Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Ned Apr 06, 2008 9:38 pm
Branko ::
Slazem se s tobom sto se tice iskoriscavanja zivotinja. ...
Здраво уважени уредниче Бранко - Бране,(не стигах раније, али за "дискутантско-умствовање форумашко" ваљда никад није доцкан?) поздрављам Те још једаред и с ове београдске (не)пречанске стране!
Што да рекнем about скраћено наведеног Твог изреченог "слаганија сас меном"/ са мном, упитно је садена? Пааа, ако си Ти већ тако скоро "јеретички" одлучи(ј)о, и то нама форумашима презентирао, онда(к), ми не преостаје никај другојачије, нег да најискреније ПОЗДРАВИМ тај суштински обрат/обрт у Твом живленију! Дакле, отидну нам и Бране у вегане! - јер, логично је, ако се већ изјашњаваш да се слажеш са "Bed Bob-om" тј. да си против искоришћавања животиња, онда ваљда следствено тој изјави више ни не користиш јаја нити млеко у својој исхрани, јер је прибављање тих "веги" намирница повезано са жестоким искоришћавањем и шиканирањем ојађених животиња, , ,које у ту квази "веги" сврху неки људи држе/"гаје" бескупулозно по фармама/шталама/кокошинјцима, било "фармски масовно организовано", било само као "скромнији" индивидуални пољопривредни произвођачи! Слонови се могу корбачем и немилосрдном дресуром чика са "сламнатим шеширима", приволети да се баве уметношћу-да болном слоновском памећу, понављају "добровољно" им наметнуте цртачке радње, али не и да носе јаја, онако "наменски", макар и за оно, како Ти касније пишеш: "No comment.", као и "незаобилазно спортских" беланаца ради у истом оброку неизоставно "правилној коминацији са овсеним пахуљицама, тј. са сложеним угљеним хидратима, тостом, џемом итд... Бранко Ти би да "се чаркаш" малко канда, ал на Твој као "сејф" "No comment. " начин/"веј"! - може ли то тако пријатељу из прека, ди тече Дунав река??? ,,
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Pon Apr 07, 2008 7:13 am
Citat :
Што да рекнем about скраћено наведеног Твог изреченог "слаганија сас меном"/ са мном, упитно је садена? Пааа, ако си Ти већ тако скоро "јеретички" одлучи(ј)о, и то нама форумашима презентирао, онда(к), ми не преостаје никај другојачије, нег да најискреније ПОЗДРАВИМ тај суштински обрат/обрт у Твом живленију!
Xe, xe, nema nikakvog obrata. Samo sto kad ti ili ja kazemo iskoriscavanje zivotinja, ne mislimo na iste stvari. Ako govorimo o tovljenju i ubijanju zivotinja, tu se potpuno slazemo. Ako govorimo o onim kokama nosiljama (cije si fotke stavio) i tu se potpuno slazemo da je to strasno. Ali ti nikako neces da prihvatis da ne mora biti tako. Sta ako imas koku kucnog ljubimca ? Bas kao i psa ili macku ili papagaja ? Sta raditi sa doticnim jajima koje koka snese ? Upravo to mi je papagajka radila. Mada nije imala muzjaka, redovno je ona u odredjeno vreme, kad oseti da treba, nosila jaja. Pa kad ih nakupi lezala na njima. Sa puno paznje ih je namestala i cuvala. Na kraju smo ta jaja bacili. Da nismo imali predrasude, kao sto neki imaju prema kokosijim, mogli smo ih i odmah uzeti. Sta si time (u ovom slucaju) naudio koki ? Ili si mozda i protiv drzanja kucnih ljubimaca ? Necemo govoriti o onim "kucnim ljubimcima" vezanim "na kratko", nego o onima kojima se poklanja puna paznja. Da li mi koji imamo kucne ljubimce mucimo te zivotinje ? Na neki nacin da, posto smo ih izdvojili iz prirodnog okruzenja. Mozda sam letos trebao ostaviti ono kuce sto smo nasli u CG na letovanju u prirodnom okruzenju da crkne. Nasli smo ga gladnog zednog i iznemoglog. Posto gazda kod kog smo letovali nije zeleo da ga prihvati, doneli smo ga u NS. Izrastao je u divnog "kera". Posto ima dobar pedigre (preci su mu najsposobniji i najzdraviji primerci koji su uspeli da se snadju i prezive - prirodna selekcija), nisu mu potrebni lekovi ni veterinari kao sto je postalo uobicajeno kod savremenih sorti pasa i izmedju ostalog ljudi... Zdrav je, veseo i izuzetno sposoban. LM, da li si i protiv drzanja kucnih ljubimaca ?
