Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 57 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 57 Gosta :: 1 Provajder Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Ljubav! Sta to bese? | |
| | Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Ljubav! Sta to bese? Pet Feb 15, 2008 12:24 am | |
| Namerno sam danas propustio da pišem o Sv. Valentinu/ Sv. Trif(v)unu. Slavi se kao dan zaljubljenih ali nije samo to. Mnogo važnije je da je juče bio dan ljubavi ono što smo zaboravili i izgubili kao osećaj a to je osećaj ljubavi. Nemamo više ljubavi prema svima koji nas okružuju, prema životinjama, biljkama i prirodi. Očekivao sam da će ovu temu da pokrene neko od urednika ili starijih članova ali na ovom sajtu je definitivno ljubav umrla. To je krajnost koju hoću da naglasim zaslepljeni (narcisodno) samim sobom potpuno zaboravljamo da oko nas žive i druga bića koja volimo ili bi trebalo da volimo. Treba znati da zdravom ishranom poboljšavamo svoje zdravlje za samo 23-25%, bez 5og elementa ljubavi taj procenat je manji. Srećan sam što sam okružen osobama koje vole ( ne samo svoje bližne) sve oko sebe, život, prirodu, sunce, druge ljude, svaki tren svog života. Taj osećaj ispunava, daje životu neki nov vredan sadržaj. Potpuno drugačiji pogled na svet i na život uopšte. Kad tako živimo onda nam je svaki dan ''dan zaljubljenih''. |
| | | anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: Ljubav! Sta to bese? Pet Feb 15, 2008 9:28 am | |
| I ja sam namerno propustila da pisem o Sv.Valentinu,a evo zasto.Taj dan je potpuno komercijalizovan,sveo se na prodaju poklona i dobru zaradu.I gde je tu ljubav? - Oziris ::
Srećan sam što sam okružen osobama koje vole ( ne samo svoje bližne) sve oko sebe, život, prirodu, sunce, druge ljude, svaki tren svog života. Taj osećaj ispunava, daje životu neki nov vredan sadržaj. Potpuno drugačiji pogled na svet i na život uopšte. Kad tako živimo onda nam je svaki dan ''dan zaljubljenih''. Ovo sto sam izdvojila iz tvog posta jeste ljubav,nesebicna i bez zahteva i takvu je treba slaviti,jos bolje-ziveti je "Ljubav je vibrirajuca snaga koja prozima univerzum.Ta energija stalno je tu,ali covek obicno pluta kroz zivot ne otvarajuci izvor,snagu ljubavi koja se nalazi u njegovom vlastitom srcu" Sai Baba | |
| | | Bed Bob U(ne)rednik (former)
Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Ljubav! Sta to bese? Pet Feb 15, 2008 10:32 am | |
| Kolega novi člane Oziris, doista si potrefio upečatljivo-sugestivan naslov teme "Ljubav! Sta to bese?"-toga se ni Oliver D. ne bi dosetio u mediteranskim klavirskim "dodekafonijskim" vežbanjima. Peščani sat "otkucava", staračka demencija likuje, zaborav bivstvovanja je na (ne)delu... Mnogi su se na " ljubav" pozivali, i usput se nisu snebivali, da ne upamte taj zaborav. | |
| | | zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Re: Ljubav! Sta to bese? Pet Feb 15, 2008 2:52 pm | |
| ...A I DALJE SE VOLIMO.....E TO JE LJUBAV.... | |
Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Ljubav! Sta to bese? Uto Mar 11, 2008 5:09 am | |
| | | Voleću te do kraja života - laž! Sreda, 20. februar 2008. 15:58
Kada vam neko kaže: "Voleću te do kraja života", znajte da laže. Naučnici tvrde da ljubav ne može da traje duže od četiri godine.
Istraživački tim Nacionalnog autonomnog univerziteta u Meksiku je sproveo istraživanje koje je pokazalo da u prvoj fazi zaljubljenosti ljudski mozak proizvodi odredjena hemijska jedinjenja. Tada se aktiviraju odredjeni delovi velikog mozga koji odgovaraju na te emocije - talamus, hipotalamus i hipokampus.
Takve reakcije, tvrde naučnici, iz anatomskih razloga ne mogu biti duže od četiri godine. To je "rok trajanja" sposobnosti velikog mozga da proizvodi takva jedinjena.
Takodje je utvrdjeno da je psihičko stanje zaljubljenih slično stanju opsesivnog rastrojstva kada dolazi do opadanja koncentracije i smanjenja kreativnosti. I zaista, malo velikih umetničkih dela je nastalo u trenutku zaljubljenosti.
