marijana021 Urednik
Broj poruka : 212 Godina : 43 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Master zastite zivotne sredine hobi : sport, priroda Datum upisa : 29.09.2007
| Naslov: Pljeskavice od krompir pirea i sojinih ljuspica Sub Feb 09, 2008 8:18 pm | |
| Skuvati malo vise krompira za pire, od veceg dela napraviti pire, a manji deo pomesati sa sakom-dve natopljenih sojinih ljuspica, dodati malo brasna, 1/2 izmucenog jajeta, bibera, al.paprike,i puno mlev.belog luka u kesici,soli i malo vegete. Oblikovati uz pomoc brasna, umakati u drugu 1/2 jajeta i u prezlu pa peci na ulju. Prijatno. PS.Moze da se doda persun, susam, sta god zgodno imate pri ruci. Uz pire i pljeskavice ide svaka vrsta salate, a umesto salate mozete da napravite varivo od sargarepe(cuspajz) isto se jako lepo slaze. | |
|
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Pljeskavice od krompir pirea i sojinih ljuspica Pon Feb 11, 2008 9:09 pm | |
| Bas si mi dala ideju sa sojom u pire krompiru, ali sam dodao i jednu sargarepu i malo sira. (Ostale tvoje sastojke sam zadrzao - jaje, beli luk, biber, so, ali sam izbacio alevu papriku i vegetu). Da bih zgustio smesu dodao sam i malo prezle, u koju sam uvaljao pljeske ida bih ih pekao - bez jaja. Uz jos malo sirovog belog luka i krastavcica, odlican obrok. | |
|
marijana021 Urednik
Broj poruka : 212 Godina : 43 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Master zastite zivotne sredine hobi : sport, priroda Datum upisa : 29.09.2007
| Naslov: Re: Pljeskavice od krompir pirea i sojinih ljuspica Pon Feb 11, 2008 10:31 pm | |
| Drago mi je da ti se dopada. | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Pljeskavice od krompir pirea i sojinih ljuspica | |
| |
|