Nego nista ti meni ne rece povodom neslaganja "ucenjackih glava" oko jaja/belanaca, iskoriscavanja proteina. Napisah no comment, jer sam o tome vec pisao, ali da ponovim: pise ko sta stigne, i jako je opasno proglasiti nekog za mesiju i slepo verovati u njegovu bibliju. Opasan je i stav "sad smo sve naucili" i nema sta vise da se istrazuje. Nema perioda u istoriji covecanstva da nije bilo ljudi da tako misle. Tako da se ne sme uzeti kao aksiom da jaja nisu hrana za coveka. Potpuno razumem da su mnogi od vas stekli gadjenje prema doticnoj namirnici, ali to je stvar navike, a ne argument. Kad vidim neka plemena kako istiskuju sadrzaj onih debelih crva direktno u usta, meni se gadi. Da sam odrastao s njima, verovatno bih i ja isto tako kao i oni uzivao u tom obroku. Oduzih, ajd sad malo ti
Bed Bob U(ne)rednik (former)
Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
Xe, xe, nema nikakvog obrata. Samo sto kad ti ili ja kazemo iskoriscavanje zivotinja, ne mislimo na iste stvari. Ako govorimo o tovljenju i ubijanju zivotinja, tu se potpuno slazemo. Ako govorimo o onim kokama nosiljama (cije si fotke stavio) i tu se potpuno slazemo da je to strasno. Ali ti nikako neces da prihvatis da ne mora biti tako. Sta ako imas koku kucnog ljubimca ? Bas kao i psa ili macku ili papagaja ? Sta raditi sa doticnim jajima koje koka snese ? Upravo to mi je papagajka radila. Mada nije imala muzjaka, redovno je ona u odredjeno vreme, kad oseti da treba, nosila jaja. Pa kad ih nakupi lezala na njima. Sa puno paznje ih je namestala i cuvala. Na kraju smo ta jaja bacili. Da nismo imali predrasude, kao sto neki imaju prema kokosijim, mogli smo ih i odmah uzeti. Sta si time (u ovom slucaju) naudio koki ? Ili si mozda i protiv drzanja kucnih ljubimaca ? ... Oduzih, ajd sad malo ti
Бранко, где ти кажеш да си одужио ја ћу да продужим! - али, штета што код тебе никаквог обрата нема, бар засад! Таман сам се понадао да си кренуо ВЕГАНСКИМ стопама, "кад не лези враже", Ти пласираш Твоје вегетаријанске "из/говоре" на уобичајен "скептичко-не/сазнатљив" начин, поготову у вези проблематике не/коришћења јаја у исхрани људи. - то је Твоје право/могућност, и Твоја човечија одлука. Ја ћу сад покушати да одговорим, што боље умем, на питања која си ми "чаркајући" поставио, иако сматрам да је погодније о томе дискутовати на предвиђеној теми коју сам поставио тамо "о намирницама"(о јајима), него на "чаркању", али не мари, за размену мишљења или дискусију згодна је свака тема, ако се имаде добре воље! Нисам против коректног држања кућних љубимаца, чак напротив, помажем им и ја, јер у урабаном свету овако сазданом, и људи живот проводе по становима-својеврсним кавезима, немају сви куће с окућницом или баштом, што би било природније и погодније за покушај аутентичне егзистенције. За Животиње-кућне љубимце би свакако било боље да безбрижно живе на отвореном, али с обзиром на мноштво живећих људи с поганим карактерима и њиховим лицемерним/злобним поступцима, за Животиње-"љубимце", је ипак боље да буду Сигурно Збринуте, па макар и у некој гарсоњери/стану/кући, него да обитавају на улици/плочнику где им прете и вребају их многе опасности, управо од људи. - на пр. пси луталице су често изложени правом терору, суровом људском иживљавању, а нарочито су рањиви кад их "савесне" газде запостављају, не негују адекватно и кад иду на море избаце напоље на улицу да се сами сналазе, па како им буде. - а буде им кад се то згоди паклено "фино" и "удобно"! Уххх, сад сам и ја "продужујући" Твоје одуживање растегао, а позивају ме неки људи, па би требало да грем ћа, али чим се врнем настојаћу да напишем одговор тј. моје мишљење о кокама носиљама или "цвергланкама" као кућним љубимцима и свему осталом што си проблематизовао у твом занимљивом, на моменте скоро хумористичком тексту. Хајд у здравље, до чувења!
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Čet Apr 10, 2008 12:37 am
Споменух ти да сам написао други део одговора на твоја питања у вези вегетаријанског коришћења јаја у исхрани људи, али се ето, случајно избрисао приликом слања... нема везе написаћу нови по сећању јер онај је био баш инструктиван и шаљиво чаркаст. Но, кад се исти не прими/не запати на сајт, нека му је вечна слава & хвала, а сад ћу пошто сам малко уморан за реминисценције, а задржао сам се гледећи фудбал наравски и мало сам врлудао интернетом па Ти Бране предлажем да док не напишем тај обећани од-говор, да погледиш следеће у вези спортске исхране, "беланаца/жумањака" и осталог, ако имадеш стрпленија: http://video.google.com/videoplay?docid=744765316519516434 - Olympian Carl Lewis on being vegan, http://www.ivu.org/people/ - Famous Vegetarians, http://video.google.com/videoplay?docid=-1308977765978236346 - Professor T. Colin Campbell PhD , http://video.google.com/videoplay?docid=-4389044410080343275 - Q & A with T. Colin Campbell , http://video.google.com/videoplay?docid=-847196066367535747 - The China Study (part 1 of 2) http://video.google.com/videoplay?docid=-1719204869171202407 - The China Study and Beyond (part 2 of 2) http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=87 - Poznati vegetarijanci
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Čet Maj 01, 2008 6:55 am
Вегетаријански уредниче Бранко, сад не могу да одолим првомајском уранку, никако да га дочекам или да га се најзад дочепам, те ускоро грем ћа, па да се и ова ужарена ми тастатура/монитор првомајски окрепи/одмори, али данаске ће ваљда бити (не)прилике да Ти, као што претходно обећах, напишем моје виђеније "јајолике" проблематике на којој Ти "доследно" вегетаријански инсистираш (то ће бити ако срећа јуначка дадне, на теми "о намирницама"/штетности конзумирања јаја по свеколико вегетаријанско/месоједско људство, коју сам тамо поставио) ! Ево, скоро да су сви моји укућани "за уранак спремни" и наредни, само јоште јас да финиширам ови пост сас пар (при)мисли цитираних: ,,Ви гледате навише кад иштете узвишење. А ја гледам наниже, јер сам узвишен. Ко од вас може да се у исти мах смеје и да буде узвишен? Ко се попне на највише планине, тај се смеје свим жалосним играма и жалосним збиљама." - Заратустра, Очитању и писању
,, - a tek kad me se svi budete odrekli, ja ću vam se vratiti. Uistinu, braćo moja, drukčijim očima ću tada potražiti one koje izgubih; drukčijom ljubavlju ću vas tada voleti." Zaratustra, O vrlini darodavki (na srpski jezik preveo Branimir Živojinović, prevod redigovao Mihailo Đurić.) Friedrich Nietzsche: Also sprach Zarathustra. Ein Buh für Alle und Keinen.
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Pet Maj 02, 2008 10:03 am
Tip → Link this page: http://www.mp3lyrics.org/Lg1
Download "Dinosaur Jr" Music
Complimentary "Get out of This" Ringtone
Will it come to me ? Will it come to me ? And I saw you It's the hardest thing for me I started shakin' Wonderin' where could you be from And it figures That the only thing I want is already taken Cut him off let's get it done I know, I know Will it come to me ? Will it come to me ? And I know you are the one I miss I try to figure How I get out of this I know, I know Will it come to me [ Find more Lyrics at www.mp3lyrics.org/Lg1 ] ? Will it come to me ? And I know about the way you tried to tell me It was sticky And settled in their tea So I freaked out Blank stared into my heart Just like you killed me Thinkin' they're still picking the key Don't know how to break it to me Don't know how to take it to me Will it come to me ? Will it come to me ? And I know you are the one I miss I try to figure How I get out of this I know, I know Will it come to me ? Will it come to me ? [ Solo ]
See this song in a different language (automatic translation)
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Sub Jun 21, 2008 1:04 pm
Tko pisne, mirisnu nevolju stisne!
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Ned Jun 22, 2008 8:03 am
Ево, поштовани форумаши, да Вам на увид доставим "папарцо-ичне" фотке с једне "цвркутаве" београдске терасе, у кадру су се обрели голуб ћубан Витомир и његова супруга Симонида, и све "то" раде "пред децом" -голупчићима које су претходно приљежно родитељски нахранили/напојили, па онда(к) ома на љубависање!
zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Ned Jun 22, 2008 7:59 pm
" ćirilica mu nije bila nenaučivo pismo, valjda stoga što sanskrt tad još nije stigao na/učiti..."
Meni ovakve stvari idu na zivac ...Dok sedimo za istim stolom razumemo se odlicno....izrazavas se prilicno jasno...ali citati tebe je mozdana gimnastika....kad bolje razmislim "carkas se" to ti je duhovna hrana.....a sve kao sirokogrudo....a mi jadni uskogrudi...Moram opet da te
A sto se golubova tice bas su
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Sre Jul 23, 2008 7:02 am
Nešto je oblačno od jutros, pa ko nije stigao da učini break of day "pozdrav Suncu", evo, za razgibavanje ili istezanje, nek poskakuje/vežba malo, uz music intermezzo, a ukoliko je na nekoj "dijeti", tim bolje, biće bolje volje: https://www.youtube.com/watch?v=Rl5bq9HmwII http://www.myspace.com/fugazidischord
"Bed For The Scraping"
I'm sick with this I'm sick with this Situation avoided or just missed? My own sweet time says it's ten twenty four Hardly recognise simple things anymore I don't want to be defeated This is the point This is the manifest Bed for the scraping Dirty little secret Reason for the gathering consequence What else is there to do But go outside and look around look around
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Sre Maj 27, 2009 2:00 pm
Без коприварења, ни муње понеке не би светлуцаво севнуле. Скоро.
Дојде ми да приупитавам оне ушушкано скривене громо-нељубце, откуд се изнедрила она кано фолк-канчри-народска изрека ,,Неће гром у коприве", кад оне уз сав зеленолики хлорофил, чак онолику количину колоидног-new-гвожђа у себи, жарко чувају за храбре холцВЕГЕ-посетиоце, бре?
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Pet Jul 30, 2010 1:45 am
,,Starci vole da daju dobre pouke, da bi se utešili što nisu više u stanju da daju rđave primere." - reče čičko Franoa Larošfuko
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Pet Jul 30, 2010 3:55 am
https://www.youtube.com/watch?v=dURNEcIyCKM Intro Atom Ant
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Sub Jul 31, 2010 8:34 am
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Sre Avg 04, 2010 7:54 am
Шта знаде бодљикава жица шта је то ноћна сова тица!? (:-Д)))
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Sre Avg 04, 2010 8:06 am
,,Život- to nisu oni dani koji su prošli već oni koje smo zapamtili!"
Ко не стигне да упамти заборав, сећање ће га благовремено нагр(а)дити!
anasana Urednik
Broj poruka : 2174 Godina : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 09.02.2009
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Sre Avg 04, 2010 10:19 am
E Bed nista se ne cuje na tom snimku!
Citat :
Ко не стигне да упамти заборав, сећање ће га благовремено нагр(а)дити!
Lepa izreka!
rain021 vege majstor
Broj poruka : 452 Godina : 67 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 01.05.2010
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Čet Avg 05, 2010 10:30 am
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Sub Avg 07, 2010 8:40 am
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Ned Avg 08, 2010 11:21 am
Leaving Trains
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Sub Avg 14, 2010 3:04 am
dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Ned Avg 15, 2010 6:47 pm
'Tužan suprug podiže spomenik ovaj kao znak svoje iskrene supružeske ljubavi.' 'Evo tužan čim tražim mesto gde ću suze prolivat večno.'
Naslov: Re: "ČARKANJA JEDNOG NESAVREMENOG" Pon Avg 16, 2010 6:14 am
[b]dmitras[/b] ::
'Tužan suprug podiže spomenik ovaj kao znak svoje iskrene supružeske ljubavi.' 'Evo tužan čim tražim mesto gde ću suze prolivat večno.'
Ех, то је одлична фотка... а епитаф је ,,весео" скоро као оне речи Ђуре Јакшића. Ево једне куле познате Ти куле на Гардошу: Feeling Image