(MONDO)
|
IZVOR:http://www.mtsmondo.com/lifestyle/vesti/text.php?vest=87575 | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| | | | anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| | | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Ljubav! Sta to bese? Sre Mar 12, 2008 12:44 pm | |
| - Citat :
- Jeste kratko,ali,izgleda da moze da se ponavlja
Ali sa drugom zenom/covekom Mada, kad prodje dovoljno vremena, moze zaljubljenost da se ponovi i sa istom osobom, provereno Potpuno se slazem, gore je bilo reci o zaljubljenosti, ne o ljubavi, ali razumeli smo. Znaci slazemo se i da brak nije prirodna stvar, ali sta cemo | |
| | | Helena raw expert
Broj poruka : 667 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 12.05.2007
| Naslov: Re: Ljubav! Sta to bese? Sre Mar 12, 2008 1:13 pm | |
| Moram se sloziti s vama,i meni ima nesto neprirodno u tome da covjeku obecam da cu ga voljeti zauvijek jer prvo sta to zauvijek znaci,a i to je malo dulji period ne do kraja zivota pak,zaboga tko to moze garantirati sve se mijenja iz trena u tren,i mi i nasi osjecaji ma sve,ne znam tko cemo biti sutra a kamoli da jos garantiramo da cemo biti isti do kraja zivota i imati iste osjecaje | |
| Naslov: Re: Ljubav! Sta to bese? Pet Mar 14, 2008 8:17 am | |
| He, he, haaa, bome, obećanje jest "mudrom/oj" radovanje, ali kako efikasno zaprečiti ljubavisanja gladovanje? Platon nije bio poverljiv spram čulnog sveta opsenarskog, svih tih senki "istinskog" sveta ideja, dok je Niče aforističarski kontrirajući i promišljajući tu nezgodaciju, veličao ŽIVOT i "Sveti duh (s)polnog života", contra nataloženog nasleđa/okoštalih predrasuda/dogmi judeo-hrišćanske civilizacije, čiji je upravo Plato bio klica ("Hrišćanstvo je platonizam za narod!", ili ono "Kako je istinski svet postao zabluda"? "Bog je mrtav"- u smislu sloma/kraha dotadanje zapadnoevropske metafizike...)! Naravno da bi trebalo lučiti zaljubljenost od LJUBAVI ( dođe mi da ispred reči ljubav napišem onu patetičnu reč "PRAVA", a ne kako "temporalnost"/"(i)moralnost" ume počesto da pokaže krivudave/multipaktikantske LJUBAVI, koja vremenom menjajući svoju formu/oblik, razobličava aktere u toj igrariji, iza koje uglavnom ostaju samo "recke"/number obavljenih snošaja, tj, puki kvantitet, koji nije iznedrio "novi" kvalitet LJUBAVI, nego onako usput kao što se kukuruzne "raw" kokice gricnu u bijonji/bioskopu, ili semenke i kikiriki prženi zasoljeni na fudbalskim tekmama-dok je još u/ni/lazila publika masovnije i benignije)!!! Takođe, nije na odmet, načiniti distinkciju/razlikovanje između samilosti i ljubavi, odnosno sažaljenja i ljubaznosti. Ljubaznost ( i bez zaljubljenosti! ) je vrlo funkcionalana u međuljudskoj komunikaciji, jer, to jeste "minimum" koji mogu da pruže blagorodno razumni pojedinci jedni drugima, kad su se već nepitani, toliko na ovoj umiruće "živoj" planeti Zemlji namnožili! | |
| | | rain021 vege majstor
Broj poruka : 452 Godina : 67 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 01.05.2010
| Naslov: Re: Ljubav! Sta to bese? Ned Maj 16, 2010 11:03 am | |
| Mozda ste gledali film "Ogledalo ima dva lica", rezirala i gl. uloga Barbra Strejsend. Ona je profesor knjizevnosti, amfiteatar uvek krcat studentima, voleli su njena predavanja. Postavila je pitanje sta je zaljubljenost i zasto se to desava ( iako svi znamo da nije trajno itd ).Dobila razne prihvatljive i neprihvatljive odgovore. Na kraju je sama odgovorila : Zato sto je to tako je*eno lepo dok traje Naucnici se bave raznim stvarima, zaljubljenost i ljubav su po mom misljenju ipak krajnje nenaucne, to je nesto skroz iracionalno i nikad ne znas kad ce te 'zakaciti', kao virus Brak i ljubav nekad idu ruku pod ruku, nema pravila, nikakvih ! | |
| | | Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Ljubav! Sta to bese? Pon Maj 17, 2010 9:53 am | |
| To je sve lepo opisao čika Zoran Milivojević u knjizi "formule ljubavi" | |
| | | rain021 vege majstor
Broj poruka : 452 Godina : 67 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 01.05.2010
| Naslov: Re: Ljubav! Sta to bese? Pon Maj 17, 2010 3:53 pm | |
| Slazem se, imam tu knjigu, jedna od retkih koja mi se svidja kad je ta tema u pitanju. Vrlo pristupacno i jasno, koliko je to uopste moguce objasniti. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ljubav! Sta to bese? | |
| |
| | | | Ljubav! Sta to bese? | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |