Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 141 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 141 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Testiranje na zivotinjama | |
|
+5pomidora brokolica milicacica1 Tea Helena 9 posters | Autor | Poruka |
---|
Helena raw expert
Broj poruka : 667 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 12.05.2007
| Naslov: Testiranje na zivotinjama Sre Jan 02, 2008 10:31 am | |
| Bijela lista
Etičke tvrtke čiji proizvodi i sastojci nisu testirani na životinjama. Molimo da ih podržite tako što ćete kupovati njihove proizvode!
AnnyerAquaSource (Natural BEING Skin Care) Atea (Elements Natura) Atlantic Grupa (Neva - Melem, Plidenta, Rosal, Soleval) Aubrey OrganicsAvon Bioaromatica (Aromatica) BioMelissa Biovitalis (Bioherbal, Herba Mare) Damjana (Classic) ESI Eudermic Farmaceutici Dottor Ciccarelli (Cera di Cupra) Forever Living ProductsFran Wilson Cosmetics / Beauty Solutions, Ltd (L de L Retinol Cosmetics) Freeman Cosmetics Corp. Frenchtop Natural Care Products (Hennaplus) Ginger kozmetika (M'Claire) Hans Hansel (Logona Naturkosmetik und Heilmittel) JADRAN Galenski laboratorij (Adrience, Holyplant, SMM, Suncobran, Pantexol) John Masters OrganicsJuice BeautyKozmetika Afrodita L'Erbolario L'Occitane Laboratorij Dr. Džanić (Hygieia, Mirisija) Labud Lek Kozmetika (Amai, Green Line) Lush Marks & SpencerMeteor Miki Milla (Issa, Lee, Naily, Rea) Montagne Jeunesse (1 Night Stand, Chantelle, Davinci, Model Secrets) Oleal Olival Olivella Oriflame Paul Mitchell Primavera Life Sapio (Ulola) Saponia (Arf, Bioaktiv, Brinell, Di Sunprotection, Faks Helizim, Frutella, ID, Kaina, Lahor, Likvi, Nila, Ornel, Plavi Radion, Rubel, Tipso, Vim, Zirodent) Saxa Sinclair & Valentine TIGI Haircare (Bed Head, Body, Catwalk) TITANIA Fabrik Too Faced Cosmetics Urtekram Wala (Dr. Hauschka Skin Care) Žana kozmetika
Crna lista
Neetičke tvrtke čiji su proizvodi i/ili sastojci testirani na životinjama. Molimo bojkotirajte ih!
Bausch & Lomb Beiersdorf (Atrix, Eucerin, La Prairie, Labello, Nivea) Chesebrough-Ponds (Cutex, Faberg, Vaseline) Church & Dwight (Lady's Choice, Nair) Colgate-Palmolive Co. (Ajax, Fab, Hills Pet Nutrition, Mennen Co., Palmolive, SoftSoap, Speed Stick) Ecover Gillette Co. (Braun, Duracell, Flair, Liquid Paper, Oral-B, Parker Pens) GlaxoSmithKline (Aquafresh, Binaca, Nicorette, Sensodyne, Strep) Henkel (Bref, Clin, Kaloderma, Opti, Persil, Perwoll, Pril, Pur, Rex, Silan, Solea, Somat, Weisser Riese, Schwarzkopf & Henkel-Bac, Fa, Krizia, Palette, Poly, Schauma, Sergio Tacchini, Taft, Vademecum, Vision) Johnson & Johnson (Aveeno, Clean & Clear, Neutrogena, ROC) Kimberly-Clark Corp. (Cottonelle, Huggies, Kleenex, Kotex, Pull-Ups, Scott Paper) L'Oréal (Anais Anais, Bilage, Biotherm Cosmetics & Skin Care, Cacharel, Garnier, Giorgio Armani, Helena Rubinstein, Lancôme, Logics, Matrix Essentials, Maybelline, Ombrelle, Ralph Lauren Fragrances, Redken, Soft Sheen, Vichy, Vital Nutrients) Nina Ricci Pfizer (Plax) Pliva (Venotrex) Procter & Gamble Co. - P&G (AlfredDunhill,Alldays,Always,AnnaSui,Antikal,Ariel,Atkinsons, Attends,Bess,Blend-a-Dent,Blend-a-Gum,Blend-a-Med,BlendaxAntiBelag,Bogner,Bold,Bruno Banani, Camay, Carrera, Certina, Certina Med, Charles Jourdan, Cheer, Chiemsee, Chlorhexamed,CindyCrawford,Clearasil,Comet,CoverGirlmakeup,Crest,Dash,Daymed,Ellen Betrix,Escada,Extase,Fairy,Firmodent,GabrielaSabatini,GabrieleStrehle,Galileo,GerryWeber, Ghost, Gillette Series, Giorgio Beverly Hills, Globe, Gucci, Head & Shoulders, Henry M Betrix, HerbalEssences,HervéLéger,HugoBoss,Ivory,JeanPatou,Lacoste,LauraBiagiotti,Lenor,Luvs, Marc O'Polo, Max Factor make up, Max Mara, Medinait, Meister Proper, Mexx, Mont Blanc, Muelhens, Naomi Campbell, Naturella, Oil of Olaz, Old Spice, Otto Kern, Pampers, Pantene, Pantene Pro-V, Pringles Chips, Priscilla Presley, Procter & Gamble, Puma, Rochas, Scannon, Secret Deodorant, Shulton, Sir, Spic & Span, Sumatra, Sure, Tempo, Tide, Tom Tailor, Tosca, Trussardi,Valentino,VidalSassoon,Wash&Go, TheWellaCorporation -Sebastian,Wick,Wick Vaporub,Yardley,YohjiYamamoto,Zest) Reckitt Benckiser (Airwick, Ava, Calgon, Calgonit, Easy Off, Fibish, Harpic, Lysol, Mop & Glo, Old English, Resolve, Spray 'N Wash, Vanish, Veet, Woolite, Coty - Adidas, Calgon, Calvin Klein, Celine Dion, Cerruti, Chipie, Chloé, Chopard, Cindy Adams, Club Med, David Beckham, Davidoff, Esprit, Glow, The Healing Garden, Isabella Rossellini, Jennifer Lopez, Jette Joop, Jill Sander, JOOP!, Jovan, Kenneth Cole, Kimora Lee Simmons, Lagerfeld, Lancaster, Marc Jacobs, Mary-Kate and Ashley Olsen, Miss Sixty, Monsoon, Nautica, Nikos, Parera, Pierre Cardin, Rimmel, Roland Garros, Roots, Sarah Jessica Parker, Stetson, Vera Wang, Vivienne Westwood) S.C. Johnson (Drano, Edge, Fantastik, Glade, OFF!, Oust, Pledge, Scrubbing Bubbles, Shout, Skintimate, Windex, Ziploc) SCAHygiene Products AB Schering-Plough (Bain de Soleil, Coppertone, Dr. Scholl's) Shiseido Cosmetics Unilever (Axe, Calvin Klein, Cerruti parfemi, Chloe, Cif, Diversey, Domestos, Dove, Elida Gibbs, Elizabeth Arden, Fabergé, Finesse, Helene Curtis, Henry Cotton's, Impulse, Lagerfeld parfemi, Lever Bros, Lux, Max Azria, Omo, Rexona, Signal, Suave, Sunsilk, Valentino parfemi)
Siva lista
Tvrtke koje se nisu u potpunosti ili uopće očitovale o svojoj politici testiranja ili ne obraćaju pozornost na to jesu li sastojci koje nabavljaju testirani na životinjama. Kupnja ovih proizvoda je na vlastitu savjest i odgovornost!
abalico cosmetic conceptionals AGGF Cosmetic Group Alberto-Culver Company (St. Ives)* Ales Groupe* alessandro International Alfaparf Milano Alman Group (Roug) Altea (Naturerbe) Amway Arkopharma ARTDECO cosmetic Artsana (Chicco, Korff) Athena's (Frutti del sole) Australian Gold Basis Bausch & Lomb World Headquarters Benetton Group Biofarm Biokozmetika (Cupko)* Biosline BIPAParfümerien Blistex* body cosmetics international Bodywise (Natracare) Bourjois Brač fini sapuni Burnus California Tan Inc. Carita CarlodiRoma Carma Laboratories, Inc.* Chanel Clarins* Collistar Consulta - Belgium Corsair Toiletries Cosmopolitan Cosmetics Cosnova De Lauriel* Deborah Group* Decleor Dessange Dior Cosmetics DM - Drogerie Markt (Alana, Alverde, Babylove, Balea, Dontodent, Ebelin, Jessa, Profissimo, Réell'e, S-he stylezone, Saugstark+sicher, Sundance)* Doetsch Grether Donna Karan Dr. BABOR DR. GRANDEL Group of Companies (Phyris Cosmetics) Dr. Scheller Cosmetics (Apotheker Scheller, Manhattan) Dr. Irena Eris Cosmetic Laboratories Dr. Theiss Naturwaren Enliven Erdal-Rex (Frosch, Rorax) Erkul Cosmetics Estée Lauder Companies/Laboratories Darphin* Eugene Perma Euroitalia Eveline Cosmetics Fairness (Gelcap, Genera) Formasana Frédéric Fekkai & Company French Soaps Gaba Gatineau GNLD Gosh Cosmetics Guaber Guerlain Parfumes* Haus Schaeben** Herbalife Plaza HiPP Ilirija Insako (Nimfea)* Ismeg (Brambles and Moor, Brutia, Frais Monde) Joico JUST Ulrich Jüstrich AG Kanebo International Kao Brands Company Keune Haircosmetics* Kneipp-Werke Krka (Corident, Fitoval, Sun Mix, Vitaskin) L'Angelica Instituto Erboristico Laboratoire Nuxe Laboratoires LIERAC Laboratoires Omega Pharma France Laboratoiers Physcience Laboratoires Pierre Fabre (Avene, Ducray, Galenic) Lacote/Guam M. KappusManetti & Roberts (Neutro Roberts) Mann & Schröder (Fruttini) MAVALAInternational SA Medipharma Homburg Micys Company (Pupa) Mirato Murad Müller Ltd. & Co. Müster e Dikson Service* NARS Cosmetics Nestlé Nutrition (Bübchen) OPI Products Paglieri Profumi/Selectiva (Aqualina, Cleo, Felce Azzurra, Felce Azzura Natura, Labrosan) Paloma Dead Sea (Jericho Cosmetics) Parfums Givenchy* Pharmachem PhytomerPlias PPR Priroda liječi QuidnoviRainbow Cosmetics Research & Development Merz Consumer Care Revlon (Almay, Jean Naté) Ritual Cosmetics Rolland Rufin cosmetic* SanoViva Sara Lee Household & Body Care* (Ambi Pur, Badedas, Catch, Delial, Depilzero, Fissan, Glysolid, Kiwi, Quenty) SebapharmaSorayaSothysSpirig Pharma Ltd. StargazerStraub (Bettina Barty) Tanalize Cosmetics Tehnochem (Kancilja)* ThalgoTrind Cosmetics Unim Upper Canada Soap & Candle Makers Village Cosmetics Weleda Wilkinson Sword Yves Rocher Zepter International ZnO
Legenda * Tvrde da njihovi proizvodi nisu testirani na životinjama, no poslali su samo općeniti odgovor ** Odbili su odgovoriti na naš upitnik | |
| | | Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Sre Apr 14, 2010 11:05 am | |
| Dragi drugari 24.04. je Svetski dan oglednih životinja! U centru skoro svekog grada biće performansi i akcije pa tako i u NS. Makar taj dan bismo trebali da skrenemo pažnju ljudima na kupovinu proizvoda koji nisu testirani na životinjama! | |
| | | milicacica1 Član
Broj poruka : 75 Godina : 37 Lokacija : Srbija Zaposlenje : kozmetičar Datum upisa : 30.04.2010
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Sub Maj 01, 2010 6:17 pm | |
| Moze li mi neko reci koje pelene da uzimam ciji nijedan sastojak nije testiran na zivotinjama?Ovde vidim Pampers,koje bas i ja uzimam. A sminka? | |
| | | brokolica vege majstor
Broj poruka : 215 Lokacija : Srbija hobi : salsa Datum upisa : 10.06.2009
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Ned Maj 02, 2010 8:31 am | |
| a sta mislis o platnenim pelenama...ima ih u sjajnim dezenima..a i zdravije su...doduse cini mi se da ih ovde bas i nema valjd ih samo jedna firma u zrenjaninu pravi..moja drugarica narucivala iz bosne....doduse jesu malo skupe kad od jednom treba da das tolke pare...al se na kraja isplati visestruko....ona sad koristi pampers ili tako neke samo kad idu negde eventualno nocu.... | |
| | | milicacica1 Član
Broj poruka : 75 Godina : 37 Lokacija : Srbija Zaposlenje : kozmetičar Datum upisa : 30.04.2010
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Ned Maj 02, 2010 11:02 am | |
| Moje dete ide u vrtic-a oni nema sanse da "posluju" sa platnenim pelenama Osim toga ne znam ni sama sta je zdravije,kada se operu ovim praskom (ne znam koji nije testiran na zivotinjama??) sigurno nije bas najzdravije. Videla sam stvarno lepe platnene pelene,ima ih kod nas. A nepostoje nijedne koje nisu testirane na zivotinjama a da su za jednokratnu upotrebu? | |
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Ned Maj 02, 2010 1:23 pm | |
| uh vrticko dete..to jest zeznuto..posebno sto vaspitacice nikad nemaju nameru ni oko cega da se bakcu.....mada ne znam sto bi to bilo tesko jedino sto bi umesto da isprljanu pelenu bace u kantu stavile u kesu..i eventualno promenile koji put vise nego pampers da dete ne sedi mokro a posto se namestaju isto ko pampers....ja licno ne vidim u cemu je problem ali bi one verujem videle tu neku silno koplikovanu radnju...a cak postoje i oni ulosci od, hm ne znam od cega je ono, ali je nesto mekano, koji se stave na pelenu da se bas ne uprlja mnogo kad se dete ukaki... | |
| | | pomidora vege majstor
Broj poruka : 178 Godina : 58 Lokacija : Francuska,Dalmacija Zaposlenje : samo za praznike i feste(florist) hobi : crtanje,slikanje,citanje,sukulenti Datum upisa : 11.03.2009
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Ned Maj 02, 2010 3:33 pm | |
| Weleda ne testira na zivotinjama svoje proizvode! Koristim njihove proizvode vec godinama . Rade svoje preparate po principima Rudolfa Stajnera, osnivaca teozofije i zacetnika biodinamicke proizvodnje hrane. Jasno je naglaseno na svakom njihovom proizvodu da nije testirano na zivotinjama! Pozdrav | |
| | | milicacica1 Član
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Pon Maj 03, 2010 10:08 am | |
| Pretpostavljam da si iz Hrvatske (po tvom slatkom nadimku :-) ) a vi tamo stvarno imate puno veci izbor svega i svacega ... | |
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Pon Maj 03, 2010 11:09 am | |
| eh da..ovde u srbiji..hm...uh..i sta vise reci....bice valjd i ovde za par godina | |
| | | pomidora vege majstor
Broj poruka : 178 Godina : 58 Lokacija : Francuska,Dalmacija Zaposlenje : samo za praznike i feste(florist) hobi : crtanje,slikanje,citanje,sukulenti Datum upisa : 11.03.2009
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Pon Maj 03, 2010 12:00 pm | |
| - milicacica1 ::
- Pretpostavljam da si iz Hrvatske (po tvom slatkom nadimku :-) ) a vi tamo stvarno imate puno veci izbor svega i svacega ...
Zivim u Francuskoj, a sto se tice izbora u Hrvatskoj nisam bas nesto odusevljena. Sve vucem sa sobom kad dolazim na praznike. Ja sam ljeti stacjonirana u jednom manjem gradu na obali, mozda zbog toga nije neki izbor. Ne znam kakvo je stanje u Zagrebu. Problem je sto su na nasim prostorima (mislim na prostor bivse Juge) otkrili cari liberalne trgovine, pa uvoze svakakvo smece od proizvoda i prodaju trostruko skuplje. Pozdrav | |
| | | milicacica1 Član
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Pon Maj 03, 2010 1:04 pm | |
| Ma da uzas... Ali taj izbor u Hrvatskoj kojim nisi odusevljena je puno veci nego izbor u Srbiji-onda mozes zamisliti sta ovde ima... U koju god prodavnicu zdrave hrane u koju sam usla i trazila gi,gledali su me kao da sam pala sa marsa,ovde su zdrave hrane poznate po tome sto imaju jeftino kojekakvih kekseva na merenje (koji su sve samo ne zdravi). Gledaju me ko idiota sto ne dam detetu da jede bombone,cokoladice,i svakakvo smece koje nam prodaju u sjajnom i primamljivoj ambalazi.Kad okrenes na sadrzaj a ono E taj i taj,pa E taj i taj,jedno 5 razlicitih,pa kojekakvi stabilizatori,konzervansi...Pa mi onda kazu: " Sta kao ti nisi jela to? ",kao da sam ja kad sam bila mala mogla da odlucim sta cu da jedem.Uopste svest o tome sta jedu (mada i o mnogim drugim stvarima) je vrlo,vrlo niska. | |
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Pon Maj 03, 2010 1:07 pm | |
| e to i mene tako nervira kad su svi pametni kako da odgajas decu...a joj ja se isto tako uzasavam kako oni odgajaju ili odgojili svoju....heheh jednog dana kad budem imala svekrvu mrzece me strasno hahahah ali to vec nije za ovu temu odlutala sam...a da prodavnice zdrave hrane pune svega samo ne zdrave hrane | |
| | | anasana Urednik
Broj poruka : 2174 Godina : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Pon Maj 03, 2010 5:36 pm | |
| | |
| | | | Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Sre Maj 05, 2010 10:13 am | |
| Skrecem sa teme provodadzisanja:) ali mislim da jednokratne pelene koje nisu testirane postoje mozda u Americi ili Kanadi ali ovde tesko. Dakle crna i bela lista se nalaze na mnogim sajtovima pa izmedju ostalog i na sajtovima prijatelja zivotinja. | |
| | | Mjau novi član
Broj poruka : 2 Godina : 28 Datum upisa : 02.05.2011
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Uto Maj 03, 2011 9:04 am | |
| Kod nas u Srbiji bas i nema neki izbor kada su samponi,sminka,itd. u pitanju..Da li Avon testira proizvode na zivotinjama? Ovo je lista iz 2008,pa se mozda nesto promenilo..A Dove,Garnier? | |
| | | dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Uto Maj 03, 2011 9:30 am | |
| Mjau, ne znam o tim proizvodjačima koje si navela, ali pogledaj omote i etikete, na njima bi trebalo da piše ako NE testiraju na životinjama. Verovatno piše i na njihovim sajtovima. Alverde ne testira na životinjama, a rade i sapune, i šampone, i program za negu i dekorativnu kozmetiku. Čak im na omotima piše da su njihovi prizvodi ok za vegane. Imaju ih u DM prodavnicama. | |
| | | Tea vegan vegan
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Sre Maj 04, 2011 8:05 am | |
| Tako je Dmitras! Alverde, onda Avon, Oriflame, Cera di Cupra, Green Line, Afrodita..mislim i Balea..a naši proizvodi se testiraju na nama:)) haha. možeš slobodno da ih kupiš. Dove se testira kao i Garnier. | |
| | | loonyc Član
Broj poruka : 91 Godina : 38 Lokacija : Subotica Datum upisa : 14.01.2010
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Čet Maj 05, 2011 11:15 am | |
| Da, Alverde je super...licno koristim tu marku vec duze vremena. Meni jako odgovara, jer imam dosta problematicnu kozu i ako nesto nije ok u kremi, sva se ospem Od proizvoda ove marke nikada mi se nista neprijatno nije desilo.Jeste da su malo skuplji i nema ih cesto na snizenjima, ali vrede...bar meni. | |
| | | loonyc Član
Broj poruka : 91 Godina : 38 Lokacija : Subotica Datum upisa : 14.01.2010
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama Sre Maj 11, 2011 10:36 am | |
| Evo jedan sajt, koji mozda pomogne pri izboru kozmetickih preparata : http://www.artijana.com/kategorija/Lepota-i-Nega&s=0 | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Testiranje na zivotinjama | |
| |
| | | | Testiranje na zivotinjama | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |