| Majoneza (najslicnija originalu) | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Helena raw expert
Broj poruka : 667 Lokacija : Zagreb Datum upisa : 12.05.2007
| Naslov: Majoneza (najslicnija originalu) Pet Dec 14, 2007 10:37 am | |
| The real deal majoneza :2 case ulja (hladnopresano suncokretovo) 1 casa mlijeka (biljno po zelji) sok 1 limuna 1 zlica senfa Sve jaaako dobro zmixati u blenderu (povezat ce se,bez brige i nece biti tekuce vec kremasto ) E sad,ja sam isprobavala tu varijantu s time da sam dodala jos : -kurkume (za lijepu intenzivnu zutu boju) -mljevenog lana( jer sam htjela dobiti jako gustu smjesu-znaci koliko lana -toliko gustoce pa vi vidite) -malo luka/cesnjaka u prahu *Masno izgleda,ali imajte na umu da je to majoneza i necete se ubijati u njoj,znaci,male doze kvalitetnog ulja nas nece ubiti,dapace *Kako je ovaj recept zaista za dosta majoneze,ja ga svaki puta prepolovim Toplo preporucam da si napravite ovo kad se zazelite starih okusa ili kada zelite impresionirati mekog svejeda jer je
Poslednji izmenio dana Sub Dec 15, 2007 9:39 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
marijana021 Urednik
Broj poruka : 212 Godina : 43 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Master zastite zivotne sredine hobi : sport, priroda Datum upisa : 29.09.2007
| Naslov: Re: Majoneza (najslicnija originalu) Pet Dec 14, 2007 5:56 pm | |
| odlicAN RECept! jedva cekam da ga probam.. | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: Majoneza (najslicnija originalu) Pon Dec 24, 2007 3:24 pm | |
| Ovako izgleda gore opisana majoneza kada joj se doda mrvicu tofua ili indijskih orascica (raw varijanta) da bi bila malo gusca za bozicnu francusku salatu VAZNO : najfinija je kad odstoji jedan dan !!!
Poslednji put izmenio Helena dana Sub Jun 28, 2008 4:19 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
|
| |
marijana021 Urednik
Broj poruka : 212 Godina : 43 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Master zastite zivotne sredine hobi : sport, priroda Datum upisa : 29.09.2007
| Naslov: Re: Majoneza (najslicnija originalu) Pon Dec 24, 2007 10:04 pm | |
| Prvi put sam uopste pravila majonez danas i ispao je ODLICNO! | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: Majoneza (najslicnija originalu) Pon Dec 24, 2007 10:17 pm | |
| Jooooj,jako mi je drago !!! Jesi dodala ind orascica/tofu ili si ostavila onako? | |
|
| |
marijana021 Urednik
| Naslov: Re: Majoneza (najslicnija originalu) Uto Dec 25, 2007 10:39 am | |
| Ostavila sam onako samo sam stavila malo lana (posto njega trpam u sve). Sad sam doruckovala pastetu ispala je mljac.. Napravila sam crni hleb uz pastetu i momak nevege. je uzivao..I bas se iznenadio da je to majonez bez jaja. | |
|
| |
anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: Majoneza (najslicnija originalu) Uto Mar 18, 2008 5:36 pm | |
| Savrsen majonez Dodala sam lan i majonez je bas gust | |
|
| |
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Majoneza (najslicnija originalu) Uto Maj 27, 2008 4:24 pm | |
| Pitanjce.....da li koristite sirovo mlijeko recimo od badema ili slicnih orasica...ovo pitam radi duzine cuvanja u fridzu ili je opet najbolje "odigrati" na sigurno pa ubaciti sojino ili nesto slicno iz super marketa | |
|
| |
anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: Majoneza (najslicnija originalu) Uto Maj 27, 2008 8:04 pm | |
| Ja najcesce koristim sojino ili pirincano u prahu...brzo je i nema puno cekanja...i spremam manju kolicinu...posle tri dana u frizideru-bacam(ako ostane ) | |
|
| |
Helena raw expert
| Naslov: Re: Majoneza (najslicnija originalu) Sre Maj 28, 2008 12:43 am | |
| Kad sam prije radila ovu majonezu (teska je) primjetila sam da mi je najbolje sojino mlijeko,radi okusa,puniji je. Sto se tice stajanja,tu ti ne mogu pomoci,kod nas nikad nije stajala dugo | |
|
| |
Jassmina Član
Broj poruka : 56 Godina : 51 Lokacija : Novi Sad, Srbija hobi : uzgoj pasa Datum upisa : 14.05.2011
| Naslov: Re: Majoneza (najslicnija originalu) Uto Jul 12, 2011 2:08 pm | |
| Da li se muti sve odjednom ili se lagano dodaju sastojci? Ja ima m samo običan mikser. | |
|
| |
eni Urednik
Broj poruka : 143 hobi : čitanje, ekološko vrtlarenje Datum upisa : 16.04.2008
| Naslov: Re: Majoneza (najslicnija originalu) Pet Jul 29, 2011 11:10 am | |
| - Jassmina ::
- Da li se muti sve odjednom ili se lagano dodaju sastojci? Ja ima m samo običan mikser.
Za majoneze ti je i inače najbolje ulje polagano dolijevati u tankom mlazu tako da sve možeš postupno raditi. Jako volim majonezu, a radim je od ovih sastojaka: namočeni bademi limunov sok začinska sol delikatesni sušeni kvasac curry tamari rejuvelac (ili voda) bio-senf ulje (kukuruzno ili suncokretovo). Bademe nakon močenja ogulim i to je najveći posao. Sve ostalo se nabrzaka napravi, može stajati do tjedan dana u hladnjaku. Sada, kada ima povrća, majoneza mi je čest povezivač hrane. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Majoneza (najslicnija originalu) | |
| |
|
| |
| Majoneza (najslicnija originalu) | |
|