da svoje ljubimce hrani vegetarijanski kao i sebe.U poslednje vreme se bolesti naših ljubimaca intenziviraju.Naveo bih povečani broj epileptičnih napada kod pasa.Ja sam siguran da bi se adekvatnom ishranom stalo na kraj toj opakoj boljci. Ali me interesuje zašto se u poslednje vreme (po navodima veterinara u okolini Pančeva) javlja znatno povečan broj slučaja epi napada?
Nazad na vrh Ići dole
anasana
Urednik
Urednik
anasana

Broj poruka : 2174
Godina : 45
Datum upisa : 09.02.2009

PočaljiNaslov: Re: Pottengerov pokus s mackama   Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeČet Jun 11, 2009 7:44 pm

I love you Jao Marijanin pas me podseca na psa koga su baba i deda imali u selu. Gari je bio pticar,i jurcao je po polju za zecevima i raznim gmizavcima. Tako ga je jednom ujela zmija za njusku, pa je sav bio otekao. Uspeo je sam da se izleci tako sto je u polju jeo neku travu (nisu videli koju).
A sto se tice sirove hrane za pse, oni i da treba da je jedu vise neznaju. Nauceni su da jedu kuvano meso. Ujka nam je bio poslao neke bubrege i govedji jezik, a posto to ne jedemo, onako sirovo odnela sam lutalicama,koji su radosno mahali repom i njusili dugo to sirovo meso i na kraju ga nisu pojeli, jer su navikli da im ljudi daju kuvano meso i kosti od kuvanog mesa.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.google.rs
Marijanči
novi član
novi član

Broj poruka : 58
Datum upisa : 22.10.2009

PočaljiNaslov: Re: Pottengerov pokus s mackama   Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeSre Okt 28, 2009 5:37 pm

milanvegan ::
Milica Stojanović jedan od naših najvećih stručnjaka po pitanju ishrane i prirodne medicine navodi da svoje ljubimce hrani vegetarijanski kao i sebe.U poslednje vreme se bolesti naših ljubimaca intenziviraju.Naveo bih povečani broj epileptičnih napada kod pasa.Ja sam siguran da bi se adekvatnom ishranom stalo na kraj toj opakoj boljci. Ali me interesuje zašto se u poslednje vreme (po navodima veterinara u okolini Pančeva) javlja znatno povečan broj slučaja epi napada?
nema ništa gore od industrijske hrane za pse i mačke, počeli su oboljevati i od rakadodaj tu još i cjepljenje.. i imaš jako loš koktel
Nazad na vrh Ići dole
Marijanči
novi član
novi član

Broj poruka : 58
Datum upisa : 22.10.2009

PočaljiNaslov: Re: Pottengerov pokus s mackama   Pottengerov pokus s mackama Icon_minitimeSre Okt 28, 2009 5:40 pm

tvrdili su i da krave mogu bez opasnosti jesti koštano brašno (mrtve krave)pa smo vidjeli kako je to završilopsi su potomci vukova, mesožderi, ispravno ih je hraniti sirovim mesom

Poslednji izmenio Marijanči dana Sre Okt 28, 2009 5:41 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : lapsus)
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Pottengerov pokus s mackama   Pottengerov pokus s mackama Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Pottengerov pokus s mackama
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Zdrava ishrana :: Sirova - presna hrana (raw food)-
Skoči na: